Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
+71
spinarkata
4o4o
penko
georg
max
baralya
vvt1970
ПЛУВЧО
Тедо
savi aleksiev
Димитур
vatus
mimaki
milen kordov
Емо Кръстев
marvin
mikibg
Tiho Todorov
s4etovod
ribar72
Доктора
Иво - Шабла
rikitikitavi
Балта
Кирил Калчев
Владо Коцев
ДЯДО ИВАН
jorogai
Моряка
sllipi1
strijok
Любак
str.hadjiev
sve25
xoxo
dobria1
вакрил
roko koko
с.стоянов
тони котев
Светозар Върбанов
govani
sistefanov
valium
Nikolov
DOCTORABukarNo1
makari
gogo26
promarine
JimBeam
КИРО
Петър Василев
ivaylo.filipov
bkd
baispartan
miroslavpetkov
tano
antares
var4o
flirtadjiika
nissana
esox hunter
Шморхи
chapara
gogolisec
Adrian
Дели
Мънцата
божо77
cerberus
nikinenov
75 posters
Страница 12 от 40
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
123
Понеже от пет дена (минимум) само Тасос и риби са ми в главата днес как отворих очи започнах с пъклените неделя или понеделник да се тръгва . та утре в 6;30 одбора (тоя път аз и двама гмуркачи :609c1f728720fb тръгваме до четвъртък).Подготвил съм и фотото за всеки случай Знам за разрешителните за гмуркане и другите подробности и до колкото разбрах единея има тапия (само не знам защо искат след 22ч да влизаме но щом и зимата влизат с прожектори значи при темп. на водата в момента не би трябвало да имат проблеми) :5ff67901e688fa
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Риболов на островите Тасос и Самотраки - 1
Подводно любителският риболов
Забрани на подводнo любителския риболов:
>През месец май всяка година
>Веднага след залез до изгрев слънце.
>От хора, които не са nавършили 16 год.
>На разстояние от двеста (200) метра от:
>плажове, където обикновено има плувщи.
>пристанищни обекти или кораби
>В морските райони,където преминават съдове , вход - изход на пристанища
>Въоръжени с инструменти, които са специално за подводен риболов, когато те са на сушата.
>Използваnе na всяка форма на водолазно оборудване и лодки за подаване на въздух или преносимо оборудване автономно гмуркане.
">Също така забранява дихателно оборудване
>От тази забрана изключва случай на разследвания или други дейности, свързани с рибарството, за които министърът на земеделието може да одобри използването на екипировка за гмуркане и притока на въздух за известно време и някои морски региони.
>Използваnе на експлозиви или други химическа смес.
>Използвайте мрежи във всеки етап на риболова.
>За улов на риба с тегло по-малко от сто петдесет (150) грама.
>Използваnе na подводно осветление.
>В аматьорският подводен не носят плаващ буй (пластмаса) жълто, който носи жълт флаг с диагонал червена линия показва местата си Y.D.
>(Подводни дейности), които трябва да се вижда при нормални условия на разстояние от триста (300) минимални меtрa.
>Ако подводен рибар придружени с лодка, знамето трябва да бъде поставена на видно място.
>Подводнят рибар трябва да се движи в радиус от петдесет (50) метра от шамандурата или лодка.
Забрани на подводнo любителския риболов:
>През месец май всяка година
>Веднага след залез до изгрев слънце.
>От хора, които не са nавършили 16 год.
>На разстояние от двеста (200) метра от:
>плажове, където обикновено има плувщи.
>пристанищни обекти или кораби
>В морските райони,където преминават съдове , вход - изход на пристанища
>Въоръжени с инструменти, които са специално за подводен риболов, когато те са на сушата.
>Използваnе na всяка форма на водолазно оборудване и лодки за подаване на въздух или преносимо оборудване автономно гмуркане.
">Също така забранява дихателно оборудване
>От тази забрана изключва случай на разследвания или други дейности, свързани с рибарството, за които министърът на земеделието може да одобри използването на екипировка за гмуркане и притока на въздух за известно време и някои морски региони.
>Използваnе на експлозиви или други химическа смес.
>Използвайте мрежи във всеки етап на риболова.
>За улов на риба с тегло по-малко от сто петдесет (150) грама.
>Използваnе na подводно осветление.
>В аматьорският подводен не носят плаващ буй (пластмаса) жълто, който носи жълт флаг с диагонал червена линия показва местата си Y.D.
>(Подводни дейности), които трябва да се вижда при нормални условия на разстояние от триста (300) минимални меtрa.
>Ако подводен рибар придружени с лодка, знамето трябва да бъде поставена на видно място.
>Подводнят рибар трябва да се движи в радиус от петдесет (50) метра от шамандурата или лодка.
123
Понеже на тема бракониерство съм много чувтвителен риболовът ще е само в светлата част на деня .Ако има какво да се снима ще бъде снимано (важното е да съм в морето ) ПП.Момчетата са без кислородни апарати
123
Здравейте колеги ,върнах се преди няколко часа от Тасос и инфото не е обнадеждаващо но това е положението .На тролинг ---за пет часа от разсъмване до ранния след обед нито едно пипане . октоподи за разлика от предишния път аз хванах само един но добър и на чепаре два добри сафрида но бях влезнал на няколко мили с лодката .Двамата харпунджий извадиха за два дена към 8кг риба но някакви змиорки + три октопода качествени .Едната вечер спахме на лодката :5ff67901e688fa че бяхме се отдалечили много (по време на разузнаване ) и ако трябваше да се връщаме и на следващия ден пак да .......ставаше сложно.През ноща един плъх колкото (рис ) се опита да нахлуе в лодката като мина по въжето с което я бях вързал за пристана голям колкото лодката :6e6ebecd09233a но бяхме заключили и ..... Гърците който познавам също се оплакват от топлото време и катаклизмите в природата така че не е времето за риболов в момента .ПП.Имам няколко снимки но само Тедо може да свърши работа ПП.Качих няколко снимки в Snimka.com в профилът на toyo1 ако иска някой да ги метне в темата.
Важна е почивката, а успешния улов само допринася за по приятна почивка. Надявам се към май месец да се по променат нещата защото тогава съм запланувал и аз да ги по обиколя малко тези места, взимам си талисмана и добър другар божо77 пък кавото стане. :609c1f728720fb
Последната промяна е направена от nikinenov на Чет 12 Яну 2012 - 13:53; мнението е било променяно общо 1 път
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Колеги решил съм този път да пробвам на скумрия замразена на шамандура може ли да ме се усмихне късмета или ще си остана само с пробата. Аз съм на принципа, че винаги има по големи риби, но дали на гръцките риби ще им хареса метровска скумрия. :d5b65c17bec10f
преди години съм пробвал на цаца донесена от БГ - атакуваха я само най-дребните рибки, а тези от педя нагоре заобикаляха стръвта от 1м...
при последното ходене пускахме на прясна сардина - много е жилава и не пада от куката с часове, но рибата не прояви интерес, а октоподите се хващаха за оловото на въпросната въдица вместо за сардината... :)
Хищниците май си искат жива стръв...
при последното ходене пускахме на прясна сардина - много е жилава и не пада от куката с часове, но рибата не прояви интерес, а октоподите се хващаха за оловото на въпросната въдица вместо за сардината... :)
Хищниците май си искат жива стръв...
Миналата година като ходих на о.Тасос хванах морена на сардина на полиангисто, а и лавраците също хванах на сардина. Да попитам тези октоподи за които говориш че се лепили на оловото навътре с лодка ли ги търсите или може и от брега, защото аз хванах два октопода около килограм, но си беше чист късмет. :dancingHappy_i
с лодка, но близо до брега - спокойно можеше да се заметне дънна въдица на това разстояние...nikinenov написа: ... навътре с лодка ли ги търсите или може и от брега...
А на каква стръв ще е по добре да хвърлям, че да изкоша някой октопод.
най-добре на изкуствена примамка - пискюли или на рак... октопода най-много използва зрението си и вижда движещата се примамка
Хтапода е гад голема-великия хищник.Пази определен периметър,десет пъти минава до него примамката и десет пъти атакува,дори да е сериозно наранен.Изведнъж се материализира от нищото и обгръща примамката,перфектна атака,когато имам възможност да я наблюдавам ми доставя удоволствие.Колко нощи съм висял да ги изучавам.....после водка или Колдрекс,зависи кое е по-наложително
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
123
От лодката се вижда перфектно как преследва примамката и атаката и от брегът става да селови но ще има много фира от към примамките (октопода обича каменисто дъно а там има много закачки ,не че и на песечливо дъно ги няма но ......).Постоянно следя прогнозата (да няма силен вятър заради вълните ) и при подходяжо време изчезвам че не се издържа вече
Съгласен съм че от лодка е по добре, но някаде бях чел че трябват разни разрешителни, мисля сега да я взема лодката но не смея да я пускам на вода да не си направя въртели, лодката е надуваема със ел.мотор.
Мое лично мнение е,че и от брега може да се направи приличен риболов на октопод.Купи си една хтаподиера и търси или стари кейове или скали с равно пред тях.Хубаво е дъното да е мешано,пясък и обли камъни.Задължително вземи хтаподиера с подвижно долно олово,се едно си го лял в лъжица,защото при закачка се обръща и прескача закачката.Ако не виждаш атаката,усещаш по влакното нещо като леко задържане,по скоро някакво напрежение,изчакваш 5-6 сек. и яко дърпаш,да не успее да залепи за камъните.След де-два опити,ще придобиеш навик.Аз влокното го смених с бекинг за мухари,става и с много дебело плетено.Винаги когато имаш възможност през ноща с силен фенер оглеждай местата,ще се научиш дори да виждаш октоподите до камъните.Също така и в процепите между скалите и по кейовете между блоковете се крият доста,но там е доста по трудно,щото атакува само с 2 или 3 пипала,а останалите са хванати в дупката.Та така......
123
Вальо е прав само не се сещам как свети с фенер и ги вижда от сушата?
Ми щи покажа бе,кво не праи човек за 100евро :3f7e6dc87de4b9 а на тоя пиниз с гледането ме научиха двама старци на Скала Прино,а аз помислих,че искат да ми гепат фенера :6e6ebecd09233amax написа:Вальо е прав само не се сещам как свети с фенер и ги вижда от сушата?
123
Не мога да взема 100евро за гледане а за от лодката го знам номерът вече
А може и така
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Този риболов е страхотен. Практикувал съм го , само че за риба. Стоял съм с часове докато ми изтръпнат ръцете от студ.
123
Време не минава еиииииииии да идва пролетта че направо ..................
На Аспровалта видях един грък на плажа и да не остана по назад и аз си направих такъмче.Резултата беше няколко тигана с дребна ,но много вкусна рибка.Стръвта беше дребни миди които изравях там където се разбиваха вълните.В жегата е голямо развлечениеДели написа:Този риболов е страхотен. Практикувал съм го , само че за риба. Стоял съм с часове докато ми изтръпнат ръцете от студ.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Момчета атаката е вече запланувана на 27.04 до 29.04.2012, но този път мисля да риболовствам на някой от плажовете на Тасос, дали ще сгреша не знам, но ще се пробвам, че по тези скали само травми си докарвам. Пък и мисля да се пробвам като този удавник по отгоре та да видим какво ще стане. :3f7e6dc87de4b9
О.Корфу ще го оставя за наесен. На познато място по добре от колкото те първа да откривам топлата вода, пък и така като гледам каква група се свормираме дано поне въдиците хвърлим във водата.
О.Корфу ще го оставя за наесен. На познато място по добре от колкото те първа да откривам топлата вода, пък и така като гледам каква група се свормираме дано поне въдиците хвърлим във водата.
Еееееееееееееееееииииииииии време не минава бе да му се невиди, само точа куки. :21fe7b94c4e424
123
Инфо от днес за Тасос сняг е натрупал към 10см. и за местните е шок и ужас :217b315cad77fe при мене е замръзнала водата на тересата и е спукала тръбата и фериботите днеска не са работили.Снощи в късните новини казаха че се е активирал и подводен вулкан до Крит и Санторини което няма как да не се отрази на риболова .
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Страница 12 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing