Даунригер, чалъми, пинизи и т.н
+7
tano
max
maistor_ribar
фишфрена
georg
Тихомир
EU_BG_akademika
11 posters
Страница 2 от 4
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
123
Колега руснаците си ги правят сами (и са сплескани с опашка и правят много по малко съпротивление).Не е проблем да ти ги отлее някой (стига да разбира).Аз имам три даунрингера (два ръчни и един ел.) Ръчните по нищо не отстъпват на ел. а разликата в цената е в пъти.Най-малкия в комплект с всичко + гюлето е под 200долара. аз пазарувам от [You must be registered and logged in to see this link.] baron.ca но ти трябва някой да го донесе или изпрати.При ръчния даунрингер като стане по плитко започва да се удря гюлето в дъното и въдицата го отчита (не можеш да се объркаш) и навиваш малко на даунрингера като гледаш на сонара гюлето спрямо дъното ---колкото си по близо до дъното толкова е по-голям шанса да хванеш.Дълбочини около 12м с каменисто дъно са ми любими .
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Даунригер, чалъми, пинизи и т.н
Мерси колега, ето това вече беше конкретна, полезна информацияtoyo1 написа:Колега руснаците си ги правят сами (и са сплескани с опашка и правят много по малко съпротивление).Не е проблем да ти ги отлее някой (стига да разбира).Аз имам три даунрингера (два ръчни и един ел.) Ръчните по нищо не отстъпват на ел. а разликата в цената е в пъти.Най-малкия в комплект с всичко + гюлето е под 200долара. аз пазарувам от [You must be registered and logged in to see this link.] baron.ca но ти трябва някой да го донесе или изпрати.При ръчния даунрингер като стане по плитко започва да се удря гюлето в дъното и въдицата го отчита (не можеш да се объркаш) и навиваш малко на даунрингера като гледаш на сонара гюлето спрямо дъното ---колкото си по близо до дъното толкова е по-голям шанса да хванеш.Дълбочини около 12м с каменисто дъно са ми любими .
Ще погледна сайта, имам една позната в Канада, дано се съгласи да го препрати, ама без гюлето, аз опитах да поръчам и ми изписа че е е забранено за самолет.......гюлето де, но другото ще се купува :dancingHappy_i
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
[You must be registered and logged in to see this link.]
Тук има добро предложение за тежест.И може би няма да се наложи да е 5 кг.За съжаление колегата не писал колко точно е тежка.
Тук има добро предложение за тежест.И може би няма да се наложи да е 5 кг.За съжаление колегата не писал колко точно е тежка.
maistor_ribar- ...........................
Брой мнения : 234 Рожд.дaта : 13.07.1977
Години : 47
123
За нищо колега ,ако има нещо което не ти е ясно питай За гюлето като не е в ръчния багаж (може) на мене ми го докараха (най-голямото)EU_BG_akademika написа:Мерси колега, ето това вече беше конкретна, полезна информацияtoyo1 написа:Колега руснаците си ги правят сами (и са сплескани с опашка и правят много по малко съпротивление).Не е проблем да ти ги отлее някой (стига да разбира).Аз имам три даунрингера (два ръчни и един ел.) Ръчните по нищо не отстъпват на ел. а разликата в цената е в пъти.Най-малкия в комплект с всичко + гюлето е под 200долара. аз пазарувам от [You must be registered and logged in to see this link.] baron.ca но ти трябва някой да го донесе или изпрати.При ръчния даунрингер като стане по плитко започва да се удря гюлето в дъното и въдицата го отчита (не можеш да се объркаш) и навиваш малко на даунрингера като гледаш на сонара гюлето спрямо дъното ---колкото си по близо до дъното толкова е по-голям шанса да хванеш.Дълбочини около 12м с каменисто дъно са ми любими .
Ще погледна сайта, имам една позната в Канада, дано се съгласи да го препрати, ама без гюлето, аз опитах да поръчам и ми изписа че е е забранено за самолет.......гюлето де, но другото ще се купува :dancingHappy_i
Най- голямото е 18 либри, аз чета че 5-6 кг върши идеална работа гюлето ще се е лее тука, па трябва да се боядисва с яхтен лак или боя, няколко пласта, правело някакви статични електричества и рибата бягала, аз втори ден чета само да видим с калъпа как ще стане.... аз мисля да го направя като торпедо, дали ще е по добре а? Тамън ако го затрия, ще си направя ново,,, щото на тия като им гледам цените.....хич не са за загубване
Ел .даунрингера има йони които може да се усилват или намалят (това е за статичния ток) Гюлето е най добре да се боядиса прахово ако успееш да правиш от сплесканите с опашката ще купа няколко.Знам кой в Сф . работи по въпроса и скоро ще има резултат и снимков материал.EU_BG_akademika написа:Най- голямото е 18 либри, аз чета че 5-6 кг върши идеална работа гюлето ще се е лее тука, па трябва да се боядисва с яхтен лак или боя, няколко пласта, правело някакви статични електричества и рибата бягала, аз втори ден чета само да видим с калъпа как ще стане.... аз мисля да го направя като торпедо, дали ще е по добре а? Тамън ако го затрия, ще си направя ново,,, щото на тия като им гледам цените.....хич не са за загубване
Китайците разбира се ги продават, гюлетата де.....
цък
ама къде е чак Китай за такава тежест
Нищо, поне имаме формата, сега трябва някой да сметне, обем тежина и да се направи калъп....
Намерих още нещо интересно, ей го тук
цък
ако се съберем 5 човека си купуваме по две за 13Е бройката, аз мисля че ще се намерят мераклии, много добро ми изглежда това...... :dancingHappy_i
цък
ама къде е чак Китай за такава тежест
Нищо, поне имаме формата, сега трябва някой да сметне, обем тежина и да се направи калъп....
Намерих още нещо интересно, ей го тук
цък
ако се съберем 5 човека си купуваме по две за 13Е бройката, аз мисля че ще се намерят мераклии, много добро ми изглежда това...... :dancingHappy_i
123
Колега не е това тежеста (в темата ти имаше качено как сам си е направил даунрингер и тежест ,тежеста е като диск с метална опашка ).А щипката която си набелязал ми се вижда сложна (погледни ги на CANNON) в канадския сайт.
Гледам аз, значи 12 либри гюле, кран, 2 щипки и зип кутия за кран струват 170$ ама там, а колко ще ме удерът за транспорта на 17-18 либри тепърва ще проверявам :21fe7b94c4e424
Колега, да те помоля за конкретен съвет...
Значи намерих сайт който праща до България с кораб, така доставката е поносима. Спирам се за поръчка на ето тези неща:
1. Крана цък
2. Две щипки от тези които се водят универсални цък
3. Ето тази кутия с с принадлежности за кран цък
Оригинални гюлета на cannon продават тук в България, 5.5кг (12 либри) 120лв, има всички 0т 4 до 12 либри. Ако го загубя това златно гюле, трябва да плащам на водолаз да го вади
Та молбата ми е ако можеш да отделиш 10-15 мин и да прегледаш аксесоарите за кран и после да ме посъветваш какво още да взема ако трябва.
Например спирам се на този кран, защото има брояч за дълбочината, но не знам до колко е важно това и дали не е по добре да взема другия или по точно този....
който е със стойка за пръчката, но няма брояч
Пратката не трябва да надвишава 200$, за да не ми отрежат тук хитрата глава на митницата, но разбира се мога да разбия на две пратки в бъдещето....
Благодаря предварително
пп. Много странно, сайта не ще да ми калкулира гюле, дори при доставка с кораб
Значи намерих сайт който праща до България с кораб, така доставката е поносима. Спирам се за поръчка на ето тези неща:
1. Крана цък
2. Две щипки от тези които се водят универсални цък
3. Ето тази кутия с с принадлежности за кран цък
Оригинални гюлета на cannon продават тук в България, 5.5кг (12 либри) 120лв, има всички 0т 4 до 12 либри. Ако го загубя това златно гюле, трябва да плащам на водолаз да го вади
Та молбата ми е ако можеш да отделиш 10-15 мин и да прегледаш аксесоарите за кран и после да ме посъветваш какво още да взема ако трябва.
Например спирам се на този кран, защото има брояч за дълбочината, но не знам до колко е важно това и дали не е по добре да взема другия или по точно този....
[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |
който е със стойка за пръчката, но няма брояч
Пратката не трябва да надвишава 200$, за да не ми отрежат тук хитрата глава на митницата, но разбира се мога да разбия на две пратки в бъдещето....
Благодаря предварително
пп. Много странно, сайта не ще да ми калкулира гюле, дори при доставка с кораб
брояча е важен ако имаш сонда за да регулираш дзлбочината на топката,а какви са тез 120 лева за 5 кила топка ми тя в гръцко е 4,5-5Е килото ,тия хора карабит ли имат в главите си Аъ сега съм си събрал около50 кила олово и ще си направя калъп
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Каква е тая сонда па ся, имам си сонар................ Я се доизясни ако обичашtano написа:брояча е важен ако имаш сонда за да регулираш дзлбочината на топката,а какви са тез 120 лева за 5 кила топка ми тя в гръцко е 4,5-5Е килото ,тия хора карабит ли имат в главите си Аъ сега съм си събрал около50 кила олово и ще си направя калъп
Мислих е тая с калъпа, ама, като го направиш, после трябва да се боядисва с пвц боя поне три ръце, пък и да се направи калъп пак ти трябва модел, ти си имаш ама аз си нямам.......
А в гръцко от къде мога да си взема гюле, щом е на половина, на 50-60км от Кулата?
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Нед 8 Май 2011 - 8:00; мнението е било променяно общо 1 път
сондата ти трябва да следиш метрите за да държиш топката на постоянно разстояние от дъното,това за боядисването кой ти го каза ?за сефте го чувам не е необходимо,а за калъпа по ефтино ще ти излезе да идеш в некоя леярна и да ти направят един
Ами те затова ги боядисвали, събирало (оловото) статично електричество от мотора, въздуха и дявол знае още от къдеи по въжето се предавало на гюлето, рибата го усещала и бягала далеч от тия тоци....tano написа:сондата ти трябва да следиш метрите за да държиш топката на постоянно разстояние от дъното,това за боядисването кой ти го каза ?за сефте го чувам не е необходимо,а за калъпа по ефтино ще ти излезе да идеш в некоя леярна и да ти направят един
Било изключително важно това боядисване и то не как да е.............
Абе кажи какво представлява тази сонда, нали топуза се вижда на сонара..........................tano написа:сондата ти трябва да следиш метрите за да държиш топката на постоянно разстояние от дъното,това за боядисването кой ти го каза ?за сефте го чувам не е необходимо,а за калъпа по ефтино ще ти излезе да идеш в некоя леярна и да ти направят един
тука в морето никой не ги боядисва,http://www.kalaitzis.gr/customer/home.php?cat=718
[You must be registered and logged in to see this image.]
сонда -за сонара говора и аз като камелия тодорова забравих българския да гледаш колко е дълбоко
tano написа:сонда -за сонара говора и аз като камелия тодорова забравих българския да гледаш колко е дълбоко
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
Не боядисват тия за корда, доколкото виждам тия за даунригер, са точно боядисани.....................tano написа: тука в морето никой не ги боядисва,http://www.kalaitzis.gr/customer/home.php?cat=718
отначало имах един калъп 2кила за дееп фишинг и за да не правя втори за 1кило изливах в 2 кг и после с горелката го оправях до кило и го заоблях даже
нали уж 5 кила трябва да е тупуза, защо едно и две па сега.....стига ме объркваtano написа:отначало имах един калъп 2кила за дееп фишинг и за да не правя втори за 1кило изливах в 2 кг и после с горелката го оправях до кило и го заоблях даже
да ама тия са оригиналните-от скъпите значи :29e6bbd771c7f3 другите не се показват :525707397c05bb и са по ефтини, и те се гяволи като насEU_BG_akademika написа:Не боядисват тия за корда, доколкото виждам тия за даунригер, са точно боядисани.....................tano написа: тука в морето никой не ги боядисва,http://www.kalaitzis.gr/customer/home.php?cat=718
само ти казвам че нее трудно да се направи дори в квадратна кутия да излееш оловото може да се направи МНОГО лесно с горелката а тия 2 и 1 кила са за дееп фишинг само , не за дауригераEU_BG_akademika написа:нали уж 5 кила трябва да е тупуза, защо едно и две па сега.....стига ме объркваtano написа:отначало имах един калъп 2кила за дееп фишинг и за да не правя втори за 1кило изливах в 2 кг и после с горелката го оправях до кило и го заоблях даже
Да мерси, но за жалост почти нищо не ми превежда гуугълта :21fe7b94c4e424Петър Василев написа:Тук има почти всичко за Даунрингера
ЦЪК!
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 2 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing