Маринован чернокоп
+30
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
vesko1234
EU_BG_akademika
Венци
roko koko
icokanev
Румен Ганев
strijok
gogata1
nasco2
Albena
Sundy
emanuil
dobria1
timbi
КИРО
Любак
sve25
sllipi1
tiho_roev
krezo_bg
antares
цецо пожарната
Моряка
Мънцата
savi aleksiev
Pesho N.Zagora
vatus
vvt1970
34 posters
Страница 1 от 5
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Маринован чернокоп
Не видях такава тема,затова пуснах тази.
Обаче,някои работи съм ги учил от Недялко,
за други сам си стигнах до изводите.
Скоро заедно със сафрида мариновах и малко чернокоп.
Обаче останах малко разочарован,доста солен си беше.
Затова днес минах на нова рецепта.
Те в тая квадратна кофичка рибата е за мариноване.
Обаче този път разделих сафрида и чернокопа.
Сафрида си го залях директно с оцет - утре ще го мисля
Като за начало срещнах братовчедите да се оправят,
че на мен да ми е лесно после.....
Бабата ми направи удоволствието да отиде на работа,
та се метнах без притеснения от аларми.
Пърпъла не спада към алармата де.
Това тук обаче е - 50/50 оцет и вода
Започнах филетирането
Абе интересно занимание за това студено навън време.
След близо час - рибата свърши
Сега ще престои така до довечера
А това е фирата
Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.
Следващата процедура ще бъде както при маринования сафрид.
Припържено олио,подправките му там и в бурканчетата.
Тоя път няма да правя грешки с големите буркани,
че около мен аверите не връщат и бурканите после.
Обаче,някои работи съм ги учил от Недялко,
за други сам си стигнах до изводите.
Скоро заедно със сафрида мариновах и малко чернокоп.
Обаче останах малко разочарован,доста солен си беше.
Затова днес минах на нова рецепта.
Те в тая квадратна кофичка рибата е за мариноване.
Обаче този път разделих сафрида и чернокопа.
Сафрида си го залях директно с оцет - утре ще го мисля
Като за начало срещнах братовчедите да се оправят,
че на мен да ми е лесно после.....
Бабата ми направи удоволствието да отиде на работа,
та се метнах без притеснения от аларми.
Пърпъла не спада към алармата де.
Това тук обаче е - 50/50 оцет и вода
Започнах филетирането
Абе интересно занимание за това студено навън време.
След близо час - рибата свърши
Сега ще престои така до довечера
А това е фирата
Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.
Следващата процедура ще бъде както при маринования сафрид.
Припържено олио,подправките му там и в бурканчетата.
Тоя път няма да правя грешки с големите буркани,
че около мен аверите не връщат и бурканите после.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Аз го филетирам след оцета с ръце, само предварително махам главата след солта. :609c1f728720fb
vvt1970- ...........................
- Регистриран на : 03.01.2010
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Re: Маринован чернокоп
Следващия път и така ще пробвам.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Вчера за сефте отворих едно бурканче от моя чернокоп.
Не е лош, малко киселичък е станал, щото май оцета беше по силничък.
Иначе го направих по класическата рецепта - 24ч. в саламура и 12ч. в оцет, след което го залях с препържено олио. Домързя ме да го филетирам, затова само му махнах главите и опашките, срязах го на две и го наредих в бурканчетата.
Не е лош, малко киселичък е станал, щото май оцета беше по силничък.
Иначе го направих по класическата рецепта - 24ч. в саламура и 12ч. в оцет, след което го залях с препържено олио. Домързя ме да го филетирам, затова само му махнах главите и опашките, срязах го на две и го наредих в бурканчетата.
vatus- ...........................
- Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Re: Маринован чернокоп
Бре тия мезета сигурно много вино и ракия пият .
Pesho N.Zagora- ...........................
- Регистриран на : 19.11.2009
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Re: Маринован чернокоп
Ще ги проверим за НГ - нека си зреят сега.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
12 ч оцет от ябълковия му идва многу
до 8ч май е добре съдя и по хамсията
до 8ч май е добре съдя и по хамсията
savi aleksiev- ...........................
- Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Re: Маринован чернокоп
Не ги изчаках - в 17 часа го мариновах вече.savi aleksiev написа:12 ч оцет от ябълковия му идва многу
до 8ч май е добре съдя и по хамсията
И писах 50/50 оцет/вода ве.
Дадох на дъщерята да пробва едно филе,каза че малко накиселявало,
нямах време повече и айде в бурканчетата.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Киро напъни се и изкарай някой лев и вземи смени олиото с зехтин,има защо.Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието (чак буката яде-хем капризна )
Re: Маринован чернокоп
Дааа, човек се учи, докато е тъп...
Следващият път - зехтин, по малко киснене в оцет, филетация и чак тогава консумация.
Следващият път - зехтин, по малко киснене в оцет, филетация и чак тогава консумация.
vatus- ...........................
- Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Re: Маринован чернокоп
Не ти вярвам, я донеси на срещата 2-3 бурканя да пробваме ...dobria1 написа:Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието ..
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Маринован чернокоп
Мънцата написа:Не ти вярвам, я донеси на срещата 2-3 бурканя да пробваме ...dobria1 написа:Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието ..
таз риба е от миналогодишния улов бре,тази година последно пипнах такава риба тук http://www.gofishingbg.com/t2320p135-topic
Срам и позор за запален зарганджия ама като има чернокопи всичко друго е на 3-ия ред чак
Re: Маринован чернокоп
Дядо ханджия не е махнаджия, и миналогодишни ядем, ти само донесиdobria1 написа:... таз риба е от миналогодишния улов бре ...
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Маринован чернокоп
Мънцата огладня :525707397c05bb
Моряка- глоб.модератор
- Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Re: Маринован чернокоп
У дома зехтина не е много на почит,
иначе винаги има в мазата една 5л туба със зехтин.
иначе винаги има в мазата една 5л туба със зехтин.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
И при мен го има тоя проблем, по-миналата година чернокопа си стана както трябва стегнат ароматен ама леко кисел,миналата година разредих с вода оцета взе че омекна рибата ,вкусна ама леко кашкава направо за мазане и тази година реших да не правя маринован чернокоп ,то и грехота такива тупалки да се мариноват .....па и маса пари за буркани да се дават с тия количества риба :525707397c05bb
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Roko само кажи и боркани ща намерим но друг е въпроса че,нетисе занимава
цецо пожарната- ...........................
- Регистриран на : 03.12.2011
Брой мнения : 237 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 54
Re: Маринован чернокоп
КИРО написа: Малиййй,сега селските котки ще И налетят като за световно,
ама то и дъжд вали - поне има какво да пият за мезето.
Капитане, бре, грях ти на душата да храниш котките с тоз деликатес! Аз ли да ти ловя мишките? Сериозно сега, като си ларж, дай им главите, а после сипи в една тенджерка повечко олио, загрей го силничко, пускай вътре да се пържат гръбнаците на рибките с опашките, а после сипвай винце, хрупкай рибно-гръбначен чипс и речи: "Бре, тоз Митьо, бре, ще го черпя много ракия! /сиреч мен де /"
antares- глоб.модератор
- Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Re: Маринован чернокоп
цецо пожарната написа:Roko само кажи и боркани ща намерим но друг е въпроса че,нетисе занимава
Цецо не бе брат,ако не ми се занимаваше и сафрид нема да мариновам.А то просто не се получаваше предните години ,оцета ли беше слаб или недъгав що ли ,ама сафрида става огън точно както трябва да си е (даже от миналата година има едно две бурканчета)все едно миналия месец съм ги редил, а чернокопа не и у дома по-харесаха сафрида .Тази година даде добро количество и качество риба ,ама изминалите години когато чернокопа беше кът и се ловеше няколко седмици на сезон и да сложа маса риба в буркани и после да и се цупя ,направо ме хващаха бесовете.Плюс това го харесвам на скара и на фурна ....и с бира ...и с бяло винце ...и на обед ....и на вечер направо светя вече :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Roko за това аз съм си решил моя проблем,замразявам всичата и после когато ми се дояде маринована вадя от фризера .През това време купувам 1 кутия сладолед за децата докато я изядат рибата вече е готова за редене и така не цапам буркани.След изяждането направо хвърлям нищо не мия.А относно оцета аз купувам само ябалков :dancingHappy_i
цецо пожарната- ...........................
- Регистриран на : 03.12.2011
Брой мнения : 237 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 54
Re: Маринован чернокоп
Митак,следващия път ще пробвам чипса.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Пробвай с винен оцет
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Маринован чернокоп
Абе то колко е винен, само тез дет го праят, те си знаят.
Аз купих един "Гъмза" - оцет, а жена ми вика -това ако е оцет аз значи съм пубертет.
А пък за олиото да не говорим колко е измислено, солта и тя съмнителна и май само рибата е истинска, ама то и това не се знае...
Аз купих един "Гъмза" - оцет, а жена ми вика -това ако е оцет аз значи съм пубертет.
А пък за олиото да не говорим колко е измислено, солта и тя съмнителна и май само рибата е истинска, ама то и това не се знае...
vatus- ...........................
- Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Re: Маринован чернокоп
Не съм много наясно с морските деликатеси ама според мене рибката кат се хване и почисти трябва да позавехне малко в хладилника и след два или три дена да се извършат другите мероприятия,за това на някой си се кашва до известна степен,което не е болка за умиралка ма няма търговски вид дет се вика.
Ще ви кажа от де е моето мнение.
Бях тези дни у Варна и изкарах три дена гости на баджанака и омляхме бая паламуд и чернокоп и осолен и маринован и от него разбрах че прясната рибка иска малко да позавехне след като се почисти.
Идеално се бяха получили нещата ама още ми бучи главата от зайбера с осолената рибка.
Ще ви кажа от де е моето мнение.
Бях тези дни у Варна и изкарах три дена гости на баджанака и омляхме бая паламуд и чернокоп и осолен и маринован и от него разбрах че прясната рибка иска малко да позавехне след като се почисти.
Идеално се бяха получили нещата ама още ми бучи главата от зайбера с осолената рибка.
krezo_bg- ...........................
- Регистриран на : 17.03.2010
Брой мнения : 954 Рожд.дaта : 04.11.1960
Години : 64
Re: Маринован чернокоп
Колеги на който му накиселява маринования сафрид или чернокоп преди да го залеете със олио или зехтин просто го накиснете за 1-2часа в чиста вода или периодично го пробвайте до постигане на желания вкус
Аз ползвам тази таблица за мариноване на
Саламура за солене на риба ;Прави се силна саламура 1/3сол вода.Олиото се пържи с подправки чер пипер,бахар,дафинов лист. В зависимост от концентрацията на солта и оцета часовете на мариноване се намаляват или овеличават.Оцета трябва да е бял винен.Чернокоп 12часа в саламура,2-3 часа в оцет,олио.Карагьоз 12часа в саламура,4-5часа в оцет,олио.Заргана 10часа в саламура,2 часа в оцет.олио.Сафрид 10часа в саламура,3-4 часа в оцет,олио.Паламуд-Лакерда 7-8 часа в морска сол,олио.Сйомга-Лакса 3-4 часа в готварска сол,олио.Можеш да правиш и други риби като се съобразяваш с размера и костите на рибата.
Аз ползвам тази таблица за мариноване на
Саламура за солене на риба ;Прави се силна саламура 1/3сол вода.Олиото се пържи с подправки чер пипер,бахар,дафинов лист. В зависимост от концентрацията на солта и оцета часовете на мариноване се намаляват или овеличават.Оцета трябва да е бял винен.Чернокоп 12часа в саламура,2-3 часа в оцет,олио.Карагьоз 12часа в саламура,4-5часа в оцет,олио.Заргана 10часа в саламура,2 часа в оцет.олио.Сафрид 10часа в саламура,3-4 часа в оцет,олио.Паламуд-Лакерда 7-8 часа в морска сол,олио.Сйомга-Лакса 3-4 часа в готварска сол,олио.Можеш да правиш и други риби като се съобразяваш с размера и костите на рибата.
Последната промяна е направена от tiho_roev на Чет 15 Ное 2012 - 18:20; мнението е било променяно общо 1 път
tiho_roev- ...........................
- Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 1 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa