Относно таксата за пускане на лодки в Бяла
+69
shibailo
cat1
antares
fishermann2
radoadvokat
D.Dimitrov
Plamen
Попа
Емо Кръстев
JimBeam
nasco2
RAAZIEL
недялко радков
СЪНДИ
paynera
Жоро_Приселци
Светозар Върбанов
veis
Тик Так
sllipi1
ICO
krasi81
parvaka
vstoikov
stuci
Петър Василев
zhikata
gogotod
Дели
vvt1970
Тедо
xpynxpyn
chapara
krasimir77
str.hadjiev
cochi75
bobiklima
ТАРАЛЕЖ
emanuil
фишфрена
nikgeo
max
dobria1
strijok
tiho_roev
roko koko
rikitikitavi
Шморхи
Иво - Шабла
ribarshe
Кико
trophy 78
ПЛУВЧО
Любак
runner
joro_74
ДЯДО ИВАН
КИРО
plamdrag
savi aleksiev
Ribarina
Мънцата
Доктора
divein
вакрил
Кирил Калчев
ufo
EU_BG_akademika
Моряка
73 posters
Страница 15 от 24
Страница 15 от 24 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 24
Re: Относно таксата за пускане на лодки в Бяла
До gogotod . На мен ми е любопитно и искам да видя ти как ще си пуснеш лодката на Бяла и няма да им платиш, и как ще реагираш когато дойде :95a6347ec54c90 г-н полицая.
zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46
Той е кандидат депутат и е с имунитет Тоест не може да бъде прибран за 24 часа.zhikata написа:До gogotod . На мен ми е любопитно и искам да видя ти как ще си пуснеш лодката на Бяла и няма да им платиш, и как ще реагираш когато дойде :95a6347ec54c90 г-н полицая.
Така че най вероятно ще пусне, просто няма какво да му направят.... Е могат да го изчакат на излизане и да му свет акт за нещо, но това не решава проблема....
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Всички политици сте един дол дренки, измятате се. Ами я си виж поста в който твърдиш, че в България общинска полиция няма, после имаше само в София, сега пък само в Бяла няма....gogotod написа:А с тебе за Бяла ли говорим или за това има ли няма ли Общинска полиция!
Така, да приемем че не съм с имунитет, отиваме на Бяла, искаме да минем с колата и лодката, не ни пускат. Носим си със себе си кадастралната карта, и две решения на ВАС за публична държавна собственост и разпореждането с нея. Идва полиция, нося със себе си закона за МВР, на съответните страници, както и закона за Нормативните актове. не се караме и не се обиждаме, даваме им законите и чакаме решение. Ако няма и има упорство се обаждаме на шефовете им във Варна, със същите искания. ако не стане, събираме каквото можем като факти и в съда. За политиците - без политици не може! Аз съм най-малко арогантния който познаваш, акадаемик. Не се хващай за думата, че щом съм най-малко арогантен, значи все пак съм арогантен. Общинската полиция е звено, заках и пак ти повтарям - Общинска полиция като субект на МВР със самостоятелен статут няма! Наредбата е ерзац и е политическо обещание за общините които може да я издържат, те не могат, затова минава през бюджета на МВР, като така се делегират права през бюджета формиран от всички за места, които имат електорална сила. Това е превратно тълкуване. Наличието й на такава Общ Полиция е на ръба на закона, и това че има хора като теб да се заяждат за думата е поредното доказателство , че не можем да искаме всички да ни харесват, а можем да направим така че недоволните като теб, да станат единици.
gogotod- ...........................
Брой мнения : 173 Рожд.дaта : 14.06.1969
Години : 55
Нещо, не си ме разбрал, нямам нищо протв лично срещу теб, искам също таксата на Бяла да падне защото е незаконна, но съм против на едно беззаконие да се отвръща с друго...Аз съм радел за правова държава и спазване на законите...
Затова пак повтарям, правилният път е атакуване във Варненският административен съд. Той е динственият оторизиран орган, който може да потвърди или отмени това решение на общинският съвет. Общинските съветници също са народни избранници...
Влизането в конфронтация с полицията на Бяла, само ще ни донесе неприятности за в бъдеще, знаеш че, винаги могат да намерят за какво да светнат акт или да спрат от движение или двете......
Щото и аз ако съм полицай и ми серепчат разни, когато съм на работа и изпълнявам спазването на общинско решение, ще гоня после карез. Не става въпрос веднъж ти да минеш или да се разправяме със закони за МВР и кадастрални карта в ръце, става въпрос или да махната тази такса или да предлагат нещо срещу нея, слип, охрана, и т.н
Затова пак повтарям, правилният път е атакуване във Варненският административен съд. Той е динственият оторизиран орган, който може да потвърди или отмени това решение на общинският съвет. Общинските съветници също са народни избранници...
Влизането в конфронтация с полицията на Бяла, само ще ни донесе неприятности за в бъдеще, знаеш че, винаги могат да намерят за какво да светнат акт или да спрат от движение или двете......
Щото и аз ако съм полицай и ми серепчат разни, когато съм на работа и изпълнявам спазването на общинско решение, ще гоня после карез. Не става въпрос веднъж ти да минеш или да се разправяме със закони за МВР и кадастрални карта в ръце, става въпрос или да махната тази такса или да предлагат нещо срещу нея, слип, охрана, и т.н
АМи хайде, има институт в АПК на т.нар Колективен иск, може да го заведат хора с еднакъв принцип и статут- напр. за да си риболовец с лодка и да имаш риболовен билет, защото макар да нямаш задължение за морето за билет, той е идентификация по признака - принадлежност към групата завела иска. Ако има колективен иск, правния интерес като основание за отказ от гледане на дело отпада автоматично. Българския АПК е добър, няма съдии каоито да го прилагат както трябва, повтарям най-лесния начин да я няма наредбата е чл.26 ал. 1 и ал. 2 от Закона за Нормативните актове
Колко човека трябват за иска и кой ще го внесе, Вакрил ще събере необходимите хора......нали трябва да са от Варна............gogotod написа:АМи хайде, има институт в АПК на т.нар Колективен иск, може да го заведат хора с еднакъв принцип и статут- напр. за да си риболовец с лодка и да имаш риболовен билет, защото макар да нямаш задължение за морето за билет, той е идентификация по признака - принадлежност към групата завела иска. Ако има колективен иск, правния интерес като основание за отказ от гледане на дело отпада автоматично. Българския АПК е добър, няма съдии каоито да го прилагат както трябва, повтарям най-лесния начин да я няма наредбата е чл.26 ал. 1 и ал. 2 от Закона за Нормативните актове
Ако е до събиране на хора,то аз мога да помогна.Познавам много хора с лодки , които не са от форумите и биха подкрепили тази кауза.
zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
За колективен иск, следва да има 3ма човека, следва да имат общ признак, и той е - наличие на риболовен билет - риболовци, български граждани. Основанията за иска са 3, неподлагане на обществена дискусия на процедурата и проектотекста на наредбата 5-22, това е лесно доказуемо, няма я на сайта на Общ бяла , преди да бъде приета, няма обявление в вестник , засяга достъп до публ. държ собственост, налагат се ограничения по имуществен признак и местоживеене.
Жалбата е лезна за написване, на варненски адвокат мога да ви намеря веднага, природозащитники майстор на адм, жалби Александър Асенов
Жалбата е лезна за написване, на варненски адвокат мога да ви намеря веднага, природозащитники майстор на адм, жалби Александър Асенов
Ами аз и жената, ще сме от 26 във Варна, така мислим де, и двамата сме с билети, Мънцата има билет, Плувчо, трябва да има, Яни, има и други дето ходят на Цонево и съответно са с билети, за иска, колкото повече толкова повече..........Мечо Пухzhikata написа:Ако е до събиране на хора,то аз мога да помогна.Познавам много хора с лодки , които не са от форумите и биха подкрепили тази кауза.
до 14.5 съм ви свързал с адвоката, тел, адрес всичко. Документите които се изискват ги имаме! Просто се задействайте. Група, идентификация иск - делото струва 10 лева съдебна такса
Това вече го приемам за сериозно и отговорно отношение по казуса, сега варненци са на ход, ама те са за риба и то повечето именно на Бяла :609c1f728720fbgogotod написа:до 14.5 съм ви свързал с адвоката, тел, адрес всичко. Документите които се изискват ги имаме! Просто се задействайте. Група, идентификация иск - делото струва 10 лева съдебна такса
Ами това писъмце го пуснах днес до Господари на ефира.Да се надяваме че ще обърнат фнимание.
Здравейте "Господари" искам да ви разкажа за едно пълно беззаконие от страна на кмета и общинските съветници в гр.Бяла / Варна.Обръщам се към вас от името на стотици риболовци които си пускат лодките(надуваеми или малки плстмасови) от тамошната пясъчна ивица.Ние сме притежатели на леки мобилни лодки на колесари с които се придвижваме до удобни за пускане места и от там ги пускаме на вода.Едно от тези места е една пясъчна ивица(не е плаж) защитена донякъде от буната или така нареченото яхтено пристанище гр.Бяла.Проблема е че ни принуждават да плащаме такса от 10лв на пускане на лодка без да има изградено съоръжение за това.Това е така от доста години но преди беше по ниска и се траеше но от 2 години стана 10лв ,а на всичкото отгоре и е незаконна защото там територията е изключителна държавна собственност,а решението за тази такса е взето на заседание на общински съвет гр.Бяла и те нямат такова право.Когато разговарях с кмета отначало говореше за такса за пускане ,но когато юристконсулта се усети че нарушават закона ,започнаха да говорят за такса за преминаване на 50м черно пътче на което са сложили бариера и не пускат да преминават коли с лодки без да са платили 10лв.Така или иначе след като проверихме се оказа че нито пясъка нито пътчето са тяхна собственност а държавна.Не се издават касови бонове а някакви билетчета.Другото беззаконие че в същото време таксата за на по големи от нашите лодки които домуват на пристанището е 80лв на година.Когато и аз поисках да си платя такава такса ми бе отказано.Тоест това е такса за местни лица а за другите е 10лв на ден.Имайте предвид че ние сме риболовци любители на спортния риболов с въдици не пускаме мрежи или тралове.За поддръжката на тази пясъчна коса не се полагат никакви грижи,в момента брега е в купища вонящи водорасли ,тиня ,дънери и за това ни се взимат пари.Кмета Трендафилов е изключително нагъл и арогантен човек ,ще си плащате, казва , то си е наше не ни пука нито от протести нито от телевизии тука ние сме закона,ние(той и общинския съвет) казваме къде и колко.Искам още да ви кажа че никъде другаде няма такава такса или ако има тя е на истинско пристанище и то от изградена бетонова рампа (слип) със всичките му удобства и паркоместа и охрана на автомобилите и никой не те кара да я ползваш ,ако искаш да си пускаш от пясъка никой не те закача.Това е единственото място в България а и в света на което се плаща за пускане от пясък.За съжаление нашего брата българския риболовец любител само псува и ругае и плаща ,събирали сме двама, трима се пред бариерата там и сме отказвали да плащаме,идват полицаи и ни казват или да плащаме или да се махаме защото ще ни съставят акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.И в община Варна и в прокуратурата сме пускали жалби без резултати.
И така ,във вас ни е надеждата да се даде гласност на това своеволие на местните феодали.
Моля ви обънете ни внимание ,ще се получи интересен репортаж,ще получите всякакво съдействие от мен и колегите за всичко и хиляди благодарности и прясна черноморска риба.
Здравейте "Господари" искам да ви разкажа за едно пълно беззаконие от страна на кмета и общинските съветници в гр.Бяла / Варна.Обръщам се към вас от името на стотици риболовци които си пускат лодките(надуваеми или малки плстмасови) от тамошната пясъчна ивица.Ние сме притежатели на леки мобилни лодки на колесари с които се придвижваме до удобни за пускане места и от там ги пускаме на вода.Едно от тези места е една пясъчна ивица(не е плаж) защитена донякъде от буната или така нареченото яхтено пристанище гр.Бяла.Проблема е че ни принуждават да плащаме такса от 10лв на пускане на лодка без да има изградено съоръжение за това.Това е така от доста години но преди беше по ниска и се траеше но от 2 години стана 10лв ,а на всичкото отгоре и е незаконна защото там територията е изключителна държавна собственност,а решението за тази такса е взето на заседание на общински съвет гр.Бяла и те нямат такова право.Когато разговарях с кмета отначало говореше за такса за пускане ,но когато юристконсулта се усети че нарушават закона ,започнаха да говорят за такса за преминаване на 50м черно пътче на което са сложили бариера и не пускат да преминават коли с лодки без да са платили 10лв.Така или иначе след като проверихме се оказа че нито пясъка нито пътчето са тяхна собственност а държавна.Не се издават касови бонове а някакви билетчета.Другото беззаконие че в същото време таксата за на по големи от нашите лодки които домуват на пристанището е 80лв на година.Когато и аз поисках да си платя такава такса ми бе отказано.Тоест това е такса за местни лица а за другите е 10лв на ден.Имайте предвид че ние сме риболовци любители на спортния риболов с въдици не пускаме мрежи или тралове.За поддръжката на тази пясъчна коса не се полагат никакви грижи,в момента брега е в купища вонящи водорасли ,тиня ,дънери и за това ни се взимат пари.Кмета Трендафилов е изключително нагъл и арогантен човек ,ще си плащате, казва , то си е наше не ни пука нито от протести нито от телевизии тука ние сме закона,ние(той и общинския съвет) казваме къде и колко.Искам още да ви кажа че никъде другаде няма такава такса или ако има тя е на истинско пристанище и то от изградена бетонова рампа (слип) със всичките му удобства и паркоместа и охрана на автомобилите и никой не те кара да я ползваш ,ако искаш да си пускаш от пясъка никой не те закача.Това е единственото място в България а и в света на което се плаща за пускане от пясък.За съжаление нашего брата българския риболовец любител само псува и ругае и плаща ,събирали сме двама, трима се пред бариерата там и сме отказвали да плащаме,идват полицаи и ни казват или да плащаме или да се махаме защото ще ни съставят акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.И в община Варна и в прокуратурата сме пускали жалби без резултати.
И така ,във вас ни е надеждата да се даде гласност на това своеволие на местните феодали.
Моля ви обънете ни внимание ,ще се получи интересен репортаж,ще получите всякакво съдействие от мен и колегите за всичко и хиляди благодарности и прясна черноморска риба.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
И така ако не стане, предлагам на следващите избори да издигнем Вакрил за кмет :d9aa1ea8079323
:defbb9c71e9792str.hadjiev написа:
И така ако не стане, предлагам на следващите избори да издигнем Вакрил за кмет :d9aa1ea8079323
stuci- ...........................
Брой мнения : 256 Рожд.дaта : 01.03.1973
Години : 51
аз съм заstr.hadjiev написа: [You must be registered and logged in to see this image.]
И така ако не стане, предлагам на следващите избори да издигнем Вакрил за кмет [You must be registered and logged in to see this image.]
Дано да има ефект само да не е обратен
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Вакрил си е много МЪЖКО момче :5ff67901e688fa :5ff67901e688fa :5ff67901e688fasllipi1 написа:аз съм заstr.hadjiev написа: [You must be registered and logged in to see this image.]
И така ако не стане, предлагам на следващите избори да издигнем Вакрил за кмет [You must be registered and logged in to see this image.]
Дано да има ефект само да не е обратен
Браво Вакриле, :thumbsupsmiley дано Господарите да се заинтересуват от случая. :dancingHappy_i
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Евалла за писмото,str.hadjiev написа:
ама за какво му мислите злото на Вакрил бре?
Кмет - няма ви наспори да ви отразява исканията ви.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
знам че е мъжко момче ,за обратния ефект имах в предвид да не стане по лошо на бяла
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
O ЧУДО .Преди малко ми звънна Тежко ми е Касиков,каза ми че се интересуват от нашия проблем и иска да му изпратя всички документи които имаме и особенно жалбите към общината и прокуратурата.Май в понеделник ще се видим и може да се ходи до Бяла.Човека каза да се съберем малко повече хора като ни снимат.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Наблюдавам Ви мълчаливо и се надявам да постигнете крайната целвакрил написа:O ЧУДО .Преди малко ми звънна Тежко ми е Касиков
Чудничко , сега ще се прочуят общинарите от Бяла , и дано да се стигне до "ОБЕЩАНО" и "СПАЗЕНО".
stuci- ...........................
Брой мнения : 256 Рожд.дaта : 01.03.1973
Години : 51
Това е истината :3f7e6dc87de4b9 :3f7e6dc87de4b9 :3f7e6dc87de4b9вакрил написа:O ЧУДО .Преди малко ми звънна Тежко ми е Касиков,каза ми че се интересуват от нашия проблем и иска да му изпратя всички документи които имаме и особенно жалбите към общината и прокуратурата.Май в понеделник ще се видим и може да се ходи до Бяла.
Пичове, ако трябва отпуски си пускайте за деня, но трябва да се съберем колкото се може повече хора, защото подобен шанс няма да имаме повече!!!вакрил написа:Човека каза да се съберем малко повече хора като ни снимат.
Още веднъж - БРАВО, ВАКРИЛЕ! :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Страница 15 от 24 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 24
Similar topics
» ZANDER надуваеми лодки, алуминиеви лодки и др.
» Пускане на лодка в Яз. Цонево
» Относно продажбите!?
» Пускане на лодка в Яз. Цонево
» Относно продажбите!?
Страница 15 от 24
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing