ОТ КЪДЕ ДА СИ СПУСНЕМ ЛОДКИТЕ НА ВОДА
+76
anastas_peykov
shibailo
Дели
bsgold
ribarya
ktv
D.Dimitrov
Ribarina
antares
cat1
gogata1
morsko konche
rap66
Румен Ганев
bananaman
zhikata
rrk
vladtod
недялко радков
baretata
radoadvokat
ДЯДО ИВАН
Жоро_Приселци
Васил
vatus
boysa
Тедо
dobria1
Mozly
tiho_roev
JimBeam
EU_BG_akademika
Любак
str.hadjiev
ПЛУВЧО
stuci
вакрил
divein
Румен Умен
Тихомир
Borkata
sllipi1
Bat Emo
vanko4at
sve25
vvt1970
Plamen
veis
cochi75
krasi81
bobiklima
paynera
ufo
emanuil
xpynxpyn
roko koko
Шморхи
Светозар Върбанов
runner
joro_74
Мънцата
justinian
Тик Так
Albena
чечо
nikgeo
Доктора
Кирил Калчев
КИРО
rikitikitavi
max
savi aleksiev
Моряка
minerva60
milen kordov
ivu
80 posters
Страница 14 от 19
Страница 14 от 19 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Re: ОТ КЪДЕ ДА СИ СПУСНЕМ ЛОДКИТЕ НА ВОДА
От близката страна на снимките май има макари за издърпване на лодките върху скарата . Не се вижда много хубаво от далеч . Ако има слип за пускане на лодки с колесар , предполагам че ще бъде в най далечната точка, на входа от към морето.
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Поморие е ясно. Макар че не видях и в далечният край място без греди.
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
В далечния край там където са машините , няма скари .Там стената е отвесна .Ribarina написа:Поморие е ясно. Макар че не видях и в далечният край място без греди.
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Това е изискване за безопасност на ЕС така че ще трябва да се нагаждаме , едно удължителче с такава букса а от другата страна обикновен контакт шуко .
cat1- ...........................
Брой мнения : 632 Рожд.дaта : 22.11.1973
Години : 51
Цялото пристанище е изградено по европейски изисквания, които за жалост важат и за абсурдния слип
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Ама туй са хелинги за лодки бре,не е слип.p_trustworthy написа:........ които за жалост важат и за абсурдния слип
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Повече прилича на слип, според мен :
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ако вместо тая "гофра" вляво имаше бетонна пътечка, щеше да е по-добре.
Отделно височината на пирса е над метър, пак по евростандарти, но може да са пропуснали да отбележат, че тук нямаме приливи и отливи и най-много да мръдне с 20-ина санта нивото от време на време.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ако вместо тая "гофра" вляво имаше бетонна пътечка, щеше да е по-добре.
Отделно височината на пирса е над метър, пак по евростандарти, но може да са пропуснали да отбележат, че тук нямаме приливи и отливи и най-много да мръдне с 20-ина санта нивото от време на време.
Слип или хелинг вече имаше един човек в болницата с мозъчно сътресения,брат ми редовно влиза под лодката като пуска,а падналите са безброй. Последно една девойка си изцапа гащите със зелено като се опита да пипне водата.
Аз изградих средната тактика за пускане там : Надупвам с колата колкото трябва колесаря да е във водата, прекарвам въжето от носа през предната ролка на колесаря,качвам се в лодката ,откачам въжето от лебедката като подържам натиск върху носовото въже. Подготвям се за влизане в дупката под кея и започвам да отпускам въже. Колкото и да се стараеш лодката винаги отива под кея за това отблъскваш и гледам да не се ударя в острото на гофрата. От там минавам на дълбочина за двигател, не го спускам до край, понеже мъртвите котви са на такава дълбочина че да ги удариш. Паля и отивам на понтоните, като ги обикалям от далечната страна понеже там е малко по дълбоко и не стърчат веригите. От там връзвам лодката поне на две места че влиза и под тези понтони. Оставям двигателя да загрява и отивам да си преместя колата.
Ваденето го правя по обратен ред,но поставям карабината на лебедката върху кея да мога да я стигна и по въжето се изтеглям толкова че да се качи лодкота поне до средата на колесаря и ако успее да мине кантара още по хубаво. Слизам от носа,като пок държа здраво носовото въже и почва да обирам с лебедката.
Едно пускане с обиколката за паркиране на колата ми отнема 10-15 минути, а ваденето около 20 понеже като я няма лодката на колесаря малко трудно го надупвам на точното място.
В понеделник смятам да ходя за попчета,ще тренирам по бързо действие
Аз изградих средната тактика за пускане там : Надупвам с колата колкото трябва колесаря да е във водата, прекарвам въжето от носа през предната ролка на колесаря,качвам се в лодката ,откачам въжето от лебедката като подържам натиск върху носовото въже. Подготвям се за влизане в дупката под кея и започвам да отпускам въже. Колкото и да се стараеш лодката винаги отива под кея за това отблъскваш и гледам да не се ударя в острото на гофрата. От там минавам на дълбочина за двигател, не го спускам до край, понеже мъртвите котви са на такава дълбочина че да ги удариш. Паля и отивам на понтоните, като ги обикалям от далечната страна понеже там е малко по дълбоко и не стърчат веригите. От там връзвам лодката поне на две места че влиза и под тези понтони. Оставям двигателя да загрява и отивам да си преместя колата.
Ваденето го правя по обратен ред,но поставям карабината на лебедката върху кея да мога да я стигна и по въжето се изтеглям толкова че да се качи лодкота поне до средата на колесаря и ако успее да мине кантара още по хубаво. Слизам от носа,като пок държа здраво носовото въже и почва да обирам с лебедката.
Едно пускане с обиколката за паркиране на колата ми отнема 10-15 минути, а ваденето около 20 понеже като я няма лодката на колесаря малко трудно го надупвам на точното място.
В понеделник смятам да ходя за попчета,ще тренирам по бързо действие
Ribarina написа:
Аз изградих средната тактика за пускане там :...
Направи, моля ти се, другият път малко снимки, че ми стана интересно!
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
И на мен ми мина през ума подобна еквилибристика - пускаш после оъиваш до понтоните и т.н.
Абсурдно е, но...
А надуваеми лодки е особено важно да не влязат пи кея, че има хиляди места където може да се нареже.
Абсурдно е, но...
А надуваеми лодки е особено важно да не влязат пи кея, че има хиляди места където може да се нареже.
Снимки трудно ще направя,ама имам една от тези камери дето като се пребиеш отцеляват. Ще видя къде мога да я лепна да ме снима.
За гуменките според мен е най удобно от тази история за джетовете дето плава. Веднъж видях един да си вади лодката на ход там. То има ролки по това нещо . Говорим да си надуеш лодката там. С колесар ще е същият филм като с другите
За гуменките според мен е най удобно от тази история за джетовете дето плава. Веднъж видях един да си вади лодката на ход там. То има ролки по това нещо . Говорим да си надуеш лодката там. С колесар ще е същият филм като с другите
Дам трудна работа за сам човек Пък и в морето си е по добре да сте двама...Ribarina написа:
Аз изградих средната тактика за пускане там
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Академиче, на Сарафово и за двама пак си е трудна работа.
Пламене,аз за те това говорих ве.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Туй дето ти го показваш си е слип.
Туй дето ти го показваш си е слип.
КИРО- мир на праха му
Така и предположих. Но за слипа става дума, че е меко казано странен. Ние успяхме да се разминем без инцидент, докато пускахме и вадихме, хем нямаме пътека на колесаря, но шансът да се претрепе човек си е съвсем реален.
Ами то нещо такова да си вземе тогава човек...
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Що ве Пламене,вързваш едно въже за носа на лодката,и преди да я бутнеш от колесара,
вързваш въжето за лампата на пирса.После от там се качвате в лодката.Не слизаш от колесара на зеленото,
обратното
Слизаш на пирса,като нагласиш колесара във водата,пак с това въже качваш носа на лодката,
после закачаш куката на винча.
Що ве Пламене,вързваш едно въже за носа на лодката,и преди да я бутнеш от колесара,
вързваш въжето за лампата на пирса.После от там се качвате в лодката.Не слизаш от колесара на зеленото,
обратното
Слизаш на пирса,като нагласиш колесара във водата,пак с това въже качваш носа на лодката,
после закачаш куката на винча.
КИРО- мир на праха му
Киро не си ли в лодката веднага си с поражения по двигателя. Там някъде изглежда са тръбите за циркулация на водата в пристанището и лодката директно се шибва в тази дупка под кея. Височината е иделна да си строшиш на вдигнат двигател винта че и лодката можеш да заклещи там. Скутера на брат ми спокойно влиза вътре.
Аз сам съм най спокоен в морето. Никой не ми дава акъл,за никъде не бързам, ходя си където искам,често и натюр и да не хвана риба не ми пука. Когато си сам с мислите си почивката е по качествена . Вече пък ако има мераклии ги подбирам малко, че ми хвърлиха две котви,едната с въжето,а другата без да я вържат изобщо.
Зор е пускане и вадене, но съм избрал за сега четири места на които се справям. Това са : Сарафово, плажа на Рибарско селище, Вромос и Черноморец преди ремонта сега не знам как ще е. Като резервен вариянт пускам на плажа на Нефтобазата.
Аз сам съм най спокоен в морето. Никой не ми дава акъл,за никъде не бързам, ходя си където искам,често и натюр и да не хвана риба не ми пука. Когато си сам с мислите си почивката е по качествена . Вече пък ако има мераклии ги подбирам малко, че ми хвърлиха две котви,едната с въжето,а другата без да я вържат изобщо.
Зор е пускане и вадене, но съм избрал за сега четири места на които се справям. Това са : Сарафово, плажа на Рибарско селище, Вромос и Черноморец преди ремонта сега не знам как ще е. Като резервен вариянт пускам на плажа на Нефтобазата.
Едно инфо от мен касаещо лодкарите. Ако вече е споменато някъде във форума, моля да бъда извинен. Местото за спускане на лодки от канала до Фанагория ( срещу Петрол ) вече не съществува. Голям участък от брега на канала пред Новата рейдова кула е засипан с едри камъни. Предполагам като мярка срещу подкопаването на брега от вълните.
Сори ...
Сори ...
vanko4at- ...........................
Брой мнения : 371 Рожд.дaта : 06.05.1967
Години : 57
Споменато е, но по добре два пъти да се каже, от колкото някой колега да си опрости денят за риболов. Вчера ми направи ВЧетепление, че навътре в канала се строят разни неща, някой знае ли какви са и на коя ползу роду са?vanko4at написа: Едно инфо от мен касаещо лодкарите.
Местата за пускане на голяма лодка с колесар са ЕДИНСТВЕНО на Панорама на Златните с такса 5 лв/метър и безплатния слип на Кранево (ако вятъра НЕ е юг и водача на МПС -то е профисионалист с джип 4х4 и капитана има гащеризон и да влезе във водата) - всичко друго си е мазохизъм - като се има в предвид , че в залива няма никаква риба през цялата година.Това за Варна.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
От езерото си е доста удобно даже - дали ще е от Веслец, Хидробазата и някое от другите места там. Е, има 15-ина минути пътуване до ловните места, но пък няма проблем с прибой и тем подобни.
Аз с моя Мечу, отидох задължително на слип и дълбочина поне 60-70см, за предпочитане, метър. Така, че вече е наместен на подобно място и му се очертава там да си стои до края на ноември. Туй, Болата, Бяла, ще са по вода...... Та и на Поморие може с лодката да додъ Стига да има къде да я оставя на сигурно и ако има риба ще и трябва и зареждане с гориво. Разбира се Любака трябва много ласкаво да се изказва за времето и за неговата продължителност, преди таквиз пътувания
В Поморие малко ме съмнява да отидеш с Мечо,ама в Сарафово може да ти покажа как се пуска.
Вчера разбрах че са намалили цените . Миналата година беше 18 лв. Хелинг+ нощувка на вода+парко място за кола и колесар и всичките истории на пристанището. От Април тази година станало 15 лв . това удоволствие.
Като се замисля пък ако стоиш повече от три дена ти е по изгодно да платиш месечна такса. За твоята лодка ще е най-много 50 лв. Е пак всяко влизане на хелинга ще е приключение,ама поне знаеш че ще е прибрана лодката, най голямото постижение за това пристанище.
Като разглеждам траковете на брат ми средно по 20 минути идва предвижването до риболовна деститация на пълна газ. А пък до Курикя със спиране на Св. Иван го е взел за близо два часа,трябва да се направи един пробег да се види за колко време се стига до там без спиране и с постоянна скорос.
Лошо е само че от Югозапад като духне става мазано. Ама пак зависи дали си избрал Поморие или по на Юг да се подвизаваш
Вчера разбрах че са намалили цените . Миналата година беше 18 лв. Хелинг+ нощувка на вода+парко място за кола и колесар и всичките истории на пристанището. От Април тази година станало 15 лв . това удоволствие.
Като се замисля пък ако стоиш повече от три дена ти е по изгодно да платиш месечна такса. За твоята лодка ще е най-много 50 лв. Е пак всяко влизане на хелинга ще е приключение,ама поне знаеш че ще е прибрана лодката, най голямото постижение за това пристанище.
Като разглеждам траковете на брат ми средно по 20 минути идва предвижването до риболовна деститация на пълна газ. А пък до Курикя със спиране на Св. Иван го е взел за близо два часа,трябва да се направи един пробег да се види за колко време се стига до там без спиране и с постоянна скорос.
Лошо е само че от Югозапад като духне става мазано. Ама пак зависи дали си избрал Поморие или по на Юг да се подвизаваш
Страница 14 от 19 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Страница 14 от 19
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing