GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Маринован чернокоп

+30
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
vesko1234
EU_BG_akademika
Венци
roko koko
icokanev
Румен Ганев
strijok
gogata1
nasco2
Albena
Sundy
emanuil
dobria1
timbi
КИРО
Любак
sve25
sllipi1
tiho_roev
krezo_bg
antares
цецо пожарната
Моряка
Мънцата
savi aleksiev
Pesho N.Zagora
vatus
vvt1970
34 posters

Страница 3 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО Пет 14 Дек 2012 - 9:24

За белите петна си мисля,че трябва добре да се изцеди рибата
преди да се вкара в олиото.Чак да е суха.
Иначе верно че не са проблем петната.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Sundy Пет 14 Дек 2012 - 9:36

Благодаря ви, колеги - вероятно петната са от влажната риба, защото наистина нямахме време да я отцеждаме добре... А иначе си я хапваме и за съжаление на половинката нищо ми нЕма :525707397c05bb
Sundy
Sundy
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.06.2010
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 07.11.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 Вто 18 Дек 2012 - 8:22

dobria1 написа:п.п.един буркан направих и с чесънче и други екстри но ще споделя след дегустация sunglasses2

Снощи беше заветния момент на дегустиране и установих че май от тук нататък така ще се прави маринована риба
доста чесънче,копър накълцани маслинки и кръгчета от мариновани краставички поляти с зехтин (снимах дори ама сега ме мързи да свалям снимки)
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 51

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  emanuil Вто 18 Дек 2012 - 10:20

Това с киселите краставички ми напомня на скумрия консерва "Закуска" , не знам дали я има още sausage
emanuil
emanuil
...........................
  ...........................

Регистриран на : 31.08.2010
Брой мнения : 618 Рожд.дaта : 23.02.1971
Години : 53

http://www.nordcool.bg/

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 Вто 18 Дек 2012 - 18:58

emanuil написа:Това с киселите краставички ми напомня на скумрия консерва "Закуска" , не знам дали я има още sausage

Май я няма,или поне аз не съм засичал по магазините.Но това не ми пречи понеже съм възложил на майка ми да я прави. Под секрет чернокопа и зарганата стават за тази цел,но със сафрида нещо не се получава добре

dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 51

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  roko koko Сря 19 Дек 2012 - 9:43

А с паламуда как се получават нещата........мммм не е истина, с малко боб ,лееекинко люто чушле и доматено пюре плюс както е казал и Митака мариновани или кисели краставички ,става 1000-пъти по-гот от консерва ропотамо от соц времето.То за друга тема ама....сега се сетих :609c1f728720fb
roko koko
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  antares Сря 19 Дек 2012 - 9:56

dobria1 написа:
emanuil написа:Това с киселите краставички ми напомня на скумрия консерва "Закуска" , не знам дали я има още sausage

Май я няма,или поне аз не съм засичал по магазините.Но това не ми пречи понеже съм възложил на майка ми да я прави. Под секрет чернокопа и зарганата стават за тази цел,но със сафрида нещо не се получава добре

roko koko написа:А с паламуда как се получават нещата........мммм не е истина, с малко боб ,лееекинко люто чушле и доматено пюре плюс както е казал и Митака мариновани или кисели краставички ,става 1000-пъти по-гот от консерва ропотамо от соц времето.То за друга тема ама....сега се сетих :609c1f728720fb


Ами питайте, бе, дечица! question Ама хайде, щото имам някои свои подобрения в тази рецепта, скоро ще ви я пусна със снимков материал в любимата на целия форум sunglasses2 рубрика "СБ - ОЕ - ЗВ". Очаквайте скоро по екраните! eyeballs_icon
antares
antares
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 05.11.2010
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  nasco2 Сря 19 Дек 2012 - 10:01



Това с белите точици и на мен ми се получи преди години със няколко бурканчета каракуда и се чудех какво ли е това, па накрая я изхвърлих. Чернокопа ми от Поморие го предобрих поради липса на време седя по около 30 часа и в солта и още толкова в оцета, резултата е, че е доста солен и кисел, но преди консумация го изкисвам във студена вода за около час и си става перфектен.
nasco2
nasco2
...........................
  ...........................

Регистриран на : 19.01.2010
Брой мнения : 5696 Рожд.дaта : 30.06.1972
Години : 52

http://www.softparket.com

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  icokanev Вто 24 Ное 2015 - 19:38

Здравейте Другари бойни и Вий ятаци смели!
Изчетох всичко тука форумно изписано и ръкотворено за "маринованото чернокоп", благодарен съм!
Ама, нали винаги си имам нещо изнавпредвид, та реших да е по тази "касова бележка"-рецепта, 364672" alt="364672" title="364672">
Маринован чернокоп - Page 3 036316328

Всичко е направено по последната точност на метрологията и аритметиката!
Остава само овкусяването, "бурканизирането" и двуседмичното чакане, ама надали последното ...
Маринован чернокоп - Page 3 036316330

Изглежда прекалено добре за сега!
.............
Обаче ако не стане, готовата продукция тръгва по ЕКОНТ за моя сметка до автора на рецептата!
ПП: Не посочвайте адреси, няма да Ви огрее!

icokanev
icokanev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 12.09.2010
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  КИРО Вто 24 Ное 2015 - 20:18

Остави го добре да се изцеди,поне ден - иначе има бели точки после. sunglasses2" alt="sunglasses2" title="sunglasses2">

КИРО
КИРО
мир на праха му

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  gogata1 Вто 24 Ное 2015 - 21:19

Ицо забрави бурканите !!! Нареждай в кутии от сирене , сладолед и каквото се сетиш !!

gogata1
gogata1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 Сря 25 Ное 2015 - 7:57

И задължително го обели,кожата сега пада много лесно(после няма да съжаляваш като го ядеш)

ще изглежда така

Маринован чернокоп - Page 3 029287291

И другия път наточи ножовете(или с нож за фелитиране) че нещо много е разпърпано филето sunglasses2
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 51

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  strijok Сря 25 Ное 2015 - 9:03

смях смях смях смях
Той автора на бележката си направи вече, ма няма да откаже и развален  spying
Относно белите гранулки, не им оставям време да се получават, до третия месец всичко е свършило  super
strijok
strijok
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Румен Ганев Сря 25 Ное 2015 - 9:14

icokanev написа:364672" alt="364672" title="364672">  
Маринован чернокоп - Page 3 036316328

Ето друга подобна рецепта ПЕРЛА
Същата ми е дадена от бивш технолог на Славянка но с 52мл. оцетна киселина.Рибата стои в саламурата при 4-5* докато побелее при разкъсване.В темата за мезетата затова питам за съотношението месо/вода.
Румен Ганев
Румен Ганев
...........................
  ...........................

Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  icokanev Сря 25 Ное 2015 - 10:46

dobria1 написа:И задължително го обели,кожата сега пада много лесно...


Много фира бе, колеги!
4 кгр х 9 лв = 4 буркан'ета! И ако го бях обелил = 3 буркан'ета! Ба, шо труд, шо мат'риал бадива?!
Митак, филетата са обработени с berkley за филиране, ама престоя у саламурата ги направи неугледни! Иначе, в буркан'етата са подредени кат' за рекламна снимка.
Вярно ли трябва да се чака 14 дена, бе, кой държи такова мезе толкова време и само гледа календара? Или това е вид самонаказание, или се "гъбаркате"? Добре, че има някой друг пакет за скара през това време!
icokanev
icokanev
...........................
  ...........................

Регистриран на : 12.09.2010
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  dobria1 Сря 25 Ное 2015 - 20:15

icokanev написа: И ако го бях обелил = 3 буркан'ета! Ба, шо труд, шо мат'риал бадива?!

Кеф цена няма :рок: :рок: :рок:


Говорих за кожата,пробва ли леко да дръпнеш да видиш как лесно се отделя sunglasses2

А в мазата престояват 2 кутии не от 2 седмици а от над месец ама със зехтинец(зехтина не го заменям с олио нивга)
dobria1
dobria1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 29.12.2009
Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 51

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  gogata1 Сря 25 Ное 2015 - 20:56

Йце обърни внимание на Митака какво казва !!!!!!! 2-3 кутии , ти си знаеш къде да си редиш рибата де sunglasses2" alt="sunglasses2" title="sunglasses2">

gogata1
gogata1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  EU_BG_akademika Чет 26 Ное 2015 - 7:23

Моите риПки са мариновани веке......

Маринован чернокоп - Page 3 036321878-big

Па и за преглъщане има

Маринован чернокоп - Page 3 036321877-big

Аве ке изимимо..... :рок: :здравей:
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Венци Чет 26 Ное 2015 - 21:38

EU_BG_akademika написа:Моите риПки са мариновани веке......

Маринован чернокоп - Page 3 036321878-big
Абе тея кутийки май са ми познати 12666 12666 12666
Венци
Венци
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  EU_BG_akademika Пет 27 Ное 2015 - 7:36

Венци написа:
Абе тея кутийки май са ми познати 12666 12666 12666
Нищо чудно, купих си ги от Недялко смях 6e6ebecd09233a2d4a30
Казах вече маринован, никъде не съм казал, аз ги мариновах смях
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  roko koko Пет 27 Ное 2015 - 9:27

смях Маймуна мръсна..........тъкмо си помислих ,колко тертиплийско,още един майстор кулинар у форума spying .
roko koko
roko koko
...........................
  ...........................

Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  gogata1 Пет 27 Ное 2015 - 20:20

Запалихте ме и мен , малко заготовка направих .



gogata1
gogata1
...........................
  ...........................

Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Венци Съб 28 Ное 2015 - 13:23

EU_BG_akademika написа:
Венци написа:
Абе тея кутийки май са ми познати 12666 12666 12666
Нищо чудно, купих си ги от Недялко смях 6e6ebecd09233a2d4a30  
Казах вече маринован, никъде не съм казал, аз ги мариновах смях
Важното е в чий хладилник са в момента смях
Венци
Венци
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.06.2009
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  EU_BG_akademika Съб 28 Ное 2015 - 13:45

Венци написа:
Важното е в чий хладилник са в момента смях


Хапсулютну d5116e0ebf2fc8f68ade 746ce3b094d0cffa354b

Най основното е, че всичко е напълно А К А Д Е М И Ч Н О :рок:
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  vesko1234 Съб 28 Ное 2015 - 14:35

И аз се зарибих. Чистя чернокопа, после го омешвам с 10% сол в кутия от сладолед за24ч, той си пуска вода догоре. Изплаквам, 12ч оцет и вода, изплаквам, филетирам, беля. Филетата върху хавлия да се отцедят. После пак в посушената кутия с зехтин, даф лист, бахар, чер пипер. Чернокопа естрствено от магазина :)
vesko1234
vesko1234
...........................
  ...........................

Регистриран на : 17.07.2015
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

Маринован чернокоп - Page 3 Empty Re: Маринован чернокоп

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите