Маринован чернокоп
+30
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
vesko1234
EU_BG_akademika
Венци
roko koko
icokanev
Румен Ганев
strijok
gogata1
nasco2
Albena
Sundy
emanuil
dobria1
timbi
КИРО
Любак
sve25
sllipi1
tiho_roev
krezo_bg
antares
цецо пожарната
Моряка
Мънцата
savi aleksiev
Pesho N.Zagora
vatus
vvt1970
34 posters
Страница 4 от 5
Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Маринован чернокоп
Давай смело, без бозата, може всичко да се мариноваvesko1234 написа:И аз се зарибих. Чистя чернокопа, после го омешвам
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Малко по темата ,малко с отклонение ,ама все пак да кажа . И в моята къща се прави маринован чернокоп ,та и тази година не е по-различно. Жената вчера ми вика изкарай от фризера 5-6 кг чернокоп да мариновам. И аз изпълнявам- изкарах три торбички ,които излязоха 6 кг и малко . Жената я изчисти и я сложи в саламура ,в която рибата трябвало да стои 48 часа ,после там другите процедури. Да ,ама не е точно така. Митака -ktv днес дойде да ми сменя маслото ,това дето е в ботуша на мотора ,не го знам какво е . И заземихме лодката ми -сменихме маслото ,пръскахме с някакви спрейове цилиндри ,карбуратори ,свещи и ба ли мама му още какво
,не им разбирам на тия неща. Та като свършихме всичко решихме да пийнем по едно червено винце.То всичко е добре ,ама в момента в който споделих на Митака ,че съм сложил черокоп за мариноване ,ония ми вика : я изкарай няколко риби да видим стават ли за ядене . Аз му обяснявам ,че е стоял само в солена саламура и то само 24 часа ,ония ми вика -ЕКСТРА Е -ДАВАЙ ГО НАСАМ. После ми вика лук имаш ли ,аз отговарям -имам ,препечен хляб ще направиш ли ,аз отговарям -веднага . И стана една от обяд до преди малко. Те така стана:
Е не знаех ,че пресносолен чернокоп с лук и препечен хляб вървял с червено винце
Та каква е поуката от тази приказка .
Като правите маринован чернокоп ,или стойте далеко ,докато стане наистина маринован ,или предвиждайте едни 2 кг повече ,щото накрая сметките за крайният продукт(кутийки или бурканчена ) ще излязат криви.
При мен от 6 кг няма да излязат и четири кутийки с маринован чернокоп
Ама към ми е хУбу ,дали ми пука кво ще остане за мариноване
,не им разбирам на тия неща. Та като свършихме всичко решихме да пийнем по едно червено винце.То всичко е добре ,ама в момента в който споделих на Митака ,че съм сложил черокоп за мариноване ,ония ми вика : я изкарай няколко риби да видим стават ли за ядене . Аз му обяснявам ,че е стоял само в солена саламура и то само 24 часа ,ония ми вика -ЕКСТРА Е -ДАВАЙ ГО НАСАМ. После ми вика лук имаш ли ,аз отговарям -имам ,препечен хляб ще направиш ли ,аз отговарям -веднага . И стана една от обяд до преди малко. Те така стана:
Е не знаех ,че пресносолен чернокоп с лук и препечен хляб вървял с червено винце
Та каква е поуката от тази приказка .
Като правите маринован чернокоп ,или стойте далеко ,докато стане наистина маринован ,или предвиждайте едни 2 кг повече ,щото накрая сметките за крайният продукт(кутийки или бурканчена ) ще излязат криви.
При мен от 6 кг няма да излязат и четири кутийки с маринован чернокоп
Ама към ми е хУбу ,дали ми пука кво ще остане за мариноване
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Темата е почистена.
Яжте си чернокопа, пийте си виното, охкайте и ахкайте но си има тема за това -
= Морски лакърдии=.
Там са постовете Ви.
Яжте си чернокопа, пийте си виното, охкайте и ахкайте но си има тема за това -
= Морски лакърдии=.
Там са постовете Ви.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Тоя па !!!
Любак ,ти изкара по-голяма метла и от Баба Яга ,бе !!! . Остави малко да оспамим темите . Зима е все пак ,риба няма ,полудяваме в къщи
Хора сме !!!
Верно си много лош.
Сега ще видиш в събота кво продължение ще има маринования чернокоп.
Най-вероятно ще свърши още преди да се е мариновал. Ма ще пусна фотки ,на полумаринован чернокоп ,за да е по темата.
Любак ,ти изкара по-голяма метла и от Баба Яга ,бе !!! . Остави малко да оспамим темите . Зима е все пак ,риба няма ,полудяваме в къщи
Хора сме !!!
Верно си много лош.
Сега ще видиш в събота кво продължение ще има маринования чернокоп.
Най-вероятно ще свърши още преди да се е мариновал. Ма ще пусна фотки ,на полумаринован чернокоп ,за да е по темата.
Земи оправи тез емотикони ,че както е тръгнало ще почнат да излизат по 6 ,вместо по 3 .Баси лудницата .
ДЯДО ИВАН написа:Земи оправи тез емотикони ,че както е тръгнало ще почнат да излизат по 6 ,вместо по 3 .Баси лудницата .
Любак- глоб.модератор
Железен си
ДЯДО ИВАН написа:............... . Остави малко да оспамим темите . Зима е все пак ,риба няма ,полудяваме в къщи
Хора сме !!! ................
Три дена Ви оставих на мира, ..... но Вие съвсем се отприщихте.
Има цели Три теми за тези работи ( ), там пишете.
1. http://www.gofishingbg.com/t8014p180-topic
2. http://www.gofishingbg.com/t5522p820-topic
3. http://www.gofishingbg.com/t7908p260-topic
Казах.
Суркюф -
Черният пират, Тигърът на седемте морета, Чумата на Варненската Илария и бич Божий на Вълнолома.
Любак- глоб.модератор
Маринован чернокоп
Хммм. Я и аз да оцапам темата,че не ме свърта.
Както на много места съм казвал и тук да го кажа. Една и съща риба приготвена по един и същ начин ама нарязана по различно то има различен вкус. И то коренно различен.
Сега ще ви кажа моя начин за мариноване на чернокоп.
Значи първо чистим рибата с пръсти. Едни триъгълничета дето падат са пълни с кокали и не ни трябват. Махаме и главите. После правим саламурата и натикваме рибата за денонощие. После я натикваме за 4-5часа в оцета.
Така дотук е стандартното. После с остро ножче цепя гърба дервам покрай кокала и свалям първото филе. Махам и ребрата. Отиват десет секунди. Следващото филенце е повечко пипкаво ама за триисетина секунди пада. Махаме и малките кокалчета на перките. Тези получени филенца ги режем на три парченца. След това взимаме един буркан. Наливаме малко олио и почваме да нареждаме плътно парчетата. От време на време да не засъхват накапваме по малко олио. И така до пълно натъпкввне на буркана. Накрая докапвяме още малко олио и завиваме капачката.
От две кила чернокоп след всички операции излиза един голям буркан.
Тоз буркан го навираме в хладилника и рисуваме една рибка на календара. След две седмици отваряме.
Много е важно еа се знае:НА ДОШЛИ НИ ГОСТИ ТОЗИ БУРКАН НЕ СЕ ПОКАЗВА! Шото после ще ти то натякват с ГОДИНИ! И ВСЕ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ.
Както на много места съм казвал и тук да го кажа. Една и съща риба приготвена по един и същ начин ама нарязана по различно то има различен вкус. И то коренно различен.
Сега ще ви кажа моя начин за мариноване на чернокоп.
Значи първо чистим рибата с пръсти. Едни триъгълничета дето падат са пълни с кокали и не ни трябват. Махаме и главите. После правим саламурата и натикваме рибата за денонощие. После я натикваме за 4-5часа в оцета.
Така дотук е стандартното. После с остро ножче цепя гърба дервам покрай кокала и свалям първото филе. Махам и ребрата. Отиват десет секунди. Следващото филенце е повечко пипкаво ама за триисетина секунди пада. Махаме и малките кокалчета на перките. Тези получени филенца ги режем на три парченца. След това взимаме един буркан. Наливаме малко олио и почваме да нареждаме плътно парчетата. От време на време да не засъхват накапваме по малко олио. И така до пълно натъпкввне на буркана. Накрая докапвяме още малко олио и завиваме капачката.
От две кила чернокоп след всички операции излиза един голям буркан.
Тоз буркан го навираме в хладилника и рисуваме една рибка на календара. След две седмици отваряме.
Много е важно еа се знае:НА ДОШЛИ НИ ГОСТИ ТОЗИ БУРКАН НЕ СЕ ПОКАЗВА! Шото после ще ти то натякват с ГОДИНИ! И ВСЕ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
А подправки няма ли
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
кото и странно да е няма. Вече при сервиране се ръси с наситнен лук,зехтин и лимонов сок.rap66 написа:А подправки няма ли
Олиото се препържва когато очакваш застояване на рибата повече от месец след слагането. Да не добие дъх на граняло. Ама чернокопа готов обескостен.......на парченца за бучкане......познай сам.goshotanchev написа:Олиото не го ли препържваш?
Ей тази заготовка изкарах преди 2 часа
Филетирах около 2кила и почна да меболи кръста , сърцето ,черния дроб и още работи .
Прибрах ги в хладилника и в други ден продължавам с филетирането . Трета година правя рецептата на Митака Добрия . Лично на мен ми харесва ,само че е с олио , загрято .
Филетирах около 2кила и почна да меболи кръста , сърцето ,черния дроб и още работи .
Прибрах ги в хладилника и в други ден продължавам с филетирането . Трета година правя рецептата на Митака Добрия . Лично на мен ми харесва ,само че е с олио , загрято .
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
gogata1 написа:
Филетирах около 2кила и почна да меболи кръста , сърцето ,черния дроб и още работи
Гога, съвсем меркантилно, щото и ти разбра, че храня вегетарианки, срещу 5 кила хубава риба, ще те науча да филетираш за секунди...
А от останалия матрЯл ще направиш чорбата от другата рецепта!
Последната промяна е направена от antares на Вто 8 Ное 2016 - 20:41; мнението е било променяно общо 1 път
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
Майтапя се, приятелю, стига да имам възможност, ще ти покажа, дори ще ти подаря специален нож.gogata1 написа:Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
antares написа:Майтапя се, приятелю, стига да имам възможност, ще ти покажа, дори ще ти подаря специален нож.gogata1 написа:Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
gogata1 написа:Френд рибата от последните 2 излета я раздадох , мога да ти купя 5 кила ако искаш
Толкова много риба кога успя да я раздадеш Сигурно половин Поморие си нахранил
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Аз я напрвих със зехтин ,ама не съм го загрявал.....обаче бурканите ги държа в хладилник.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Оцета , който ползвам. Скъпичък е. 5 лв е бутилката 750 мл. Но най-така се доближава до това което търся, въпреки че е 1/3 ферментирало вино и 2/3 алкохол. Много тънък вкус от бели и червени грозда. Винен , защото е по-силен ;) Вече 2 седмици зрее месото в бурканите.. нямам търпение да се прибера към Вн да кусам. Мариновах 15 кила само едри , стегнати риби :) Между другото бях се засилил да пробвам в олио от гроздови семки как ще стане но като направих калкулацията .. бааати златния чернокоп.. до година ще опитам със сигурност ! по-малко холестерол :)
gogata ти за 2 часа те заболял кръста.. ми аз като чистих и драх 60 акули на връщане от Калиакра ? това не го пожелавам на никого.. :) кофти тръпка.. 5 ножа изтъпих.. целия станах в мъзгоч.. накрая на прибуране пред Галата изхвърлих вътрешности и глави .. на следващия ден гледам лодките чешат иларията там :D добре че е батко да захрани :)
zlia- ...........................
Брой мнения : 169 Рожд.дaта : 06.03.1986
Години : 38
И мен ме хваща шубето да не се прецака материала и взимам един немски ябълков оцет(ползвм го поне 4-5 години за салата и за мариноване-убийство)ама го разреждам даже 1 към 3 и пак си е както трябва .
roko koko написа: И мен ме хваща шубето да не се прецака материала и взимам един немски ябълков оцет(ползвм го поне 4-5 години за салата и за мариноване-убийство)ама го разреждам даже 1 към 3 и пак си е както трябва .
Немски да !!! директно от цеха на фюрера ми го носят :) а за олиото кво ще кажеш ? струва ли си да харча пари за това от гроздови семки ? Пробвал съм за овкусяване и пържене но за мариноване не съм ..и другия въпрос.. студена преработка демек нерафинирано или рафинирано ?
zlia- ...........................
Брой мнения : 169 Рожд.дaта : 06.03.1986
Години : 38
Не си струва ха харчиш пари за гроздовото олио . Наскоро сина беше донесъл такова олио , бива гъстичко е като зехтина и с неутрален вкус . Нищо особено не усетих в него . Виж зехтина си е друга работа >
Зехтина го взимам 5 кинта литъра ,ама го взимам не от търговци ,ами от приятели обикалящи по Турция и Гърция,понякога е студено пресован,понякога не ,но лично аз не намирам разлика.Последният път го направих не със студено а с другия(не знам как се нарича)ама си е супер ,мирише си на прясна маслина и вкуса му е същия и си е ОК.
Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 4 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing