Локалното парно - въпроси, проблеми и решения
+11
Моряка
Румен Ганев
D.Dimitrov
EU_BG_akademika
dako
krezo_bg
chapara
Любак
КИРО
d_bozhkov
nasco2
15 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Локалното парно - въпроси, проблеми и решения
По-ще ти е лесно,да сложиш друго заглавие,ти си умно момче.....gogolisec написа:..........., а поучителните мнения ще бъдат прехвърлени, където им е мястото.
А и още неща могат да се кажат по темата де (не с превоза ).
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
ОК, така да бъде!
Повозих се днес, в 10:30 бях я натоварил и си похортувахме с Митака Божков, но излезе, че съм подранил, а той имаше домашни ангажементи, та си тръгнах Овреме. В 14:00 бях у дома. Досега я поливахме, но пък си и заслужава..., ако се беше навил някой да ми я докара до някъде, щеше да ме споменава доста време после! Тежи дее** и джилязо дее - на мен ми се стори повече от 150 кила..., абе повече от "умрял циганин"! Ще я монтирам чак наесен, че сега мноо раПта излезе, а и се стопли вече. Те я те:
Повозих се днес, в 10:30 бях я натоварил и си похортувахме с Митака Божков, но излезе, че съм подранил, а той имаше домашни ангажементи, та си тръгнах Овреме. В 14:00 бях у дома. Досега я поливахме, но пък си и заслужава..., ако се беше навил някой да ми я докара до някъде, щеше да ме споменава доста време после! Тежи дее** и джилязо дее - на мен ми се стори повече от 150 кила..., абе повече от "умрял циганин"! Ще я монтирам чак наесен, че сега мноо раПта излезе, а и се стопли вече. Те я те:
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
gogolisec написа:........ Те я те:..........
А ..... добре изглежда.
Казваш .... тежи, значи има много тухла вътре, което не е лошо.
Казваш полели сте я вече.
Но според мен ....... и Поп требе, да я освети .
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Любак,там няма много тухли бре,ама си тежи.
ДооОООообра е Гогааааа....
Още малко остана да ги ползваме,най-ще ме е яд за такивата моменти.
На ел.фурната не се получава качеството нещо......
ДооОООообра е Гогааааа....
Още малко остана да ги ползваме,най-ще ме е яд за такивата моменти.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
КИРО написа:............
Бсулютно си прав.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Няма тухли, или по-точно почти няма. Има една редичка отстрани на огнището, но са се натрошили и при носенето изпадаха полвината. Ще ги сменя когато им дойде времето. Абе яка работа!
Имам едно питане -взех ЮПС за парното на вилата защото от време на време спира тока и вдига доста градусите като няма ток.Направен е байпас,но може да няма никой в момента и да се получи взрив.Та въпросната джаджа -първата съм е изгорил.Бил съм свързал кабелите от помпата обратно.Не ми се вярва защото щепсела нали се върти и всеки път ли ще гори когато е объркан.Смениха ми го в склада с нов и ме предупредиха,че повече няма да ми вършат работа.Та има ли значение кабелите от помпата как да се вържат,защото тея мундари все едно им взех живота в склада не обясняват.Ще съм благодарен на някой ако знае.А и нещо друго-ЮПС-а е шестотин вата да ли ще издържи поне час.Помпата е шейсет вата.
наско хвойнев- ...........................
Брой мнения : 2014 Рожд.дaта : 26.05.1977
Години : 47
Няма значение.Колко ще издържи зависи от капацитета на акумулатора на юпс-а - т.е. колко A/h е.наско хвойнев написа:Та има ли значение кабелите от помпата как да се вържат
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
До сега кабела е бил на твърда връзка,но вече е с щепсел. Да не би проблема да е в контакта защото при вадене от контакта за спиране на помпата и пада бушона.Хич не ги разбирам тези тоци.Май ще трябва да търся електричар.А и още нещо-също ми казаха,че може да сложа допълнителен акомулатор за повече време работа на помпата.Възможно ли е
Да.Какъв е UPS - марка модел?наско хвойнев написа:Възможно ли е
Наско аз тази зима също се сдобих такава машинка . Купих я тук от нашата махала , имаше си инструкция и схема на връзките и дори сам си го свързах въпреки че съм скаран с тоците . Използвах разклонител с копче за включване и изключване и вече не вадя щепсели .Акумулатора ми е 24ач , помпата работи 3 часа при теста и не можа да го събори . Умишлено не го оставих да се разреди докрай да не спрат тока наистина .
Сега и аз имам един въпрос . Трябва ли да разреждам акумулатора понякога ? от как съм го закачил 3месеца вече не съм го пипал . Лятото какво да го правя е другия въпрос?
Сега и аз имам един въпрос . Трябва ли да разреждам акумулатора понякога ? от как съм го закачил 3месеца вече не съм го пипал . Лятото какво да го правя е другия въпрос?
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Не го разреждай.Ако не се ползва и е изключен UPS да се зарежда периодично до 14,4-15V.gogata1 написа:Трябва ли да разреждам акумулатора понякога ? Лятото какво да го правя е другия въпрос?
Академичето имаше някви зареждачки които си седят перманентно на акомулатора, ама не се обажда
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Ще я монтирам чак наесен, че сега мноо раПта излезе, а и се стопли вече. Те я те:
Да ве ,на есен-я вземи и я надуй или я напълни с вода да не са дали фира заварките.
Да ве ,на есен-я вземи и я надуй или я напълни с вода да не са дали фира заварките.
krezo_bg- ...........................
Брой мнения : 954 Рожд.дaта : 04.11.1960
Години : 64
А и не е добре да седи без вода. След тестовете напали пет шест чамови летви да излезе влагат и като изстине запуши отворите с найлон че не се знае колко е стояла на сухо..krezo_bg написа: Ще я монтирам чак наесен, че сега мноо раПта излезе, а и се стопли вече. Те я те:
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Бъркаш нещо! Помпата на изхода от ЮПС си я връткай колкото искаш. Няма значение. Входа на ЮПС има значение как е свързан. Вържи го директно и не разменяй фаза и нула. Относно ватовете е малко тъпа ситуацията. Тия джаджи работят най-добре в средата. При щейсет вата е добре нещото да е сто и двадесет. Много са кекави при товар в долния и горния край. Абе въобще който ти го е избирал е бил по-неграмотен и от мен!наско хвойнев написа:Имам едно питане -взех ЮПС за парното на вилата защото от време на време спира тока и вдига доста градусите като няма ток.Направен е байпас,но може да няма никой в момента и да се получи взрив.Та въпросната джаджа -първата съм е изгорил.Бил съм свързал кабелите от помпата обратно.Не ми се вярва защото щепсела нали се върти и всеки път ли ще гори когато е объркан.Смениха ми го в склада с нов и ме предупредиха,че повече няма да ми вършат работа.Та има ли значение кабелите от помпата как да се вържат,защото тея мундари все едно им взех живота в склада не обясняват.Ще съм благодарен на някой ако знае.А и нещо друго-ЮПС-а е шестотин вата да ли ще издържи поне час.Помпата е шейсет вата.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
krezo_bg написа: Ще я монтирам чак наесен, че сега мноо раПта излезе, а и се стопли вече. Те я те:
Няма начин. Сегашната печка е все още в експлоатация и ако я разкача, няма да имам топло. А свързването на новата(стара) може да отнеме повече време. И без това съм намислил пускането на един допълнителен кръг за радиатора в банята и бойлера, че в досегашната инсталация са последни и трудно се топлят. За целта ще трябва дупчене, пепелаци, а сега не е подходящо времето за вътрешни ремонти. За заварките не се притеснявайте - работила е една зима и половина, като по нова година е била сменена с котле. Източена, подсушена..., няма страшно.
Аз по принцип си пазя водата от началото на пускане на парното у дома - преди 14 години, като съм наливал всяка година по малко антифриз концентрат. При всяка манипулация по системата, при която се налага точене, водата се събира, утаява, прецежда и се налива пак същата през преливника с фуния. Запознатите знаят за какъв чанч става на въпрос. И защо не е добре да стои на сухо? Като е в магазина да не би да е с вода? Друг е въпроса, че ако има малко вода и не е източена, то наистина действа пагубно на водната риза. Моята е абсолютно суха.
Юпиеса - моят е подвижен, като акумулаторите се ползват през лятото за сонар, лед осветление, музикално оформление и прочее и се въртят, за да не "бездействат". Имам 6 бр. по 7 А/h, като 2-та са вече ветерани и стават само за светене, но другите 4 ги тормозя постоянно. Дори мойто не е ЮПС, а е само инвертор, който включваме ръчно. Е, когато имаме сериозен проблем, породен най-вече от много сняг, вадя генератора и така, докато го пуснат (тая зима 2 пъти по 1 ден).
За акумулатора е добре да има някакво движение - заряд-разряд веднъж в месеца.
Имам 20 кинта са за малки акумулатори и ги поддържа в перфектен видchapara написа:Академичето имаше някви зареждачки които си седят перманентно на акомулатора, ама не се обажда
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Много писах и накрая го изтрих
За акумулаторите де. Никакво разреждане винаги трябва да са над 12.7 волта
За акумулаторите де. Никакво разреждане винаги трябва да са над 12.7 волта
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Академика е много прав!Геловите акумулатори имат ток на саморазряд който трябва да се компенсира.Паднат ли под 10V. лощо Седларов.EU_BG_akademika написа:Никакво разреждане винаги трябва да са над 12.7 волта
За акумолаторите сега -относно геловите.От два месеца съм командировка в акум. цех на КЦМ .Мелимм старите боклуци на европа и близкия изток.Та идваха от Варта за сравнение с други какво излиза като тотално свърши акум;
Тяхнитте са най чисти вътре от към пастата.Та тези хора ни обясниха как се зарежда геловия-смята се зарядното и колко ще се зарежда.И от там се почва два часа зареждаш и два часа почива,после пак така докато се направи нужното време за зарядката.И още нещо никога не си купувайте Румънски
Тяхнитте са най чисти вътре от към пастата.Та тези хора ни обясниха как се зарежда геловия-смята се зарядното и колко ще се зарежда.И от там се почва два часа зареждаш и два часа почива,после пак така докато се направи нужното време за зарядката.И още нещо никога не си купувайте Румънски
Ами има и по трудни и скъпи начини! Ако кажеш..... щъ казвам!gogolisec написа: Дори мойто не е ЮПС, а е само инвертор, който включваме ръчно.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Изкупуват ли се старите гелови акумулатори , и ако да - къде?наско хвойнев написа:Мелим старите боклуци на европа и близкия изток
Както и останалите акумулатори в базите за скрап на около лев килотоганев написа:
Изкупуват ли се старите гелови акумулатори , и ако да - къде?
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Ще проверя пак , но преди два месеца не ги вземаха.Моряка написа:
Както и останалите акумулатори в базите за скрап на около лев килото
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Мази, води и отводняване. Строителни решения.
» Бургаски проблеми и предложения!
» Въпроси от начинаещи
» Бургаски проблеми и предложения!
» Въпроси от начинаещи
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing