GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СОНАРИ - общи приказки

+76
Попа
sllipi1
Милен Нинов
minerva60
gogata1
max
yankosan
EU_BG_akademika
mdesov
КИРО
xoxo
Румен Ганев
Marco Polo
Borkata
вакрил
gogolisec
тони котев
pivkoto
Васил
borislav58
nasco2
tisho5001
roko koko
nikawr
runner
divein
Ribarina
Кирил Калчев
emanuil
krasimir77
krasi81
shekira
toni
Кико
ДЯДО ИВАН
gogo26
pako
nikgeo
topgun
var4o
matcata78
promarine
antares
icokanev
justinian
trophy 78
Любак
vatus
pachosz
ivan_yo
georg
krokibg
Тедо
maistor_ribar
фишфрена
str.hadjiev
Тихомир
Шморхи
baralya
Моряка
dobria1
Мънцата
mixman
tano
savi aleksiev
чечо
ivu
Доктора
Дели
ICO
godzillata
jorojoy
anastas_peykov
Albena
Петър Василев
milen kordov
80 posters

Страница 26 от 40 Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40  Next

Go down

СОНАРИ - общи приказки - Page 26 Empty Re: СОНАРИ - общи приказки

Писане  krasimir77 Чет 23 Юни 2011 - 0:59

Благодаря ви за бързите отговори! Хванах насоката! може пак да попитам преди покупката, когато сведа избора до 2 sunglasses2
krasimir77
krasimir77
...........................

Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Писане  КИРО Чет 23 Юни 2011 - 6:54

krasimir77 написа: А от към водоустойчивост - на пръски вода държат ли, че аз без да вкарам вода в лодката не минавам ;)
Нямаш грижи в това отношение.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Шморхи Чет 23 Юни 2011 - 19:45

Спокоен бъди колега. И аз съм с надуваема лодка, та и при мен е същото положението. Налага ми се да бърша 1-2 пъти по време на риболов солта, която остава по екрана след поредната вълна. Няма проблеми, машинките са сметнати да работят в екстремни условия.
Имах случай вълна да плисне, да мине през цялата лодка и буквално да окъпе сонара. Забърсах го и продължих с рибите.
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978

Писане  krasimir77 Пет 24 Юни 2011 - 13:24

Шморхи написа:Киро е прав, поне за парите. Т.е. може Гармин, може Лоранс, може Хъминбърд....
Кое е важно за мен при избор на сонар за море:
+големия екран с достатъчно разделителна способност - около 5 инча и поне 640х нещо си
+сонда поне 2000w за достатъчна дълбочина на проникване и добър обратен сигнал.
+поне 250w PIP поради същата причина
Кое не ми трябва:
-разните му даун сайз, стръкчър скан...въобще маймунки, които снимат дъното - снимай си, не ми пречиш, но докато направиш снимката сафрида вече е офейкал!
-цветен екран - харчи ток, а файда йок
- 15 лъчеви сонари - не е нужно, двулъчевия ти показва кога си над рибата и кога си я подминал с малко, останалото е гевезелък.

П.П. Попчета, калкан, дракони и подобни няма как да ги видиш на сонара. Не успява да отдели образа на рибата, ако е на дъното, от релефа.
За попчетата, както каза Киро, можеш да си отделяш по-плоските камъни и там да ги търсиш.

Това, което описваш като параметри съвпада с Humminbird 570x. Ти с какъв сонар си към момента и коментар ако може?!
krasimir77
krasimir77

Писане  Marco Polo Пет 24 Юни 2011 - 13:44

Малко над бюджета ти, но все пак...
Лоурънс Марк-5
Доста добър, но трябва да му посвикнеш, може би не е удачен за "първи". Доста детйлен, особено откъм дъно.
За повече впечатления - ТАЗИ тема и ТАЗИ тема.
Marco Polo
Marco Polo

Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56

Писане  Шморхи Пет 24 Юни 2011 - 14:11

krasimir77 написа:Това, което описваш като параметри съвпада с Humminbird 570x. Ти с какъв сонар си към момента и коментар ако може?!

С точно същия модел съм. spying Само, че моят е портабъл вариант. Впечатления...доволен съм. Не е давал дефекти, показва си рибите, показва доста детайлно релефа на дъното има разни функции, които дори не съм си направил труда да разуча....Хубава машинка за що-годе сносни пари.
Единствения минус при мен е, че го купих от САЩ и показва темп. във Фаренхайт, а там трудно се оправям и дълбочините ги показва във футове, но аз предпочитам футове пред метри и затова не страдам от това.
Сега-засега не изпитвам нужда от по-скъп, мощен и прочие сонар.
За нашето море е прекрасен. Виж, за Гърция примерно ще идва слабичък, но там и дълбочините са други, рибите са повече...
Ходили сме и на язовири с него и също си показва доста добре къде има и къде няма риби.
Шморхи
Шморхи

Писане  krasimir77 Пет 24 Юни 2011 - 16:58

Шморхи написа:
krasimir77 написа:Това, което описваш като параметри съвпада с Humminbird 570x. Ти с какъв сонар си към момента и коментар ако може?!

С точно същия модел съм. spying Само, че моят е портабъл вариант. Впечатления...доволен съм. Не е давал дефекти, показва си рибите, показва доста детайлно релефа на дъното има разни функции, които дори не съм си направил труда да разуча....Хубава машинка за що-годе сносни пари.
Единствения минус при мен е, че го купих от САЩ и показва темп. във Фаренхайт, а там трудно се оправям и дълбочините ги показва във футове, но аз предпочитам футове пред метри и затова не страдам от това.
Сега-засега не изпитвам нужда от по-скъп, мощен и прочие сонар.
За нашето море е прекрасен. Виж, за Гърция примерно ще идва слабичък, но там и дълбочините са други, рибите са повече...
Ходили сме и на язовири с него и също си показва доста добре къде има и къде няма риби.

Оф, пак въпрос за същият модел - Темоклин показва ли? Нещо вдигнах летвата в цената и сега взех да се двоумя между Humminbird 570, Lowrance Mark 5x DSI или Lowrance Mark 5x Pro..... 12666
krasimir77
krasimir77

Писане  Шморхи Пет 24 Юни 2011 - 18:54

Ъъъъъ, сега ме хвана! Откога си мечтая да кача някой, който разбира повечко и да ми разбишка сонара и да ме научи на термоклин и прочие.
Шморхи
Шморхи

Писане  Шморхи Пет 24 Юни 2011 - 19:04

Ъъъъъ, сега ме хвана! Откога си мечтая да кача някой, който разбира повечко и да ми разбишка сонара и да ме научи на термоклин и прочие.

Относно триуменето :
Хъминбърд са хубави машини, но в България цената им...не е адекватна вече. От друга страна Лоранс въобще не остъпват на Хъминбърд, а 200 кинта отгоре за Хъмито....шо да ги даваш? 484712 money6 140123
Дали да е даун-скан...НЕ! За мен поне не. Мноооого силно се съмнявам да видиш сафрид на снимка от сонар, а пък е ограничен до 60-а метра и то в идеални условия, пък нашето море е доста далеч от идеалното. Иначе...ако ти се гледа самолета на Тато или някой потънал кораб...ма мисля, че не го купуваш с такава цел. spying
Та личния ми съвет е - вземи си обикновен сонар на Лоранс и туй то! Ако има кой да ти довлачи от америката Хъми...тогава вече аз бих много на кантар. problems
Шморхи
Шморхи

Писане  str.hadjiev Пет 24 Юни 2011 - 20:46

Моят Хъмин излезе 500лв с дооборудването в БГ :dancingHappy_i
Сега да ми оставаше и малко повече време да си го поползвам... :21fe7b94c4e424
str.hadjiev
str.hadjiev

Брой мнения : 753 Рожд.дaта : 06.08.1974
Години : 50

http://www.eukanuba.bg

Писане  krasimir77 Пет 24 Юни 2011 - 21:39

В момента, докато ровичкам и сравнявам параметри и цени, изникна още едно въпросче 12666 Дано не стана досаден с всички тези въпроси но....още малко остава spying Забелязах, че всички сонди на Хъминбърд се прикрепят към транеца с вакуумче! Но защо на мене ми се струва, че тва вакуумче може да се отлепи и рискувам да смеля сондата с винта, докато си джиткам напред назад?? Да не говорим, че ои по голяма беля може да стане! Дали ще е нужно да си взема отделно и стойка за транеца?
krasimir77
krasimir77

Писане  КИРО Пет 24 Юни 2011 - 22:04

За къв чеп ви е термоклина за в морето ?
Нали си показва рибата на кой метър се движи.

А относно закрепването,Краси,направи си го здраво.
Наистина да не стане това дето го споменаваш.
Една сонда се поставя на борда за около минутка.
Поне моята толкова отнема - няма да изтървеш кой знае колко риба. sunglasses2
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  krasi81 Пет 24 Юни 2011 - 23:33

КИРО написа:
Една сонда се поставя на борда за около минутка.
Поне моята толкова отнема - няма да изтървеш кой знае колко риба. sunglasses2

Киро на борда може ли?В моето ръководство е даден монтаж на транеца и то не къде да е а са обозначени подходящите места и тези на който не бива да се слага. Има монтаж и на самия мотор.Пък и всички стойки който съм виждал по магазините са за транец.Може би съм пропуснал нещо 12666
krasi81
krasi81

Брой мнения : 466 Рожд.дaта : 07.06.1981
Години : 43

Писане  krasimir77 Съб 25 Юни 2011 - 15:51

Здравейте отново приятели! Огромни благодарности на всички, който дадоха мнението и съветите си относно избора на сонар worshippy ь Четох, сравнявах характеристики, гледах видео, макар и в You tube инфото да беше много слабо (почти нищо) и общо взето като база за избор взех критериите описани от всички ви и съобразно финансовата част се спрях на Humminbird 570x. Голяма емоция :dancingHappy_i Сега сядам да поразуча в общи линий, какво предлага симпатичното приятелче, а малко по-късно, ще търся подходящи варианти за по-компактен и удобен монтаж в лодчицата? дали ще е сакче от рода на преносимия вариант на този модел, или кутия (за инструменти - който май е по-често използвания вариант) още не знам, но определено не ми се ще да си дупча седалката на лодката, за да го монтирам там!?! Ако някой има предложение, ще се радвам да го сподели!
krasimir77
krasimir77

Писане  krasi81 Съб 25 Юни 2011 - 17:40

krasimir77 написа:Здравейте отново приятели! Огромни благодарности на всички, който дадоха мнението и съветите си относно избора на сонар worshippy ь Четох, сравнявах характеристики, гледах видео, макар и в You tube инфото да беше много слабо (почти нищо) и общо взето като база за избор взех критериите описани от всички ви и съобразно финансовата част се спрях на Humminbird 570x. Голяма емоция :dancingHappy_i Сега сядам да поразуча в общи линий, какво предлага симпатичното приятелче, а малко по-късно, ще търся подходящи варианти за по-компактен и удобен монтаж в лодчицата? дали ще е сакче от рода на преносимия вариант на този модел, или кутия (за инструменти - който май е по-често използвания вариант) още не знам, но определено не ми се ще да си дупча седалката на лодката, за да го монтирам там!?! Ако някой има предложение, ще се радвам да го сподели!
Честито колега
krasi81
krasi81

Писане  Мънцата Съб 25 Юни 2011 - 17:53

Добър избор, честито 45479
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  krasimir77 Съб 25 Юни 2011 - 18:19

Благодаря ви! Още не съм го включил - чета подробностите от CD-то - опций, възможности, обяснения - интересно е sunglasses2
krasimir77
krasimir77

Писане  emanuil Съб 25 Юни 2011 - 18:54

Честито , много риби на дисплея и в кофата, а за монтажа май най-удобно е на транеца :609c1f728720fb
emanuil
emanuil

Брой мнения : 618 Рожд.дaта : 23.02.1971
Години : 53

http://www.nordcool.bg/

Писане  krasi81 Сря 29 Юни 2011 - 14:47

Едно въпросче към академика понеже знам че има Лорънс пък може да отговори и всеки който е на ясно или поне може да ме насочи.Изчетох темата от началото до края дускусията за кой е тесния и кой широкия лъч и на каква честота трябва да се работи и се успокоих след като прочетох че най- добрата честота за нашето море е 200kHz а за по големите дълбочини 83kHz са напълно достатъчни.Защото в началото се пишеше 50kHz а моето сонарче няма толкова ниска честота но след като стана ясно че тя е за големи дълбочини а аз засега в Гърция с лодката не смятам да ходя.Че с две приказки се надявам да ми върши добра работа все пак е подарък и ще го ползвам най-малко от уважение към приятелите.Да питам конкретно че много се отклоних след всичко изчетено само не ми стана ясно чувствителноста на колко % да я наглася има ли смисъл да е на 100% или да я намаля на 65-70%.Гледах едно клипче в youtobe на Лорънс там горе долу на толкова я настройваха.И последно да попитам че от един въпросите станаха 10 имали смисъл да включвам Zoom няма ли като при фото апаратите да ми развали образа на дъното за сметка на приближаването.Благодаря предварително за отговорите поздрави и наслука.
krasi81
krasi81

Писане  EU_BG_akademika Сря 20 Юли 2011 - 14:17

krasi81 написа:Едно въпросче към академика понеже знам че има Лорънс пък може да отговори и всеки който е на ясно или поне може да ме насочи.Изчетох темата от началото до края дускусията за кой е тесния и кой широкия лъч и на каква честота трябва да се работи и се успокоих след като прочетох че най- добрата честота за нашето море е 200kHz а за по големите дълбочини 83kHz са напълно достатъчни.Защото в началото се пишеше 50kHz а моето сонарче няма толкова ниска честота но след като стана ясно че тя е за големи дълбочини а аз засега в Гърция с лодката не смятам да ходя.Че с две приказки се надявам да ми върши добра работа все пак е подарък и ще го ползвам най-малко от уважение към приятелите.Да питам конкретно че много се отклоних след всичко изчетено само не ми стана ясно чувствителноста на колко % да я наглася има ли смисъл да е на 100% или да я намаля на 65-70%.Гледах едно клипче в youtobe на Лорънс там горе долу на толкова я настройваха.И последно да попитам че от един въпросите станаха 10 имали смисъл да включвам Zoom няма ли като при фото апаратите да ми развали образа на дъното за сметка на приближаването.Благодаря предварително за отговорите поздрави и наслука.
Чак сега го виждам, пиши на лични бре човек за такива неща....
Значи най-добре е около 60% на на 100 пищи непрекъснато за всяко мехурче, а като свикнеш да разпознаваш даже ще я намалиш още, аз сега работя на около 45-50%, но започнах от 70%
А относно зума, той не разваля образа тъй като това не е оптика а звук, просто променяш обема на изследваното пространство......
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  krasi81 Чет 21 Юли 2011 - 16:55

EU_BG_akademika написа:
krasi81 написа:Едно въпросче към академика понеже знам че има Лорънс пък може да отговори и всеки който е на ясно или поне може да ме насочи.Изчетох темата от началото до края дускусията за кой е тесния и кой широкия лъч и на каква честота трябва да се работи и се успокоих след като прочетох че най- добрата честота за нашето море е 200kHz а за по големите дълбочини 83kHz са напълно достатъчни.Защото в началото се пишеше 50kHz а моето сонарче няма толкова ниска честота но след като стана ясно че тя е за големи дълбочини а аз засега в Гърция с лодката не смятам да ходя.Че с две приказки се надявам да ми върши добра работа все пак е подарък и ще го ползвам най-малко от уважение към приятелите.Да питам конкретно че много се отклоних след всичко изчетено само не ми стана ясно чувствителноста на колко % да я наглася има ли смисъл да е на 100% или да я намаля на 65-70%.Гледах едно клипче в youtobe на Лорънс там горе долу на толкова я настройваха.И последно да попитам че от един въпросите станаха 10 имали смисъл да включвам Zoom няма ли като при фото апаратите да ми развали образа на дъното за сметка на приближаването.Благодаря предварително за отговорите поздрави и наслука.
Чак сега го виждам, пиши на лични бре човек за такива неща....
Значи най-добре е около 60% на на 100 пищи непрекъснато за всяко мехурче, а като свикнеш да разпознаваш даже ще я намалиш още, аз сега работя на около 45-50%, но започнах от 70%
А относно зума, той не разваля образа тъй като това не е оптика а звук, просто променяш обема на изследваното пространство......
/

Благодаря за отговора
krasi81
krasi81

СОНАРИ - общи приказки - Page 26 Empty 123

Писане  max Нед 28 Авг 2011 - 0:11

Придобих един Humminbird 967c 3D но инструкцийте са хвърлили фира (без Бг меню е ) ако някой знае от къде да взема да казва че е много сложен (на пръв поглед) 488232
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Писане  EU_BG_akademika Нед 28 Авг 2011 - 7:20

toyo1 написа:Придобих един Humminbird 967c 3D но инструкцийте са хвърлили фира (без Бг меню е ) ако някой знае от къде да взема да казва че е много сложен (на пръв поглед) 488232
Брат, глей ся, намерих ръководството на английски, поиграх си да го обръщам от PDF в текстов документ и обратно, направих му машинен превод и качих двата документа ето тук 364672

ЦЪК
Документа е разбираем, само картинките се поразместиха, става въпрос за българската версия, но при конвертиране е така, иначе с двете версии, българската и английската, мисля, че ще се справиш успешно с това което те интересува. Аз съм моите техники така се оправям. Дано да съм ти бил полезен. 503495
Честито за техниката и дълго и безаварийно да ти служи :dancingHappy_i
Поздрави :609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

СОНАРИ - общи приказки - Page 26 Empty 123

Писане  max Нед 28 Авг 2011 - 8:21

Мерси колега (сега ще я видя) 488232
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Писане  krokibg Пон 5 Мар 2012 - 10:53

Видяхте ли каква нова играчка ще пускат в продажба Хюмитата ??? Ще се вижда всичко под лодката но сонарите с които е съвместимо са от 798 SI на горе.Ето за тези които не са го видяли,да се изкефят.Ценичката им е кофти малко - 2000 доларес,ама тези които могат да си го позволят,ще имат пълна визия за всчко под лодката :217b315cad77fe :217b315cad77fe :217b315cad77fe