СОНАРИ - общи приказки
+76
Попа
sllipi1
Милен Нинов
minerva60
gogata1
max
yankosan
EU_BG_akademika
mdesov
КИРО
xoxo
Румен Ганев
Marco Polo
Borkata
вакрил
gogolisec
тони котев
pivkoto
Васил
borislav58
nasco2
tisho5001
roko koko
nikawr
runner
divein
Ribarina
Кирил Калчев
emanuil
krasimir77
krasi81
shekira
toni
Кико
ДЯДО ИВАН
gogo26
pako
nikgeo
topgun
var4o
matcata78
promarine
antares
icokanev
justinian
trophy 78
Любак
vatus
pachosz
ivan_yo
georg
krokibg
Тедо
maistor_ribar
фишфрена
str.hadjiev
Тихомир
Шморхи
baralya
Моряка
dobria1
Мънцата
mixman
tano
savi aleksiev
чечо
ivu
Доктора
Дели
ICO
godzillata
jorojoy
anastas_peykov
Albena
Петър Василев
milen kordov
80 posters
Страница 28 от 40
Страница 28 от 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: СОНАРИ - общи приказки
Такаааа, благодарение на Max, който купи
И благодарение на моите скромни възможности да хвърлям боб и пясък, успях да декриптирам и отключа тази карта и съответно да я прекопирам
Картата е изпробвана и работи на "Humminbird" и е с последната актуализация. Имаме да актуализираме още една година. За нова актуализация аз ще получавам майл щом излезе за този район :dancingHappy_i
Моя плотер за жалост е във Варна, и аз не знам тази карта ще работи ли на Lowrance, предполагам че няма, но не е проблем да се конвертира ако не работи...
Линк за теглене ще давам само на лични и то на хора за които знам, че са рибари със сонари и познавам донякъде от форума. Моля непознатите, да не ме безпокоят тъй като няма да получат нищо. Тук има 800 човека, а само около 100 поддържаме някаква активност, та съответно за тези дето като мишоци само смучат инфо, няма да има нищо Сега някой ако иска да пробва на lowrance дали върви да се обади на лични... :609c1f728720fb
[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |
И благодарение на моите скромни възможности да хвърлям боб и пясък, успях да декриптирам и отключа тази карта и съответно да я прекопирам
Картата е изпробвана и работи на "Humminbird" и е с последната актуализация. Имаме да актуализираме още една година. За нова актуализация аз ще получавам майл щом излезе за този район :dancingHappy_i
Моя плотер за жалост е във Варна, и аз не знам тази карта ще работи ли на Lowrance, предполагам че няма, но не е проблем да се конвертира ако не работи...
Линк за теглене ще давам само на лични и то на хора за които знам, че са рибари със сонари и познавам донякъде от форума. Моля непознатите, да не ме безпокоят тъй като няма да получат нищо. Тук има 800 човека, а само около 100 поддържаме някаква активност, та съответно за тези дето като мишоци само смучат инфо, няма да има нищо Сега някой ако иска да пробва на lowrance дали върви да се обади на лични... :609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
123
Колеги картата е много полезна екстра (още не съм разучил всичките и опций но и малкото който използвам за гръцки води ми стигат) мисля че ще върви на всички марки сонари . Форумът е много полезно нещо
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54
Полезно е, когато във форумите има Човеци Никиmax написа:Колеги картата е много полезна екстра (още не съм разучил всичките и опций но и малкото който използвам за гръцки води ми стигат) мисля че ще върви на всички марки сонари . Форумът е много полезно нещо
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
123
Мънца . някой ремонтират надуваеми лодки други разбиват пароли :609c1f728720fb трети кой с каквото може да е полезен все е + (по време на криза икономията е направо ).
Академика ме подсеща май да хващам пак
Нека ми остане малко свободно време,и това ще стане.
Нека ми остане малко свободно време,и това ще стане.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
На какви машинки се очаква да тръгне тази карта? И може ли линк някъде. Искам да позяпам какво има, какво няма....А, и друго!
Като решите пак да правите такива неща, не е редно един да плаща 400 лева без таксите(ако правилно съм видял), а другите да смучкат фри.
Свиркайте, правим кооператив, събираме стотинките и...тва е!
Като решите пак да правите такива неща, не е редно един да плаща 400 лева без таксите(ако правилно съм видял), а другите да смучкат фри.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Да така е по принцип, но той сам си я купи, аз му казвах да почака, все щеше да изкочи от някъде, от три години се мъча да я докопам, ама много я пазят затова и аз ще я пазя. Има и друго тя е в едиствен вариант, заключена към sd карта. Можеше да я купим и да да си останем с един екземпляр. Затова щом искате кооперация, тези които ще я ползваме, можем да купим, следващата една година ъпдейт, сега тя има до 18.04 2013, но сле дтова се плаща за следваща година. Какъе ти е сонара и какво разбираш под "да позяпам"Шморхи написа:На какви машинки се очаква да тръгне тази карта? И може ли линк някъде. Искам да позяпам какво има, какво няма....А, и друго!
На копютър неможеш да я разглеждаш......... :609c1f728720fb
А бе що не направите 7-8 копия направо на SD карта. Пусни ги ги по 60 -70 лв., половината за МАХ да си избие поне половината, а защо не и цялата ако има желаещи, половината за касата на форума. Така всички доволни.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Сонара ми няма GPS. Хъми 570 Р е. Мисълта ми бе, дали може да се качи на някакъв GPS, таблет, телефон....Затова мислех да разгледам кво и що. И най-вече...на кой е тази карта, че аз не разбрах. Прилича ми на Навионикс....
А това за коооперацията сериозно го обмислете. Няма смисъл да се дават сума пара за един софтуер.
А това за коооперацията сериозно го обмислете. Няма смисъл да се дават сума пара за един софтуер.
123
При първото ми влизане с лодката около Тасос замалко да удара мотора (от 12м стана 0.50см и се разминах само с два Сливъра курбан ) тогава реших че първата ми работа като се върна в Бг. е картата (на всяка цена ) Незнам при така направена карта какво още може да се допълва (освен някое ново пристанище)? Ползвайте я съсздраве и много нови градинки да си намерите :609c1f728720fb (само да знаете че има опция да сложите пр. дълбочина 3м и навсякъде където е 3м ви показва в цвят а дълбочините ги пише постоянно в района който търсите ).
Значи картата работи и на Лорънс, аз мисля да не продаваме копия и да го обръщаме на битак, ами тези дето я ползваме да плащаме следващите ъпдейти, като Max, естественно ще е освободен от това задължение. Мисля че една година ъпдейт е 100 Е или там някъде, така че ще си ги събираме и плащаме. Не Шморхи само на единица работи картата.........
123
Колега ако се прави подобно нещо (аз нищо нe искам) нека всичко отиде за касата на форума и на Академика за трудътdivein написа:А бе що не направите 7-8 копия направо на SD карта. Пусни ги ги по 60 -70 лв., половината за МАХ да си избие поне половината, а защо не и цялата ако има желаещи, половината за касата на форума. Така всички доволни.
Последната промяна е направена от max на Пет 20 Апр 2012 - 21:47; мнението е било променяно общо 1 път
EU_BG_akademika написа: Не Шморхи само на единица работи картата.........
Абе дай на български бре! Нищу ни ръзбрах.
Искам да кажа, че трябва да е сонар с гпс на игъл, лоранс или хъми, ти имаш ли слот за sd карта?Шморхи написа:EU_BG_akademika написа: Не Шморхи само на единица работи картата.........
Сонарът трябва да е с GPS Combo Humminbird от 7 серия на горе (до миналата година ) сега може и в долните серий да правят .Шморхи написа:EU_BG_akademika написа: Не Шморхи само на единица работи картата.........
ОК аз искам да се включа, ще участвам в ъпгрейда обещавам като кмет + почерпка за академика и мах.Мисля че една година ъпдейт е 100 Е или там някъде, така че ще си ги събираме и плащаме
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
АА и аз нищо не искамmax написа:Колега ако се прави подобно нещо (аз нищо ни искам) нека всичко отиде за касата на форума и на Академика за трудътdivein написа:А бе що не направите 7-8 копия направо на SD карта. Пусни ги ги по 60 -70 лв., половината за МАХ да си избие поне половината, а защо не и цялата ако има желаещи, половината за касата на форума. Така всички доволни.
Тц, елементарна машинка е моята. Тук няма да може да закача, но аз да потретя - хрумне ли му някой идея за карти и подобни, да свирка. Ш'съ включа активно.
Имам много неща които се допълват, променя се дъно, местят се буйове, шамандури, правят се фарове, надргаждат се пристанища и прочее и прочее....max написа: Незнам при така направена карта какво още може да се допълва (освен някое ново пристанище)
Каквото и да качват ни е добре дошло Вече се замислям и за карта с вътрешните водоеми Ако има такава ?EU_BG_akademika написа:Имам много неща които се допълват, променя се дъно, местят се буйове, шамандури, правят се фарове, надргаждат се пристанища и прочее и прочее....max написа: Незнам при така направена карта какво още може да се допълва (освен някое ново пристанище)
За вътрешните водоеми карта правеха Булстар. Има тема във фишинг манията, но не съм я следил подробно. Момент да потърся....
Намерих темата - [You must be registered and logged in to see this link.]
Браво на колегите (ако може да я пипнеме временно само ......)Шморхи написа:За вътрешните водоеми карта правеха Булстар. Има тема във фишинг манията, но не съм я следил подробно. Момент да потърся....
Колегите, които имат "правилните" марки и модели сонари биха могли да се включат в инициативата на Булстар, а после да споделят картата с желаещите да я имат.
За мен лично, карта на вътрешните водоеми няма особен смисъл. Водоемите са ни толкова малки, че...де да знам.
Аз бих предпочел Хости на борда пред най-подробната карта на Жребчево примерно.
Мисля, че голяма бира, двойка кебапчета + микрофон за "Зелен гущер....." биха били доволна награда.
За мен лично, карта на вътрешните водоеми няма особен смисъл. Водоемите са ни толкова малки, че...де да знам.
Мисля, че голяма бира, двойка кебапчета + микрофон за "Зелен гущер....." биха били доволна награда.
Много му е бре Идин ляб, ино кафе и един леФ му стигат на тоа прошляк :29e6bbd771c7f3Шморхи написа:
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Няма никакъв смисъл, защото основното полезна функция, за нас рибарите, на тези карти е да виждаш дълбочината пред себе си и около себе си. Сонара както знаем, показва зад теб или в най добрия случай под теб. А нашите вътрешни водоеми са основно големи язовири, които варират до 2-3-4 метра разлика в нивото, според годината и сезона. И за къв чеп, ще ми е тази карта, ако се навра да търся сом в някой дълбок бряг и според карта поваления дънер е на 2 метра дълбочина пред мен, а аз се разпоря отгоре му :9bbce68c65a7e8Шморхи написа:
Затова, от дълбочините файда няма, виж, релефа, би вършил някаква работа, само че и той много се мени, какви ли не боклуци непрекъснато се вливат там и се наслояват. И релеф се прави за морета и океани чрез спътникови векторни снимки, чрез наслагване, искате ли да си поръчаме една карта на "Жребецо", да речем, на Навионикс, да видите каква колосална сума ще ни накарат да изкихаме..... :6e6ebecd09233a :525707397c05bb
Страница 28 от 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Страница 28 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing