ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
+11
Ресьора
georg
ninastefanina
Мънцата
Rimohit
Венци
chapara
КИРО
Иван
Вальо
Петър Василев
15 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
georg написа:
Търсих и акулско филе,ама......!
Що ни каза ти фана ина акула на Поморие
Ресьора- ...........................
- Регистриран на : 18.10.2009
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
Аз не искам да си копувам :6e6ebecd09233a Искам аз да си я хвана и зготвяgeorg написа:Нинче,аз си купих заради сафрида с мляко!
Търсих и акулско филе,ама......!
ninastefanina- ...........................
- Регистриран на : 04.03.2010
Брой мнения : 2237
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
Панирана,но трябва да много прясна .chapara написа:Имам питане за приготовление на Акула
Albena- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
Колеги,имам питане-как най-добре се приготвя ястие с риба-глоса/морски език/?
jorogai- ...........................
- Регистриран на : 15.05.2010
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 02.08.1957
Години : 66
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
На морския език/от нашето море/ му казвам "морска пържола". Чистиш червата и хрилете , посоляваш да постои 15 мин ,малко брашно и слагаш в тигана.Първо от едната страна, после от другата-като пържола. Като е готова, махаш леко кожата и откъм главата захващаш месото. И така 4 филенца падат в чинията, без кости. Кожата също се яде, ако я обичаш.А наздраве!
maestroto- ...........................
- Регистриран на : 30.11.2009
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
От гръцкото море е,но предполагам е същото.Сърдечно благодаря!
jorogai- ...........................
- Регистриран на : 15.05.2010
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 02.08.1957
Години : 66
КОРЕМЧЕТА ОТ АКУЛА С ЛУК И КАРТОФИ НА ФУРНА.
ПРОДУКТИ:
- белени коремчета от акула, около 500 гр картофи, 1 глава кромид лук, прясно мляко 1 пакет,чаша сухо бяло вино, 3-4 яйца, магданоз, смлян черен пипер, сол, олио, пасирани скилидки чесън, соев сос на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Коремчетата измиваме обилно под течаща вода и отцеждаме.Накисваме за около 2 ч в прясно мляко.Отцеждаме и порциите/коремчета/ накисваме в марината от:
-нарязан на ситно 1/2 глава кромид лук, 1/2 чаша вино, соев сос, олио, чесън.Престояват 30 минути.След това леко ги запръжваме като периодично ги обръщаме от всякъде .През това време картафите нарязваме на дребно и смесваме с остатъка от лука и виното.Сипваме и малко вода и задушаваме на тих огън.След като сместа е готова изсипваме в тава за печене предварително намазнена с олио и върху нея разпределяме равномерно коремчетата и печем на 175 градуса-15 минути.Изваждаме тавата и поливаме ястието с предаврително разбитите жълтъци на яйцата смесени с малко сол, смлян черен пипер и чесън, а също така добавяме и малко магданоз.Разбъркваме добре и допичаме ястието докато яйцата се зачервят и хванат приятна апетитна коричка.И а не забравите за биричката , защото с такова ястие една двулитровка никак няма да ни е излишна.Наздраве и да Ви е сладко!
- белени коремчета от акула, около 500 гр картофи, 1 глава кромид лук, прясно мляко 1 пакет,чаша сухо бяло вино, 3-4 яйца, магданоз, смлян черен пипер, сол, олио, пасирани скилидки чесън, соев сос на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Коремчетата измиваме обилно под течаща вода и отцеждаме.Накисваме за около 2 ч в прясно мляко.Отцеждаме и порциите/коремчета/ накисваме в марината от:
-нарязан на ситно 1/2 глава кромид лук, 1/2 чаша вино, соев сос, олио, чесън.Престояват 30 минути.След това леко ги запръжваме като периодично ги обръщаме от всякъде .През това време картафите нарязваме на дребно и смесваме с остатъка от лука и виното.Сипваме и малко вода и задушаваме на тих огън.След като сместа е готова изсипваме в тава за печене предварително намазнена с олио и върху нея разпределяме равномерно коремчетата и печем на 175 градуса-15 минути.Изваждаме тавата и поливаме ястието с предаврително разбитите жълтъци на яйцата смесени с малко сол, смлян черен пипер и чесън, а също така добавяме и малко магданоз.Разбъркваме добре и допичаме ястието докато яйцата се зачервят и хванат приятна апетитна коричка.И а не забравите за биричката , защото с такова ястие една двулитровка никак няма да ни е излишна.Наздраве и да Ви е сладко!
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Re: ЯСТИЯ ОТ МОРСКИ РИБИ!
1,1/2 кг цаца я измиваме под течаща вода и отцеждаме.на всяка рибка късаме главата като по този начин с нея излизат и вътрешностите.Овалваме в смес от царевично нишесте , соев сос , сухо бяло вино , лютив пипер.Пържим в силно загрято олио до готовност.През това време стомаха ни се свива в очакване , но поне знаем защо.
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго