Премахва се разрешителното за риболов!
+18
Тедо
EU_BG_akademika
esox hunter
divein
antares
Мънцата
krasimir
Моряка
roko koko
Дели
vvt1970
JimBeam
ivan_berov
aves
gogo26
tano
max
Петър Василев
22 posters
Страница 2 от 4
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Премахва се разрешителното за риболов!
То заради това по гръцките пътища има едни камикадзета на по 80-90+ , които неаправо не знаят къде са...няколко пъти съм попадал в ситуация с такива особенно по малките островчета....Петър Василев написа:
Те тук и книжките им за колите са така.Гледаш го на седемдесет години,а на снимката 18 а вър разбери дали е той
Петьо, не разбрах много, тези които имаме билети (като мен напр. и трябва да го заверявам пак началто на октомври), ще се налага ли да ходя пак до лименархиото за печат или нещо друго или щом имам вече билет не се налага
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Когато приемахме лодката от Кавала, стана на въпрос, че възнамеряваме да ловим риба и го питах дали ще има проблем. Собственика на чартърната компания ми каза, че вече са премахнали изискването за специален лиценз за риболов от лодка, НО ЗА ЛОДКИ НАД 7М, и няма проблем да си ловим от яхтата щото е 11м. Облекчението е въведено с цел да се стимулират стотиците хиляди яхтени туристи, които наемат и плават из Гърция ежегодно, но ограничението важи за малките лодки.
ПП Не съм проверявал тази информация, споделям я така като ми я казаха.
Аааа между другото, като пристанахме в Лименас и на брега ни чакаха двама от Port Police. Въдиците с воблерите си бяха на борда и ги видяха. Разпитваха ни кви сме що сме и ни провериха всички документи на лодката, но за лиценз за
риболов не са ни искали. Не сме имали проблеми, пожелаха ни приятно плаване.
ПП Не съм проверявал тази информация, споделям я така като ми я казаха.
Аааа между другото, като пристанахме в Лименас и на брега ни чакаха двама от Port Police. Въдиците с воблерите си бяха на борда и ги видяха. Разпитваха ни кви сме що сме и ни провериха всички документи на лодката, но за лиценз за
риболов не са ни искали. Не сме имали проблеми, пожелаха ни приятно плаване.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
[quote="esox hunter"]
Да де! И аз това питам?
Петър Василев написа:
Петьо, не разбрах много, тези които имаме билети (като мен напр. и трябва да го заверявам пак началто на октомври), ще се налага ли да ходя пак до лименархиото за печат или нещо друго или щом имам вече билет не се налага
Да де! И аз това питам?
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Еднократно ще се вади билет и няма да се презаверява.esox hunter написа:Петьо, не разбрах много, тези които имаме билети (като мен напр. и трябва да го заверявам пак началто на октомври), ще се налага ли да ходя пак до лименархиото за печат или нещо друго или щом имам вече билет не се налага
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Искрено ме развесели.Като гледам и с колко различни номера са колите в Гърция въобще не ме учудва и това."Петър Василев"
Те тук и книжките им за колите са така.Гледаш го на седемдесет години,а на снимката 18 а вър разбери дали е той
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Май ,въобще няма да се вади разрешително,поне за подводния риболов.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Разрешителното не се подновява ама с харпун май забраняват да се влиза в Гръцко .
Прочетох го в друг форум Не мога да разбера,на границата няма да те проверят дали носиш или не носиш-уред за риболов изстрелващ остри метални стрели-обаче излизаш от водата и те проверяват и квооо и фактура за харпун закупен от Гърция ли трябва да се носи, ебати тъпотията(ако съм разбрал правилно за какво иде реч де).
Прочетох го в друг форум Не мога да разбера,на границата няма да те проверят дали носиш или не носиш-уред за риболов изстрелващ остри метални стрели-обаче излизаш от водата и те проверяват и квооо и фактура за харпун закупен от Гърция ли трябва да се носи, ебати тъпотията(ако съм разбрал правилно за какво иде реч де).
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
По принцип е забранено да се минава границата с оръжие,а харпуна си е оръжие.Аз съм минавал доста пъти,но никога не са ме проверявали,,може би защото съм с гръцки номера.
Ами купуваш си харпун и го скриваш някъде и следващият ,който ще ходи на почивка в гръцко ловува с него и т.н.
Може и бизнес да си спретнеш
Ами купуваш си харпун и го скриваш някъде и следващият ,който ще ходи на почивка в гръцко ловува с него и т.н.
Може и бизнес да си спретнеш
А къде пише, че харпуна е оръжие ...щом не подлежи на регистрация в МВР не би трябвало да е. Ми то и за швейцарското ми ножче може тогава да кажат, че е оръжие.... Реално с него може да се нанесат не по малко поражения, че ако не и повече 'щот има и трион и шило и клещи и пр...
Но пък решат ли да се заяждат нищо чудно да "извадят" изотзадзе някоя "директива", като за големите талони...заеби
Но пък решат ли да се заяждат нищо чудно да "извадят" изотзадзе някоя "директива", като за големите талони...заеби
Сега обаче се поинтересувах и прочетох интересни неща
справка тук: [You must be registered and logged in to see this link.]
Забранен в Гърция е вносът и притежанието, освен след съответно разрешение от Министерството на обществения ред и защитата на гражданите /ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΔΗΜΟΣΙΑΣΤΑΞΗΣΚΑΙΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ/ на:
късоцевни оръжия /пистолети/ огнестрелни и неогнестрелни, без значение от вида на снаряда, който може да е барут, химически вещества, лъчи, газове и др.;
ловни оръжия;
въздушни оръжия;
механизми и устройства за изстрелване на всякакви средства, химикали /спрейове/ или освобождаване на енергия;
ножове от всякакъв вид, с изключение на тези, чието използване е оправдано в домакинството и в офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова или друга подобна употреба. В дългогодишната практика на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за оръжия по смисъла на Закон 2168/1993 г. и за носенето и притежанието им без съответно разрешение се налагат предвидените в закона санкции. Текст в закона обаче, който изрично да обвързва дължината на острието с определянето или неопределянето на един нож като оръжие липсва. На практика всеки нож, който не е предназначен за употребата, допустима в закона /в домакинството, в офиса, за лов и риболов/, макар и острието му да е по-малко от 7 см., би могъл да бъде определен като оръжие. От значение в случая е конкретната употреба на ножа. Доказването на тази конкретна употреба обаче често пъти е свързана с обжалване на вече наложената от полицейските органи санкция по съдебен ред, което отнема време и финансови ресурси за българските граждани. В случай, че се декларира употреба за лов или риболов, това следва да бъде доказано чрез съответно разрешение, издадено от компетентен орган в Гърция.
метални боздугани, бухалки, нунджако с верига или въже;
копия, мечове, ками, щикове, лъкове, арбалети и полицейски палки;
предмети или устройства, използвани за изстрелване на вещества, които се самозапалват или съдържат дразнещи химични вещества, предназначени за атака и отбрана;
оръжия за риболов, харпуни и др. които изстрелват остър метален предмет;
заглушители, визьори, мерници, симулатори за стрелба, резервни части и принадлежности за оръжия;
имитации на огнестрелни оръжия, ако могат да бъдат превърнати във функциониращи.
Не попадат в ограничителния режим на Закон 2168/1993 г.,:
огнестрелните оръжия, произведени преди 01.01.1870 г., при условие, че те не могат да стрелят с боеприпаси, предназначени за оръжия, за притежаването на които се изисква разрешение.
колекционерските оръжия, които са произведени преди 01.01.1922 г. и които се съхраняват в специални магазини или търговски колекции.
Не се изисква разрешение за внос по силата на Закон 2168/1993 г. за:
механизми за разпръскване на химикали за домашна или професионална употреба;
ножове използвани в домакинството и в офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова или друга подобна употреба.
По изключение Министърът на обществения ред и защитата на гражданите може да разреши вноса, разпространението, притежанието и използването на устройства механизми и устройства за изстрелване на всякакви средства, химикали /спрейове/ или освобождаване на енергия.
Внимание! Разрешителното за притежание на оръжие се издава от компетентния полицейски орган по местоживеене на лицето в Гърция. Нарушенията на закона се наказват с лишаване от свобода за 6 месеца и глоба.
п.п. Аз затова си нося в багажника шанцов инструмент - лопата ...за нея никъде не пише
справка тук: [You must be registered and logged in to see this link.]
Забранен в Гърция е вносът и притежанието, освен след съответно разрешение от Министерството на обществения ред и защитата на гражданите /ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΔΗΜΟΣΙΑΣΤΑΞΗΣΚΑΙΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ/ на:
късоцевни оръжия /пистолети/ огнестрелни и неогнестрелни, без значение от вида на снаряда, който може да е барут, химически вещества, лъчи, газове и др.;
ловни оръжия;
въздушни оръжия;
механизми и устройства за изстрелване на всякакви средства, химикали /спрейове/ или освобождаване на енергия;
ножове от всякакъв вид, с изключение на тези, чието използване е оправдано в домакинството и в офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова или друга подобна употреба. В дългогодишната практика на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за оръжия по смисъла на Закон 2168/1993 г. и за носенето и притежанието им без съответно разрешение се налагат предвидените в закона санкции. Текст в закона обаче, който изрично да обвързва дължината на острието с определянето или неопределянето на един нож като оръжие липсва. На практика всеки нож, който не е предназначен за употребата, допустима в закона /в домакинството, в офиса, за лов и риболов/, макар и острието му да е по-малко от 7 см., би могъл да бъде определен като оръжие. От значение в случая е конкретната употреба на ножа. Доказването на тази конкретна употреба обаче често пъти е свързана с обжалване на вече наложената от полицейските органи санкция по съдебен ред, което отнема време и финансови ресурси за българските граждани. В случай, че се декларира употреба за лов или риболов, това следва да бъде доказано чрез съответно разрешение, издадено от компетентен орган в Гърция.
метални боздугани, бухалки, нунджако с верига или въже;
копия, мечове, ками, щикове, лъкове, арбалети и полицейски палки;
предмети или устройства, използвани за изстрелване на вещества, които се самозапалват или съдържат дразнещи химични вещества, предназначени за атака и отбрана;
оръжия за риболов, харпуни и др. които изстрелват остър метален предмет;
заглушители, визьори, мерници, симулатори за стрелба, резервни части и принадлежности за оръжия;
имитации на огнестрелни оръжия, ако могат да бъдат превърнати във функциониращи.
Не попадат в ограничителния режим на Закон 2168/1993 г.,:
огнестрелните оръжия, произведени преди 01.01.1870 г., при условие, че те не могат да стрелят с боеприпаси, предназначени за оръжия, за притежаването на които се изисква разрешение.
колекционерските оръжия, които са произведени преди 01.01.1922 г. и които се съхраняват в специални магазини или търговски колекции.
Не се изисква разрешение за внос по силата на Закон 2168/1993 г. за:
механизми за разпръскване на химикали за домашна или професионална употреба;
ножове използвани в домакинството и в офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова или друга подобна употреба.
По изключение Министърът на обществения ред и защитата на гражданите може да разреши вноса, разпространението, притежанието и използването на устройства механизми и устройства за изстрелване на всякакви средства, химикали /спрейове/ или освобождаване на енергия.
Внимание! Разрешителното за притежание на оръжие се издава от компетентния полицейски орган по местоживеене на лицето в Гърция. Нарушенията на закона се наказват с лишаване от свобода за 6 месеца и глоба.
п.п. Аз затова си нося в багажника шанцов инструмент - лопата ...за нея никъде не пише
Ходих до Лимнос и поразпитах косгарда за риболова с лодка. Вече не е забранен. До сега е трябвало да притежаваш три разрешителни. Двете са отпаднали. Остава само регистрацията на лодката над 2,5 метра, без значение какър е двигателя. Тя, регистрацията може да е и българска.
Предполагам, че различните лодки имат изисквания за различно оборудване и получават съответно разрешение за определено отдалечаване от брега, като в БГ , но за това не се сетих да питам.
Странно , искат регистрация за лодки над 2,5 метра, въпреки че до сега са ме спирали и проверявали, но не са ми правили забележка защо съм с лодка 3,40м без регистрация, но никога не е късно да попадна на някой , на който не му е пуснала жената предната вечер.
Предполагам, че различните лодки имат изисквания за различно оборудване и получават съответно разрешение за определено отдалечаване от брега, като в БГ , но за това не се сетих да питам.
Странно , искат регистрация за лодки над 2,5 метра, въпреки че до сега са ме спирали и проверявали, но не са ми правили забележка защо съм с лодка 3,40м без регистрация, но никога не е късно да попадна на някой , на който не му е пуснала жената предната вечер.
въпрос
Заминах за Гърция с лодката ми за първи път и като съм прочел почти всички постове на 27.07.2014 вече бях на созополи
отидох в магазин за части и обурудване за лодки и поисках аптечка и пожарогасител човека ми каза че ми трябва пояс добре но коогато стигнах до димки или ракетен пистолет се оказа че от 2 месеца има нареждане,трябва ми медицинско от психолог след което в полициятя и тогава в магазина за димка или там пистолет и така потънах в проблеми и се върнах без да ползвам лодката,така че бих се радвал ако ми помогнете с проблема.С поздрав
отидох в магазин за части и обурудване за лодки и поисках аптечка и пожарогасител човека ми каза че ми трябва пояс добре но коогато стигнах до димки или ракетен пистолет се оказа че от 2 месеца има нареждане,трябва ми медицинско от психолог след което в полициятя и тогава в магазина за димка или там пистолет и така потънах в проблеми и се върнах без да ползвам лодката,така че бих се радвал ако ми помогнете с проблема.С поздрав
ivan_berov- ...........................
Брой мнения : 100 Рожд.дaта : 02.05.1951
Години : 73
Кофти история.Този е някакъв смотаняк Ванка.Трябвалп е да отидеш в някой друг магазин да си вземеш каквото ти е нужно.Наприказвал ти е глупости.
Освен ако си я объркал с този пистолет.Нямаш нужда от пистолети ,а димки и факли .
Освен ако си я объркал с този пистолет.Нямаш нужда от пистолети ,а димки и факли .
Явно до другия път питах за димка а немогали от тук да си купя или нещо трябва
ivan_berov- ...........................
Брой мнения : 100 Рожд.дaта : 02.05.1951
Години : 73
ivan_berov написа:Явно до другия път питах за димка а немогали от тук да си купя или нещо трябва
Димките в България са сертифицирани и се признават определени модели, описани в правилника.То е , като електронните везни, не всеки модел е сертифициран и може да мине метрология).Така, че си мисля е по-добре от Гръцко да си вземеш, тия, които важат при тях и с техните изисквания Освен, ако бъркам и е някакъв общоприет морски стандарт.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Ето какво ти трябва за лодката.Нищо друго,освен документите й,разбира се.
Тези жълтите се казват на гръцки венгалика ,а димката- капногоно.
Аптечката се казва фармакио,Пирозвистирас е пожарогасителя.Плоти ангира се казва плуващата котва.
Това ще искаш следващият път .
[You must be registered and logged in to see this image.]
и 4 спасителни жилетки
Тези жълтите се казват на гръцки венгалика ,а димката- капногоно.
Аптечката се казва фармакио,Пирозвистирас е пожарогасителя.Плоти ангира се казва плуващата котва.
Това ще искаш следващият път .
и 4 спасителни жилетки
А как стои раПтата со застраховките, да речем, че ти се наложи да издимиш оражево в далечната синева, идват закачат и те измъкват, както ти измъкана риПката тон у лодката... Дотук добре, въпроса йе, какво следва после, ако нямаш застраховка или ако имаш къде и за колко време я правиш при положение, че си 10 дена там и колко ще струва за тия 10 дена и какви рискове покриваПетър Василев написа:Ето какво ти трябва за лодката.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Не може на българска регистрация,гръцка застраховка.Затова застраховката си я правете във България.Вече отдавна сме в европейският съюз и всички бг.документи са легитимни в Гърция.
Застраховка е нужна само ако двигателя на лодката е над 35 к.с.
За да получите помощ от морските власти при авария трябва задължително да се представите пред местното управление(в ройона ,където ще ловите) наречено Лименархио с всички документи,на лодка и ваши и да заявите,че ще риболувате в техният район.Тогава те са длъжни да ви помогнат,независимо каква е ситуацията.
Ако не го направите това ,те ,морските власти не са няма да са длъжни да ви помогнат.
Това е.!
Застраховка е нужна само ако двигателя на лодката е над 35 к.с.
За да получите помощ от морските власти при авария трябва задължително да се представите пред местното управление(в ройона ,където ще ловите) наречено Лименархио с всички документи,на лодка и ваши и да заявите,че ще риболувате в техният район.Тогава те са длъжни да ви помогнат,независимо каква е ситуацията.
Ако не го направите това ,те ,морските власти не са няма да са длъжни да ви помогнат.
Това е.!
Понеже пак имаше писания в друга тема трябва или не трябва билет Ето:
Така това е официалния сайт на т.н. гръцки Държавен вестник
Закона е обнародван ето го:
[You must be registered and logged in to see this link.]
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4256
Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή
Нас ни интересува Чл. 14 ал. 2
Цитирам:
" Άρθρο 14
Τελικές διατάξεις
......
2. Καταργείται η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας,
καθώς και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή
των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασι−
τεχνική άδεια για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτε−
χνικής αλιείας, με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων
και περιορισμών της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής
νομοθεσίας ως προς την πώληση, την εμπορία, τα είδη,
τις ποσότητες των αλιευμάτων, τα μέσα, τα αλιευτικά
εργαλεία, καθώς και των εποχικών και χρονικών περι−
ορισμών και απαγορεύσεων."
Който иска да си разпечата закона в тази му част, ако иска и целия и като се появи някои гръцки отворко от някое лименарио и ви иска билет.
Обаче обърнете внимание в текстовете, че пичше, че трябва да се съобразявате с всички разрешени места и риби ... така че при всяко ходене на някакво място трябва да се разпитва и да се търси инфо да няма местна забрана
...абе, ако решат да се заядат винаги може да го направят, но в случая поне не и за билет, така че да приключваме с тази тема и спекулации по нея
Така това е официалния сайт на т.н. гръцки Държавен вестник
Закона е обнародван ето го:
[You must be registered and logged in to see this link.]
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4256
Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή
Нас ни интересува Чл. 14 ал. 2
Цитирам:
" Άρθρο 14
Τελικές διατάξεις
......
2. Καταργείται η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας,
καθώς και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή
των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασι−
τεχνική άδεια για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτε−
χνικής αλιείας, με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων
και περιορισμών της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής
νομοθεσίας ως προς την πώληση, την εμπορία, τα είδη,
τις ποσότητες των αλιευμάτων, τα μέσα, τα αλιευτικά
εργαλεία, καθώς και των εποχικών και χρονικών περι−
ορισμών και απαγορεύσεων."
Който иска да си разпечата закона в тази му част, ако иска и целия и като се появи някои гръцки отворко от някое лименарио и ви иска билет.
Обаче обърнете внимание в текстовете, че пичше, че трябва да се съобразявате с всички разрешени места и риби ... така че при всяко ходене на някакво място трябва да се разпитва и да се търси инфо да няма местна забрана
...абе, ако решат да се заядат винаги може да го направят, но в случая поне не и за билет, така че да приключваме с тази тема и спекулации по нея
Аз до колкото знам, гърците не са идиоти като нашите, та да си гонят туристите, разбира се не можеш да правиш каквото ти скимне, но гледат по лежерно на туриститеesox hunter написа: и като се появи някои гръцки отворко от някое лименарио и ви иска билет.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Ми не знам Макс-а разправя в другата тема (за Тасос), че някакъв от лименариото на Тасос щял да ни пори, ако нямаме билетEU_BG_akademika написа:
Аз до колкото знам, гърците не са идиоти като нашите, та да си гонят туристите, разбира се не можеш да правиш каквото ти скимне, но гледат по лежерно на туристите
123
Казвам ви разговор от първа ръка със служител който ме разчекна предишния път......който иска да вярва ...Академика пред компа не го грози такава опастност
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 2 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing