Размисли за риболова в Гърция
+10
nikola polizovski
Gergov
esox hunter
Тедо
tano
Шморхи
КИРО
max
Петър Василев
nissana
14 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Размисли за риболова в Гърция
една добавка и от мен за скритите форуми
мухарите почхме да правим уж мухарска федерация и какво излезе
тайно се поканиха учредители, после направиха скрит форум за присъстващите,
много глупости се изписаха в форума (аз нямах регистрация и не ми дадоха ползвах паролата на един
от богоизбраните ) и на финала регистрацията се провали в съда
има ли нещо тайно то рано или късно замирисва
мухарите почхме да правим уж мухарска федерация и какво излезе
тайно се поканиха учредители, после направиха скрит форум за присъстващите,
много глупости се изписаха в форума (аз нямах регистрация и не ми дадоха ползвах паролата на един
от богоизбраните ) и на финала регистрацията се провали в съда
има ли нещо тайно то рано или късно замирисва
Gergov- ...........................
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 26.06.1961
Години : 63
Не мислим чак толкова скрито да правим ве баце.
Просто ми се иска в този форум да са сериозни хора.
Не всеки сладководен мрежар да си черпи инфо от тука.
По-горе го казаха колегите.
Като си отидат на любимите места-да не могат после място да си намерят,
и да слушат по цели дни джангъра на другите.
Днес гледам един иска да се регистрира,ама в друг форум от 2008г там няма нито едно мнение.
Дали тука ще пише а ?
Не ги пускам такива вече.
Просто ми се иска в този форум да са сериозни хора.
Не всеки сладководен мрежар да си черпи инфо от тука.
По-горе го казаха колегите.
Като си отидат на любимите места-да не могат после място да си намерят,
и да слушат по цели дни джангъра на другите.
Днес гледам един иска да се регистрира,ама в друг форум от 2008г там няма нито едно мнение.
Дали тука ще пише а ?
Не ги пускам такива вече.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
И аз да се намеса малко,ако повече се задържате на морския риболов тук в темата,всепък проблема е същ и в слатководния....
Така сега....и аз много обичам хубавите репортажи...писал съм,писал...свободно мога да каже наймного репортажи по форумите от Гърцко...от началото в репортажите ми лиспваха още координати за Google Earth друго всичко си пишеше,след това започнах да пускам репортажи без имена на водоемите....след това репортажи с само найсекретните снимки...и вече съм на идея-никакви репортажи.
Започнах да ходя по толкова далечни места-за който бех уверен че никога няма да стъпи Българин или Македонец там Ето разбрах че вече и там е окупирано...и това от същите групации който не ставаха с седмици от прословутия от миналото-ПОТАМИ.Ако не пишеме-губи се смисъла на форумите,ако пишеме рискуваме да загубиме места който с труд,мъка,расходи-сме открили.Кое е правилното??
Споделял съм на ЛС места с колеги,за возврат не съм получил ни едно ново место,което не съм знаел..и пак не отказвам на истинските приятели.
Така да и аз вече си мечтая както каза колегата ESOX HUNTER,за секретно место с 2-3 местни с който ке си пия ракия и ке си лова риби
:5f3aea9b1ac151 Жалко но ставаме егоисти-оправдано.
Така сега....и аз много обичам хубавите репортажи...писал съм,писал...свободно мога да каже наймного репортажи по форумите от Гърцко...от началото в репортажите ми лиспваха още координати за Google Earth друго всичко си пишеше,след това започнах да пускам репортажи без имена на водоемите....след това репортажи с само найсекретните снимки...и вече съм на идея-никакви репортажи.
Започнах да ходя по толкова далечни места-за който бех уверен че никога няма да стъпи Българин или Македонец там Ето разбрах че вече и там е окупирано...и това от същите групации който не ставаха с седмици от прословутия от миналото-ПОТАМИ.Ако не пишеме-губи се смисъла на форумите,ако пишеме рискуваме да загубиме места който с труд,мъка,расходи-сме открили.Кое е правилното??
Споделял съм на ЛС места с колеги,за возврат не съм получил ни едно ново место,което не съм знаел..и пак не отказвам на истинските приятели.
Така да и аз вече си мечтая както каза колегата ESOX HUNTER,за секретно место с 2-3 местни с който ке си пия ракия и ке си лова риби
:5f3aea9b1ac151 Жалко но ставаме егоисти-оправдано.
nikola polizovski- мир на праха му
Брой мнения : 35 Рожд.дaта : 22.02.1981
Години : 43
Никола,оправдано си е.Аз мога и да не хвана риба,но искам да ми е чисто тихо и приятно.Риба мога и да си купя.....
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Никола така е да го е...
То не напразно Чурулика спря да пише вече,пък и не само той де.
По морето стана тясно - да не говорим за водоемите.
Даже май ЕС ще ни стане тесен скоро.
То не напразно Чурулика спря да пише вече,пък и не само той де.
По морето стана тясно - да не говорим за водоемите.
Даже май ЕС ще ни стане тесен скоро.
КИРО- мир на праха му
Момчета, чисто и хубаво място за риболов си зависи от нас самите
дали е чисто на всякъде пколо нас. Аа да са чисти и водоемите
това е народопсихология а нея не можем да променим,
просто сме кофти племе.
просто сме кофти племе.
123
Колега за племето (не си прав) винаги съм се гордял че съм Българин .Всяка стадо си има и мърши .Всеки да си прецени плюсовете и минусите при даването на подробно инфо за риболова в Гърция.Аз за себе си мога да каша че разходите направени за даден риболов винаги надхвърлят в пъти (рибата която мога да си купя за една година от най-качествените магазине в Бг.) Ходя на риболов заради тръпката и природата :609c1f728720fb надявам се във форума повечето да са като мене Аз ще продължавам да пиша за риболова в Гърция (както да сега ).Простотията ще я има винаги (дано по рядко да ставаме свидетели на неориентираните ни сънародници който след всеки риболов изчисляват разходите и ги делят върху Х-кг. риба :217b315cad77fe ).Gergov написа:Момчета, чисто и хубаво място за риболов си зависи от нас самите
просто сме кофти племе.
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Относно разходите и приходите от риболова
аз лично пускам всичката риба хваната в България, дали има повече такива като мен
за това нямам снимки с рибата на ливатада
аз за племето съм прав и това не е от сега а от векове
но това е право на всеки да има лично мение
аз лично пускам всичката риба хваната в България, дали има повече такива като мен
за това нямам снимки с рибата на ливатада
аз за племето съм прав и това не е от сега а от векове
но това е право на всеки да има лично мение
Почват да ми хлопат лимките от някои изказвания в темата,ще ви помоля да не използвате като нарицателно,
Българи,селяни,племе и тем-подобни,живеем свободно и който иска може по всяко време да си забие шута от
,,милата ни родина,, като в странство може да обявява на всякъде че е Марсианец - примерно
Българи,селяни,племе и тем-подобни,живеем свободно и който иска може по всяко време да си забие шута от
,,милата ни родина,, като в странство може да обявява на всякъде че е Марсианец - примерно
????- Гост
Момци, темата малко се поразми, но акцентите са основно два - поведението на българите в Гърция и допуска и репортажите в сайта ни. Разбирам и патриотичните и нихилистичните изказвания по този повод, макар да клоня по-скоро към вторите. Понеже не можем да променим по никакъв начин нашенеца, колкото и обидно да звучи това на някои колеги, нека променим условията и допуска в сайта. Принципът на Кубертен за масовост в участието не навсякъде върши работа, за това нека помислим за един наистина по някакъв начин ограничен достъп до информацията, която пускат добросъвестни и лоялни колеги. По този начин, ако не спрем, то поне ще забавим нашенските "завоеватели" на чуждите красоти. Вчера със Сава се върнахме от гръцко след една чудесна и богата на улов почивка и ще публикуваме репортаж, разбира се, но и аз смятам, че някои подробности трябва да се спестят, защото не искам следващия път да видя на тези места тълпа бракониери, псуващи "тъпата" гръцка администрация и сеещи мръсотия и простотия навред. А наистина вярвайте, че гърците няма да ни търпят още дълго, както вече става и в по-близките до нас дестинации. Съм "ЗА" за създаването на един сайт от колеги, приятели и любители на природата и риболова, колкото и ограничен и елитарен да е той. И въпросът не опира до това дали някой се гордее с факта, че е българин, а с поведенито на българи на в чужбина! Щом сме толкова "горди", нека тогава направим нещо, за да оправдаем тази гордост!
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
123
Колега никой не си избира родителите и държавата в която се е родил ако мислиш че като се откаже човек от Бг. поданството ще стане по-различен (бъркаш много).Живял съм известно време в Швеция и знам за какво става въпрос (манталитет,култура и др.)На нашата ширина всичко е малко по-друго (и до голяма степен е продиктувано от системата след 44г.)Гърците със сигурност ще затегнат режима на риболов (и с право).ПП.Успялия човек не го бърка националността (пожелавам го на всички) :609c1f728720fb
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Нито искам, нито мога да се откажа от това да съм българин! И не ме е срам от това, че съм българин, а от това, което правят българите , за съжаление. А оправданието за така нареченото "тежко наследство" от социализма, турското иго, византийското робство, марсианското нашествие, алкохолната зависимост, египетските скакалци, синя пъпка, червен вятър, бяло течение и ешерихия коли са само една теория, типично нашенска, за да се оправдаем за това, което не е трябвало да правим. Но пак изместваме темата - тя не е патриотизма, а, както го разбирам, да променим нещо при нас така, че да не даваме възможност на несъзнателните да правят поразии и по някакъв начин да променим и тяхното съзнание, и мнението на другите за нас!
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Айде спирайте се де.
Каквото мога правя,за да изчистя форума от попиващи елементи.
Прочетете тази тема [You must be registered and logged in to see this link.]
И погледнете долу колко потребителя има форума.
КИРО- мир на праха му
antares написа: Нито искам, нито мога да се откажа от това да съм българин! И не ме е срам от това, че съм българин, а от това, което правят българите , за съжаление. А оправданието за така нареченото "тежко наследство" от социализма, турското иго, византийското робство, марсианското нашествие, алкохолната зависимост, египетските скакалци, синя пъпка, червен вятър, бяло течение и ешерихия коли са само една теория, типично нашенска, за да се оправдаем за това, което не е трябвало да правим. Но пак изместваме темата - тя не е патриотизма, а, както го разбирам, да променим нещо при нас така, че да не даваме възможност на несъзнателните да правят поразии и по някакъв начин да променим и тяхното съзнание, и мнението на другите за нас!
Aми правим,даваме пример,почистваме мястото кадето ловим риПка-не само пред себе си,видимо,натрапващо се за околните ловящи,и дори с риск да ни понабият някой път правим забележка на изхвърлящия си боклука на висок глас,,,представете си как бихте се почуствал ако някои ви навика пред множество хора за мръсотията /примерно/изхвърлена от вас.
Та исках да кажа,че може да се окаже заразно,на 10 един да си промени мисленето БЕРЕКЕТ
????- Гост
Никога не съм се отказвал от България,след толко обикаляне,имах възможност.Тоше,селянина за мене не е географско понятие,а състояние на духа,но ако се чувстваш по някакъв начин обиден-търкай.Мисля.че на всички е ясно,за какво говориме.За промяната на хората-опитваме,даже на чистенето на Пънча с Видрите,местните чички помогнаха,и такива,дето семейно бяха излезли на разходка.Яд ме е за друго-ходиме при съседите,всичко е ОК,чисто,за кеф,а ще ни резнат заради селяните с чувалите и ако с някои от репортажите си,съм дорпинесъл за това-как да се чувствам?Аз също риба мога да си купя,болшинството я пускам,но искам пълноценно да се наслаждавам на хобито си.В България вече е тегаво,в Гърция ще ни резнат,е имам и други дестинации,но НЕ МИ ХАРЕСВА СЛУЧВАЩОТО СЕ!Но проблема си е мои.......
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Киро, направете примерно така- тези дето са в пробвация да не могат да копират текст и картинки, а картинките да им излизат малки (5-6см) при четене. А който си остава с едно- две мнения за некакъв период и тои на същият клон.КИРО написа:Айде спирайте се де.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Здравейте, не мога да разбера тази тема за сладководния или морския риболов в Гърция ли се отнася, но вече десет години всяка есен си почивам на Халкидики и си ловя кога по-добре, кога по-зле, но не съм виждал от тея с чувалите. По принцип никога или много рядко ловя от кейове, а обикновено от места до които се ходи поне 30 минути пеша. Освен, че няма непознати, хубавото е, че няма и познати (разбирайте жени и деца). В 99% от случаите съм сам и никой не ми пречи, освен някой заблуден харпунджия. Повярвайте тези места са много само на Ситония и винаги има по някоя изненада. Наистина имам си едно-две любими места с повечко зарган, но ако сезона е добър и заргана е в добро количество го има почти навсякъде. Аз понеже използвам зарган за стръв предпочитам места където го има в по-големи количества. Както и да е, мнението ми по темата се изчерпва с пожеланието просто да отидете до който и да е нашенски язовир и да видите какво плува в него и какво е изпълзяло на брега. Можете да видите и зад блока си. Има и културни нашенци, но за съжаление на повечето явно не им пука къде живеят. Абе щом само в неделя и по празниците топлата вода не стига се сетете за каква народо-хигиена говорим. Щом не можеш под мишницата си да позамиеш - какво очакваме? А колко гърчоля съм виждал да си хвърлят боклука на земята е друга работа. Ето ви линк с част от посвизите ми публикувани в друг форум [You must be registered and logged in to see this link.]
[url=http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?f=14&t=11758&p=309202#p309202][You must be registered and logged in to see this link.]
Да се надяваме, че и тая есен ще има какво да пусна. Миналата треснах един много добър лаврак, материал има нейде из тоя форум.
[url=http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?f=14&t=11758&p=309202#p309202][You must be registered and logged in to see this link.]
Да се надяваме, че и тая есен ще има какво да пусна. Миналата треснах един много добър лаврак, материал има нейде из тоя форум.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Колеги, не смятате ли, че не можем да спрем експорта на простотията докато не престанат простащините у нас? Само ако се научим да бъдем хора едни спрямо други във всеки един момент, на всяко едно място можем да разчитаме на благополучие, себеуважение и уважение в чужбина. За да няма месарщина в чужбина не трябва да има такава и у нас, но как може да стане това не знам, но знам, че отговорът няма да е еднозначен. Може би трябва и по нашите водоеми да има повсеместен контрол за количеството уловена риба, над разрешеното да се таксува независимо от това в какъв водоем е уловена, за да се загнезди в съзнанието на месарите че ще им е по-евтино да си купят пържоли от магазина отколкото да си напълнят фризера с уловена риба, щото те нали само сметката гледат да им излиза.
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 50
Страница 2 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Размисли без страсти
» Размисли за подобрения в морския (хищен) риболов
» При мен започна риболова .
» Размисли за подобрения в морския (хищен) риболов
» При мен започна риболова .
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing