Относно таксата за пускане на лодки в Бяла
+69
shibailo
cat1
antares
fishermann2
radoadvokat
D.Dimitrov
Plamen
Попа
Емо Кръстев
JimBeam
nasco2
RAAZIEL
недялко радков
СЪНДИ
paynera
Жоро_Приселци
Светозар Върбанов
veis
Тик Так
sllipi1
ICO
krasi81
parvaka
vstoikov
stuci
Петър Василев
zhikata
gogotod
Дели
vvt1970
Тедо
xpynxpyn
chapara
krasimir77
str.hadjiev
cochi75
bobiklima
ТАРАЛЕЖ
emanuil
фишфрена
nikgeo
max
dobria1
strijok
tiho_roev
roko koko
rikitikitavi
Шморхи
Иво - Шабла
ribarshe
Кико
trophy 78
ПЛУВЧО
Любак
runner
joro_74
ДЯДО ИВАН
КИРО
plamdrag
savi aleksiev
Ribarina
Мънцата
Доктора
divein
вакрил
Кирил Калчев
ufo
EU_BG_akademika
Моряка
73 posters
Страница 14 от 24
Страница 14 от 24 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 24
Re: Относно таксата за пускане на лодки в Бяла
Вакриле, заповедта на кмета е стара, решението на Об съвет бяла, е от 2011 края, следователно има нова заповед, въз основа на това последно решение, т.е. нямаме последната заповед. Дейтсвията обясних на Мънцата по телефона. Т.е следва да имаме цялото решение (ТЕКСТ) на общ съвет Бяла и новата заповед на кмета. след което можем да жалим: заповедта му, и решението на ОБщ. съвет. Днес гр. Бяла имат празник на града, ще разберем кое как и какво след празниците! Ако жалим заповедта на кмета - тази която имаме, ще ни отсвирят от Адм. съд Варна.
gogotod- ...........................
Брой мнения : 173 Рожд.дaта : 14.06.1969
Години : 55
Само държа да вметна, че Георги за един ден свърши повече по въпроса, отколкото ние за половин година! А с едно от действията си ме спечели завинаги! За което искрено му благодаря
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
gogotod написа:Бях се заел с влизането на бяла да е с безплатен достъп до морето. Какво сме свършили до тук. жалбата е подготвена и подадена в административен съд Варна против решение на Общ. съвет от 30.11.2011г.Решение 5-22. чакаме насрочване на делото. Подал съм жалба до областния управител за проверка на това решение по реда на надзора, това е в правомощията му. Засега се въздържам да подам жалба до комисията за защита от дискриминация, защото имат изискване да няма подадена жалба в съд за действие в което може да има и дискриминационен елемент, а такъв в решението на Общ съвет има- 8 лева на месец за стоянка на жител на бяла и 1 лева на пускане на лодка.
За закона за рибарството и аквакултурите:
написал съм го донякъде, остават мотивите за промяна в количеството риба.
Тук ми трябва помощ. Моля да напишете причините с които искаме промяната, а аз е ги оформя в мотиви.
след което ще направим подписката по подобие на тази за нощния риболов. :7319fa0a28be20
maxxx написа:Подкрепям идеята ти колега :5ff67901e688fa Трябва някви спешни мерки да се вземат за тая Бялаgogotod написа:Бях се заел с влизането на бяла да е с безплатен достъп до морето. Какво сме свършили до тук. жалбата е подготвена и подадена в административен съд Варна против решение на Общ. съвет от 30.11.2011г.Решение 5-22. чакаме насрочване на делото. Подал съм жалба до областния управител за проверка на това решение по реда на надзора, това е в правомощията му. Засега се въздържам да подам жалба до комисията за защита от дискриминация, защото имат изискване да няма подадена жалба в съд за действие в което може да има и дискриминационен елемент, а такъв в решението на Общ съвет има- 8 лева на месец за стоянка на жител на бяла и 1 лева на пускане на лодка.
Тук ми трябва помощ. Моля да напишете причините с които искаме промяната, а аз е ги оформя в мотиви.
след което ще направим подписката по подобие на тази за нощния риболов. :7319fa0a28be20
Румен Умен написа:Хайде да се срещнем и да го изговорим това, защото аз бих атакувал в Комисия за защита от дискриминация. Моля позвъни на Глобул 0888 92 22 32, Румен, очаквам свързване скоро.gogotod написа:Бях се заел с влизането на бяла да е с безплатен достъп до морето. Какво сме свършили до тук. жалбата е подготвена и подадена в административен съд Варна против решение на Общ. съвет от 30.11.2011г.Решение 5-22. чакаме насрочване на делото. Подал съм жалба до областния управител за проверка на това решение по реда на надзора, това е в правомощията му. Засега се въздържам да подам жалба до комисията за защита от дискриминация, защото имат изискване да няма подадена жалба в съд за действие в което може да има и дискриминационен елемент, а такъв в решението на Общ съвет има- 8 лева на месец за стоянка на жител на бяла и 1 лева на пускане на лодка.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
nezakonno
[You must be registered and logged in to see this image.]
Идва времето на каята ,а с това и отдавна чепканата тема за таксата на Бяла - е към настояще време таксата си остава 10лв , събира я същия неграмотник от миналите години
Момчета, всичко е незаконно, имаме кадастрална карта, чаили сме я на този сайт, нямат основание да не ви пускат. Наредбата на общинския съвет е незаконна. Ще организирам след протеста за ПИРИН, партия Зелените на която съм кандидат с Номер 26 в бюлетината, да направим една акция в наша подкрепа.
Отговорете с цитат
Променете/Изтрийте това мнение
Report post to moderator or admin
Lock post for new reports
Re: С лодка в морето 2013 г.
Писане gogotod Today at 8:41 pm
За Бяла, Таксата е незаконна, повикайте просто полиция, истинската не граничната. Опитах се да заведа дело в Адм. съд Варна, не образуваха делото а го прекратиха с мотив - липса на правен интерес.
Ако се обединим и има човек от Варна който да заведе това дело, то тогава ще отпадне липсата на правен интерес. делото трябва да е срещу решение 5-22/30.11.2011 на Общ съвет Бяла и заповедта на кмета, следва да имате и платена бележка с името ви вътре - повтарям името ви, ако не искат да ви го напишат викайте полиция. Аз скоро ще ида пак до бяла и ще направя скандал обещавам. Ако ще и да не вляза за риба навреме.
д-р Георги Тодоров. Между другото, кмета там е от ГЕРБ, за безобразията му съм сезирал комисията по терториално устройство в 41 НС - резултата е нулев
Отговорете с цитат
Променете/Изтрийте това мнение
Report post to moderator or admin
Lock post for new reports
Re: С лодка в морето 2013 г.
Писане gogotod Today at 8:41 pm
За Бяла, Таксата е незаконна, повикайте просто полиция, истинската не граничната. Опитах се да заведа дело в Адм. съд Варна, не образуваха делото а го прекратиха с мотив - липса на правен интерес.
Ако се обединим и има човек от Варна който да заведе това дело, то тогава ще отпадне липсата на правен интерес. делото трябва да е срещу решение 5-22/30.11.2011 на Общ съвет Бяла и заповедта на кмета, следва да имате и платена бележка с името ви вътре - повтарям името ви, ако не искат да ви го напишат викайте полиция. Аз скоро ще ида пак до бяла и ще направя скандал обещавам. Ако ще и да не вляза за риба навреме.
д-р Георги Тодоров. Между другото, кмета там е от ГЕРБ, за безобразията му съм сезирал комисията по терториално устройство в 41 НС - резултата е нулев
Тия работи чрез съда могат и 100 години да се точат.Виж ако 50-100 човека излязат ей сега преди изборите пред общината знаете ли колко бързо ще фръкне таз бариера,тогава и телевизиите ще се заинтересуват,ама що да не си траем и само да си пишем за тоя дето клати гората и да си плащаме.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
zhikata написа:Няма нужда ти да викаш полиция, той човека от портала ги вика. И като дойде полицията до като си пускаш лодката ти казват най учтиво да напуснеш пристанището , ако не заплатиш таксата. Ако откажеш, може би ще те задържат за неизпълнение на полицейско разпореждане или нещо подобно.Не забравяйте , че те са зависими от кмета.gogotod написа:За Бяла, Таксата е незаконна, повикайте просто полиция, истинската не граничната.
Моряка- глоб.модератор
gogotod написа:Кире, ако не се занимаваш с политика, в дадена област, никога не забравяй че тя се занимава с теб. Като ходиш за риба, се подчиняваш на закон, следва да го спазваш, нали? Е нали се сещаш че този закон са го писали и приемали избраните от нас представители в парламента, излъчени от партиите. Закона на който се подчиняваш Кире, политика ли е? Политика е. Политиката Кире е душата на държавата и тя се занимава с теб. На теб може да си позволя да ти го кажа. И на Бяла е политика, защото политически лица са приели наредбата за достъп, нали Общинския съвет БЯла не е избран от Светия синод?-Да се слави името им! А чрез Партии.
Кире, не става въпрос за политическа агитация. Защо си мислиш че отидох при Зелените? Защото само там има кауза за хобито ни, има хора които разбират какво ние искаме и имат организация, която мога да задействам срещу произвола на ИАРА, ако го хванем. Както за да им помогна и в здравеопазването , където са много неподготвени. Едното за другото!
Моряка- глоб.модератор
до Zhikata
zhikata написа:Няма нужда ти да викаш полиция, той човека от портала ги вика. И като дойде полицията до като си пускаш лодката ти казват най учтиво да напуснеш пристанището , ако не заплатиш таксата. Ако откажеш, може би ще те задържат за неизпълнение на полицейско разпореждане или нещо подобно.Не забравяйте , че те са зависими от кмета.gogotod написа:За Бяла, Таксата е незаконна, повикайте просто полиция, истинската не граничната.
Не позна! Идва гранична полиция, тя няма правомощия. Пристанище не ползвам, иначе нямаше да е такса за пускане на лодка, защото няма пристанище, регистрирано по ЗУТ и ЗУЧТ. Така че няма да им викам полиция от Бяла а от 112. Ще обясня да не ми пращат тази от РПУ Бяла, ще съм се подготвил, кой е шефа в РПУ Бяла, който съвесем не е зависим от кмета. Ще си нося и документа че съм осъдил МВР на Р. България на 5000 лева за незаконно задържане, след което ще си звънна и на адвоката, ако ми се направят на много важни и ще им кажа каквото зная. Ти просто не знаеш с кого си пишеш, по отношение на отстояване на правата пред МВР. Аз ви обещавам че ще им организирам шоуто при първа възможност!
Пооправих ти поста ...... Моряка
Полиция нищо не може да направи, тя е ДЛЪЖНА, да изпълнява Общинските наредби и няма как да бъде друго яче в правова и демократична държава каквато.................... не сме
САМО АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВАРНА, може да отмени това решение, те ще обжалват, до ВАС, е той ще го потвърди решението на Варнеският съд, защото наистина това е незаконно, значи кажи го мин 1 година. След което ще измислят друг начин да ни прибират парите.......................
За протест трябва разрешение иначе се води Гражданско неподчинение и пак се попада под ударите на закона.
Единият начин да се самосезира прокуратурата е Хрътките на БТВ, те прегръщат с радост подобни казуси....
Другият начин е някой да подаде жалба, че се извършва беззаконие от община.....Бяла.
Само че трябва юрист, ако искате да съберем пари и да си наемем адвокат, да предвижи нещата до Варненският админстративен съд.
Джустиниян, сигурно ще има познат който няма да иска да ни смъкне кожите. Пък за политическа агитация си има тема..... :609c1f728720fb
САМО АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВАРНА, може да отмени това решение, те ще обжалват, до ВАС, е той ще го потвърди решението на Варнеският съд, защото наистина това е незаконно, значи кажи го мин 1 година. След което ще измислят друг начин да ни прибират парите.......................
За протест трябва разрешение иначе се води Гражданско неподчинение и пак се попада под ударите на закона.
Единият начин да се самосезира прокуратурата е Хрътките на БТВ, те прегръщат с радост подобни казуси....
Другият начин е някой да подаде жалба, че се извършва беззаконие от община.....Бяла.
Само че трябва юрист, ако искате да съберем пари и да си наемем адвокат, да предвижи нещата до Варненският админстративен съд.
Джустиниян, сигурно ще има познат който няма да иска да ни смъкне кожите. Пък за политическа агитация си има тема..... :609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Академик, не си познал. Закона има по високо стоене от НАредбите, РПУ Бяла не са Общинска полиция, такава в страната няма. МВР следва да изпълнява законитеи по точно този за МВР например да се увери в твърденяита на спорещите страни. По отношение на Наредбата, тя няма действие върху държавна публична собственост а ние доказателство че това е такава там имаме, казваме на МВР че това е ПДС и наредбата на кмета няма власт върху това и МВР по собствения си закон е длъжно да я провери, ама трябваше да ида за риба докато имам имунитет и тогава щеше да стане мазало! Но не се обаждай неподготвен - наредбата не отменя закона и не може да го превъзмогне. Плюс това си имаме и кауза за КараДере и Иракли, така че ще им става все по-горещо! Адвоката - го имате само дайте адреси на жители на Варна, защото аз съм от Варна ама имам Русенса лична карта, да не ни отсвирят пак, наредбата имаме, приемането и е незаконно по чл. 26 ал 1 и ал. 2 от Закона за нормативните актове и само заради това може да падне. да не говорими за другите нарушения
Не знам аз. Ама много се
изписа по тази тема ама дестака си го даваш като поп и
и тогава в морето за съжаление
изписа по тази тема ама дестака си го даваш като поп и
и тогава в морето за съжаление
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
вакрил написа:Виж ако 50-100 човека излязат ей сега преди изборите пред общината знаете ли колко бързо ще фръкне таз бариера,тогава и телевизиите ще се заинтересуват,ама що да не си траем и само да си пишем за тоя дето клати гората и да си плащаме.
Те това е истината,и ако и телевизията не помогне нема кой да излезе на глава с тях.Не че ще отида там за риба,но профилактично чета темата и виждам как от 2 г. промяна няма (колкото и да дискутират тук разни инстанции,крайна сметка 10-та си я вземат) и ги боли оная работа кой къде подал жалби и прочие.
Ами като няма протести, пробвах с жалба! Какво да направя! Казаха ми да докажа правен интерес! Някой да е направил повече? Аз поне пробвах! Ако не организирате протест, пак единствената ви опция са жалбите и съда.
За съжаление си много правgogotod написа:Някой да е направил повече? Аз поне пробвах! Ако не организирате протест, пак единствената ви опция са жалбите и съда.
И си заслужаваме да си ги плащаме щом сме толкова пасивни.Академиче какво по точно ще ни направят ако се сберем пред общината ,ще ни арестуват или ще ни бият с палки.Колкото до телевизиите ,те се интересуват от проблеми които са поставени от повече хора (джумбиш да има) от двама трима въобще не ги е еня.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Абе не е точно така, я пиши на Господарите и ако се отзоват, стой та гледайвакрил написа:Колкото до телевизиите ,те се интересуват от проблеми които са поставени от повече хора (джумбиш да има) от двама трима въобще не ги е еня.
Мънцата написа:, я пиши на Господарите и ако се отзоват, стой та гледай
Да не се отзоват зимата и те си подбират много много....
Моряка- глоб.модератор
При господарите става следнто : отиваме, снимаме, пращаме, каним за да се реши, а докато ги каним им обясняваме какво сме направили на какво противоречи , кой е виновен, това е все едно да организираме протест. Или алгоритъм за въздействие. Другото можеше да стане като скандал , ако съм там с имунитета си сега. до 10.05 имам такъв, ако някой иска да дойде с мен за риба там и да не им палтим и подготвим може да стане. аз съм готов, само на 8,05 не мога!
Зависи колко се съберете...щото ако сте по малко от полицията, няма да арестуват всички, но 4-5 ще заминат за неизапълнение на полицейско разспореждане...вакрил написа:И си заслужаваме да си ги плащаме щом сме толкова пасивни.Академиче какво по точно ще ни направят ако се сберем пред общината ,ще ни арестуват...............
Ако наистина се съберете, 200 човека, в което аз много се съмнявам, ще повикате два часа и толкоз, проблема тук е че жителите на Бяла са с кмета.......
Това е горе е долу, като да се съберем софиянци и да викаме пред варнеската община, че Варненци плащат по ниски данъци от софиянци, не казвам, че е така, а давам хипотетичен пример....
Не познавам закона за местното самоуправление, нито мога да го тълкувам, нито знам нещо за събирането местни данъци на такси...
Но познавам народо-психологията, масовият гражданин, дори при публичност на протеста, няма да е с нас.....
Накупили джипове и лодки, сега не искат да плащат, а ние нямаме какво да ядем......
Според мен най правилно е да се мисли в посока Варненски административен съд...........
:609c1f728720fb
Ами не знам кой е не подготвен.... Ц Ъ К А РПУ Бяла наистина не са общинска полиция............gogotod написа:Академик, не си познал. Закона има по високо стоене от НАредбите, РПУ Бяла не са Общинска полиция, такава в страната няма......Но не се обаждай неподготвен -
Наредбата я има, полиция няма! На практика има само в София, това че има наредба не значи че е задължителна, аз наредбата я знам, написаха я за Фандъкова, ама изпълнение по нея няма!
Сигурно пак съм неподготвен Ц Ъ Кgogotod написа:На практика има само в София,
А с тебе за Бяла ли говорим или за това има ли няма ли Общинска полиция, Общинска полиция е звено!!! Не е дирекция към Общината, и Корейската Демократична република пише демократична, ама в нея няма нищо демократично! Не спами във форума. Казвам ти че Полицията има задача да запазва законността в страната, а не да ми дава тълкувания. Кое е Наредба и кое не! Обществения ред се определя от законите, а в Бяла закона е на наша страна, това че ГЕРБ-глупака Трендафилов няма връзка с законовия ред и е феодал не значи че трябва да го търпим!
Страница 14 от 24 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 24
Similar topics
» ZANDER надуваеми лодки, алуминиеви лодки и др.
» Пускане на лодка в Яз. Цонево
» Относно продажбите!?
» Пускане на лодка в Яз. Цонево
» Относно продажбите!?
Страница 14 от 24
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing