Солен сафрид
3 posters
Страница 1 от 1
Солен сафрид
Темата я пускам заради Чапи,че ще развали сафрида май.
Стискаш за очите,да се пропука костта на главата.Ако не е изчистена де.
После ред морска сол,ред сафрид.Нареждай сафрида с корема нагоре,
втория ред на 90 градуса.
Преди употреба го изчисти ( става по-лесно отколкото пресен )
и го остави 2 часа ( може и повече ) в сладка вода.
Остави си малко от кичевската,да не съжеляваш после. :609c1f728720fb
Ако пък го искаш маринован,има тема
Стискаш за очите,да се пропука костта на главата.Ако не е изчистена де.
После ред морска сол,ред сафрид.Нареждай сафрида с корема нагоре,
втория ред на 90 градуса.
Преди употреба го изчисти ( става по-лесно отколкото пресен )
и го остави 2 часа ( може и повече ) в сладка вода.
Остави си малко от кичевската,да не съжеляваш после. :609c1f728720fb
Ако пък го искаш маринован,има тема
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Солен сафрид
Глей ся,я по бавно ,че нещо се умешах,чистен,нечистен.
Аз като се прибрах го изчистих,махнах хрилет,измих го и баф у фризера.Та сега от тук на татък,какво следва да направя,ша го соля ли,ша го нижали,казвай
Аз като се прибрах го изчистих,махнах хрилет,измих го и баф у фризера.Та сега от тук на татък,какво следва да направя,ша го соля ли,ша го нижали,казвай
chapara- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Re: Солен сафрид
Ако ще го солиш,изкарай го от фризера,
ред сол ред сафрид,за да стане солен сафрид.
Ако ще го мариноваш,в другата тема пише,
ама ако имаш място във фризера,остави го там.
Еле пък ако чак толкова искаш чируз,12 часа в силна солена саламура,
после го прекарваш през оцет и закачай на балкона да съхне.
Ако са изчезнали мухите при теб,оцета не е задължителен за чироза.
ред сол ред сафрид,за да стане солен сафрид.
Ако ще го мариноваш,в другата тема пише,
ама ако имаш място във фризера,остави го там.
Еле пък ако чак толкова искаш чируз,12 часа в силна солена саламура,
после го прекарваш през оцет и закачай на балкона да съхне.
Ако са изчезнали мухите при теб,оцета не е задължителен за чироза.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Солен сафрид
Ясно, мерси
chapara- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Re: Солен сафрид
А якажете това пукане на главите ( както при барбуня ..нали?) каква му е задачата?Винаги съм се чудел
Rimohit- ...........................
- Регистриран на : 25.08.2009
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Re: Солен сафрид
За дас може солта да проникне и в мозъка на рибата,да не се разваля.tih написа:А якажете това пукане на главите ( както при барбуня ..нали?) каква му е задачата?Винаги съм се чудел
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Чет 19 Сеп 2024 - 19:14 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Съб 7 Сеп 2024 - 7:42 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 6 Сеп 2024 - 9:54 by Драго
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО