Маринован чернокоп
+30
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
vesko1234
EU_BG_akademika
Венци
roko koko
icokanev
Румен Ганев
strijok
gogata1
nasco2
Albena
Sundy
emanuil
dobria1
timbi
КИРО
Любак
sve25
sllipi1
tiho_roev
krezo_bg
antares
цецо пожарната
Моряка
Мънцата
savi aleksiev
Pesho N.Zagora
vatus
vvt1970
34 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Маринован чернокоп
или другия вариант е ако ви киселей чак пък толкова много може да ми го дадете на мен аз на кисело нося :525707397c05bbtiho_roev написа:Колеги на който му накиселява маринования сафрид или чернокоп преди да го залеете със олио или зехтин просто го накиснете за 1-2часа в чиста вода или периодично го пробвайте до постигане на желания вкус
sllipi1- ...........................
- Регистриран на : 06.10.2011
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Re: Маринован чернокоп
dobria1 написа:Киро напъни се и изкарай някой лев и вземи смени олиото с зехтин,има защо.Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието (чак буката яде-хем капризна )
Зехтина пак ли го загряваш като олиото или го слагаш директно
sve25- ...........................
- Регистриран на : 07.04.2011
Брой мнения : 110 Рожд.дaта : 28.07.1981
Години : 43
Re: Маринован чернокоп
sve25 написа:dobria1 написа:Киро напъни се и изкарай някой лев и вземи смени олиото с зехтин,има защо.Преди малко изкарах един буркан дето стои от 5-6 месеца в хладилника,оказа се заргана (правена към февруари март) като се размекна зехтина се оказа елексир съдържанието (чак буката яде-хем капризна )
Зехтина пак ли го загряваш като олиото или го слагаш директно
Може и директно. Но се набутваш с
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Re: Маринован чернокоп
Днес ще пробвам за първи път със зехтин , но не знам да го нагрявам ли или не .Ако може някой да сподели как е по-добре :609c1f728720fb .
Re: Маринован чернокоп
Пълна истина няма Емо. Има застъпници и на едното и на другото.
Една година пробваш с едното, на другата с другото, и си решаваш сам за себе си. :d5116e0ebf2fc8
Понеже в къщи булката се занимава с тези неща и се свиди да слага зехтин и я караме с горещо олио.
Със сигурност знаеш и оня лаф :- На вкус и цвет товарищей нет...
Една година пробваш с едното, на другата с другото, и си решаваш сам за себе си. :d5116e0ebf2fc8
Понеже в къщи булката се занимава с тези неща и се свиди да слага зехтин и я караме с горещо олио.
Със сигурност знаеш и оня лаф :- На вкус и цвет товарищей нет...
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Re: Маринован чернокоп
НЕemanuil написа:Днес ще пробвам за първи път със зехтин , но не знам да го нагрявам ли или не .Ако може някой да сподели как е по-добре :609c1f728720fb .
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Така е , този път ще пробвам по лесния вариант без нагряване , следващия път с нагряване.Резултатите ще споделя задължително в темата и на някоя рибарска среща ..... :609c1f728720fb .
Re: Маринован чернокоп
Любак написа:Понеже в къщи булката се занимава с тези неща и се свиди да слага зехтин и я караме с горещо олио.
Любак ако знаеш колко малко зехтин трябва за един буркан,ще и купиш най-скъпия
Ползвам екстравърджън и го наливам директно(без да го загрявам) дори и след няколко месеца рибата не си променя вкуса(но с олиото не е така) но задължително се държи в хладилник
Re: Маринован чернокоп
А,тука ми скина формулата ве.dobria1 написа:.......... но задължително се държи в хладилник
Значи минавам на олио тогава,защото в мазата ги редя бурканите.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Аз днес си дегустирах маринования бабакит с ракиика---- ммммм супер - с олоио го направих .
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
КИРО написа:А,тука ми скина формулата ве.dobria1 написа:.......... но задължително се държи в хладилник
Значи минавам на олио тогава,защото в мазата ги редя бурканите.
Да не мине някое коте да бутне буканите :6e6ebecd09233a .
Pesho N.Zagora- ...........................
- Регистриран на : 19.11.2009
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Re: Маринован чернокоп
Пешка,и мен това ми е страха братче - даже тая вечер котето донесе и аз да пробвам малко.
Ба си до къде я докарахме.
Ба си до къде я докарахме.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
[quote="КИРО"]Пешка,и мен това ми е страха братче - даже тая вечер котето донесе и аз да пробвам малко.
:dancingHappy_i .
:dancingHappy_i .
Pesho N.Zagora- ...........................
- Регистриран на : 19.11.2009
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Re: Маринован чернокоп
След като Цецо ме нарита по кокалчетата и след като оня ден в лодката дегустирах чернокоп ,направен по малко по-друг начин и аз подготвих някое и друго кило за мариноване
Рецептата е ,като соления ,ред едра сол ред риба ред сол ред риба,престоява 12 -часа.След това за шест часа в разтвор от вода и оцет 3;1 в полза на водата и след тъова както си се маринова ,с олио загрято или не или със зехтин с подправки или не .Обаче пича ми каза че е за бърза консумация в рамките на месец два да се изчистят от към съдържание съдините . :609c1f728720fb
Рецептата е ,като соления ,ред едра сол ред риба ред сол ред риба,престоява 12 -часа.След това за шест часа в разтвор от вода и оцет 3;1 в полза на водата и след тъова както си се маринова ,с олио загрято или не или със зехтин с подправки или не .Обаче пича ми каза че е за бърза консумация в рамките на месец два да се изчистят от към съдържание съдините . :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Израснах в квартал на Бургас,на 10м от морето.На времето там нямаше фризери и всичко се солеше и консервираше.Рибата,когато беше дребна я слагаха ред сол,ред риба в тенекии.По-едрата,пак нечистена и правеха разрез през опашката и откъм главата.Преди да се сервира се изкисваше добре в 1-2 води,слагаха лук,киселина и олио(ех,имаше и един зехтин в малки метални кутии,но баба го къташе).Правеше се и доста чируз,който нижехме на конец,топяхме в оцет и провесвахме под навеса.
У дома сега косервирахме чернокоп и турук,който още зрее.Задължително мариноването 24 часа в саламура и 12 часа оцет(винаги смесвам ябълков не дава цвят на рибата+вода 1:1).Зехтина е по-тежък и предпочитаме олио.
Ако някой иска да дегустира знае къде съм на 6.ХII.,ще има пак скара и мезета,полети обилно с добро пиене :609c1f728720fb
У дома сега косервирахме чернокоп и турук,който още зрее.Задължително мариноването 24 часа в саламура и 12 часа оцет(винаги смесвам ябълков не дава цвят на рибата+вода 1:1).Зехтина е по-тежък и предпочитаме олио.
Ако някой иска да дегустира знае къде съм на 6.ХII.,ще има пак скара и мезета,полети обилно с добро пиене :609c1f728720fb
timbi- ...........................
- Регистриран на : 25.10.2012
Брой мнения : 5 Рожд.дaта : 31.12.1967
Години : 56
Re: Маринован чернокоп
dobria1 написа:
Любак ако знаеш колко малко зехтин трябва за един буркан,ще и купиш най-скъпия
Ползвам екстравърджън и го наливам директно(без да го загрявам) дори и след няколко месеца рибата не си променя вкуса(но с олиото не е така) но задължително се държи в хладилник
След колко време е готов , като се съхранява в хладилник :b23b8673c6466f
Re: Маринован чернокоп
emanuil написа:dobria1 написа:
Любак ако знаеш колко малко зехтин трябва за един буркан,ще и купиш най-скъпия
Ползвам екстравърджън и го наливам директно(без да го загрявам) дори и след няколко месеца рибата не си променя вкуса(но с олиото не е така) но задължително се държи в хладилник
След колко време е готов , като се съхранява в хладилник :b23b8673c6466f
Зависи колко ти е издържлив стомаха,моя почва да скрибуца има няма и седмица,не мога да дочакам 10-тина дена
Re: Маринован чернокоп
По начина на Добрия със зехтин и в хладилника маринования чернокоп стана уникален.Остатъчния зехтин от буркана го използвам за леко намазване на скарата преди да метна чернокопите и резултатите са фантастични.Това за мен е рецептата :609c1f728720fb .
Re: Маринован чернокоп
А бре тоз Добрия ли му викаш . А верно прави много готин чернокоп :d5116e0ebf2fc8
така разправят де
така разправят де
savi aleksiev- ...........................
- Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Re: Маринован чернокоп
savi aleksiev написа:А бре тоз Добрия ли му викаш . А верно прави много готин чернокоп :d5116e0ebf2fc8
така разправят де
Нали не искаше бъжляци разката ми се мамата да чистя,като го мариновах пък ми хрумна преди да го наредя в буркана да го одера и махна гребнаха и стана една лоша много лоша работа(снощи я пробвах) лошото е че много бързо свършва (щото не се цапаш а само ЛАПАШ)
п.п.един буркан направих и с чесънче и други екстри но ще споделя след дегустация
Re: Маринован чернокоп
И аз да се включа - тази година поради липса на празно фризерно пространство мариновахме доста чернокоп, но нямахме време да обезкостяваме и филетираме, така че е цял... Получи се добре, но не толкова колкото заргана или сафрида примерно - стана някак си по-мек, което не пречи на консумацията с подходящ втвърдител Вероятно проблемът идва от това, че приехме съвет от приятел и намалихме времето прекарано в сол...Както и да е - така или иначе вкусът е ок, само дето в една от дозите по рибата се появиха едни бели точици, които обаче засега не променят по никакъв начин вкуса й, но ме притесняват - що е туй чудо и да бързаме ли с изяждането Вече няколко години мариноваме риба, но досега такова не съм виждала Иначе олиото от мариноването става идеална добавка при разбиване на хайвер, а не пречи да се добави и някоя маринована рибка в него де (или ситно нарязан чируз - тогава само се молим да не свърши ракията )
Sundy- ...........................
- Регистриран на : 29.06.2010
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 07.11.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
До обезкостяване не стигам , ама винаги го беля.Тази година го държахме и по-малко в оцет(6 часа).Аз копувам един италиански оцет от Метро и го слагам в зехтин.Получи се.....шедьовър.
Albena- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Re: Маринован чернокоп
Sundy написа:само дето в една от дозите по рибата се появиха едни бели точици, които обаче засега не променят по никакъв начин вкуса й, но ме притесняват - що е туй чудо и да бързаме ли с изяждането
Основната причина е солта (дръж я повечко 12-15часа) но и обърни внимание на оцета щото напоследък доста му намалиха %-те киселиност (6% пак 12-15 часа но разреждам с малко вода половин водна чаша на бутилка)
п.п. Изяждай я по бързо щото ще омекне още повече и ще стане да я мажеш на филии
Re: Маринован чернокоп
Sundy написа:И аз да се включа - тази година поради липса на празно фризерно пространство мариновахме доста чернокоп, но нямахме време да обезкостяваме и филетираме, така че е цял... Получи се добре, но не толкова колкото заргана или сафрида примерно - стана някак си по-мек, което не пречи на консумацията с подходящ втвърдител Вероятно проблемът идва от това, че приехме съвет от приятел и намалихме времето прекарано в сол...Както и да е - така или иначе вкусът е ок, само дето в една от дозите по рибата се появиха едни бели точици, които обаче засега не променят по никакъв начин вкуса й, но ме притесняват - що е туй чудо и да бързаме ли с изяждането Вече няколко години мариноваме риба, но досега такова не съм виждала Иначе олиото от мариноването става идеална добавка при разбиване на хайвер, а не пречи да се добави и някоя маринована рибка в него де (или ситно нарязан чируз - тогава само се молим да не свърши ракията )
Белите петна не са проблем миналата година така ми стана сафрида и пак го изядохме всички сме живи :6e6ebecd09233a .Мисля че става така защото има въздух или от самото олио.Тази година мариновах чернокоп по нова рецепта (поне за мен) и той стана мек и го отдавам на оцета.Има и две много важни стъпки при мариноването първо като я извадиш от оцета я оставяш един час да се оцеди и преди да почнеш да я редиш наливаш олиото или зехтина в буркана по един два пръста.
sve25- ...........................
- Регистриран на : 07.04.2011
Брой мнения : 110 Рожд.дaта : 28.07.1981
Години : 43
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa