Премахва се разрешителното за риболов!
+18
Тедо
EU_BG_akademika
esox hunter
divein
antares
Мънцата
krasimir
Моряка
roko koko
Дели
vvt1970
JimBeam
ivan_berov
aves
gogo26
tano
max
Петър Василев
22 posters
Страница 3 от 4
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Премахва се разрешителното за риболов!
А ти на какво вярваш на законите или на приказките на някакъв си гръцки "служител" ?!!??max написа:Казвам ви разговор от първа ръка със служител който ме разчекна предишния път......който иска да вярва ...
Понеже явно често се виждаш с въпросния служител, разпечатай pdf-a от линка, които съм пуснал и като го видиш му кажи по отношение на риболовните лицензи да вземе да прочете чл.14 ал.2 ...предполагам, че поне на гръцки може да чете и ще го разбере
Иначе нали знаеш може да ти каже, че иска и кръвна проба от хан Аспарух да носиш
Въпроса е че винаги може да се намери някои тъпак да ви говори 'квот си иска затова и ги пускаме тези тем подплатени с факти, закони и пр. за да си знаете правата и задълженията...
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
здравеите . доколкото разбрах от прочетеното по темата не е необходимо да вадим риболовен билет за риболов от лодка. лодката ми е 2,90 с испанска регистрация и застраховка. това лято искам да отида с караваната в гърция. още не съм решил къде точно но за това ще се консултирам допълнително. трябва ли да вадя няакакви разрешителни за да ловя с лодката или не.
krasimir- ...........................
Брой мнения : 102 Рожд.дaта : 24.07.1969
Години : 55
Не,няма нужда.krasimir написа:здравеите . доколкото разбрах от прочетеното по темата не е необходимо да вадим риболовен билет за риболов от лодка. лодката ми е 2,90 с испанска регистрация и застраховка. това лято искам да отида с караваната в гърция. още не съм решил къде точно но за това ще се консултирам допълнително. трябва ли да вадя няакакви разрешителни за да ловя с лодката или не.
благодаря за бързия отговор.
krasimir- ...........................
Брой мнения : 102 Рожд.дaта : 24.07.1969
Години : 55
А с моята лоТка мога ли да ходя да си ловя в Гърция?
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Не, там е само за професионалисти...Мънцата написа:А с моята лоТка мога ли да ходя да си ловя в Гърция?
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
EU_BG_akademika написа:Не, там е само за професионалисти...Мънцата написа:А с моята лоТка мога ли да ходя да си ловя в Гърция?
И ти, Синчо, на всичкия си късмет, се заяждаш с Capo di tutti capi...
[You must be registered and logged in to see this image.]
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Шегувам се ве,antares написа:
И ти, Синчо, на всичкия си късмет, се заяждаш с......
Само се разбери със застрахователната ти компания покрива ли те за Гръцко!!!krasimir написа:здравеите . доколкото разбрах от прочетеното по темата не е необходимо да вадим риболовен билет за риболов от лодка. лодката ми е 2,90 с испанска регистрация и застраховка. това лято искам да отида с караваната в гърция. още не съм решил къде точно но за това ще се консултирам допълнително. трябва ли да вадя няакакви разрешителни за да ловя с лодката или не.
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Направих си гражданска за лодката за гръцки води, обаче полицата е изцяло на български език (както тези за ГО за колите). Трябва ли да и правя лицензиран превод и ако да на какъв език Гр и Англ?
Номера на лодката ми започва с "Вн" трябва ли да го сменям с "Vn"?
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
A самия застраховател не може ли да ти издаде копие на английски. На мен са ми предлагали такова за колата, но не го извадих понеже имам зелена карта. Номера на лодката не трябва да се пипа според мен, както е при колите. Никъде в зелената карта не пише вместо В (Варна) - "V".divein написа:Направих си гражданска за лодката за гръцки води, обаче полицата е изцяло на български език (както тези за ГО за колите). Трябва ли да и правя лицензиран превод и ако да на какъв език Гр и Англ?
Tака, че питай си застрахователя 1-во дали ще ти извади копие на полицата на англйски.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Не трябва да променяш буквите и защо я правиш тук, застраховката, аз поне така разбрах, че ти искат застраховката само като си на вода, т.е отиваш за 3 дни и си правиш там за толкова, да не мислиш, че ако настъпи застрахователно събитие там, няма да береш ядове с тази полица от тук. Лесни са при взимане на парите, но са много тежки на плащане....divein написа:Направих си гражданска за лодката за гръцки води.....
Иначе на английски е достатъчно, това е международният морски език, ако ходиш в 5-6 държави няма да превеждаш на всички езици я
Специално Гражданската отговорност за лодката е желателно да си я направите в Гърция, защото има изискване за размер на маскималното обещетение и ако направите за такава сума в БГ е 5 пъти по-скъпо. За 115кс в Гърция ми излезе 150 евро за 1 година...
Има и по-евтини застраховки- 140 кс. -120 евро, но ни води грък в застрахователната компания.Тедо написа:Специално Гражданската отговорност за лодката е желателно да си я направите в Гърция, защото има изискване за размер на маскималното обещетение и ако направите за такава сума в БГ е 5 пъти по-скъпо. За 115кс в Гърция ми излезе 150 евро за 1 година...
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Честита Коледа колеги!
Чудех се къде да попитам, и тук ми се стори най-подходящо - вярна ли е тезата, че любителски риболов в гръцките морета се извършва само от регистрирани плавателни съдове и от каяците, като такива без регистрация той е незаконен и подлежи на санкция
Чудех се къде да попитам, и тук ми се стори най-подходящо - вярна ли е тезата, че любителски риболов в гръцките морета се извършва само от регистрирани плавателни съдове и от каяците, като такива без регистрация той е незаконен и подлежи на санкция
Пещерски- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 08.10.1965
Години : 59
тони котев написа:Има и по-евтини застраховки- 140 кс. -120 евро, но ни води грък в застрахователната компания.Тедо написа:Специално Гражданската отговорност за лодката е желателно да си я направите в Гърция, защото има изискване за размер на маскималното обещетение и ако направите за такава сума в БГ е 5 пъти по-скъпо. За 115кс в Гърция ми излезе 150 евро за 1 година...
толкова ми излезе с плащане през Moneygram и т.н. Както и да е, доколкото ми е известно, ЗАСТРАХОВКА СЕ ИЗИСКВА ЗА ЛОДКИ С МОТОР НАД 30КС.
Честита и натеб! :)Пещерски написа:Честита Коледа колеги!
Не разбрах въпросът ти за риболов от каяк ли е? Той няма мотор и не се регистрира.
Моторна лодка /надуваема/ с мотор до 10кс /по спомен/, не се нуждае от регистрация. РИБ лодките и всички твърди трябва да се регистрират, ако са над 2м и са с мотор.
Мой познат с 360см РИБ и мотор 20кс си ловеше безгрижно... до това лято... Глобиха го макар и с минималното, че лодката не е регистрирана и бил хванал няколко тунакита /дори и малките се водели "туна" и се искало лиценз за риболовът им/... Така че имайте едно наум с тончетата - освен, че не са вкусни за ядене /дребните/, може и да ви излязат солени.
Да, за каяците става въпрос!
Пещерски- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 08.10.1965
Това за надуваемата с до 10 коня мотор сигорно ли е ?
Станимир 65- ...........................
Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 20.02.1965
Станимир 65 написа:Това за надуваемата с до 10 коня мотор сигорно ли е ?
Най-сигурното е да се пита на място в района, където ще влизаш. Всеки местен началник в Гръчко си има собствено виждане по въпроса. Последно питахме за надув. 390см с 6кс есента в Н. Мармарас и казаха "no problem"
Точно там ще ходя лятото и смятам да си взема лодката, че прди 2 години от брега само папагалос и дребни заргани се вадеха. А на навионикса се виждат добри дълбочини пред плажа Парадизос.
Станимир 65- ...........................
Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 20.02.1965
От миналата година добавиха , че регистрацията на лодките трябва да е гръцка за да може да се лови риба от тях. Вече навсякъде предупреждават. Преди години, когато отмениха разрешителното за любителски риболов,
косгарда на Лимнос ми зачете закона и ми каза, че мога да ловя риба от лодка без регистрация само с дължина до 2,50м. Сега съм се засилил да купувам такава лодка , но преди това бих искал да попитам за нова информация. Доколкото разбрах миналата година са добавили само , че регистрацията трябва да е гръцка за да може да се извършва любителски риболов от нея. Има ли промяна и за тези лодки които не подлежат на регистрация.
косгарда на Лимнос ми зачете закона и ми каза, че мога да ловя риба от лодка без регистрация само с дължина до 2,50м. Сега съм се засилил да купувам такава лодка , но преди това бих искал да попитам за нова информация. Доколкото разбрах миналата година са добавили само , че регистрацията трябва да е гръцка за да може да се извършва любителски риболов от нея. Има ли промяна и за тези лодки които не подлежат на регистрация.
Не знам от къде са ти го чели,но такъв закон няма!Дели написа:От миналата година добавиха , че регистрацията на лодките трябва да е гръцка за да може да се лови риба от тях. Вече навсякъде предупреждават. Преди години, когато отмениха разрешителното за любителски риболов,
Закона е ,че всички плавателни средства трябва да имат някаква регистрация. Няма 2,50,няма 25,00 м.
На кой ,както му оттърва си измисля закони.
Нищо по регистр. не е променено .Променено е само това,че вече не изискват разрешение за риболов за лодката и човека.
Всичко друго си е по старому!
п.п. Дели,покажи ми къде пише ,че от " миналата година добавиха , че регистрацията на лодките трябва да е гръцка за да може да се лови риба от тях". ?
... "косгарда на Лимнос ми зачете закона и ми каза, че мога да ловя риба от лодка без регистрация само с дължина до 2,50м. "
Бях на почивка там с лодка 3,40 и както ме посъветваха отидох в службата за да уведомя
, че ще ловя риба около острова с лодка и за да получа копие на картата с разрешени и забранени места за риболов. Служителя от косгарда се консултира с началниците си , звъняха телефони и след около час техни консултации ми заявиха , че трябва да имам регистрация ако лодката е над 2,50м . Ако искаш ще ти разкажа с подробности защо се наложи да спорим 1 час. Това е информация от първа ръка, докато информацията за риболов от лодка само с гръцка регистрация имам от миналата пролет от Амолиани, където това се коментираше между българи с лодки там. Мога да ти дам и имената им , но не виждам защо трябва да доказвам всичко, което напиша. Факт е, че последно на Самотраки започнаха да изискват гръцка регистрация и познавам хора от този форум, които могат да го потвърдят.
Бях на почивка там с лодка 3,40 и както ме посъветваха отидох в службата за да уведомя
, че ще ловя риба около острова с лодка и за да получа копие на картата с разрешени и забранени места за риболов. Служителя от косгарда се консултира с началниците си , звъняха телефони и след около час техни консултации ми заявиха , че трябва да имам регистрация ако лодката е над 2,50м . Ако искаш ще ти разкажа с подробности защо се наложи да спорим 1 час. Това е информация от първа ръка, докато информацията за риболов от лодка само с гръцка регистрация имам от миналата пролет от Амолиани, където това се коментираше между българи с лодки там. Мога да ти дам и имената им , но не виждам защо трябва да доказвам всичко, което напиша. Факт е, че последно на Самотраки започнаха да изискват гръцка регистрация и познавам хора от този форум, които могат да го потвърдят.
По Велик ден на Самутраки изкараха четири лодки под
предлог, че не могат да риболовстват от лодка с различна регистрация от гръцка.
предлог, че не могат да риболовстват от лодка с различна регистрация от гръцка.
radoadvokat- ...........................
Брой мнения : 313 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 3 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing