Маринован чернокоп
+30
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
vesko1234
EU_BG_akademika
Венци
roko koko
icokanev
Румен Ганев
strijok
gogata1
nasco2
Albena
Sundy
emanuil
dobria1
timbi
КИРО
Любак
sve25
sllipi1
tiho_roev
krezo_bg
antares
цецо пожарната
Моряка
Мънцата
savi aleksiev
Pesho N.Zagora
vatus
vvt1970
34 posters
Страница 4 от 5
Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Маринован чернокоп
Давай смело, без бозата, може всичко да се мариноваvesko1234 написа:И аз се зарибих. Чистя чернокопа, после го омешвам
EU_BG_akademika- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Малко по темата ,малко с отклонение ,ама все пак да кажа . И в моята къща се прави маринован чернокоп ,та и тази година не е по-различно. Жената вчера ми вика изкарай от фризера 5-6 кг чернокоп да мариновам. И аз изпълнявам- изкарах три торбички ,които излязоха 6 кг и малко . Жената я изчисти и я сложи в саламура ,в която рибата трябвало да стои 48 часа ,после там другите процедури. Да ,ама не е точно така. Митака -ktv днес дойде да ми сменя маслото ,това дето е в ботуша на мотора ,не го знам какво е . И заземихме лодката ми -сменихме маслото ,пръскахме с някакви спрейове цилиндри ,карбуратори ,свещи и ба ли мама му още какво
,не им разбирам на тия неща. Та като свършихме всичко решихме да пийнем по едно червено винце.То всичко е добре ,ама в момента в който споделих на Митака ,че съм сложил черокоп за мариноване ,ония ми вика : я изкарай няколко риби да видим стават ли за ядене . Аз му обяснявам ,че е стоял само в солена саламура и то само 24 часа ,ония ми вика -ЕКСТРА Е -ДАВАЙ ГО НАСАМ. После ми вика лук имаш ли ,аз отговарям -имам ,препечен хляб ще направиш ли ,аз отговарям -веднага . И стана една от обяд до преди малко. Те така стана:
Е не знаех ,че пресносолен чернокоп с лук и препечен хляб вървял с червено винце
Та каква е поуката от тази приказка .
Като правите маринован чернокоп ,или стойте далеко ,докато стане наистина маринован ,или предвиждайте едни 2 кг повече ,щото накрая сметките за крайният продукт(кутийки или бурканчена ) ще излязат криви.
При мен от 6 кг няма да излязат и четири кутийки с маринован чернокоп
Ама към ми е хУбу ,дали ми пука кво ще остане за мариноване
,не им разбирам на тия неща. Та като свършихме всичко решихме да пийнем по едно червено винце.То всичко е добре ,ама в момента в който споделих на Митака ,че съм сложил черокоп за мариноване ,ония ми вика : я изкарай няколко риби да видим стават ли за ядене . Аз му обяснявам ,че е стоял само в солена саламура и то само 24 часа ,ония ми вика -ЕКСТРА Е -ДАВАЙ ГО НАСАМ. После ми вика лук имаш ли ,аз отговарям -имам ,препечен хляб ще направиш ли ,аз отговарям -веднага . И стана една от обяд до преди малко. Те така стана:
Е не знаех ,че пресносолен чернокоп с лук и препечен хляб вървял с червено винце
Та каква е поуката от тази приказка .
Като правите маринован чернокоп ,или стойте далеко ,докато стане наистина маринован ,или предвиждайте едни 2 кг повече ,щото накрая сметките за крайният продукт(кутийки или бурканчена ) ще излязат криви.
При мен от 6 кг няма да излязат и четири кутийки с маринован чернокоп
Ама към ми е хУбу ,дали ми пука кво ще остане за мариноване
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Re: Маринован чернокоп
Темата е почистена.
Яжте си чернокопа, пийте си виното, охкайте и ахкайте но си има тема за това -
= Морски лакърдии=.
Там са постовете Ви.
Яжте си чернокопа, пийте си виното, охкайте и ахкайте но си има тема за това -
= Морски лакърдии=.
Там са постовете Ви.
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Re: Маринован чернокоп
Тоя па !!!
Любак ,ти изкара по-голяма метла и от Баба Яга ,бе !!! . Остави малко да оспамим темите . Зима е все пак ,риба няма ,полудяваме в къщи
Хора сме !!!
Верно си много лош.
Сега ще видиш в събота кво продължение ще има маринования чернокоп.
Най-вероятно ще свърши още преди да се е мариновал. Ма ще пусна фотки ,на полумаринован чернокоп ,за да е по темата.
Любак ,ти изкара по-голяма метла и от Баба Яга ,бе !!! . Остави малко да оспамим темите . Зима е все пак ,риба няма ,полудяваме в къщи
Хора сме !!!
Верно си много лош.
Сега ще видиш в събота кво продължение ще има маринования чернокоп.
Най-вероятно ще свърши още преди да се е мариновал. Ма ще пусна фотки ,на полумаринован чернокоп ,за да е по темата.
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Re: Маринован чернокоп
Земи оправи тез емотикони ,че както е тръгнало ще почнат да излизат по 6 ,вместо по 3 .Баси лудницата .
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Re: Маринован чернокоп
ДЯДО ИВАН написа:Земи оправи тез емотикони ,че както е тръгнало ще почнат да излизат по 6 ,вместо по 3 .Баси лудницата .
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Re: Маринован чернокоп
Железен си
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Re: Маринован чернокоп
ДЯДО ИВАН написа:............... . Остави малко да оспамим темите . Зима е все пак ,риба няма ,полудяваме в къщи
Хора сме !!! ................
Три дена Ви оставих на мира, ..... но Вие съвсем се отприщихте.
Има цели Три теми за тези работи ( ), там пишете.
1. http://www.gofishingbg.com/t8014p180-topic
2. http://www.gofishingbg.com/t5522p820-topic
3. http://www.gofishingbg.com/t7908p260-topic
Казах.
Суркюф -
Черният пират, Тигърът на седемте морета, Чумата на Варненската Илария и бич Божий на Вълнолома.
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Маринован чернокоп
Хммм. Я и аз да оцапам темата,че не ме свърта.
Както на много места съм казвал и тук да го кажа. Една и съща риба приготвена по един и същ начин ама нарязана по различно то има различен вкус. И то коренно различен.
Сега ще ви кажа моя начин за мариноване на чернокоп.
Значи първо чистим рибата с пръсти. Едни триъгълничета дето падат са пълни с кокали и не ни трябват. Махаме и главите. После правим саламурата и натикваме рибата за денонощие. После я натикваме за 4-5часа в оцета.
Така дотук е стандартното. После с остро ножче цепя гърба дервам покрай кокала и свалям първото филе. Махам и ребрата. Отиват десет секунди. Следващото филенце е повечко пипкаво ама за триисетина секунди пада. Махаме и малките кокалчета на перките. Тези получени филенца ги режем на три парченца. След това взимаме един буркан. Наливаме малко олио и почваме да нареждаме плътно парчетата. От време на време да не засъхват накапваме по малко олио. И така до пълно натъпкввне на буркана. Накрая докапвяме още малко олио и завиваме капачката.
От две кила чернокоп след всички операции излиза един голям буркан.
Тоз буркан го навираме в хладилника и рисуваме една рибка на календара. След две седмици отваряме.
Много е важно еа се знае:НА ДОШЛИ НИ ГОСТИ ТОЗИ БУРКАН НЕ СЕ ПОКАЗВА! Шото после ще ти то натякват с ГОДИНИ! И ВСЕ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ.
Както на много места съм казвал и тук да го кажа. Една и съща риба приготвена по един и същ начин ама нарязана по различно то има различен вкус. И то коренно различен.
Сега ще ви кажа моя начин за мариноване на чернокоп.
Значи първо чистим рибата с пръсти. Едни триъгълничета дето падат са пълни с кокали и не ни трябват. Махаме и главите. После правим саламурата и натикваме рибата за денонощие. После я натикваме за 4-5часа в оцета.
Така дотук е стандартното. После с остро ножче цепя гърба дервам покрай кокала и свалям първото филе. Махам и ребрата. Отиват десет секунди. Следващото филенце е повечко пипкаво ама за триисетина секунди пада. Махаме и малките кокалчета на перките. Тези получени филенца ги режем на три парченца. След това взимаме един буркан. Наливаме малко олио и почваме да нареждаме плътно парчетата. От време на време да не засъхват накапваме по малко олио. И така до пълно натъпкввне на буркана. Накрая докапвяме още малко олио и завиваме капачката.
От две кила чернокоп след всички операции излиза един голям буркан.
Тоз буркан го навираме в хладилника и рисуваме една рибка на календара. След две седмици отваряме.
Много е важно еа се знае:НА ДОШЛИ НИ ГОСТИ ТОЗИ БУРКАН НЕ СЕ ПОКАЗВА! Шото после ще ти то натякват с ГОДИНИ! И ВСЕ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
А подправки няма ли
rap66- ...........................
- Регистриран на : 11.03.2010
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Re: Маринован чернокоп
кото и странно да е няма. Вече при сервиране се ръси с наситнен лук,зехтин и лимонов сок.rap66 написа:А подправки няма ли
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Олиото се препържва когато очакваш застояване на рибата повече от месец след слагането. Да не добие дъх на граняло. Ама чернокопа готов обескостен.......на парченца за бучкане......познай сам.goshotanchev написа:Олиото не го ли препържваш?
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Ей тази заготовка изкарах преди 2 часа
Филетирах около 2кила и почна да меболи кръста , сърцето ,черния дроб и още работи .
Прибрах ги в хладилника и в други ден продължавам с филетирането . Трета година правя рецептата на Митака Добрия . Лично на мен ми харесва ,само че е с олио , загрято .
Филетирах около 2кила и почна да меболи кръста , сърцето ,черния дроб и още работи .
Прибрах ги в хладилника и в други ден продължавам с филетирането . Трета година правя рецептата на Митака Добрия . Лично на мен ми харесва ,само че е с олио , загрято .
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
gogata1 написа:
Филетирах около 2кила и почна да меболи кръста , сърцето ,черния дроб и още работи
Гога, съвсем меркантилно, щото и ти разбра, че храня вегетарианки, срещу 5 кила хубава риба, ще те науча да филетираш за секунди...
А от останалия матрЯл ще направиш чорбата от другата рецепта!
Последната промяна е направена от antares на Вто 8 Ное 2016 - 20:41; мнението е било променяно общо 1 път
antares- глоб.модератор
- Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Re: Маринован чернокоп
Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Майтапя се, приятелю, стига да имам възможност, ще ти покажа, дори ще ти подаря специален нож.gogata1 написа:Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
antares- глоб.модератор
- Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Re: Маринован чернокоп
antares написа:Майтапя се, приятелю, стига да имам възможност, ще ти покажа, дори ще ти подаря специален нож.gogata1 написа:Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
gogata1 написа:Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
Толкова много риба кога успя да я раздадеш Сигурно половин Поморие си нахранил
Plamen- ...........................
- Регистриран на : 10.11.2012
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Re: Маринован чернокоп
Аз я напрвих със зехтин ,ама не съм го загрявал.....обаче бурканите ги държа в хладилник.
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Оцета , който ползвам. Скъпичък е. 5 лв е бутилката 750 мл. Но най-така се доближава до това което търся, въпреки че е 1/3 ферментирало вино и 2/3 алкохол. Много тънък вкус от бели и червени грозда. Винен , защото е по-силен ;) Вече 2 седмици зрее месото в бурканите.. нямам търпение да се прибера към Вн да кусам. Мариновах 15 кила само едри , стегнати риби :) Между другото бях се засилил да пробвам в олио от гроздови семки как ще стане но като направих калкулацията .. бааати златния чернокоп.. до година ще опитам със сигурност ! по-малко холестерол :)
gogata ти за 2 часа те заболял кръста.. ми аз като чистих и драх 60 акули на връщане от Калиакра ? това не го пожелавам на никого.. :) кофти тръпка.. 5 ножа изтъпих.. целия станах в мъзгоч.. накрая на прибуране пред Галата изхвърлих вътрешности и глави .. на следващия ден гледам лодките чешат иларията там :D добре че е батко да захрани :)
zlia- ...........................
- Регистриран на : 15.11.2016
Брой мнения : 169 Рожд.дaта : 06.03.1986
Години : 38
Re: Маринован чернокоп
И мен ме хваща шубето да не се прецака материала и взимам един немски ябълков оцет(ползвм го поне 4-5 години за салата и за мариноване-убийство)ама го разреждам даже 1 към 3 и пак си е както трябва .
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
roko koko написа: И мен ме хваща шубето да не се прецака материала и взимам един немски ябълков оцет(ползвм го поне 4-5 години за салата и за мариноване-убийство)ама го разреждам даже 1 към 3 и пак си е както трябва .
Немски да !!! директно от цеха на фюрера ми го носят :) а за олиото кво ще кажеш ? струва ли си да харча пари за това от гроздови семки ? Пробвал съм за овкусяване и пържене но за мариноване не съм ..и другия въпрос.. студена преработка демек нерафинирано или рафинирано ?
zlia- ...........................
- Регистриран на : 15.11.2016
Брой мнения : 169 Рожд.дaта : 06.03.1986
Години : 38
Re: Маринован чернокоп
Не си струва ха харчиш пари за гроздовото олио . Наскоро сина беше донесъл такова олио , бива гъстичко е като зехтина и с неутрален вкус . Нищо особено не усетих в него . Виж зехтина си е друга работа >
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Зехтина го взимам 5 кинта литъра ,ама го взимам не от търговци ,ами от приятели обикалящи по Турция и Гърция,понякога е студено пресован,понякога не ,но лично аз не намирам разлика.Последният път го направих не със студено а с другия(не знам как се нарича)ама си е супер ,мирише си на прясна маслина и вкуса му е същия и си е ОК.
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 4 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa