Размисли за риболова в Гърция
+10
nikola polizovski
Gergov
esox hunter
Тедо
tano
Шморхи
КИРО
max
Петър Василев
nissana
14 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Размисли за риболова в Гърция
Отвратен съм,колеги.И в Гърция вече,избягвам да казвам,че съм българин.Селяните преебаха язовирите,сега и морето почнаха,да им приседне дано.Съжалявам,но мисля да спра да пускам места и чалъми,а доста от тях знам от този форум.Каква е тая месарщина да смяташ-отиваш,ловиш,пълниш фризер и па там.....и да си на далавера?Следващия месар на Тасос които ме пита на кво кълве ще плува.
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Аз за това и вече не пиша по другите форуми и ще помоля наши потребители да не изнасят инфо по другите форуми за гръцки дестинации.nissana написа:Отвратен съм,колеги.И в Гърция вече,избягвам да казвам,че съм българин.Селяните преебаха язовирите,сега и морето почнаха,да им приседне дано.Съжалявам,но мисля да спра да пускам места и чалъми,а доста от тях знам от този форум.Каква е тая месарщина да смяташ-отиваш,ловиш,пълниш фризер и па там.....и да си на далавера?Следващия месар на Тасос които ме пита на кво кълве ще плува.
Може някои да ме нарекът игоист,но това не ми пречи
123
За другите форуми аз отдавна съм го решил ............. там е работата че е егоестично човек само да черпи информация без да дава (за тука говоря) но и много неприятно когато местата за който си дал инфо (подробно) на всяка следващо ходене констатираш че са все по-пълни и заети със столове,сакове,багаш и .....за да им се пази мястото и самодоволни (нашенци да тъпчат термочантите) Съгласен съм на всякакъв вид ограничения (от Гръцка страна + риболовни билети и за от брегът) за да се пресече това чудо.За напред инфото мисля да е (без да казвам къде съм ловил) само тактика и техника останалото на ЛС
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Еми някакси така ще трябва да го решиме.Аз вече почти никъде не пиша за излети,не щото не ходя.А щото отивам на другия ден и....Колега,виж и ние със сина извадихме октопод,Цели 200грама сега жената в палатката ще го сготви или в хладилната чанта за леля на село,че не е яла е как да не ги утепаш?Някои да е чул варненската група някъде да каже нещо?А Краси Крумов?Нема и да чуете,а през седмица са там.Ако искате отделете в отделна тема тея дебати,да видиме как да даваме инфо само на наши си хора.
Грижим се по въпроса Вальо.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
123
Подкарам ли лодката в съседски води .........инфото ще е цветно и с точност до секундата Поне от към лодки е по-ограничено нашествието и в морето има място за всички не е като от кея
Така е, но все се намират "месари" с лодки. Достатъчно е 10-15 лодкари да се издънят яко и гърците да ни гонят и из морето. Аз вече никъде, освен тук, не пиша, като се надявам "ситото" на шефовете да работи добре.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Имаме малки пропуски,ама сега се мъчим да ги решим и тях.
КИРО- мир на праха му
123
Имам съмнения за пробойна но времето ще си покаже (дано не съм прав) Въпреки че твоята риба никой друг не може да я извади ми стига циганията и сценките по кеьовете и съм далече от мисълта че (софиянци) не са в това число.Риболовът ми е едно от малкото неща на който много държа и обичам като съм за риба да релаксирам като уловът е последното нещо което ме интересува
Добре казано е последното изречение!
Аз даже и риба не ям!Шморхи написа:Добре казано е последното изречение!
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
малко ме съмнява, че това с контролирането на информацията може да се получи освен със "скрит" форум, като във фишинг-манията... ама това вече е "клуб", а не форум...
По въпроса за месарите с лодки положението е много по-опасно отколкото с месарите от брега, защото досега бреговата охрана си затваряше очите, че влизаме за риба без лиценз понеже сме туристи и ловиме за кеф...
Обаче ако общественото мнение се настрои зле, ще стане много неприятно...
Чудя се защо нашите управници не взимат никакви мерки - внасянето на прясна или замразена риба през границата без документи е забранено, но никой не си прави труда да контролира...
По въпроса за месарите с лодки положението е много по-опасно отколкото с месарите от брега, защото досега бреговата охрана си затваряше очите, че влизаме за риба без лиценз понеже сме туристи и ловиме за кеф...
Обаче ако общественото мнение се настрои зле, ще стане много неприятно...
Чудя се защо нашите управници не взимат никакви мерки - внасянето на прясна или замразена риба през границата без документи е забранено, но никой не си прави труда да контролира...
Ами Теодоре,то и на нашето накрая пише klub.
И си е затворен форум,само дето в последно време малко го дадох ларж,
че пускам всеки мераклия.
Скоро ще се оправи това де.
И си е затворен форум,само дето в последно време малко го дадох ларж,
че пускам всеки мераклия.
Скоро ще се оправи това де.
КИРО- мир на праха му
Тедо е прав.Сега във всеки магазин чуваш-даите една по-евтинка лодка,мче утре ги почвам в Гърция.Докато им пълниме хотелите,си затваряха очите,ма сега палатки,кемпери,спане по колите,пълнене на фризери-ще ни резнат.Никога не са ни обичали,ние тях също,но обичаха парите ни,и правеха компромиси.Сега като видят толко паплач,която не им носи доходи-изгорехме.Е,пак има решение-като ни спрат лодките,ще наемаме тяхни.На Сани Жоро Златаря с още хора си наеха-няма грижа,но вече се променят коренно нещата-кинти,ограничено време,абе не си е твоя,зависим си.А има очарование и от брега-търсиш места,лъжеш ги,красиво ти е.Риба мога да си купя,ако си нося тука,то е повече като трофей-чувството,че ти си я хванал,ти си събрал приятелите в знак на уважение и ги гощаваш с гордост-не се купува с пари.
123
Колега от всичко написано само за кемперите не си прав.Плаща се на всякъде и е доказано че на хотел на човек му излиза много по-изгодно отколкото с кемпер Хората с кемпери са свободни да крастосват с къщата на гръб на всякъде и да остават колкото им харесва (това е предимството).А за лодките каквото и да решът съседите винаги ще са прави (друг е въпроса че имаме и други комшии :609c1f728720fb )Аз вече сериозно търся имот в Гърция така че ще трябва да забранят и на местните риболова От днес лодката ми е с Бг регистрация (международна) да се надявам че скоро и с Гръцка ще се здобия.Чао и успех че отивам на язовира до неделя.Кире дано до тогава да си открил (къртицата работеща за чуждите служби :8ac9254b304298 )
Нямам идея за кемпера,казах го,защото ги срещам много,а че е по-скъпо може да си прав.И аз се замислям за къще там,но някъде на диво и да няма....БЪЛГАРИ.
Айде и аз да се изОкам по темата макар, че съм го коментирал вече няколко пъти
От известно време и на мен не ми е никак приятно, това което се случва и това, което виждам да става по по близките гръцки дестинации
Хич даже и не ме кефи места, които съм обикалял още преди няколко години и за които съм писал репортажи със снимки и пр. сега биват буквално съсипани с "присъствие" ...
Някой да не ме разбере погрешно Гърция не е моя, че да се разпореждам с нея кой да ходи, къде и как, но ми е супер неприятно сега на тези места да виждам сцени изпълнени с простотия, мръсотия и излагация и т.н. и да ме е срам не заради мен си, а заради някави си субекти там и да се чувставм гузен, че и аз съм допринесъл за това с репортажите си...
Това е и една от причините да спра за сега да пиша ...споделял съм го с Петьо и т.н.
Не си мислете, че съм спрял да ходя по гръцко...напротив ходя и то доста по острови и места, за които мнозина от вас не са и чували... Макар и заради многото обикаляне (разузнавене) да не ми оставаше много време за риболов, а понякога и хич, добих страшно много инфо обаче, къде и какво може да се лови, инфо за магазини, лодки, спане и т.н. Имам невероятно много снимков и видео материал и не можете да си представите, каква воля трябва да проявявам за да не пиша и покзвам, това което съм видял и знам...а аз обичам да пиша макар и да не съм Хемингуей, обичам да показвам и снимки и видео... Та задавате ли си въпроса какво ми,е
На някой може да му се вижда странно, това което пиша или егоистично или пр. но нека се постави на мое място да си представи един страхотен залив с малко тихо пристанище и играещи риби в него с един - двама мести доброжелателни рибари ловящи на карулки с които да си бъбри на "ръкопашен" гръцки
Нека си го представи на следващата година същото това място, БГ регистрации, пълно с народ гъз до гъз седнали на хладилни кутии шумящо от всякаква български диалекти...кутии от каменица, обелки от вафли мура, фасове и т.н. ...гръцките рибари ги няма т.е. там са, но гледат кръвнишки от близката таверна ...
Е вече не искам да се чувствам поне аз виновен, че с изнасянето на инфо съм допринесъл за това
За това както съм казвал и преди аз си "разработвам" далечнии дестинации, до които се стига по-трудно и по-скъпо... където местните гледат на мен като на екзотичен турист, а не като на враг на народа...
Относно мечтите на Нисана за място без българи... Вальо, ще те "успокоя"...няма такова ...има само с по-малко присъствие
'Ся относно риболова от лодки...тук Тедо е прав, че скоро това което се случва по брега, ще се пренесе и по вода, както и за това, че до сега са ни търпели, но скоро търпението на кост гарда, ще свърши още повече, че вече всякакви пари събрани от глоби са добре дошли на гръцката икономика в криза.
За жалост, това което си мислиш за контрол на рибата по границата - забрави! От идната година отпада сухоземната граница с Гърция т.е. контрола по нея, ...така че представяйте си за какво, ще стане дума
Относно форума и идеите за скрит форум за проверени потребители... Вече се замислям, че не е чак толкова лоша идея. Дори и по далеч си мисля да си сформираме един клуб на средиземноморските риболовци, легитимен със скромна годишна такса (10-20 лв) с която да покрием някое мероприятие... А и да се събираме и пр. да си обменяме мисили и инфо и т.н. дори и един път в годината може някое състезание да си спретнем
А кой да има достъп до скрития форум и кой да членува в клуба нека създателите на форума да преценят. Мен и да не ме включат няма да се сърдя, но трябва да се създаде вече някакъв ред и по строг контрол, че скоро ще се наложи да прелитам северна Гърция, вместо да я минавам с колата.....
Трябва да се помисли върху това...
От известно време и на мен не ми е никак приятно, това което се случва и това, което виждам да става по по близките гръцки дестинации
Хич даже и не ме кефи места, които съм обикалял още преди няколко години и за които съм писал репортажи със снимки и пр. сега биват буквално съсипани с "присъствие" ...
Някой да не ме разбере погрешно Гърция не е моя, че да се разпореждам с нея кой да ходи, къде и как, но ми е супер неприятно сега на тези места да виждам сцени изпълнени с простотия, мръсотия и излагация и т.н. и да ме е срам не заради мен си, а заради някави си субекти там и да се чувставм гузен, че и аз съм допринесъл за това с репортажите си...
Това е и една от причините да спра за сега да пиша ...споделял съм го с Петьо и т.н.
Не си мислете, че съм спрял да ходя по гръцко...напротив ходя и то доста по острови и места, за които мнозина от вас не са и чували... Макар и заради многото обикаляне (разузнавене) да не ми оставаше много време за риболов, а понякога и хич, добих страшно много инфо обаче, къде и какво може да се лови, инфо за магазини, лодки, спане и т.н. Имам невероятно много снимков и видео материал и не можете да си представите, каква воля трябва да проявявам за да не пиша и покзвам, това което съм видял и знам...а аз обичам да пиша макар и да не съм Хемингуей, обичам да показвам и снимки и видео... Та задавате ли си въпроса какво ми,е
На някой може да му се вижда странно, това което пиша или егоистично или пр. но нека се постави на мое място да си представи един страхотен залив с малко тихо пристанище и играещи риби в него с един - двама мести доброжелателни рибари ловящи на карулки с които да си бъбри на "ръкопашен" гръцки
Нека си го представи на следващата година същото това място, БГ регистрации, пълно с народ гъз до гъз седнали на хладилни кутии шумящо от всякаква български диалекти...кутии от каменица, обелки от вафли мура, фасове и т.н. ...гръцките рибари ги няма т.е. там са, но гледат кръвнишки от близката таверна ...
Е вече не искам да се чувствам поне аз виновен, че с изнасянето на инфо съм допринесъл за това
За това както съм казвал и преди аз си "разработвам" далечнии дестинации, до които се стига по-трудно и по-скъпо... където местните гледат на мен като на екзотичен турист, а не като на враг на народа...
Относно мечтите на Нисана за място без българи... Вальо, ще те "успокоя"...няма такова ...има само с по-малко присъствие
'Ся относно риболова от лодки...тук Тедо е прав, че скоро това което се случва по брега, ще се пренесе и по вода, както и за това, че до сега са ни търпели, но скоро търпението на кост гарда, ще свърши още повече, че вече всякакви пари събрани от глоби са добре дошли на гръцката икономика в криза.
За жалост, това което си мислиш за контрол на рибата по границата - забрави! От идната година отпада сухоземната граница с Гърция т.е. контрола по нея, ...така че представяйте си за какво, ще стане дума
Относно форума и идеите за скрит форум за проверени потребители... Вече се замислям, че не е чак толкова лоша идея. Дори и по далеч си мисля да си сформираме един клуб на средиземноморските риболовци, легитимен със скромна годишна такса (10-20 лв) с която да покрием някое мероприятие... А и да се събираме и пр. да си обменяме мисили и инфо и т.н. дори и един път в годината може някое състезание да си спретнем
А кой да има достъп до скрития форум и кой да членува в клуба нека създателите на форума да преценят. Мен и да не ме включат няма да се сърдя, но трябва да се създаде вече някакъв ред и по строг контрол, че скоро ще се наложи да прелитам северна Гърция, вместо да я минавам с колата.....
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Аз по-скоро си мисля, че Киро и Петьо трябва да маат по-енергично с теслата и да отсяват стриктно приятелите от консуматорите. Форума расте, но дали това е здравословно...шефовете и оцветените в черно и зелено ще кажат.
Много ми се ходи по гръцко, но нямам възможност(само един път съм ходил), та репортажите на Петьо, твоите, на Тано, на Тедо, на Нисана и т.н. ми бяха поне малка утеха за липсата на възможност за риболов там(да ме извиняват колегите, които съм пропуснал).
Във фишинг манията пишеха доста по едно време, но и там секна кранчето(сефте чувам от Тедо, че имало скрит форум и явно това е причината да няма репортажи).
Много ми се ходи по гръцко, но нямам възможност(само един път съм ходил), та репортажите на Петьо, твоите, на Тано, на Тедо, на Нисана и т.н. ми бяха поне малка утеха за липсата на възможност за риболов там(да ме извиняват колегите, които съм пропуснал).
Във фишинг манията пишеха доста по едно време, но и там секна кранчето(сефте чувам от Тедо, че имало скрит форум и явно това е причината да няма репортажи).
Хе хе, че тоя скрит форум е от много годиниШморхи написа:...(сефте чувам от Тедо, че имало скрит форум и явно това е причината да няма репортажи).
Да,но обясни му,че той е само за ''Видрите''esox hunter написа:Хе хе, че тоя скрит форум е от много годиниШморхи написа:...(сефте чувам от Тедо, че имало скрит форум и явно това е причината да няма репортажи).
п.п. Не съжалявай Тошка нищо интересно не пише там
Размисли за риболова в Гърция
Съседа е прав(сори,но не знам как ти е името )физически ми е гадно от това,което се случва.Да се направи клуб с членски внос-с две ръце подкрепям.В ниссанския форум имаме скрита секция(сори,Кире)и цетката е яка,но си заслужава.Дайте да мислиме........esox hunter написа:Айде и аз да се изОкам по темата макар, че съм го коментирал вече няколко пъти
Вальо,няма проблеми.
В нисанския рядко влизам - няма какво да кажа там,освен да питам понякога.
Сега за скритото.
Отделни скрити секции в този форум,нямам намерение да правим.
По-доброто ще е,да си изчистя къщичката от негативни елементи,
което ще ми отнеме малко време. ( много де ).
Принципно това ни беше първоначалната идея с Пешо и Моряка.(в началото той също беше администратор,както и Патера ).
За сега ви давам един съвет,понеже сте няколко човека - разберете се на ЛС.
Пускайте си снимките и репортажите,като не споменавате конкретните места.
Дано сте ме разбрали де.
В нисанския рядко влизам - няма какво да кажа там,освен да питам понякога.
Сега за скритото.
Отделни скрити секции в този форум,нямам намерение да правим.
По-доброто ще е,да си изчистя къщичката от негативни елементи,
което ще ми отнеме малко време. ( много де ).
Принципно това ни беше първоначалната идея с Пешо и Моряка.(в началото той също беше администратор,както и Патера ).
Дано сте ме разбрали де.
КИРО- мир на праха му
Не става така Киро... някои снимки говорят сами по себе си за местата. А нали се сещаш, че ако трябва да се режат мажат и прочие, ще стане една грозотия. А па ся да седне някой да мисли като го снимат или снима "няма ли да се види туй и онуй" ... Да не говорим, че очарованието на един репортаж е и в хубавите снимки и местаКИРО написа:
Дано сте ме разбрали де.
Относно ЛС-тата и за там си има голям косур..Пише някой например репортаж и не споменава места и пр.
И почват да му валят ЛС-та от познати и непознати...На мен примерно ми е неприятно да се правя на "ущипан" и да не отговарям на някой, които не познавам, защото па може и свестен човек да е, но може и да не е...
Ако не се налага да го правя няма проблем, ама това как става сещаш се
Иначе за това как и какво да има във форума си решавате вие...ама аз казвам учете се от грешките на другите
Така казано - и ти си прав.
Другото ми е ясно,за грешките де.
Другото ми е ясно,за грешките де.
КИРО- мир на праха му
Никои не може да каже кое е правилното аз тоже,само се нервя.А ние не сме няколко човека,Кире,а доста.Има хора,които са ми много приятни,без да ги познавам,и ако ме питат,казвам.Не знам.....
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Размисли без страсти
» Размисли за подобрения в морския (хищен) риболов
» При мен започна риболова .
» Размисли за подобрения в морския (хищен) риболов
» При мен започна риболова .
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing