Маринован чернокоп
+30
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
vesko1234
EU_BG_akademika
Венци
roko koko
icokanev
Румен Ганев
strijok
gogata1
nasco2
Albena
Sundy
emanuil
dobria1
timbi
КИРО
Любак
sve25
sllipi1
tiho_roev
krezo_bg
antares
цецо пожарната
Моряка
Мънцата
savi aleksiev
Pesho N.Zagora
vatus
vvt1970
34 posters
Страница 3 от 5
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Маринован чернокоп
За белите петна си мисля,че трябва добре да се изцеди рибата
преди да се вкара в олиото.Чак да е суха.
Иначе верно че не са проблем петната.
преди да се вкара в олиото.Чак да е суха.
Иначе верно че не са проблем петната.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Благодаря ви, колеги - вероятно петната са от влажната риба, защото наистина нямахме време да я отцеждаме добре... А иначе си я хапваме и за съжаление на половинката нищо ми нЕма :525707397c05bb
Sundy- ...........................
- Регистриран на : 29.06.2010
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 07.11.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
dobria1 написа:п.п.един буркан направих и с чесънче и други екстри но ще споделя след дегустация
Снощи беше заветния момент на дегустиране и установих че май от тук нататък така ще се прави маринована риба
доста чесънче,копър накълцани маслинки и кръгчета от мариновани краставички поляти с зехтин (снимах дори ама сега ме мързи да свалям снимки)
Re: Маринован чернокоп
Това с киселите краставички ми напомня на скумрия консерва "Закуска" , не знам дали я има още
Re: Маринован чернокоп
emanuil написа:Това с киселите краставички ми напомня на скумрия консерва "Закуска" , не знам дали я има още
Май я няма,или поне аз не съм засичал по магазините.Но това не ми пречи понеже съм възложил на майка ми да я прави. Под секрет чернокопа и зарганата стават за тази цел,но със сафрида нещо не се получава добре
Re: Маринован чернокоп
А с паламуда как се получават нещата........мммм не е истина, с малко боб ,лееекинко люто чушле и доматено пюре плюс както е казал и Митака мариновани или кисели краставички ,става 1000-пъти по-гот от консерва ропотамо от соц времето.То за друга тема ама....сега се сетих :609c1f728720fb
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
dobria1 написа:emanuil написа:Това с киселите краставички ми напомня на скумрия консерва "Закуска" , не знам дали я има още
Май я няма,или поне аз не съм засичал по магазините.Но това не ми пречи понеже съм възложил на майка ми да я прави. Под секрет чернокопа и зарганата стават за тази цел,но със сафрида нещо не се получава добре
roko koko написа:А с паламуда как се получават нещата........мммм не е истина, с малко боб ,лееекинко люто чушле и доматено пюре плюс както е казал и Митака мариновани или кисели краставички ,става 1000-пъти по-гот от консерва ропотамо от соц времето.То за друга тема ама....сега се сетих :609c1f728720fb
Ами питайте, бе, дечица! Ама хайде, щото имам някои свои подобрения в тази рецепта, скоро ще ви я пусна със снимков материал в любимата на целия форум рубрика "СБ - ОЕ - ЗВ". Очаквайте скоро по екраните!
antares- глоб.модератор
- Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Re: Маринован чернокоп
Това с белите точици и на мен ми се получи преди години със няколко бурканчета каракуда и се чудех какво ли е това, па накрая я изхвърлих. Чернокопа ми от Поморие го предобрих поради липса на време седя по около 30 часа и в солта и още толкова в оцета, резултата е, че е доста солен и кисел, но преди консумация го изкисвам във студена вода за около час и си става перфектен.
Re: Маринован чернокоп
Здравейте Другари бойни и Вий ятаци смели!
Изчетох всичко тука форумно изписано и ръкотворено за "маринованото чернокоп", благодарен съм!
Ама, нали винаги си имам нещо изнавпредвид, та реших да е по тази "касова бележка"-рецепта, " alt="" title="">
Всичко е направено по последната точност на метрологията и аритметиката!
Остава само овкусяването, "бурканизирането" и двуседмичното чакане, ама надали последното ...
Изглежда прекалено добре за сега!
.............
Обаче ако не стане, готовата продукция тръгва по ЕКОНТ за моя сметка до автора на рецептата!
ПП: Не посочвайте адреси, няма да Ви огрее!
Изчетох всичко тука форумно изписано и ръкотворено за "маринованото чернокоп", благодарен съм!
Ама, нали винаги си имам нещо изнавпредвид, та реших да е по тази "касова бележка"-рецепта, " alt="" title="">
Всичко е направено по последната точност на метрологията и аритметиката!
Остава само овкусяването, "бурканизирането" и двуседмичното чакане, ама надали последното ...
Изглежда прекалено добре за сега!
.............
Обаче ако не стане, готовата продукция тръгва по ЕКОНТ за моя сметка до автора на рецептата!
ПП: Не посочвайте адреси, няма да Ви огрее!
icokanev- ...........................
- Регистриран на : 12.09.2010
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Остави го добре да се изцеди,поне ден - иначе има бели точки после. " alt="" title="">
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован чернокоп
Ицо забрави бурканите !!! Нареждай в кутии от сирене , сладолед и каквото се сетиш !!
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
И задължително го обели,кожата сега пада много лесно(после няма да съжаляваш като го ядеш)
ще изглежда така
И другия път наточи ножовете(или с нож за фелитиране) че нещо много е разпърпано филето
ще изглежда така
И другия път наточи ножовете(или с нож за фелитиране) че нещо много е разпърпано филето
Re: Маринован чернокоп
Той автора на бележката си направи вече, ма няма да откаже и развален
Относно белите гранулки, не им оставям време да се получават, до третия месец всичко е свършило
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: Маринован чернокоп
Ето друга подобна рецепта ПЕРЛАicokanev написа:" alt="" title="">
Същата ми е дадена от бивш технолог на Славянка но с 52мл. оцетна киселина.Рибата стои в саламурата при 4-5* докато побелее при разкъсване.В темата за мезетата затова питам за съотношението месо/вода.
Румен Ганев- ...........................
- Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Re: Маринован чернокоп
dobria1 написа:И задължително го обели,кожата сега пада много лесно...
Много фира бе, колеги!
4 кгр х 9 лв = 4 буркан'ета! И ако го бях обелил = 3 буркан'ета! Ба, шо труд, шо мат'риал бадива?!
Митак, филетата са обработени с berkley за филиране, ама престоя у саламурата ги направи неугледни! Иначе, в буркан'етата са подредени кат' за рекламна снимка.
Вярно ли трябва да се чака 14 дена, бе, кой държи такова мезе толкова време и само гледа календара? Или това е вид самонаказание, или се "гъбаркате"? Добре, че има някой друг пакет за скара през това време!
icokanev- ...........................
- Регистриран на : 12.09.2010
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
icokanev написа: И ако го бях обелил = 3 буркан'ета! Ба, шо труд, шо мат'риал бадива?!
Кеф цена няма
Говорих за кожата,пробва ли леко да дръпнеш да видиш как лесно се отделя
А в мазата престояват 2 кутии не от 2 седмици а от над месец ама със зехтинец(зехтина не го заменям с олио нивга)
Re: Маринован чернокоп
Йце обърни внимание на Митака какво казва !!!!!!! 2-3 кутии , ти си знаеш къде да си редиш рибата де " alt="" title="">
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Моите риПки са мариновани веке......
Па и за преглъщане има
Аве ке изимимо.....
Па и за преглъщане има
Аве ке изимимо.....
EU_BG_akademika- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Абе тея кутийки май са ми познатиEU_BG_akademika написа:Моите риПки са мариновани веке......
Венци- ...........................
- Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Re: Маринован чернокоп
Нищо чудно, купих си ги от НедялкоВенци написа:
Абе тея кутийки май са ми познати
Казах вече маринован, никъде не съм казал, аз ги мариновах
EU_BG_akademika- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Маймуна мръсна..........тъкмо си помислих ,колко тертиплийско,още един майстор кулинар у форума .
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: Маринован чернокоп
Запалихте ме и мен , малко заготовка направих .
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
Важното е в чий хладилник са в моментаEU_BG_akademika написа:Нищо чудно, купих си ги от НедялкоВенци написа:
Абе тея кутийки май са ми познати
Казах вече маринован, никъде не съм казал, аз ги мариновах
Венци- ...........................
- Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Re: Маринован чернокоп
Венци написа:
Важното е в чий хладилник са в момента
Хапсулютну
Най основното е, че всичко е напълно А К А Д Е М И Ч Н О
EU_BG_akademika- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Re: Маринован чернокоп
И аз се зарибих. Чистя чернокопа, после го омешвам с 10% сол в кутия от сладолед за24ч, той си пуска вода догоре. Изплаквам, 12ч оцет и вода, изплаквам, филетирам, беля. Филетата върху хавлия да се отцедят. После пак в посушената кутия с зехтин, даф лист, бахар, чер пипер. Чернокопа естрствено от магазина :)
vesko1234- ...........................
- Регистриран на : 17.07.2015
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
Години : 49
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 3 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa