как изглеждаше 2016 през моите очи
+4
КИРО
gogata1
Моряка
boysa
8 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Какво му трябва после на човек-гореща скара,студена бира и слушател. В къщи единодушно решихме,че пресни филета от голям паламуд на скара е най-вкусната риба, която сме яли до сега.
След този запомнящ се риболов последва разбира се трескаво четене за риболов на паламуди и връзване на разни чипарета. Първите ми опити бяха малко опростени. Ама като знам с какво ги лових, щяха да хващат и те.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
После си намерих и мини балбукатори в кърваво червен цват и забърках нови чипарета. Да има. То материалите на едно чипаре отиваха към десет лева ама кефа сам да си го направиш....
Всичко беше готово ама морето беше друго. Дигна време и за моята лодчица не ставаше. Мина се седмица две. Намерих купувач на лодката. Уговорка за предаване направихме на Болата. Хем да покажа как се кара,хем последен риболов с нея да направя. С ощи един образ рано сабахлянта пуснахме две балбукаторски чипарета зад борда и потеглихме из морската шир. На сто метра от брега ни удари малък лефер. А уж чипаретата за паламуд бяха. Педесет метра след това на двете въдици по два хубави паламуда. Кой да очаква толкова близо в брега такава слука. От там като хукнахме да го дирим. 27километра навъртяхме и една заргана изкарахме. Все пак доволно. Риба за скарата имаше.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
После времето се развали. И рязбира се ,както винаги става излезе лефера. В един ден с много неприятен вятър се оказахме на изгрев слънце щурмувайки към Галата. Добре беше на влизане. Вятъра западен с прогноза за поспиране. Изорахме морето южно от Варна. На мен един удар на паламуд ама се откачи. Колегата два удара едното беше малък лефер,а второто развива трийсет секунди аванс без да се отлепи от дъното и после скъса. Дали беше лаврак или котка. ..само воблера разбра. Вятъра обаче се засили вместо да спадне. В канала имахме "удоволствието" да гледаме от много близо вълни високи по 1,8 м и разстояние между тях от три метра. Ма колко бяхме мокри не е истина. От последния ми лов на лефер не съм се киснал така. Отврат. Пък как друсаше. Един и половина километра за един час ги минахме.
После ми дойде новата лодка. Една стара моя мечта.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Пробвахме я отново дваматя в подобни на предното влизане вълни. Абе според мен има разлика от надуваемата. Повечко се плъзга по водата и от там не залива така зверски. Ама стига за лодката. Като напипахме един чернокопо-леферчета и като го метнахме.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
До 9:00имахме няколко килограма. После изкарахме и няколко сафрида с размера на чернокопите. Беше си истински лов. Новия сонар се показа на ниво и ясно се виждаха отделните сафриди и леферчета на екрана.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Абе щаслив си бях.
То добре ама после времето още повече се развали. На второто влизане с новата лодка беше нещо страшно. Че и сам бях.За в началото реших да вляза само в тихото на буната и леко да подам носа навън. Понеже бях сам то лодката направо беше като перце по водата. Вълните не влизаха вътре и затова реших да пробвам и риби да ловя. Абе имаше много риба ама аз като не му разбирам много на лефера изкарах колкото за една вечеря.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
После времето съвсем се развали. Вълните станаха по два метра и мечки почнаха да се виждат. На прибиране яздих вълните. С 17км в час се държах точно на гребена. Ама като изтърве човек вълната и падне от нея и почне да те Засмуква оня въртоп,а ти си почти с главата надолу....много емоции и адреналин имаше.
Лефера слезе на юг. Тази година реших и аз да сляза след него. Разузнаването беше намерило и пристан и пазач на лодката и колата и всичко необходимо за един спокоен риболов. С две думи много ми хареса Поморие. А и бях успял да се разбера с новия сонар и сканирането на дъното. Много красиво пръснати намъни. Едни хребети подводни, като пръсти от фара проточили се. Едни плата с риби. Малии какъв хубав риболов беше. Е времето хич не беше хубаво и си духаше, че и един от рибарите ни блъсна с пълна газ с неговата лодка ама алуминиевото лодче се справи с всичко. Хванахме си доста чернокоп и няколко огромни лихнуса па и няколко малки паламуда. А вечерта имаше ето това у дома.
Лефера слезе на юг. Тази година реших и аз да сляза след него. Разузнаването беше намерило и пристан и пазач на лодката и колата и всичко необходимо за един спокоен риболов. С две думи много ми хареса Поморие. А и бях успял да се разбера с новия сонар и сканирането на дъното. Много красиво пръснати намъни. Едни хребети подводни, като пръсти от фара проточили се. Едни плата с риби. Малии какъв хубав риболов беше. Е времето хич не беше хубаво и си духаше, че и един от рибарите ни блъсна с пълна газ с неговата лодка ама алуминиевото лодче се справи с всичко. Хванахме си доста чернокоп и няколко огромни лихнуса па и няколко малки паламуда. А вечерта имаше ето това у дома.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
С това закрих риболовния сезон. Не заради друго ами ловния вече беше в разгара си. В интерес на истината морето много изкушаваше с едрите си попове и излезлия по плитчините носител на копчета ама на две места едновременно не става.
Открихме лова на фазан. Намерихме им скривалището (едни обрасли тераси) и няколко лова се надхитряхме с тези красиви и умни птици. Въпреки не особено надъханите кучета имах поводи за снимки.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Покрай фазаните имаше и приятни изненади от рода на бекасите. Летят като нападащ изстребител и от горе на всичко криволичат. Човек ги вижда за две секунди само. С пушка с поставен шок за фазани и с едри съчми за фазани беше трудно да се свали това Фтиче. Реално съм стрелял по три и два от тях позитаха с мен.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Имахме и лов на яребица покрай фазаните. Е там беше най голямата излагация. Не заради друго ама нали все със съчми за фазан сме в пушките. Изкарах си две яребици за снимки ама с правилни патрони щяха да са доста повече. Ама аз съм доволен. От много години лов на яребици съм нямал.
После правих пясъчник за фазани и яребици,че то само да се взема не става. Морски пясък,сол,царевица,жито и ориз ги размесих под една трънка. Всички дребни животинки от околността минаха от там.
Закрих ловния сезон с лова на заек. Беше хубава разходка. Близо шест часова. Видяхме зайчета,постреляхме. Аз по едно време се правех на куче да преследвам ранен заек по дълбока оран ама още явно не ставам за тази работа. Щото след три километра търчане след животинчето го загубих. Все пак в едни гъсти драки дето бекас трябваше само да има скокна зайко и излязах достатъчно бърз и точен да стрелям три пъти и накрая позираме двамата.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
С това закрих годината. Надявам се да ви е харесал разказа. Както обикновенно целта ми не беше да се хвяля,а да споделя с приятели хубавите си моменти. Наслука на всички.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
И ловец и рибар си Ники
Моряка- глоб.модератор
- Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Те тая "перушина"
[You must be registered and logged in to see this image.]
най-ми допада като кулинарен обект.
Браво за репортажа Ники,ти поне си имал емоции и адреналин на МАХ.
[You must be registered and logged in to see this image.]
най-ми допада като кулинарен обект.
Браво за репортажа Ники,ти поне си имал емоции и адреналин на МАХ.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Що не каза по рано бе. Аз се чудя на кого да подарявам
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
А ве мен! Я фърли някоя снимка със сготвен дивеч! Я свиня с нещо си или отлежал фазан по френски? А?
grandal_331- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Ба си трапера!Сичко що Фърка,скача,плува..."под ножа"!Добра година си имал!Тази да ти е още по-добра,че и по-весела!
ПЛУВЧО- ...........................
- Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Чи къв е проблема ?rikitikitavi написа:Що не каза по рано бе. Аз се чудя на кого да подарявам
Надявам се спокойно да посрещна следващата зима....
Ти само ги уцелвай,аз знам как да скубя.
Преди много години се молех на авджиите да ми донесат 5-6 пъдпъдъка,
така си останах с обещанията.После се захванах с люпене и отглеждане на
пъдпъдък - 15г се занимавах с това.И пак съм готов да се метна,
но искам да си направя удобни помещения,и тогава.
Невероятен деликатес е.Нищо че е "домашен",даже е доста по-голям,
изчистен излиза към 250гр,и то само за 3 месеца от излюпването.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
КИРО написа:Чи къв е проблема ?rikitikitavi написа:Що не каза по рано бе. Аз се чудя на кого да подарявам
Надявам се спокойно да посрещна следващата зима....
Ти само ги уцелвай,аз знам как да скубя.
.....................
Не наял се.
Никито ти говори за перушината бре пенЦионер.
Чепарета да правиш.
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
На ЛС ми каза,че на теб я обещал перушината ве,Любак написа:....Чепарета да правиш.
аз пък му обещах да ти я дам.
Ако ти дойде в повече-възглавници,питай булката си.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Убу де. Ще ви напиша една хубава рецептаgrandal_331 написа:А ве мен! Я фърли някоя снимка със сготвен дивеч! Я свиня с нещо си или отлежал фазан по френски? А?
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Дивеча има сухо месо. За да му се наслади човек напълно винаги трябвя да се готви с друго месо.
Сега ще дам рецепта за фазан и патица. Абе за всички птици.
Първо обравотката. Дали ще се пърлят или дерат е по избор. Важно е съчмите и набитите в месото перца да ги няма. Гърдите се отделят от кокала. Бутчетата се отделят ама без да им се маха кокала. Гърдите се режат на шест парчета,а бутчетата се оставят цели. Примерно ни трябват два фазана или две патици. Аз една вечеря става въпрос.
Избираме си един гювеч дето да е към 4-5,литра.
Избираме два три големи картофа. Нарязваме ги на едри кубчета и ги нареждаме на един ред на дъното. Между тях нареждаме два моркова на матрахули. Гледаме да се покрие добре дъното ама да не са смачкани зеленчуците едни към дръги. Да халтавят.
Взимаме кило и половина свинска плешка. По мазничка. Ако нямаме плешка става с бут ама идва леко суховато. Трябва да се сложи свинска сланинка. Нарязваме плешката на кубчета. Като два палеца размер. Нареждаме един ред в гювеча. Ръсим сол,чер пипер и квот обичаме кат подправка. Нарязваме един лук на полумесеци. Наръсввме го да покрие месото. После нареждаме втори пласт свинско. Наръсваме и него. От горе нареждаме парчетата от фазан. Тъкмо един ред са. След това взимаме две сурови наденици и ги натикввме да направят кръгче около гърлото на гювеча. Може и три. Наръсваме отгоре сол и мерудии. После заливаме с олио и бяло вино или бира. Поне чаша вино и от сърце олио. Слагаме едно алуминиево фолио и хлопваме капака. Печем на 180градуса примерно 4часа. Като заухае много добре махаме за половин час фолиото.
Накрая се получава така,че вкуса на дивеча се разпростира из цялото месо. И интересното е,че най вкусни стават картофите.
Сега ще дам рецепта за фазан и патица. Абе за всички птици.
Първо обравотката. Дали ще се пърлят или дерат е по избор. Важно е съчмите и набитите в месото перца да ги няма. Гърдите се отделят от кокала. Бутчетата се отделят ама без да им се маха кокала. Гърдите се режат на шест парчета,а бутчетата се оставят цели. Примерно ни трябват два фазана или две патици. Аз една вечеря става въпрос.
Избираме си един гювеч дето да е към 4-5,литра.
Избираме два три големи картофа. Нарязваме ги на едри кубчета и ги нареждаме на един ред на дъното. Между тях нареждаме два моркова на матрахули. Гледаме да се покрие добре дъното ама да не са смачкани зеленчуците едни към дръги. Да халтавят.
Взимаме кило и половина свинска плешка. По мазничка. Ако нямаме плешка става с бут ама идва леко суховато. Трябва да се сложи свинска сланинка. Нарязваме плешката на кубчета. Като два палеца размер. Нареждаме един ред в гювеча. Ръсим сол,чер пипер и квот обичаме кат подправка. Нарязваме един лук на полумесеци. Наръсввме го да покрие месото. После нареждаме втори пласт свинско. Наръсваме и него. От горе нареждаме парчетата от фазан. Тъкмо един ред са. След това взимаме две сурови наденици и ги натикввме да направят кръгче около гърлото на гювеча. Може и три. Наръсваме отгоре сол и мерудии. После заливаме с олио и бяло вино или бира. Поне чаша вино и от сърце олио. Слагаме едно алуминиево фолио и хлопваме капака. Печем на 180градуса примерно 4часа. Като заухае много добре махаме за половин час фолиото.
Накрая се получава така,че вкуса на дивеча се разпростира из цялото месо. И интересното е,че най вкусни стават картофите.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: как изглеждаше 2016 през моите очи
Че то ако сложиш и някое листо кисело зеле ще стане капама от класа! А с бяло вино ли върви?
grandal_331- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa