GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

за сиртакито и рибата 2014 година

+33
nikgeo
gogata1
nasco2
ПЛУВЧО
str.hadjiev
var4o
antares
chapara
svetlio80tm
EU_BG_akademika
spear
Кирил Калчев
ДЯДО ИВАН
max
JimBeam
Георги Вутов
savi aleksiev
Plamen
А.Христов
D.Dimitrov
недялко радков
carpsliven2
GENIUS
tano
RAAZIEL
Румен Ганев
vatus
boysa
baretata
grandal_331
roko koko
КИРО
Tiho Todorov
37 posters

Страница 3 от 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

за сиртакито и рибата 2014 година - Page 3 Empty Re: за сиртакито и рибата 2014 година

Писане  rikitikitavi Сря 3 Дек 2014 - 19:43

Корабчето преди двайсетина години е било върха на автоматизация и екстри ама няколко поколения украинци и жълти братя и няколко месеца каране с морска вода наместо масло....правят чудеса.
Една бутална помпа като и затвориш крана на изхода докато си работи и ....става нещо различно от бутална помпа. Ако пък го правиш редовно в продължение на месеци...
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................

Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

за сиртакито и рибата 2014 година - Page 3 Empty Re: за сиртакито и рибата 2014 година

Писане  savi aleksiev Сря 3 Дек 2014 - 19:55

Да не излежаваш някаква присъда там spying sunglasses2
savi aleksiev
savi aleksiev

Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62

Писане  rikitikitavi Сря 3 Дек 2014 - 20:32

savi aleksiev написа:Да не излежаваш някаква присъда там   spying   sunglasses2  
Не бе. Пожелание съм. Щото палубата е много близо до водата и риболова е уж по-лесен. : :wow:  :

пп от България инфо никакво. Отива се на сляпо и ...докато издържи човек. Това е обикновенно в тази професия. Да се прибереш бързо-бързо е няколко К долара. А и този рейс си беше супер в сравнение с предните три.
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  rikitikitavi Чет 4 Дек 2014 - 9:45

Докато тръгнем и вкараме всичко в нормата стана пет часа сутрин .Изкарахме един двайсет часов работен ден и се скапахме.
На следващият ден бях болен. Явно някъде настинах. Цял ден и почти цяла нощ едва се надигах от легото. Лошата новина бе, че почваме да губим много въздух. Компресора сам не може да напомпи. Наложи се да се карат вахти и през час да се сменят компресорите за да се охлаждат. Мен ме съжалили и не ми казали. Събудиха ме в три сутринта. Строшила се пристанищната помпа и само аз знам кой кран да затворя. Положението с въздуха взе да става критично. А е паднал под седем килограма , а сме спрели. Както и става в такива тежки експлоатации единия компресор си хвърли настрана двигателя. Един час лежане по гръб и завиване на болтчета на терсене място и на десет килограма въздух успяхме да го пуснем. Обаче се движим по магистралата и отбивката е чак след няколко часа. Трябва да спрем главния двигател и да проверим от къде губим въздух. Най-лошия вариант е продухан клапан на двигателя, а това значи поне четири часа здрава работа на много горещо място. Подготвихме всички необходими инструменти и резервния клапан. Да може да тръгнем максимално бързо после. Спряхме на средата на морето и почнахме проверките. За огромна наша радост се оказа, че всички клапани си държат въздуха. Трябваше ни още половин час да открием теча на въздух и един час да сменим един редуцир. Запалихме двигателя и едни пушеци и димове тръгнаха из цялата машина. Цилиндрите не работят. Турбината не ще да се развърта. Пожарната аларма дрънчи. Еле убедихме турбината да се завърти и да дигне обороти. За вечеря бяхме приключили с работата. Пуснахме за огромното време от час и петнайсет минути водата да се изкъпим и ….после дойде готвача да съм му напишел заявката за продукти.
Събота и неделя. Даваме го много полека. Поуморили сме се, а и сме само четирма в машината. С все шефа.
Едната вечер решавам да пробвам да влача нещо след кораба. Скоростта е доста висока за това,но ..трябва да се пробва. Първия опит е несполучлив.
Ролка, ножичка, карабина,воблер- костур и голям вирбер.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Избрания воблер почва да подскача над водата. За втори опит избирам такъв без лопатка. Сменям и тройката с голяма кука.
Почти неразличима от гоеописаната картина . само дето липсва ножичката, карабинката и воблера костур. И е прибавен воблер –сафрид.
На сутринта се вижда, че е имало удар. На воблера две дълги драскотини. Не се е закачила. Залагам втора голяма кука в началото на воблера и малко ламе на дупето му за стабилизация. Има обаче лека вълна и примамката подскача по малко.
Цяла нощ „риболовстване” и никакъв удар. Явно наистина много бързо се движим. По обедно време направихме маневра за пристигане и хвърлихме котва. “Додахме” най после в Алжир.
Дръжка на макара, море и размазан населен бряг в далечинат.
Веднага извадих въдица да видя какво ще хвана. Нищичко не побутна. Надвечер лампа сложих. Събра се микро свят под нея и почнаха да го нападат някакви откачени риби. Скачат над водата със скокове по метър и нещо си. Ама като скачат и току си дръннат главата в борда на кораба. И се чува едно дранн. После се вижда как рибока плува едно неориентирано. Като големина бяха към двеста грама. На вид малко на цаца го докарваха.
Чак след полунощ се разкараха и наминаха няколко много едрички сафрида. Близо двеста грамови. Тъкмо тогава обаче и компютъра на кораба нещо си загуби единия клон и големи аларми бяха. Проблема е сериозен ама като няма човек дето да му разбира.
Позакрепи се положението и се върнах на рибите. За още час се дрънаха няколко рибки в борда и няколко сафрида ми обърнаха внимание( и ми се пръснаха три чипарета).
Пластмасова касета с двайсет сафрида, дето незнайно как почти покриват дъното

rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  roko koko Чет 4 Дек 2014 - 10:24

[quote="rikitikitavi"].................
Цяла нощ „риболовстване” и никакъв удар. Явно наистина много бързо се движим.........

12666question Сега се светнах за проблемите с двигателя и разните му там неволи с винтили на компресорите................и почти съм убеден кой стои зад тях .

И квооо успя ли да намалиш хода до 6-7 км. в час ?525707397c05bb6a06eb 29e6bbd771c7f3dfc36b
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975

Писане  JimBeam Чет 4 Дек 2014 - 13:59

Рики, абе тея тарикати май са искали хем да направите курса, хем да им ремонтирате коритото :аххх:
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962

Писане  rikitikitavi Чет 4 Дек 2014 - 15:35

Време беше за почивка и…да измисля някакво чипаре.
За следващия ден разхвърлях редуцира дето ни изтърва въздуха и му смених лицето. После чертах чертежи на пръснатия куплонг на пристанищната помпа и събрах едно много грозно чипаре. Уж трябва да мяза на група сини скаридки нападнати от група жълтеникави калмарчета.
Още по светло чипарето изкара една хамсия. Това ми вдъхна увереност, че съм на прав път. Стъмни се и подскачащите рибки първи се показаха. Ама и гларусите вече бяха готови и почна преследването.
Черен фон и размазан силует на гларус.
Имаше доста вълна и вятър в първите часове и рибите сякаш по-малко скачаха от предната нощ. Първия сафрид беше огромен.
Мноого едър сафрид с професорски поглед, здраво стиснат от ръка в ръкав от зимно яке.

Харесал си бе синята скаридка. После изкарах още няколко и се оказа,че четири сафрида стигат да се затапи петнайсет литровата кофа.
Без думи.
Алармите почнаха да звънят. Компютъра пак загубил шести клон на датчиците. Какво ли не пробвах-не можах да намеря какво иска. Свирят алармите и това е. От осем вечер като почнаха та до към три часа сутринта. През половин час, през час. Като ме дигнат отивам и пускам чипарето.
Готвача омърмори кораба, че бил голям рибар ама от препиране не успял да сложи въдиците в куфара. Дадох му една въдица с чипаре. Дойде. Пусна и почна да мърмори дето не му кълвяло. Накрая тръгна да се прибира и хвана един сафрид. Той пък му оплете чипарето на топка. Това пак беше повод за голямо мърморене.
Аз дръпна няколко сафрида и те се скрият, поупорствам малко и се прибирам.. Пак лягам до следващите аларми и следващите сафриди. На сутринта гледката беше такава.
Направо натюрморт-менюто за обяд е измислено.
Половин кофа не успях да направя ама и това е добър резултат. Големите сафриди се хванаха на „скаридките” и на „калмарчетата”. По-дребните предпочитаха „калмарчетата”
За деня имахме интелектуални задачи. Да преценим как да махнем старите котелни помпи и за сложим нова.
Някакъв миш-маш от изолирани и неизолирани тръби и кранове. Има и две странни помпи за калабалък.
Ама да сметнем и как точно да преправим тръбите и да направим чертежите и да кажем колко фланеца и тръби и кранове ни трябват.Докато си чертая изведнъж стана тъмно и тихо. Слизам в машината , а там още по тъмно и много по-тихо. Добре си взех фенера. Запалих другия агрегат и разбрах причината за аварията. Скъсана тръбичка на маслото на работещия агрегат. Двеста литра масло разлято по пода.
Вечерния риболов стартира с една прекрасна риба.
Красота! Сафридченце!
Как издържа чипарето на този 600грамов сафрид не знам. После вързах във водата една заледена буца от рибешки вътрешности и глави и риболова стана мечта. Лових докато се изморих. За утре обяда е осигурен.
Една кофа със сафриди дето не могат да се сберът вътре и две макари в задния фон.
Този път големите риби предпочитаха жълтото „калмарче” пред синята „скаридка”. Пробвах и на чипаре със октподчета и на стръв ама нито едно кълване нямаше.
За дневна работа се хванах и довърших чертежите и ги пратихме. Малко с хладилници се занимавах и из машината поразчистихме. Вече не ни пука, че няма вода. Кат свърши-свърши. На обяд едно чипаре забърках стандартно синичко.
Още след стъмване се наредих за риба. Веднага под лампата се завъртяха сафридите. Виждат се как гонят и не хапят чипарето. Пробвах ги и на стръв със същия успех. За един час изкарах седем малки сафрида. Отказах се. Отидох и си легнах. В два сутринта като почнаха пак алармите се отправих отново за проба. Сафрида вече по самата повърхност се беше разположил. Като ме видя и се смъкна малко на долу.Колкото само да се мяркат силоетите им. Почна един здрав риболов. По една по една рибка излизаха ама всяка много зор даваше. Изкараха се и няколко от големите. След два часа се отказах и си легнах. Бях хванал достатачно риба.
Повторение на горната снимка ама кофата е заменена от голяма каса(сигурно не са се събрали в кофата)

rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  rikitikitavi Пет 5 Дек 2014 - 11:04

:здравей: proba proba
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  rikitikitavi Пет 5 Дек 2014 - 11:04

Бях се уморил и ми се беше доспало. Също и кълванетата почнаха да идват след много игра с чипарето.
 В петъка се метнахме да разглобим дизелния сепаратор. Може пък да успеем да го накараме да тръгне. Уж намерихме проблема-едно зацапано уплътнение и го отстранихме. Стана слетобед и на отпра една буря. Дигна уж не особено голяма вълна. Нямаше и три метра. Ама нашето лодко-корабче беше като малко конче вързано за пилонче. Едно подскачане, едно тръскане настана. Пробвах рибки да хващам ама от подскоците не работеше чипарето. Хванах един сафрид само. После край лампата мина дебеличка акула гонеща сафрид. Закачих и моя и й  го предложих ама не се върна хич. Тръскането стана отвратително и се отказах. На сутринта почнахме маневра за влизане в пристанището. Турбината на главния двигател отказа да се върти след старта му. Близо час я увещавахме докато се съгласи да тръгне и да почнем маневрата. На кея пък се загуби въздуха за пускане на трапа. Офциалните власти стоят долу, а трапа не ще да се пусне. Накрая на ръка го пуснаха. Закачихме авариен въздух ама се повреди механизма за въртене. Свалихме го в работилницата за ремонт. На вечеря вече ни пуснаха водата и можеше спокойно до тоалетна да се отиде. После ме викаха да съм се качвал на големия кран , че нещо не работел(нема кой да погледне картинката как се мърда лоста). Дълъг ден беше.
Близо два дена сме на кея.
Пристанищна картина. Силози, камиони, палети с дъски и кар-кериер.
Боядисваме из машината. Правих се и на електришан-крушки сменях. Нещо обаче на мотат със заплатите и почваме много да  нервничим.
Край кораба се мотат кефалчета. Показаха ми ги-да съм хванел някое. Понеже ги знам, че не стават за ядене издърпах набързо едно да го дам на моряка и се прибрах.
 Тръгнахме за Казабланка. Самото тръгване беше нещо трудно. Турбината близо четирсет минути не щя да почва да се върти. Прясната боя се оказа ниско температурна и целия кораб се изпълни с отровен дим. Рулевата машина ни отне близо час да я пуснем-някой беше я спрял от аварийното табло. Жирокомпаса се счупи и автопилота не тръгна(почнагме да караме като едно време-ръка да има постоянно на щурвала). Котела отказа да запали. Иначе другото беше нормално.
Първия ден от прехода отиде за ремонт на горивната котелна помпичка. Направих ме я. Късния слетобед се мярнаха две ловуващи туни край кораба и пуснах отново да се влачи въдицата. Един удар видях ама се откачи отново. Оставих я да видя какво ще се закачи до сутринта.
Закачи се…нищо. Почва да ме съмнява, че не е подходяща примамката. Докато скучаех в кабината взех да плета мрежа за кеп за големи риби да става.
Минахме Гибралтар.
Скалата на Гибралтар.

Чухме се с дома и пак се метнахме на пустия му и котел с пустата му и помпичка.
Една изкормена обемна горивна помпичка.
Помпата тече, електрониката не бачка и …..горивото отива студено в двигателя. Поръчахме си по телефона електришан на брега да ни чака и….добра новина дойде-финансите са оправени.
Океана ни посрещна със своето дихание. Като на залюшка бордово. Направо ни разгони фамилията. Едно денонощие търкаляне на всичко и на всякъде. Пристигнахме в Казабланка на рейда и хвърлихме котва. За два часа или за две седмици. Не се знае. Готвача сподели важна новина. Във фризерите и хладилниците няма: брашно,хляб,плодове,зеленчуци,риба дето да е що-годе прясна, месо дето да не е умряло от старост. Има ориз в неизброими количества, оризови спагетки и малко макарони и няколко консерви. За обяд сервира последните макарони. Разбира се като хвърлихме котва и изхвърчах с въдица в ръка. Нептун беше щедър. Набързо дръпнах две чипарета едра скумрия.
Дузина скумрии в каса от зарзават.
Докато третия механик я чистеше за вечеря, упях още десетина риби да изкарам. Вечерята е готова. Звънна телефона-почваме маневра да влизаме в пристанището. Всичко за риболов ми отпуснаха цял един час. Маневрата отново много тежка излезе. Турбината много време не мръдна и почти се уплашихме, че е блокирала. После на трети цилиндър отказаха да работят дюзите. Едва успях за половин час побутване да ги убедя да почнат работа. После взе да ни клати много яко и още неща се намериха да паднат(като чиниите и тенджерите на готвача и тигана с врящото олио). След това отказа да работи пети цилиндър и каквото и да правих не успях да го накарам да проработи. Останалите цилиндри му поеха товара и взеха да прегряват. След два часа мъки се паркирахме до военните кораби.
Два ръбести военни кораба.Има и много строени хора по тях.
В центъра на пристанището.
Няколко блока в далечината. Отпред разхвърляни рибарски лодки и складове.
rikitikitavi
rikitikitavi

за сиртакито и рибата 2014 година - Page 3 Empty 123

Писане  max Пет 5 Дек 2014 - 12:00

Колега четивото е супер ама да те питам това нещо с което се опитвате да плувате /почти успешно/ го карате някьде за да го направят искуствен риф ? Или работите с нейго и искарва пари? 12666Добре че си ти да ядете нещо на борда spying ПП.Ако им се разсьрдиш на шефовете незнам как ще си предвижат с /това нещо/ magnifier
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55

Писане  rikitikitavi Пет 5 Дек 2014 - 12:25

max написа:Колега четивото е супер ама да те питам това нещо с което се опитвате да плувате /почти успешно/ го карате някьде за  да го направят искуствен риф ? Или работите с нейго и искарва пари? 12666Добре че си ти да ядете нещо на борда spying  ПП.Ако им се разсьрдиш на шефовете незнам как ще си предвижат с /това нещо/ magnifier
Накара ме да се смея, със сълзи се смях. Не ,че не е вярно всичко... :здравей:
пп колкото и чудно да ми беше тази барака изкара над 500000долара за 4те месеца дето плава и изгори 150000долара мазут и дизел (наложи се сметки да правим накрая.)
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  JimBeam Пет 5 Дек 2014 - 13:15

rikitikitavi написа:...... Иначе другото беше нормално.......

Голям виц смях смях 6e6ebecd09233a2d4a30
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962

Писане  Моряка Пет 5 Дек 2014 - 13:43

rikitikitavi написа: (наложи се сметки да правим накрая.)

Ти я кажи марката на корабъ, да знаем с колегите да не си купуваме такъв spying
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  vatus Пет 5 Дек 2014 - 13:52

Моряка написа:
rikitikitavi написа: (наложи се сметки да правим накрая.)

Ти я кажи марката на корабъ, да знаем с колегите да не си купуваме такъв spying

"Москвич", с форсиран двигател от Рикито... sunglasses2
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  max Пет 5 Дек 2014 - 18:38

rikitikitavi написа:
max написа:Колега четивото е супер ама да те питам това нещо с което се опитвате да плувате /почти успешно/ го карате някьде за  да го направят искуствен риф ? Или работите с нейго и искарва пари? 12666Добре че си ти да ядете нещо на борда spying  ПП.Ако им се разсьрдиш на шефовете незнам как ще си предвижат с /това нещо/ magnifier
Накара ме да се смея, със сълзи се смях. Не ,че не е вярно всичко... :здравей:
пп колкото и чудно да ми беше тази барака изкара над 500000долара  за 4те месеца дето плава и изгори 150000долара мазут и дизел (наложи се сметки да правим накрая.)
Сомалийските пирати може да ви донесьт ядене и пиене + гориво и да ви махат на добьр пьт ако видат каква е ситуацията на борда на НЕЩОТО spying
max
max

Писане  rikitikitavi Пет 5 Дек 2014 - 19:40

6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30
смях смях смях
45479
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  savi aleksiev Пет 5 Дек 2014 - 19:47

[quote="max"]
                                                                                    Сомалийските пирати може да ви донесьт ядене и пиене + гориво и да ви махат  на добьр пьт ако видат каква е ситуацията на борда на НЕЩОТО spying  [/quote

То добре не са попаднали на пиратите никой стинка нямаше да даде за коритото , И ПИРАТИТЕ ЩЯХА ДА СИ ГО ИЗКАРАТ НА ЕКИПАЖА И СЕГА НЯМАШЕ ДА ЧЕТЕМ spying spying spying 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 525707397c05bb6a06eb 525707397c05bb6a06eb
savi aleksiev
savi aleksiev

Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961

Писане  rikitikitavi Пет 5 Дек 2014 - 20:18

…….
Пак пристанище. На фотографа не му ли омръзна да ги снима?
На следващия ден се преборихме със заседналия кран на пожарната помпа. После се разходихме до супермаркета. Два часа пеш до него, половин час да обиколим и два часа обратно. На кораба ни чакаше електришана и после и продукти дойдоха.
Един ден дребни ремонти и мускулна треска от разходката. Нощна маневра за да се преместим на друг кей със всичките ни вече станали банални проблеми. Черешката на тортата обаче не беше у нашата градина. Боцмана докато паркирал крана, блъснал мачтата и я счупил. Виси сега наклонена на страни и овързана с въжета да не падне.
Маневрата за тръгване беше кратка и много изморителна. Турбината не тръгна. После един цилиндър отказа. Спука се тръба с гореща вода. Преохлади се горивото и изби мазут от гориво подгревателя. Хладилната взе да стачкува. И повечето неща след полунощ продължиха.
Понеделник. Писахме го неделя,че да вземем малко въздух. Океана е гладък. Всичко е наред, само хладилната не бачка. Получих си шипшандъра. Тоест корабното ми пазаруване. За седем литра бира,седем литра кола и пет литра фанта дължа сто лева. Живо обирджииство ама трябва да се поглезим с нещо.
Преминахме отново Гибралтар. Успях да пусна пристанищната помпа с новия куплонг. Долях и фреон на хладилната и….се скъса нова тръба на хладилния компресор. Разпъване на шлангове на оксижена. Отново един час заваряване. Само дето фреон повече нямаме за да долеем. Имаме две денонощия до брега и до охлаждане на продуктите. Междувременно получихме и обаждане от фирмата. Вместо четири турбинни специалиста, за ремонта на турбината, ще дойде само един. Да ни казвал какво да сме правили и сами да си ремонтираме турбината. Разбира се и после човека да си получи една шапка с финанси и за нас да има потупване по рамото пред строя. Официално отказахме да се занимаваме с турбината. Каквото искат да правят. Ние пък обсъждаме как да се кача чак до тавана на машинното за да ликвидирам теча от една тръба. Някаква кошница трябва да направим за да се натикам в нея.
Средиземно море се успокои като едно езеро. В далечината даже ни показа един пушещ вулкан.
Далечен бряг и един облак, кацнал пред брега.
И имаме още една вечер до пристанището. Очаква се котва. Ние пък не знаем дали въобще след котвата ще подкараме главния двигател или ще се наложи с влекачи да влизаме в пристанището. Хладилните камери са вече на плюсови температури. В малките хладилници каквото успя да натъпче готвача с това ще останем. Другата храна ще се наложи да я бракуваме и изхвърлим.
Пристигнахме в Алжир. На хвърлянето на котвата ни грабна един здрав мъртвак. Събори шкаф пълен с над педесет кила инструменти. Излетя ми компа и падна на земята. Търкаля ни и ни тръска из целия кораб. Все пак не беше съвсем зле-можех да пусна въдица. Първо се хвана една много красива рибка.
Мечтата на аквариста…
После към нея се прибраха и доста перки.
…подготвена за вечеря.
За две чинии вечеря изкарах. Моментално ги „пръжнахме и апнахме”.
Града изглежда много красив в далечината. Има и блокове и стари крепости и църкви.
Готино градче(малко лупа трябва да му се видят красотите ама да не издребняваме).

rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  ДЯДО ИВАН Пет 5 Дек 2014 - 20:26

Таз красива рибка и аз съм ГА ловил  sunglasses2 И то по 10 бр наведнъж .Господин Мах -също :здравей:
ДЯДО ИВАН
ДЯДО ИВАН

Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52

Писане  rikitikitavi Пет 5 Дек 2014 - 20:27

Има и много готини залези.
Как залеза убива цветовете.
Спокойствието идва в този миг…

Кеф му прави на човек да снима.
…и слънцето залязва като цвете.
Наклонено от вечерния бриз!

За вечерта пуснах лампата. Общо взето мъка. Вълната подхвърля кораба във всички посоки. Чипарето не може да се успокои и да работи. Дръпнах няколко сафрида и се врътна някаква по-едра риба. На няколко пъти ходи да души закачения за чепарето сафрид и с това си останахме. На специално пуснатата въдица за нея отказа да клъвне. Все пак доволно рибки за час и малко риболов.
Нещо броя на сафридите и размера им са намалели в тази каса.
На сутринта пак ще се пробва.
Като станах все още ни клатеше яко.
Мъкъъ. Нещо са е къндилнал кораба.
0[You must be registered and logged in to see this image.]
Заливаше и още по-яко.
Тука пък вода разлива.
И рибата не щеше да яде. Мина пасаж с писалки и си хванах една с чипарето за стръв.
Писалка.
Ще се чака слетобеда явно. Започваме и да изхвърляме развалената хвана. Още нямаме никаква информация кога ще влизаме.
Слетобеда изхвърлихме всичкото месо и риба на кораба и част от останалия ни зеленчук. Отпушвахме канали и даже успях една рибка да издърпам.
Раирана красавица.Фона е твърде пъстър са изброяване.

rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  max Пет 5 Дек 2014 - 22:56

ДЯДО ИВАН написа:Таз красива рибка и аз съм ГА ловил  sunglasses2 И то по 10 бр наведнъж .Господин Мах -също :здравей:
Пояснявам на Тюленово от скалите spying
max
max

Писане  ДЯДО ИВАН Пет 5 Дек 2014 - 23:02

nono Лъже!!! На Искъра беше ,ама Ники беше малко  c89efc4fcfd1799d5a7d пийнал и не помни!!! spying смях
ДЯДО ИВАН
ДЯДО ИВАН

Писане  rikitikitavi Съб 6 Дек 2014 - 8:48

ДЯДО ИВАН написа:Таз красива рибка и аз съм ГА ловил  sunglasses2 И то по 10 бр наведнъж .Господин Мах -също :здравей:
Ами кажете едно име де. Още се чудя как се казва,а ме мързи да питам чичо Гугъл.
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  ДЯДО ИВАН Съб 6 Дек 2014 - 9:58

rikitikitavi написа:
Ами кажете едно име де. Още се чудя как се казва,а ме мързи да питам чичо Гугъл.
Ба ли и майката ,как се казва !!! На чепарето се хващаха наведнъж пет различни вида ,от които нито един не познавах не знам  Питай Мах ,той ги знае.
ДЯДО ИВАН
ДЯДО ИВАН

Писане  max Съб 6 Дек 2014 - 10:15

Петьо каза че е Калугерка /но аз само черните мислех че са / някьде в темата за Тасос имаше инфо 488232
max
max

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 3 от 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите