ЧЕРНОКОП И ЛЕФЕР :ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ
+66
Тянката
dobria1
rap66
vstoikov
Любак
vvt1970
felippemassa
kobovet
cochi75
vanko4at
Георги Вутов
Ogi
недялко радков
timbi
nikgeo
Кико
ТАРАЛЕЖ
eladjia
цецо пожарната
plamdrag
Borkata
tiho_roev
вакрил
maxxx
tugman
veis
ivaylo.filipov
Ribarina
own
ОРЛИН70
andro68
justinian
mitko_h_d
xpynxpyn
roko koko
фишфрена
fokobg
Венци
ivu
Мънцата
ПЛУВЧО
ribarshe
makari
Станислав
ICO
savi aleksiev
Nedeltcho Delev
Capt_Flint
strijok
batmilen
Rimohit
петко стоянов
Дели
jorojoy
Mi7chell
Albena
milen kordov
карид
чечо
bozaviq
lip4o
patter
Моряка
Вальо
Петър Василев
КИРО
70 posters
Страница 16 от 16
Страница 16 от 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Re: ЧЕРНОКОП И ЛЕФЕР :ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ
Те тука е казано всичко,наистина е уникално макар че все още съм с Сънлйна и скоро нямам намерения да купувам плетеняци(щото си имам още няколко нови) но следващото ще е горепосоченото и колкото по тънко толкова по добреееее (не чак като на ежко ) ще подскажа и защо: плетеняка не е като месината и много по чуствителен на вятър(прави много повече бош от месината) а в този сезон на годината ВЕТРОВЕ да искаш.vstoikov написа:Аз тази година си закупих от Стефан ей те този брейд и съм много доволен размер 0,8.
[You must be registered and logged in to see this link.]
мой приятел си закупи от пуфин про те този пак 0,8 уникален брейд.
Ориентирай се като марки VARIVAS TORAY DUEL sun line i daiwa
ако искаш звънними има доста за разказване тел 0887 49 40 27 валентин.
Слагай едно 8либрово и с него за заргана за черноокоп и за чепарене и за каквото си помечтаеш става(само да не влачиш с него че )
Да разбирам ли,че е грешно да се отваря ухото докато е горещо?И другият ми въпрос на мен,непросветеният в този риболов е къде вие майсторите на чернокопа на плувка поставяте оловото по линията?Пайнера спомена да е близо да плувката,ала ваглер,и по-добре ли е основното отежнение да е подвижно м/у две съчми?Шъ почерпя за съветите вицецо пожарната написа: Загряваш ухото на куката до червено оставяш я да истине и после леко с клещите отваряш ухото вкарваш другата кука и стягаш с клещите отново :609c1f728720fb
Последната промяна е направена от Тянката на Пон 7 Окт 2013 - 21:23; мнението е било променяно общо 1 път
Тянката- мир на праха му
Брой мнения : 2013 Рожд.дaта : 06.04.1969
Години : 55
Приятел,някои неща могат да се взаимстват от речният риболов.Когато утежнението основното и само то е над вирбела и си на стационарна плувка от 100 замятания само едно ще е кофти.И пак зависи.Вчера вечерта се смях със задн...... си когато гледах как се работи с ваглер при дълбочини от 1.50-2.00м.
Краси Михайлов- ...........................
Брой мнения : 21 Рожд.дaта : 26.07.1964
Години : 60
Никъде,то оловото си е на самата плувкаТянката написа:,непросветеният в този риболов е къде вие майсторите на чернокопа на плувка поставяте оловото по линията?
п.п. Звъни ми отново утре и ще ти дам още бонуси,пък ако имаш време се отбий при мен,на живо е по лесно отколкото по тИлифона
A къде е рибата ??? Някои от маисторите да си признае!!!dobria1 написа:Никъде,то оловото си е на самата плувкаТянката написа:,непросветеният в този риболов е къде вие майсторите на чернокопа на плувка поставяте оловото по линията?
п.п. Звъни ми отново утре и ще ти дам още бонуси,пък ако имаш време се отбий при мен,на живо е по лесно отколкото по тИлифона
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
paynera написа:A къде е рибата ??? Някои от маисторите да си признае!!!dobria1 написа:Никъде,то оловото си е на самата плувкаТянката написа:,непросветеният в този риболов е къде вие майсторите на чернокопа на плувка поставяте оловото по линията?
Ти кажи нали остана да я доизкъртиш (поне клъвна ли ти )щото докато бях там само на теб не беше
4 риби за 20 мин. и после си бих камшика.Морето падна точно като си тръгвах (вятъра спря)- мога да ги изненадам рибите около 03.00ч. - сега пия водка.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
ivaylo.filipov написа:Аз не че искам да се правя на много разбиращ, мач риболова не е моят риболов. Основното ми притеснение в горният монтаж, е че има два елемента в най-слабото звено, а именно карабинера.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Когато натоварването е в посока черните стрелки, системата издържа определените от производителя килограми, когато е в посока ключаклата (червените стрелки) системата издържа в пъти по-малко натоварване. При това монтиране, вероятността плувката да е в позициа т.1 а повода със стръвтта да отиде в точка 2 и голяма, което означава, че карабинерът ще се натовари неправилно и ще издържа много по-малко натоварване от предиденото. От което би следвало откачване, отваряне на карабинера и загуба на бидема с куката (и рибата) и на плувката, което не е евтин аксесоар.
Много често когато ловя на дъно и на карабинер закачвам повод с клуп ми се е случвало да имам оплитане, една врътка през карабинера, което чисто теоритично, също може да отвори карабинера при удър от рибата.
Митак, прав си за стоперите и плетените влакна, аз ловя с монофили и за това не съобразих, че може да ползвате плетено и да има проблем със стоперите. Ако някои му се занимава може да опита ето това:
Така няма да има нужда от стоп възел и плувката няма да помръдне от удара.
Относно това което са написали колегите по-горе:
1 протриване на брейда може да се избегне с ползването на такъв вирбел
Оплитане няма как да стане, всички монтажи на ваглер са по тази схема и не се оплитат.
Пак казвам не ми е идеята да се правя на интересен и много разбиращ, а ако мога с нещо да помогна, като споделям опит. Не задължавам никого с мненията си, всеки е свободен да си лови както си знае.
Поздрави
Иво
Никой не ска да се прави на интересен и разбиращ,просто метода ни е малко по странен от всичко нормално и стандартно.Изпитвано е с времето и през цялото време сме правили подобрения (може би назад в темата са описани част от тях) но с 2 думи ще го опиша
плувката си е стационарна и не коригираме дълбочината с нея просто цялото утежнение си е на нея и не искаме да е подвижна.Дълбочината се коригира единствено с дължината на бидема дали 50см. или 2 метра всеки сам преценява колко да е (този метод е по ефективен най вероятно заради това че месото се рее из доста по голямо пространство благодарение на теченията без да е фиксирано с тежест) като цяло това си е монтажа ползва се един вирбел и проблемите са единствено че вирбелите се самооткопчават затова и предпочитаме да монтираме бидемите към вирбела а не към карабинката (сори не ми се рисува сега за да стане ясно колко прост е монтажа) изнамерихме вече и вирбели който не се отварят вече
увлякох се но и научих нещо от Иво за което дори този метод с шлауфките може да се направи с подръчни средства
Да по-добре тук да преместим дискусията.
Митак, един кламер и две силиконови шлаухчета и става това, не съм го пробвал, но изглежда като че ще работи
Аз вашият метод, както го обясни го разбрах и съм сигурен, че сте работили доста по него. Все пак морето е до вас и можете да пробвате и експериментирате. Аз колкото и да обичам морският риболов имам възможност 2-3 пъти в годината да му се радвам. Ама ей на разсъждавам си на глас по монтажите, до колкото разбирам. Та идеята ми беше, ако с нещо мога да съм ви полезен, път вие на вода можете да го пробвате :) Нали за това са форумите, да си споделяме.
Поздрави на всички.
Митак, един кламер и две силиконови шлаухчета и става това, не съм го пробвал, но изглежда като че ще работи
Аз вашият метод, както го обясни го разбрах и съм сигурен, че сте работили доста по него. Все пак морето е до вас и можете да пробвате и експериментирате. Аз колкото и да обичам морският риболов имам възможност 2-3 пъти в годината да му се радвам. Ама ей на разсъждавам си на глас по монтажите, до колкото разбирам. Та идеята ми беше, ако с нещо мога да съм ви полезен, път вие на вода можете да го пробвате :) Нали за това са форумите, да си споделяме.
Поздрави на всички.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Вместо закопчалка на вирбела ползвам ей това нЯщо и съм доволен от резултата.
Тези които имам в момента издържат на 65 килца.Сигурност и ефективност.Няма оплитане,няма откопчаване...Начина си е същия като при Адаша.Разликата е тази уйдурма.
(Ползвам я и за воблерите и за джиговете).
Колкото по-просто,толкова по-ефективно.Още повече,че търсим рибата в повърхностния слой и няма нужда от подвижни плувки,тежести и т.н.Важното тук е дистанцията.Колкото по-навътре,толкова повече удари.Това беше положението на Тасос(дядо Иван да си каже).
Тези които имам в момента издържат на 65 килца.Сигурност и ефективност.Няма оплитане,няма откопчаване...Начина си е същия като при Адаша.Разликата е тази уйдурма.
(Ползвам я и за воблерите и за джиговете).
Колкото по-просто,толкова по-ефективно.Още повече,че търсим рибата в повърхностния слой и няма нужда от подвижни плувки,тежести и т.н.Важното тук е дистанцията.Колкото по-навътре,толкова повече удари.Това беше положението на Тасос(дядо Иван да си каже).
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Пет 25 Апр 2014 - 22:29; мнението е било променяно общо 1 път
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
А от къде ги взимаме?ПЛУВЧО написа:Вместо закопчалка на вирбела ползвам ей това нЯщо и съм доволен от резултата.
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Моите са марка Cultiva(ако се не лъжа)и последно ги пазарувах от Plat(ползвах жокер-"Помощ от приятел).Васил написа:А от къде ги взимаме?ПЛУВЧО написа:Вместо закопчалка на вирбела ползвам ей това нЯщо и съм доволен от резултата.
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Пет 25 Апр 2014 - 22:32; мнението е било променяно общо 1 път
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
ivaylo.filipov написа:Да по-добре тук да преместим дискусията.
Именно това имах предвид
ПЛУВЧО написа:Вместо закопчалка на вирбела ползвам ей това нЯщо и съм доволен от резултата.
Митака Аксаковския е изнамерил още по добър вариант за нас пък и за воблерите
Васил написа:А от къде ги взимаме?ПЛУВЧО написа:Вместо закопчалка на вирбела ползвам ей това нЯщо и съм доволен от резултата.
Със кръглите ефекта ще е същият,а там варианти много и по-тънкана
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49
Митак,това е шаранджийски артикул,и първо ще ръждяса бързо,второ-ако не го подсигуриш със шлаух отгоре му,има вероятност да изплюе
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49
Попа написа:Митак,това е шаранджийски артикул,и първо ще ръждяса бързо,второ-ако не го подсигуриш със шлаух отгоре му,има вероятност да изплюе
Сигурно си прав за всичко но откакто сложихме подобни,проблемите и при 2-та изчезнаха (няма значение за какво се ползва,по важното е на нас да ни върши работа)
Таз уйдурма, както вика Плувчо, в България го има като шаранджийски артикул, Мулти Клипс се казва и се ползва за монтаж хеликоптер и ръннинг риг като клипс за олово, няма отваряне. Но съм виждал, че англичани и американци ползват същият клипс в морски монтажи, та най-вероятно на запад го имат и по-неръждавеика.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
ivaylo.filipov написа:та най-вероятно на запад го имат и по-неръждавеика.
Тука в Варна има един агент дето прави всичко от неръждавейка ама не ни е толкоз натопорчено но ще го притиснем едва ли ще му е проблем щом куки прави
Страница 16 от 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Similar topics
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА КАЯ !!!
» Техники и тактики- Гюмюш 2010
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
» Техники и тактики- Гюмюш 2010
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
Страница 16 от 16
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing