Питане за лодка клас C
+12
roko koko
cerberus
baispartan
xivo
HAZART
Тедо
Петър Василев
Дели
tano
КИРО
Шморхи
max
16 posters
Страница 1 от 5
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Питане за лодка клас C
Здравейте приятели, лодката за която става въпрос е Quicksilver 605 KK и питането ми към хората с лодки в Гърция е дали е възможно от Никити (на Сава от пристанището ) по вода да се ходи до ов.Самутраки и как да разбера какво е разстоянието по вода ?(по суша е ясно 371км до Александрополис).Имам над 1500часа на вода + капитанско (а лодката ми е оборудвана с два мотора ,две радио станции,сонар с GPS+ръчен GPS :8ac9254b304298 +80л. вграден резервоар за бензин + два х 30л.,два акумулатора +солар 50w,газов котлон с 9л.газ бутилка,40л. чиста вода и др..........)качвам снимки в nariba.com в галерията на toyo1(ако може някой да ги метне в темата).Максималната скорост (която не мисля да поддържам е 45км.ч.) идеята ми е да влача при показване на риби на сонара и да спирам на места където може да се зареди с бензин и са ми по път. Лодката се води клас С и и дават че до 3м. вълни няма проблем (да не ги срещам ,но ако се наложи ...)Мога ли да имам проблеми от властите с такава лодка ? Кое е за предпочитане ,да имам Бг. международна регистрация ,за да мога да влизам и в Турски води или Гръцка регистрация? (Знам че с Бг. регистрация нямам право да ловя риба в Гърция но с гръцка се съмнявам да мога да ловя в турски води).Помагайте с инфо. че времето напредва (поне да знам къде какво да очаквам )Чао и успех
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Питане за лодка клас C
185 км е възможно най-краткия път на разстоянието по вода.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
[You must be registered and logged in to see this image.]
Увеличи си го отгоре,иначе е взето от
[You must be registered and logged in to see this link.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
123
Много са 185км. по вода (другия вариант е да не се пътува на веднъж а за два,три дена ),или лодката да е на Тасос .Шморхи написа:185 км е възможно най-краткия път на разстоянието по вода.
Можеш да поразгледаш в Google Earth. Има доста опции за планиране на маршрут, измерване на разстояние и прочие. Аз оттам снех разстоянието за което питаше.
Чудя се обаче дали има смисъл да се ходи чак до Самотраки при положение, че има толкова много, други острови. Ако е за кефа да направиш дългия преход те разбирам, но иначе...малко няма смисъл като че ли....
Чудя се обаче дали има смисъл да се ходи чак до Самотраки при положение, че има толкова много, други острови. Ако е за кефа да направиш дългия преход те разбирам, но иначе...малко няма смисъл като че ли....
ако са 185км значи около80-90мили ,при добро време гледаи Pseidon ,meteo gr са коло3-4 часа
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Киро тук е друго за над 10 мили се иска резервен двигател/малък/ и радиостанция :609c1f728720fbКИРО написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
Тано,посочвам само класовете ве.
Иначе ако прочетеш цялата наредба-там също ги има тези изисквания.
Ноооо,това дето го посочвам,е само за БГ.
Не е по международните спогодби.
Затова ,казвайте какво се иска.
Иначе ако прочетеш цялата наредба-там също ги има тези изисквания.
Ноооо,това дето го посочвам,е само за БГ.
Не е по международните спогодби.
Затова ,казвайте какво се иска.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ей тази лодка дойде от юг, когато бяхме на Самотраки. Предполагам, че е дошла от съседния най-близък остров, Лимнос. Разстоянието между двата острова е около 50-60 км. Двигателя е 175 к.с. Ямаха 2Т и имаше спомагателен 25 к.с. Ямаха.
Ей тази лодка дойде от юг, когато бяхме на Самотраки. Предполагам, че е дошла от съседния най-близък остров, Лимнос. Разстоянието между двата острова е около 50-60 км. Двигателя е 175 к.с. Ямаха 2Т и имаше спомагателен 25 к.с. Ямаха.
аз с моита 4,35 с 50 коня матор и неговата е същата сме решили с баджанака лятото да ходим на Милос на 80 мили е около 3-4 часа е
Сава ще може да ти каже подробности или Димитър,но за риболов с БГ региострация не става!
123
Знам за регистрацията но не съм решил на каква да я качвам лодката (гръцката регистрация е ок за гърция но реша ли да се спусна по р.Дунава или навлезна ли в турски води ще стане интересно) чувал съм че много се обичат .Ако карам лодката на 4500 об.мин. предполагам че разходът ще е 20-25л. на час.Помощтния мотор е 4кс (бута я с 6 км.ч. и за авариен е ок но за къси дистанции ).Щом ми се върти в главата значи на 80% съм го направил :95a6347ec54c90 да му мисли който е с мене на борда като има достатъчно вода ,храна и гребла останалото е проста работа
СЪН СПОМЕНИ НЕ ПРАВИ!!!Само си вземи радиостанцията,и виж тук за времето !http://www.poseidon.hcmr.gr/index_gr.php
123
До сряда ми пристига новия сонар Humminbird 898 c Si Combo прочетох че имал и функция за предупреждаване за лошо време друг е въпроса кой ще преведе казаното но на третия път ще се знае и без субтитри .tano написа: СЪН СПОМЕНИ НЕ ПРАВИ!!!Само си вземи радиостанцията,и виж тук за времето !http://www.poseidon.hcmr.gr/index_gr.php
toyo1 написа:да му мисли който е с мене на борда
Да бях по-айляк само....Ич не съ плаша аз, само да съм сигурен в кораба и капитана.
Щях да се кандидатирам за старпом или поне за боцман. Мечтая си за такива преходи от малък, но...едва ли ще стане в тоя живот. Пусто ежедневие. От сив по-сив се стреми да направи човека. :5f3aea9b1ac151
Внимавай какво си пожелаваш (по принцип влизам бързо в час и мисля да се базирам при Сава и компания защото с приятели риболова е още по-хубав).Тано да внимава че ейго къде е :6e6ebecd09233aШморхи написа:toyo1 написа:да му мисли който е с мене на борда
Да бях по-айляк само....Ич не съ плаша аз, само да съм сигурен в кораба и капитана.
Щях да се кандидатирам за старпом или поне за боцман. Мечтая си за такива преходи от малък, но...едва ли ще стане в тоя живот. Пусто ежедневие. От сив по-сив се стреми да направи човека. :5f3aea9b1ac151
Е добре де...тихичко ще си пожелая да направя някой ден такъв преход. Ама само тихичко.
Toyo1,
На твое място бих направил гръцка регистрация. Предполагам, че 95% ще я ползваш там. Засичал съм много пъти турки рибарски корабчета около Хакидики. Редовно пускат мрежи около носа. На пристана на Ормос Панагиас също можеш да засечеш турски кораб. Не вярвам и Гърците да не ловят в Турски води.
Двигателя ти е малко слабичък за тази лодка. Ако бяха 2х115 щеше да си и по сигурен и по бърз. Разхода няма да е двоен, защото ще работят на по ниски обороти.
Тази лодка не е за дълги преходи. Имам подобна 135 Hp и още не съм се решил да я разходя до Калиакра или Маслен нос. За такива преходи е по добре да имаш още една лотка за компания и сигурност. Щом искаш да ловиш на Самотраки, иди на колесар до Александрополис и с ферибота до острова.
За ветровете в средиземно море ползвай този сайт :
На твое място бих направил гръцка регистрация. Предполагам, че 95% ще я ползваш там. Засичал съм много пъти турки рибарски корабчета около Хакидики. Редовно пускат мрежи около носа. На пристана на Ормос Панагиас също можеш да засечеш турски кораб. Не вярвам и Гърците да не ловят в Турски води.
Двигателя ти е малко слабичък за тази лодка. Ако бяха 2х115 щеше да си и по сигурен и по бърз. Разхода няма да е двоен, защото ще работят на по ниски обороти.
Тази лодка не е за дълги преходи. Имам подобна 135 Hp и още не съм се решил да я разходя до Калиакра или Маслен нос. За такива преходи е по добре да имаш още една лотка за компания и сигурност. Щом искаш да ловиш на Самотраки, иди на колесар до Александрополис и с ферибота до острова.
Този ГР сайт е най-верен всички съм ги преглеждал,но този е наистина точен.
За всеки ден и час можеш да се информираш
За всеки ден и час можеш да се информираш
Колега 115кс е максималния за нея(лодката ми тежи 1тон и си излиза на глисаш перфектно ,коритото е мното особено --има кил почти до края на лодката и е много стабилна ) .Преходи в открито море по-голями от Поморие до Влас и до Емине не съм правил но ако не цепа директно а се кара на 1км от сушата и не се прави прехода за един ден не мисля че ще има проблем (ако стане дебела работата все ще си намера подветрена страна да се скрия ).Ще регистрирам лодката в Гърция .Не ми се дават 600е за ферибот до острова (предпочитам да ги дам за бензин )Дели написа:Toyo1,
Всеки знае себе си и всеки си познава кораба и възможностите, както и сам си поема риска.
2009-а се запознах с един дедо на кея на Аркутино. Беше с надуваема Хонда или Ямаха 380(начи ше е била Ямаха) с Тохатсу около 5-6 к.с. Човека бе тръгнал от варненско(мисля, че Русалка) и беше планирал да стигне до...където може на юг. Лодката беше само туби с гориво, храна, вода и дедото по бански и един разплетен пуловер. Кара, спира за почивка, пак кара, пак спира...Мисля, че спомена нещо за 2-3 дена, че е пътувал.
Споменахме му, че двигателя му е прекалено слаб за тази лодка, но той каза, че така е решил, така е направил и отпраши към Китен.
Този комплект, както го описах, задника си да съдере не може да направи повече от 10-12 км/ч пряко сили за моторчето. Т.е. нормално 8-9 км/ч предполагам.
Аз от своя страна, миналата година два пъти правих преход с надуваема 3.60 от Черноморец до устието на Ропотамо(20 км и около час време). Единия път с приятелката ми, втория път с нея и още двама души. И двата пъти се връщах при неприятно време. Знаете как е по морето следобед - излиза неприятен бриз породен от темп. разлики м/у морето и сушата.
Та мисълта ми е следната - след като два надуваеми меха могат да си позволят да правят сравнително дълги преходи, не виждам катера на Тойо(щото си е катерче) какви проблеми може да има. Според мен с екипаж от още двама, може да се правят прилични преходи и да се стигне едва ли не навсякъде из гръцкото море. :609c1f728720fb
Естествено, че не може да се метнеш като осел с рогата напред, но с предварителна прогноза и съпътсваща такава, не би трябвало да има проблем.
2009-а се запознах с един дедо на кея на Аркутино. Беше с надуваема Хонда или Ямаха 380(начи ше е била Ямаха) с Тохатсу около 5-6 к.с. Човека бе тръгнал от варненско(мисля, че Русалка) и беше планирал да стигне до...където може на юг. Лодката беше само туби с гориво, храна, вода и дедото по бански и един разплетен пуловер. Кара, спира за почивка, пак кара, пак спира...Мисля, че спомена нещо за 2-3 дена, че е пътувал.
Споменахме му, че двигателя му е прекалено слаб за тази лодка, но той каза, че така е решил, така е направил и отпраши към Китен.
Този комплект, както го описах, задника си да съдере не може да направи повече от 10-12 км/ч пряко сили за моторчето. Т.е. нормално 8-9 км/ч предполагам.
Аз от своя страна, миналата година два пъти правих преход с надуваема 3.60 от Черноморец до устието на Ропотамо(20 км и около час време). Единия път с приятелката ми, втория път с нея и още двама души. И двата пъти се връщах при неприятно време. Знаете как е по морето следобед - излиза неприятен бриз породен от темп. разлики м/у морето и сушата.
Та мисълта ми е следната - след като два надуваеми меха могат да си позволят да правят сравнително дълги преходи, не виждам катера на Тойо(щото си е катерче) какви проблеми може да има. Според мен с екипаж от още двама, може да се правят прилични преходи и да се стигне едва ли не навсякъде из гръцкото море. :609c1f728720fb
Естествено, че не може да се метнеш като осел с рогата напред, но с предварителна прогноза и съпътсваща такава, не би трябвало да има проблем.
123
Шморхи , може да съм талибан но не съм камикадзе Имам опит с много по-опасни лодки от нея .Човек ако е разумен и с дюшек ще стигне (при повече късмет).В каютата има място за двама човека да спят,Tv ,мивка с чиста вода,душ,хладилни чанти ,и много багажни отсеци за дрехи,храна и каквото се сетиш+WC химеческо тези дни ще купя ( с добре подготвена лодка може да не се слиза на сушата и една седмица) само бензин да има за зареждане по пътя останалото е авантюра :95a6347ec54c90
Горе-долу това исках да кажа и аз. С по-зле оборудвани и мореходни лодки, хората обикалят доста по-опасни и открити морета.
Достатъчен екипаж - възможност за нон-стоп вахта
Навигационно оборудване от 2 GPS + вероятно един мобилен телефон с GPS - почти тройно дублирана навигация
Радиостанция с постоянна връзка - контакт с всички съдове в близост
Спомагателен двигател - по-добра живучест на съда
Закрита рубка - комфорт и убежище за екипажа
115 к.с. и малко над 1000 кг. - Достатъчно и за тяга и за комфорт при по-лошо време
Достатъчно е за разумни преходи. С такава лодка бих ходил където ми щукне, па като се пазя аз, и Нептун ще ме пази!!!
Достатъчен екипаж - възможност за нон-стоп вахта
Навигационно оборудване от 2 GPS + вероятно един мобилен телефон с GPS - почти тройно дублирана навигация
Радиостанция с постоянна връзка - контакт с всички съдове в близост
Спомагателен двигател - по-добра живучест на съда
Закрита рубка - комфорт и убежище за екипажа
115 к.с. и малко над 1000 кг. - Достатъчно и за тяга и за комфорт при по-лошо време
Достатъчно е за разумни преходи. С такава лодка бих ходил където ми щукне, па като се пазя аз, и Нептун ще ме пази!!!
колега, пробвай първо на по-късо разстояние - 40-50км без да се отдалечаваш прекалено много от брега... така ще можеш да си предвидиш и разхода на гориво...
Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 1 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing