LRF/HRF FUERTE - Рибите на Фуертевентура
+40
ДЯДО ИВАН
Adrian
Васил
str.hadjiev
тони котев
mkehaiata
roko koko
Попа
КИРО
dobria1
ПЛУВЧО
GENIUS
Моряка
chapara
Дели
вакрил
icefire
vvt1970
ivaylo.filipov
Любак
RAAZIEL
EU_BG_akademika
Тедо
minerva60
max
nissana
Шморхи
simeonnn
esox hunter
чечо
valium
Стефан Добрев
cerberus
Мънцата
Albena
tano
gogo26
Rimohit
Петър Василев
DOCTORABukarNo1
44 posters
Страница 5 от 12
Страница 5 от 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: LRF/HRF FUERTE - Рибите на Фуертевентура
Здравейте
Няколко дена не съм ходил за риба и не знам какво са хваща, но са хваща ли де Инфо имам за паламуди, баракуда и сами(едната близо 6кг.).
В неделята ходих на солниците с Христо. Ами толкова народ не бях виждал там от доста време Лошото е, че тогава нямаше нито един удар И като се смрачи всичкото народ си замина и тогава вече заех място. И за пустия му късмет към 7:30 по-тъмното ми се закачи една баракуда и това беше.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Снощи пак бяхме на солниците с Христо, но този път беше много слабо откъм рибари. Общо четирима бяхме, но и риба нямаше де. Аз и Лито бяхме пълно капо, а Христо извади една баракуда(не съм я снимал) и Феликс един много хубав паламуд близо 6кг. С тази рибка нямаше как да не си направим снимчици
Ами това е за сега
Няколко дена не съм ходил за риба и не знам какво са хваща, но са хваща ли де Инфо имам за паламуди, баракуда и сами(едната близо 6кг.).
В неделята ходих на солниците с Христо. Ами толкова народ не бях виждал там от доста време Лошото е, че тогава нямаше нито един удар И като се смрачи всичкото народ си замина и тогава вече заех място. И за пустия му късмет към 7:30 по-тъмното ми се закачи една баракуда и това беше.
Снощи пак бяхме на солниците с Христо, но този път беше много слабо откъм рибари. Общо четирима бяхме, но и риба нямаше де. Аз и Лито бяхме пълно капо, а Христо извади една баракуда(не съм я снимал) и Феликс един много хубав паламуд близо 6кг. С тази рибка нямаше как да не си направим снимчици
Ами това е за сега
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
На какви воблери са хванати рибоците?
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Моята и на Христо баракудата бяха уловени на Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [HIW]
А паламудът захапа това чудо близко до брега. Цветът обаче беше син.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Спрете се бре...Ще ви заболЪт ръцете от "дърпането" на тия големи риби.GENIUS написа:Моята и на Христо баракудата бяха уловени на Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [HIW]
Знам,че няма да ме послушате,затова поне дай по-близък план на "това чудо"(джиговете) дето лови големите паламуди.Или поне сподели по-подробни ТТ данни(марка,модел и грамаж).Прилича ми малко на Duel Salty Bait...
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Митак следващия път като ида на солниците ще питам за примамката на коя марка е и ще направя снимка
Обаче забелязвам,че повода е много дълъг на тия примамки.Не се ли оплитат в основното?
Не съм работил с подобна, но мисля, че няма да се оплита. Още не съм снимал въпросната примамка
Два много хубави дни за риболов прекарахме на солниците.
На солниците има наврени пасажи със сардина, направо кипи водата от тях. От там си правим сметки, че трябва да дава доволно риба, но уви не е точно така. Срядата от сума ти народ, който ловеше и многото сардина, която е буквално пред теб на 15-20м. нямаше никакви кълванета, освен една баракуда. Христо я извади, но аз се снимах с нея и един гофус отнесе на Венци воблера докато потъваше. Това беше за целия следобед.
Вчера почти същата работа. Времето приказка, сардината там и ние. Този път с едно чепаре хванахме една сардина и веднага на една кука с метален повод и да плува свободно.
Викаме си с Христо тука ще ударим нещо голямо, но капо тотално. Близо час и половина не пипна нищичко. Като сардината заминава до кадето може да тегли месината(0,60мм). Накрая като и свърши солука я извадих и това беше. Не пипна нищичко за толкова време дори не я подгони нищо. Не можахме да извадим друга сардина, а тези, които се закачаха се късаха от устите.
След това вече преминахме на спининг. Имаше общо четири кълванета на спининг по две за Христо и за мен. Останалите на солниците нямаха и побутване на спининг и джиггинг.
И снимка на един хорел на джиггинг от лодка, също от вчера
Поздрави
Два много хубави дни за риболов прекарахме на солниците.
На солниците има наврени пасажи със сардина, направо кипи водата от тях. От там си правим сметки, че трябва да дава доволно риба, но уви не е точно така. Срядата от сума ти народ, който ловеше и многото сардина, която е буквално пред теб на 15-20м. нямаше никакви кълванета, освен една баракуда. Христо я извади, но аз се снимах с нея и един гофус отнесе на Венци воблера докато потъваше. Това беше за целия следобед.
Вчера почти същата работа. Времето приказка, сардината там и ние. Този път с едно чепаре хванахме една сардина и веднага на една кука с метален повод и да плува свободно.
Викаме си с Христо тука ще ударим нещо голямо, но капо тотално. Близо час и половина не пипна нищичко. Като сардината заминава до кадето може да тегли месината(0,60мм). Накрая като и свърши солука я извадих и това беше. Не пипна нищичко за толкова време дори не я подгони нищо. Не можахме да извадим друга сардина, а тези, които се закачаха се късаха от устите.
След това вече преминахме на спининг. Имаше общо четири кълванета на спининг по две за Христо и за мен. Останалите на солниците нямаха и побутване на спининг и джиггинг.
И снимка на един хорел на джиггинг от лодка, също от вчера
Поздрави
Здравейте
И този следобед бяхме на риболов на солниците. Вятър, малко вълна абе кофти време като цяло. Риболов на спининг, джиггинг и на жива стръв сардина. Христо успя да извади 3 сардини. Закачи едната и я пусна да плува и след малко я грабна един хубав паламуд. Беше налапал цялата сардина, а тя си беше големичка 15+см.
След това закачи втората и пак я пусна да плува свободно.
През това време продължи да лови на спининг, а аз днес пробвах на джиггинг, но безрезултатно. Обаче при Христо Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [цвят-HIW] отново даде резултат и извади още един паламуд. След като се скри слънцето пробвах още около 15мин. на джиг и се отказах. Тъкмо отивах да прибирам, когато на сардината отново удари, но този път беше голямо. Само като видях при засичането Христо как хвръкна две крачки напред и си викам тук ще е интересно Но за жалост всичко приключи много бързо. Рибата беше налапала чак и металния повод(към 20см) и скъса моментално.
Утре вече с големи поводи и поне 80 либри Ще се извади нещо едричко
Ето това е снимката на двата паламуда
Поздрави
И този следобед бяхме на риболов на солниците. Вятър, малко вълна абе кофти време като цяло. Риболов на спининг, джиггинг и на жива стръв сардина. Христо успя да извади 3 сардини. Закачи едната и я пусна да плува и след малко я грабна един хубав паламуд. Беше налапал цялата сардина, а тя си беше големичка 15+см.
След това закачи втората и пак я пусна да плува свободно.
През това време продължи да лови на спининг, а аз днес пробвах на джиггинг, но безрезултатно. Обаче при Христо Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [цвят-HIW] отново даде резултат и извади още един паламуд. След като се скри слънцето пробвах още около 15мин. на джиг и се отказах. Тъкмо отивах да прибирам, когато на сардината отново удари, но този път беше голямо. Само като видях при засичането Христо как хвръкна две крачки напред и си викам тук ще е интересно Но за жалост всичко приключи много бързо. Рибата беше налапала чак и металния повод(към 20см) и скъса моментално.
Утре вече с големи поводи и поне 80 либри Ще се извади нещо едричко
Ето това е снимката на двата паламуда
Поздрави
А това Дживотно дето е скъсало металния повод на Христо....
GENIUS написа:Здравейте И този следобед бяхме на риболов на солниците. Вятър, малко вълна абе кофти време като цяло. Риболов на спининг, джиггинг и на жива стръв сардина. Христо успя да извади 3 сардини. Закачи едната и я пусна да плува и след малко я грабна един хубав паламуд. Беше налапал цялата сардина, а тя си беше големичка 15+см.
Защо не пробваш онзи метод който ти бях описал подробно,и по този начин обхождаш по голям периметър в водата,вместо да чакаш рибата да ти намери сардината защо не и я предложиш ти (пък и от 1 сардина правиш 2 филета)
Няма ли да става март месец че не се издържа вече (ще разберем Тасоските паламуди и Лифери дали ще искат варненската рапала)
п.п. Едва ли някоя риба ще предпочете пласмасата пред месото(проби му е майката)
То е малко срамно, но аз съм труден докато захвана нещо. Мързи ме да си направя въпросния такъм Затова и не съм го пробвал още.
Това от тази вечер. Баракудата, която държа на снимката е улових аз, а останалите риби са дело на Христо. Две баракуди, паламуд и двайсет сардини. Всичкото едро беше заковано на Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [цвят-HIW], че даже и аз се заковах на едната тройка много лошо
Наложи се Христо да минава в ролята на хирург и се справи много добре Нямаше особено големи болки, може би страха беше в повече
Ловихме и на сардина, но без резултат.
Поздрави
Това от тази вечер. Баракудата, която държа на снимката е улових аз, а останалите риби са дело на Христо. Две баракуди, паламуд и двайсет сардини. Всичкото едро беше заковано на Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [цвят-HIW], че даже и аз се заковах на едната тройка много лошо
Наложи се Христо да минава в ролята на хирург и се справи много добре Нямаше особено големи болки, може би страха беше в повече
Ловихме и на сардина, но без резултат.
Поздрави
Като гледам и сардините ви хич не са дребни. Браво за улова
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Да ,ебахти сардините,като скумрии
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Сардините наистина са големи и е голям кеф да ги ловиш, много се дърпат. Но от големината им и силата, с която се дърпат много трудно да я извадиш на брега, освен ако не я закачиш на 15-20м. от теб. Защото куките им разкъсват устите.
GENIUS написа: Защото куките им разкъсват устите.
Ако може да дам съвет,направи едноо чепаре с много ДЕБЕЛИ куки (шаранджииски примерно)по малко ще им се късат джуките и пробвай и с много отпуснат аванс (нека се дърпа)
А може и върху пръта да се помисли. Като гледам с каква акция са прътите... здрав отпор им давате. Освен ако не ползвате други за сардините.
А.Христов- ...........................
Брой мнения : 305 Рожд.дaта : 16.12.1976
Години : 47
......освен това и тънък монофил (0,20-0,22мм) на макарата ще допринесе за по-малкото откачи
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
И чепрето на топка излиза.dobria1 написа:GENIUS написа: Защото куките им разкъсват устите.
Ако може да дам съвет,направи едноо чепаре с много ДЕБЕЛИ куки (шаранджииски примерно)по малко ще им се късат джуките и пробвай и с много отпуснат аванс (нека се дърпа)
По-добре,дръж опъната линията в първите 5-6 секунди,тогава почвай да обираш по-бързо.
Ама не кът хамалин де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Много,много,колко да е много отпуснат ....да речем нормално,ама ако сложи по-тежко олово,може и да спре с оплитанията,естествено,ако риболова го позволява
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Благодаря за съветите приятели ще опитам следващия път
Тази вечер на солниците Пабло е извадил много хубава сама на спиннинг с воблер Duel hardcore heavy sinking minnow 110
Снимки на рибата
И миналия ден следобеда Лито е заковал отново на Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [цвят-HIW] 5кг. гофус
Страхотни риби
Тази вечер на солниците Пабло е извадил много хубава сама на спиннинг с воблер Duel hardcore heavy sinking minnow 110
Снимки на рибата
И миналия ден следобеда Лито е заковал отново на Duel hardcore heavy sinking minnow 110 [цвят-HIW] 5кг. гофус
Страхотни риби
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Тази Сама нещо не ме впечатлява, но 5 килограмовия дзвер..... просто мечтана емоция.
А.Христов- ...........................
Брой мнения : 305 Рожд.дaта : 16.12.1976
Години : 47
Здравейте
Времето тук е доста лошо и не става за риболов вече втора седмица. Рибата, която съм снимал е от миналата неделя и е уловена на спининг с воблер Duel hardcore heavy sinking minnow 110.
Това беше и единствения ден, в който можеше да се лови, но освен тази баракуда други риби нямаше.
Поздрави
Времето тук е доста лошо и не става за риболов вече втора седмица. Рибата, която съм снимал е от миналата неделя и е уловена на спининг с воблер Duel hardcore heavy sinking minnow 110.
Това беше и единствения ден, в който можеше да се лови, но освен тази баракуда други риби нямаше.
Поздрави
GENIUS написа:Здравейте
Поздрави
Абе колко градуса ? е там бре..
mkehaiata- ...........................
Брой мнения : 185 Рожд.дaта : 12.12.1969
Страница 5 от 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Страница 5 от 12
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing