Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
+4
Йордан Марков
Кадир
Божидар Иванов
borislav58
8 posters
Страница 1 от 1
Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Колеги от един уловен 3 кг - мов толуп като го изчистиш остават към 2 кг филе .
Нарязваш филето на дребни парчета колкото един кибрит при рязането се отстраняват по едрите кости .
Приготвяш 300гр олио и 300гр оцед.
Едно пликче дафинов лист
Едно пликче черен пипер
Готова подправка за риба в ней да има дивисил
Малко магданос
5 бурканчета тип лютеница е може и други
Почистената риба се осолява, и се остава да престои /аз лично го правя вечер и го оставям в хладилника да престои до другия ден на обяд/
Рибата се слага в по голяма тенджера за да се нареди рибата по дъното .
В друг съд се изсипва олиото, и оцеда до като заврят хубаво .Като заври се облива наредената риба в другата тенджера. Поставяш е на огъня само да заври малко или 3 минути докато побелее рибата и се маха от огъня.В тавичка се изсипва рибата докато е топла , и се поръсва с подправката за риба .Маринатата остава в тенджерата.
Започва нареждането в бурканите като се слага отдолу един дафинов лист нареждаш малко черен пипер, пак дафинов лист в бурканче по 4 лисчета.
Малко магданос отгоре се поставя в бурканче
Така докато се нареди всичката риба .
Останалата марината пак се поставя на огъня да заври, и с ней се пълнят бурканчетата до върхът .
Завинтваш капачката, и я оставяш в хладилника докато се желира, и охлади .
На другия ден може да я натискате с ракийка.
Добър апетит и наздраве.
Нарязваш филето на дребни парчета колкото един кибрит при рязането се отстраняват по едрите кости .
Приготвяш 300гр олио и 300гр оцед.
Едно пликче дафинов лист
Едно пликче черен пипер
Готова подправка за риба в ней да има дивисил
Малко магданос
5 бурканчета тип лютеница е може и други
Почистената риба се осолява, и се остава да престои /аз лично го правя вечер и го оставям в хладилника да престои до другия ден на обяд/
Рибата се слага в по голяма тенджера за да се нареди рибата по дъното .
В друг съд се изсипва олиото, и оцеда до като заврят хубаво .Като заври се облива наредената риба в другата тенджера. Поставяш е на огъня само да заври малко или 3 минути докато побелее рибата и се маха от огъня.В тавичка се изсипва рибата докато е топла , и се поръсва с подправката за риба .Маринатата остава в тенджерата.
Започва нареждането в бурканите като се слага отдолу един дафинов лист нареждаш малко черен пипер, пак дафинов лист в бурканче по 4 лисчета.
Малко магданос отгоре се поставя в бурканче
Така докато се нареди всичката риба .
Останалата марината пак се поставя на огъня да заври, и с ней се пълнят бурканчетата до върхът .
Завинтваш капачката, и я оставяш в хладилника докато се желира, и охлади .
На другия ден може да я натискате с ракийка.
Добър апетит и наздраве.
Последната промяна е направена от borislav58 на Вто 21 Юни 2011 - 20:25; мнението е било променяно общо 1 път
borislav58- ...........................
- Регистриран на : 12.01.2010
Брой мнения : 426 Рожд.дaта : 19.10.1958
Години : 66
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Част от Толупа на Васко беще направен така .....ами нямам думиииииииииииии
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Мезето е невероятно,евала Борка :609c1f728720fb
????- Гост
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Ако сте гледали предаването по нешънъл геогр.за инвазията на толстолоба по водоемите на САЩ,ще видите ,че и те са изненадани от добрия вкус на тази риба.Според тях, хората са предубедени спрямо вкусовите качества на ,,голямоглавестия шаран''.Странно е ,защо и в България някои хора се мръщят на тази риба и предпочитат мазния шаран.За мен шарана е великолепна спортна риба,но е мазен.Предпочитам каракудата и толстолоба от чисти водоеми от мирните риби.
Кадир- ...........................
- Регистриран на : 21.07.2009
Брой мнения : 451 Рожд.дaта : 29.01.1980
Години : 44
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Супер е рецептата :3f7e6dc87de4b9
Борка и жената я хареса :thumbsupsmiley
Борка и жената я хареса :thumbsupsmiley
Йордан Марков- ...........................
- Регистриран на : 05.01.2010
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 11.06.1974
Години : 50
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Толупа бил такъв,бил онакъв......е да ама онова толупче 30+ дето кацна на Жребеца и 60+ да беше па щеше да свърши.Мариновано беше супер,а и пръжолките приготвени от Пешко Новозагорски бяха отлични.
светльо-toxin34- ...........................
- Регистриран на : 15.01.2010
Брой мнения : 302 Рожд.дaта : 10.04.1973
Години : 51
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
borislav58 написа:........
Почистената риба се осолява, .......
Какво означава осолява? Яко осоляване ( със шепата - покриване със сол ) или посоляване ( с цел вкусово качество ). Колко сол?
borislav58 написа:
............ Като заври се облива наредената риба в другата тенджера.
Ако се осолява, как премахваш излишната сол. В каква "баня"? Едва ли ще се стопи всичката сол?
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
С две ръце се подписвам под това твърдение!Кадир написа:За мен шарана е великолепна спортна риба,но е мазен.Предпочитам каракудата и толстолоба от чисти водоеми от мирните риби.
ticho- ...........................
- Регистриран на : 04.06.2010
Брой мнения : 238 Рожд.дaта : 03.10.1972
Години : 52
Re: Маринован Толстолоб за консумация без стерилизация
Дали е толуп или някаква друга риба ,рецептата е добра ,ама да ти я направи Борката....ммммм ,да си оближеш пръстите
майсторчето страхил- ...........................
- Регистриран на : 15.06.2009
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa