Риболов с Директен телескоп и Спиди!!!
+37
tugman
Ribarina
roko koko
ДЯДО ИВАН
gargaron
Любак
Моряка
RAAZIEL
zhikata
felippemassa
topgun
Валентин Караилиев
ticho
Plat1ka
ninastefanina
Ангелофф
Иван
ivanov70
sword-fish
LFC
jasonsmith
ribaro
Бай Гого
bkd
Венци
iliqn_d
chirusa_bg
илия
lip4o
теди
koki
петко стоянов
georg
КИРО
Красимир
майсторчето страхил
Цецо-еСкобара
41 posters
Страница 3 от 6
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Риболов с Директен телескоп и Спиди!!!
п.п. плувките на колегата по-горе: горната е ваглер със стабилизаторчета за далечен и точен полет, а долната е някаква модификация на неподвижна уклейска плувка; този тип антени ако се потопят повече за да работят и "на повдигане", при рязко засичане, често се чупят.
Ваглера съм го сложил за да се добие престава за размера на плувката,единственият недостатък на тези плувки е много тънката антена,при 3-4м е идеално но при 8м директен нищо не се вижда.
Ваглера съм го сложил за да се добие престава за размера на плувката,единственият недостатък на тези плувки е много тънката антена,при 3-4м е идеално но при 8м директен нищо не се вижда.
Красимир- ...........................
Брой мнения : 77 Рожд.дaта : 29.08.1975
Години : 49
Красимир написа:
И аз не ги виждам тези тънките с осмиците- ей тези 3.0/4.5 мм. плътни антени с нулева плаваемост ги виждам идеално; още по-добре се виждат нощно време със съответната ампула:
[You must be registered and logged in to see this image.]
????- Гост
IDA написа:Красимир написа:
И аз не ги виждам тези тънките с осмиците- ей тези 3.0/4.5 мм. плътни антени с нулева плаваемост ги виждам идеално; още по-добре се виждат нощно време със съответната ампула:
Като не върви с тия снимки,снощи същия проблем сега пак,сутрин няма проблем,бах туи вино,ама както ида е,използвам плувки тип "буре",леко издалжено,с куха антена ,според мен много е важно как е утежнена самата плувка,дължината на повода и тн.
Здравейте колеги :609c1f728720fb.Искам само да кажа,че най-много обичам риболова с директен.Засега нямам кой знае какви подвизи и сериозни риби,но вашите статии и коментари чета с удоволствие и огромен интерес
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Привет колеги! Желая Ви спорна и риболовна година!!!
"Дядо Мраз" ми донесе за коледа 8 метров директен maver falcon 140 sl .За съжаление все още не ми се отдало възможност да го пробвам,но онзи ден като ходих до магазина и разпитах за този модел, продавача ми каза, че без ластик пръчката да я ползвам само за дребна риба (оригинално е с жило), а ако реша да го оластичавам му се слагали по-тънки ластици.Някой от Вас колеги да има впечатление относно здравината и надежността на тази директна сопа,ако я ползвам за сега с оригиналния си връх-жило.Иначе така на поклащане в нас ми се стори малко "мека" ,както и един друг колега в манията ми каза същото за неговия Мавер Фалкон,само че 7 м.
Благодаря предварително!!!
"Дядо Мраз" ми донесе за коледа 8 метров директен maver falcon 140 sl .За съжаление все още не ми се отдало възможност да го пробвам,но онзи ден като ходих до магазина и разпитах за този модел, продавача ми каза, че без ластик пръчката да я ползвам само за дребна риба (оригинално е с жило), а ако реша да го оластичавам му се слагали по-тънки ластици.Някой от Вас колеги да има впечатление относно здравината и надежността на тази директна сопа,ако я ползвам за сега с оригиналния си връх-жило.Иначе така на поклащане в нас ми се стори малко "мека" ,както и един друг колега в манията ми каза същото за неговия Мавер Фалкон,само че 7 м.
Благодаря предварително!!!
????- Гост
Не се тормози с чужди мнения за пръта.Нали вече си е твой.Със здраве да си го ползваш.
Колега,шпиц върха е забърз риболов на дребна риба.А относно ластика провери дали не е опоменато на самия телескоп или в сайта на мавър колко е максималната дебелина препоръчана от производителя.Но мисля че спокойно може да се сложи от 0,8 до 1,2мм.Но за по сигорно провери.
п.п. С този осмак задължително дълъг кеп за да си спестиш ремонти
Колега,шпиц върха е забърз риболов на дребна риба.А относно ластика провери дали не е опоменато на самия телескоп или в сайта на мавър колко е максималната дебелина препоръчана от производителя.Но мисля че спокойно може да се сложи от 0,8 до 1,2мм.Но за по сигорно провери.
п.п. С този осмак задължително дълъг кеп за да си спестиш ремонти
????- Гост
Честита покупка колега ,много риби да ти вади.
Аз работя само с шпиц и балансирам с дебелината на повода.
Предпочитам да откача/скъсам /голяма риба ,но да не не се лиша от удоволствието за директният контакт с нея :609c1f728720fb
Аз работя само с шпиц и балансирам с дебелината на повода.
Предпочитам да откача/скъсам /голяма риба ,но да не не се лиша от удоволствието за директният контакт с нея :609c1f728720fb
bkd- ...........................
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Къде сте директ.......орите
Ми то трее се мисли логично..Ако въдицата/директния/ е с жило и му закачиш основно 0.12 и повод 0.10 и ако му сложиш ластик 1.2 със същите основно и повод с кои от двата такъма ще издържи. При двата случая ако е голяма рибата и не скъса,си зимаш довиждане с въдицата.Но пък има и чалъми да спасиш въдицата,като я свалиш ниско над водата и по посока на опъването на рибата.При това положение,иска не иска се къса /в най лошия случай цялата линия барабар с все/ но пък си имаш още въдица..
Бай Гого- ...........................
Брой мнения : 1378 Рожд.дaта : 02.12.1961
Години : 62
Тоя Бай Гого ше го водим на баражите и да се чуди що не му кълве на всяка [b]ДЕСЕТОМУНДА................
Бай Гого си ги разбира,и аз си цъкам с директния само с тая комбинация 0.12 на 0.10,ако не мога да го одържа рибока си го "посочвам" и тва е.Макар,че кви изпълнения виждах на баража с едно екслузивче с ластик 1.4 и 0.14 сеца си един пич стабилни скобари имаше и един два по килце,без много да ги бави.Викам всичко добре пръта си е як държи на риби,ама викам много грубо заметаш внимавай и след 20 минути станаха две директни въдички,заради едно храстче зад него.За втори път ставам свидетел на такива трошеня,а звука хич не е приятен.Не че съм някакъв лош пророк или голям разбирач,просто така ми дойде на момента.Мисля си че риба не троши въдицата,най често е по невнимание.
Цецо-еСкобара- ...........................
Брой мнения : 115 Рожд.дaта : 25.07.1985
Години : 39
Както каза Бачо, пишем не по същество в повечето случаи, и то си е така.Дали защото основните положения са ясни почти на всичики и всеки очаква някакъв нов елемент или колорит не зная.Макар, че сме форум на риболовци, а не начинаещи, предлагам едно учебно филмче от което всеки може да извлече нещо полезно за себе си.
ribaro- ...........................
Брой мнения : 288 Рожд.дaта : 29.06.1969
Години : 55
Много добро филмче колега :609c1f728720fb Накефих се на възела на куката с лопатка- ще е идеален за флуорокарбонови влакна(а и изобщо) и как навъртя тестото от спринцовка, зад белия червей на куката А, и другото което се сетих е за пастите дето ги показа в края на филмчето; ако са същите за които си мисля, т.н."Мустик"- 7-8 вида, високо протеиново-бетаиново-аминокиселинни пасти за риболов "на плувка", до толкова са ефективни и уловисти, че е забранено да се ползват на състезания; преди се намираха в Пловдив, сега не знам дали ги има!
В общи лини, във филмчето беше показано почти всичко за лек до среден риболов с директен, в неподвижни води.
В общи лини, във филмчето беше показано почти всичко за лек до среден риболов с директен, в неподвижни води.
????- Гост
Мисля си че риба не троши въдицата,най често е по невнимание..
Тъй като е много студено,на човек не му остава нищо друго освен да почиства пръти,макари ,да прави такъми за дирекния,да ходи до рибарския магазин да види какво ново има,та от там си взех едно нещо с което мога да измервам грамажите на плувките,забравих как му е името,но нещо не ми вдъхва доверие,ако някой е работил с нещо подомно .......ще почерпа
Тъй като е много студено,на човек не му остава нищо друго освен да почиства пръти,макари ,да прави такъми за дирекния,да ходи до рибарския магазин да види какво ново има,та от там си взех едно нещо с което мога да измервам грамажите на плувките,забравих как му е името,но нещо не ми вдъхва доверие,ако някой е работил с нещо подомно .......ще почерпа
Красимир написа:...та от там си взех едно нещо с което мога да измервам грамажите на плувките,забравих как му е името,но нещо не ми вдъхва доверие,ако някой е работил с нещо подомно .......ще почерпа
Виж във филмчето по-горе де; там подробно е показано. Иначе, мисля че се казваше "ДОСИ" или нещо подобно...
????- Гост
Бачо,филма съм го гледал,с него лягам и с него ставам ,много мразя да правя въдици на язовир,по принцип ги правя с по-леко отижнение,и на язовира ги утежнявам,но от нямане какво да правим реших да го взема,ама голям студ ,не мога да го пробвам и него и ледкора,ама още малко
Мерси Бачо!Аз пък тези пасти само на филма съм ги виждал, но ще ги търся за да пробвам.След твоя пост за тестото се оборудвах със спринцовки и сега правя сухи тренировки, ам не мога да нагодя консистенцията - тестото не стои жилаво като това на филма.Имам чувството, че няма да се задържи дълго, но и така да е, докато се разтваря ще действа като примамка към червея, ако го комбинирам като във филмчето.
ribaro- ...........................
Брой мнения : 288 Рожд.дaта : 29.06.1969
Години : 55
взех едно нещо с което мога да измервам грамажите на плувките,забравих как му е името,но нещо не ми вдъхва
[You must be registered and logged in to see this image.]
Полезно е,а стъклените епроветки ги продават мисля в повечето хипермаркети или агро-аптеки
????- Гост
Вече е проверено,показва точно :dancingHappy_i
Ами и да не е на 100% точно поне след отежняване с него на водоема иска съвсем малка корекция
????- Гост
Май и аз ще купувам таквоз животно. Бяха ме наплашили, че не са точни, ама май са си ОК, а ?
chirusa_bg- ...........................
Брой мнения : 42 Рожд.дaта : 26.10.1983
Години : 41
Направих някое такъмче(3бр),и направих най-бързия риболов, около 10мин. Показва точно,но плувки и "дропери",не знам.
От скоро и аз съм горд собственик на директен телескоп 5м. - китайско чудо - много евтино и тежи само 340 гр. От както го взех се преродих- супер голямо удоволствие е да се лови с него! Особено на реката вече съм само с него и не ползвам нищо друго.. намислил съм скоро да си взема 7м. и да го оластича, така че съветите и коментарите до тук ще са ми супер полезни..
jasonsmith- ...........................
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 14.07.1980
Години : 44
Колега,340 гр.на 5 метра никак не е малко тегло.Но за сметка на това е доста здрава сопа и си има предназначение.
Какви риби ще ловиш с бъдещата седмица?Ако ще я ползваш за дребни и средни риби,съветвам те да си вземеш лек телескоп максимум до 300 гр и добре балансиран.
Аз си взех една 8-ца и тежи точно 300 гр.Кефа е на макс просто.Имам и една седмица китайче 410 гр. за хамалски истории с ластици 1.6 , 1.8мм, когато ловя едри шарани на платено.
Какви риби ще ловиш с бъдещата седмица?Ако ще я ползваш за дребни и средни риби,съветвам те да си вземеш лек телескоп максимум до 300 гр и добре балансиран.
Аз си взех една 8-ца и тежи точно 300 гр.Кефа е на макс просто.Имам и една седмица китайче 410 гр. за хамалски истории с ластици 1.6 , 1.8мм, когато ловя едри шарани на платено.
Последната промяна е направена от LFC на Пет 12 Мар 2010 - 12:33; мнението е било променяно общо 1 път
LFC- ...........................
Брой мнения : 53 Рожд.дaта : 30.10.1980
Години : 44
Здравей те!
Аз от много години ловя с директен телескоп . Притежавам 7м. телескоп на Maver. Тежи около 340 грама. За мен това е един от най-приятните начини за ловене на риба. Удоволствието е наистина голямо ако използваш класни въдици .
Привърженик съм на риболова с фини такъми . При наличие на едра риба - задължително ластик !
Аз от много години ловя с директен телескоп . Притежавам 7м. телескоп на Maver. Тежи около 340 грама. За мен това е един от най-приятните начини за ловене на риба. Удоволствието е наистина голямо ако използваш класни въдици .
Привърженик съм на риболова с фини такъми . При наличие на едра риба - задължително ластик !
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 3 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Yesterday at 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing