Риболов на о-в. Тасос
+58
Иво - Шабла
ivaylo.filipov
Владо Коцев
RAAZIEL
КИРО
Васил
gogo26
JimBeam
sllipi1
bozaviq
savi aleksiev
str.hadjiev
Любак
roko koko
Tiho Todorov
esox hunter
mdesov
Красен Матеев
Plamen
Ribarina
max
bsgold
Тедо
тони котев
chapara
Янко
Попа
Дели
Моряка
Pesho N.Zagora
divein
zhikata
mitko_aks
icokanev
dbc
EU_BG_akademika
sistefanov
baralya
triatomov
Кирил Калчев
mimaki
Тик Так
palamudov
Станимир 65
maestroto
radoadvokat
spinarkata
D.Dimitrov
ПЛУВЧО
Milev
antares
vstoikov
vvt1970
ДЯДО ИВАН
божо77
Петър Василев
nikinenov
Брата
62 posters
Страница 1 от 14
Страница 1 от 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Риболов на о-в. Тасос
Всеки риболов си е красив и удачен,но и всеки риболов си има тънкостите !
Сардината е една от най-качественната стръв.Хищниците рядко я подминават,даже и много мирни риби се ловят на нея.
Да не говорим за октоподи,калмари,сепии и змиорки!
Само трябва да се знае каква кука и колко дебела месина на полиангистрото за да уловиш Лаврак ,например!
Ако е полиангистро с първи номер куки и 40 месина,може да си чакаш докато се разложи рибата или не я изядат морските бълхи и червии.
Друго:
Сардината трябва да е наистина прясна,а не полята с някаква химия за да я държи дни наред "УЖ" прясна.Тогава и червеите няма да я ядат.
С друго полиангистро пък се ловят Леферите .
Може да изглежда много просто тази тема за полиангистрото,но напротив ,,,има много тънкости!
Не на последно место е да знаеш места къде какви риби ще търсиш ,за да си подготвиш точното полиангистро.
Аз например като ходя за октоподи си вързвам първи номер орловки на 30 либрово плетено влакно.
Куките се забиват в рибата за да не се закачат .Октопода щом стисне рибата се нанизва и няма оттърване.
Лаврака иска колкото може по-малки куки и месина не повече от 0,20 и се лови предимно след 22 часа ,за предпочитане по пристанища и там където често корабите разбъркват водата с пропелерите си.
Най –удачно е когато кораба напуща пристана и да се хвърли стръвта в завихрените води.
Така,че полиангистрото въобще не е за подценяване.
За другите сайтове,? Какво да кажа?
Там са се сформирали наистина групи ,които са предимно спинингисти и не дават и дума да се обели за някакъв друг риболов! Веднага започват заяждания и нападки . Повечето от тези с по два -три риболова по гръцко стават експерти и могат да те уверят ,че Мурмурито е Ханос!
Сардината е една от най-качественната стръв.Хищниците рядко я подминават,даже и много мирни риби се ловят на нея.
Да не говорим за октоподи,калмари,сепии и змиорки!
Само трябва да се знае каква кука и колко дебела месина на полиангистрото за да уловиш Лаврак ,например!
Ако е полиангистро с първи номер куки и 40 месина,може да си чакаш докато се разложи рибата или не я изядат морските бълхи и червии.
Друго:
Сардината трябва да е наистина прясна,а не полята с някаква химия за да я държи дни наред "УЖ" прясна.Тогава и червеите няма да я ядат.
С друго полиангистро пък се ловят Леферите .
Може да изглежда много просто тази тема за полиангистрото,но напротив ,,,има много тънкости!
Не на последно место е да знаеш места къде какви риби ще търсиш ,за да си подготвиш точното полиангистро.
Аз например като ходя за октоподи си вързвам първи номер орловки на 30 либрово плетено влакно.
Куките се забиват в рибата за да не се закачат .Октопода щом стисне рибата се нанизва и няма оттърване.
Лаврака иска колкото може по-малки куки и месина не повече от 0,20 и се лови предимно след 22 часа ,за предпочитане по пристанища и там където често корабите разбъркват водата с пропелерите си.
Най –удачно е когато кораба напуща пристана и да се хвърли стръвта в завихрените води.
Така,че полиангистрото въобще не е за подценяване.
За другите сайтове,? Какво да кажа?
Там са се сформирали наистина групи ,които са предимно спинингисти и не дават и дума да се обели за някакъв друг риболов! Веднага започват заяждания и нападки . Повечето от тези с по два -три риболова по гръцко стават експерти и могат да те уверят ,че Мурмурито е Ханос!
Re: Риболов на о-в. Тасос
Петър Василев написа:............ Повечето от тези с по два -три риболова по гръцко стават експерти и могат да те уверят ,че Мурмурито е Ханос!
И мугрито е морена
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Еиййй така хубаво си играехме!Петър Василев написа: Повечето от тези с по два -три риболова по гръцко стават експерти и могат да те уверят ,че Мурмурито е Ханос!
Всичко развали!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Благодаря на Петър за информацията която ще ми е от голяма полза, тъй като човек се учи докато е жив, но исакам да одговоря и "колегата спинингист", че като ходя на острова аз също практикувам спининг, но не ми е от най силните страни и също съм заприходил двайстина морски воблери и други изкуствени примамки защото никога не можеш кажеш на какво ще тръгне риболова. Не искам по горното да се превръща в дебат за разнищване, а просто да си продължим темата с обмяна на информаци който иска да сподели естествено защото заглавието на темата е "Риболовни излети в Гърция", а не кой с какво лови. Питанките са ми за да знам евентоално в какво да наблегна в риболово не че може да даде успех защощо ден с ден в риболова няма. Извинявам се ако съм бил по остър към колегата, но да не забравяме че риболова е спорт и трябва да се държим спортсменски и да се подкрепяме особено пък зад граница, а не се хапем типично по Български.
Адаш мерси за мястото ще го огледам като отида. :
Адаш мерси за мястото ще го огледам като отида. :
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Колега , за толова ходения на острова не намери ли някое место /дашно/ все е имало успешни излети ? Инфото е за рибите в момента който се ловят а местата са си едни и сьщи
Адаш аз да си призная съм като кон с капаци, та ходя все на скалите преди Алики и едни змий дай ма като ловя та искам малко да променя рибоците който ловя. Иначе знам че там като отида ще хвана по това време морски змиорки със сигорност и някой друг октопод, ма искам да хвана някоя риба. Веднъж ми се усмихна щастието с лавраците когато пуснах тема / Риболов на Тасос и Самотраки/ и това беше оттогава дай ма като ръгна за тези скали и все едно няма други места. Сега съм решил да се пораходя малко и затова разпитвам, иначе който иска да лови змиорки отива на скалите преди Алики и към 20 ч. се почва до полунощ.
Ники честит рожден ден.
Дано имаш слука
Дано имаш слука
Брата- ...........................
Брой мнения : 8 Рожд.дaта : 21.07.1964
Години : 60
Хлапетата са от 02.04. във ваканция според Министерството на образованието. Демек на бабин дом.
Някой мераклия за Тасос?
Някой мераклия за Тасос?
Аз на 22 пътувам
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
Години : 53
Яааа, тъкмо ще чуруликаш как е хавата. Къде отсядаш?vstoikov написа:Аз на 22 пътувам
Мисля че беше лименас там където пристига ферито от керамоти а хотела е точно срещу бензиностанцията.
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
Години : 53
nikinenov написа: , но исакам да одговоря и "колегата спинингист"...............Извинявам се ако съм бил по остър към колегата,
...Сигурно за моите отговори става въпрос,та съм длъжен да ти кажа нещо приятелю:
аз острота не виждам,а ако ти си видял такава в моите постове,не си ме разбрал...Като цяло мисълта ми беше,че две години се мъчих с плувки,дъна,полиангистота,бомбарди по тези морета и истината разбрах след като отидох с три воблера,от които единия нещо ми го взе,другото се откачи,а третото го хванах-след рязко вдигане на кръвно,пулс и адреналин разбрах колко много съм изгубил занимавайки се с глупости търсейки октоподи,заргани,спари някакви.?.?.?...и освен това изтървал ЧЕТЕРИ почивки по тия морета...те тез михлюзи и тук ги вадя
А иначе кой с 'кво лови си е негова работа и на никой не ща да давам наклон на ...
Успех а Тасос и се надявам да ме опровергаеш...
RAAZIEL- ...........................
Брой мнения : 272 Рожд.дaта : 15.12.1975
Години : 48
Риба се лови с ходене, а не с какво и на какво. То не остана много време, като се върна ще разкажа на какво дърпа и къде.
Успех и чакам инфо и някой друга снимка поне 5 кила само снимката да тежи.vstoikov написа:Аз на 22 пътувам
Колеги да попит дали ще ми направят проблем ако риболовствам около сатките на спининг или на стръв.
Около г..ъ? Ми не знам!nikinenov написа:Колеги да попит дали ще ми направят проблем ако риболовствам около сатките на спининг или на стръв.
Ако успееш да устискаш да не влезеш не би трябвало да ти влезе!
Кофти, че обикновено рядко споделят резултата
Колеги от петък до неделя съм на острова ако някой е в региона нека се обади, може да направим съвместен риболов.
НАСЛУКАnikinenov написа:Колеги от петък до неделя съм на острова ако някой е в региона нека се обади, може да направим съвместен риболов.
И от мене наслука ама инфото ми е за Порто Кофо /хубави паламуди от брега/ на Нея моденя са трагични от кьм риби
nikinenov написа:Колеги от петък до неделя съм на острова ако някой е в региона нека се обади, може да направим съвместен риболов.
Наслука колега и само йедро!!!
божо77- ...........................
Брой мнения : 351 Рожд.дaта : 12.12.1977
Ми Божидарчо мама ела да ми помагаш с ваденето на иедротобожо77 написа:nikinenov написа:Колеги от петък до неделя съм на острова ако някой е в региона нека се обади, може да направим съвместен риболов.
Наслука колега и само йедро!!!
Мога да ви покажа как се ловят "СКУМРИИ" на чепаре. Колям кеф е А някои хора много се смяха
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Не ти харесаха нещо май?
Сега говорих с Петър от Тасос и каза че излиза по някой лаврак, лефер и се виждат баракуди но нещат да дърпат. Попитах и за полингистото дали ще има ефект с него, одговора му бе че винаги действа, което от своя страна ме оспокоява до някаде защото там ми е силата. В петък съм там и ще видим какво ще става и на какво ще тръгне - стръв или спининг.
Страница 1 от 14 • 1, 2, 3 ... 7 ... 14
Страница 1 от 14
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing