Локалното парно - въпроси, проблеми и решения
+11
Моряка
Румен Ганев
D.Dimitrov
EU_BG_akademika
dako
krezo_bg
chapara
Любак
КИРО
d_bozhkov
nasco2
15 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Локалното парно - въпроси, проблеми и решения
Не знам за Бургас, във Варна ги вземат, информацията е първа ръка, комшията работи в базаганев написа:Ще проверя пак , но преди два месеца не ги вземаха.Моряка написа:
Както и останалите акумулатори в базите за скрап на около лев килото
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
При нас в Станимака е два лева килото.Иначе от Румъния по фактура на прицеп е двайсет и четери хил. долара материала.Нещо ми изяде цифрите .Ако ви интересува кво излиза и кои са най добре ме питайте.Иначе съм ЦЕЛУНАЛ доста та ако някой му трябва размер и параметри на ЛС.Най хубави и дори с клемите са от Холандия-дори са с гаранциите на тях
наско хвойнев- ...........................
Брой мнения : 2014 Рожд.дaта : 26.05.1977
Години : 47
Давай тука бре,...или има някой дето произвежда акумулатори и ще се сърди
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Много се отклонихте от темата с тея акумулатори. Който иска, да заяви на лични, за да няма сърдити после. Марко преди години донесе един кашон на Езерово.., свалили ги от някакви юпиеси, но бяха годни - е мойте са от там и въпреки, че им е изтекъл срока на ползване, все още работят безотказно.
И все пак казвам: казвай!
Не схванах, но ако имаш предвид, че мога да си нарведя на системата ако спре тока, то не се притеснявай - на 2 етажа съм и топлото бяга нагоре и без да го бутат. Е, не работят всички радиатори, но има движение на самотек.D.Dimitrov написа:Ами има и по трудни и скъпи начини! Ако кажеш..... щъ казвам!gogolisec написа: Дори мойто не е ЮПС, а е само инвертор, който включваме ръчно.
И все пак казвам: казвай!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Адаш нали ще промиеш ризата на новата печка преди да я закачиш на системата ? Аз направих грешката да оставя системата празна за около 2 месеца (септември и октомври , поради разбираеми причини ) При първото пускане задръстих помпата и търсих помощ тук . Кирето позна веднага къде е проблема . иначе за 15г не съм оставял системата празна . Точил съм за поставяне на нови консуматори и веднага я пълних с вода от чешмата . Номера с фунията е много тегав и предпочитам маркуча :) Не съм вещ в тия работи ама така я карам 15 г вече .
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Ами дори източена, във всеки радиатор остава малко вода на дъното, която не можеш да извадиш, освен ако не го откачиш и въртиш насам-натам, че да изскочи всичката вода. В ризата е същото положението - на дъното има малко вода и при наличие на кислород от въздуха става мазало. Точно затова водата, която е ползвана от системата е добре да не се сменя. В нея има мехурчета кислород, които образуват въздушни възглавници в най-високите части на елементите от системата, дори и обезвъздушителите не помагат. С времето този въздух излиза и водата остава с по-голяма плътност и липса на въздух в нея, или т. нар. омекотена вода. Отделно варовика, който не липсва, където и да сте в БГ. Със всяко наливане на нова вода, от старата варовика е полепнал по стените най-вече на ризата и се добавя нов и нов, който в комбинация с окисите образува слой, който пречи на доброто топлоотдаване - ниско КПД; отделно скъсява живота на ризата. На работата имаме дестилатор на вода за промишлени нужди и си вземам от там вода за различни прибори от домакинството, включително и за доливане на системата на парното. Ютия, кафемашината, разреждане на антифриз за колата, или за чистачките, е и за разреждане на любимата напитка де!
Антифриза не съм го наливал против замръзване, а заради ръждясването на железните части от системата и заради помпата. А и както знаем, той има по-добър коефицент на топло отдаване/приемане от чистата вода.
Разбира се, че ще промия печката преди монтаж. Аз тая попара я сърбах, когато смених бойлера от обикновен към този с водната риза (2010 г.). Източих системата, уж излезе бая утайка, но явно бе останала доста, та като я напълних за проба в чудо се видях - печка гори, водата наближава 100 град., помпа върти, а радиаторите студени... Моментално загасяване, проверка филтъра - по решетката имаше 3 мм слой мизерия. Втори опит - тръгна и след половин час пак същото - пак отваряне, пак почистване и на 3-я път тръгна. След 2 дена отново се запуши и го махнах и от тогава съм без филтър!
Пак се отплеснах!
Антифриза не съм го наливал против замръзване, а заради ръждясването на железните части от системата и заради помпата. А и както знаем, той има по-добър коефицент на топло отдаване/приемане от чистата вода.
Разбира се, че ще промия печката преди монтаж. Аз тая попара я сърбах, когато смених бойлера от обикновен към този с водната риза (2010 г.). Източих системата, уж излезе бая утайка, но явно бе останала доста, та като я напълних за проба в чудо се видях - печка гори, водата наближава 100 град., помпа върти, а радиаторите студени... Моментално загасяване, проверка филтъра - по решетката имаше 3 мм слой мизерия. Втори опит - тръгна и след половин час пак същото - пак отваряне, пак почистване и на 3-я път тръгна. След 2 дена отново се запуши и го махнах и от тогава съм без филтър!
Пак се отплеснах!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Не си се отплеснал,ама махането на филтъра е грешка брътчед.
Минах през този път,често да чистя филтъра,но никога не съм го свалял.
И сега (повече от 10г ) го чистя по два пъти на месец,и в повечето случаи си е чист вече.
Но във водната риза не влизат боклуци де,а водата не съм я пипал от 4-5г сигурно.
Имам намерение тази година да промия цялата система,че само подовото ми има към 60м
тръби,ама ще видим,че като се знам,може пак да остане за следващата година.
Помпата ми е SALMSON,с три степени,и съм я сложил вертикално,като самата помпа е най-отдолу.
Така отгоре си я обезвъздушавам без проблеми.
При промиването на филтъра ми отиват 3-4л вода,която после допълвам в разширителния съд,
така в системата не влиза прясна вода с кислород и хлор.
Минах през този път,често да чистя филтъра,но никога не съм го свалял.
И сега (повече от 10г ) го чистя по два пъти на месец,и в повечето случаи си е чист вече.
Но във водната риза не влизат боклуци де,а водата не съм я пипал от 4-5г сигурно.
Имам намерение тази година да промия цялата система,че само подовото ми има към 60м
тръби,ама ще видим,че като се знам,може пак да остане за следващата година.
Помпата ми е SALMSON,с три степени,и съм я сложил вертикално,като самата помпа е най-отдолу.
Така отгоре си я обезвъздушавам без проблеми.
При промиването на филтъра ми отиват 3-4л вода,която после допълвам в разширителния съд,
така в системата не влиза прясна вода с кислород и хлор.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Мази, води и отводняване. Строителни решения.
» Бургаски проблеми и предложения!
» Въпроси от начинаещи
» Бургаски проблеми и предложения!
» Въпроси от начинаещи
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing