GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ

+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters

Страница 9 от 40 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Next

Go down

ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ - Page 9 Empty Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ

Писане  Шморхи Съб 25 Дек 2010 - 1:15

Kaто цена изглежда доста добре. Като форма....хем ми харесва, хем имам известни резерви. Носа е доста...стеснен, а това казват, било по-стара концепция. Т.е. по-новите модели надуваеми са с еднаква форма от кърмата, до носа. Смисъла е такъв, че тесния нос помага на лодката да цепи по-добре водата, но глисиращата лодка не се нуждае от тесен нос, а от остър кил. Така или иначе балоните са над водата и дали са стеснени към носа или не, няма голямо значение. Това са...разни размишления такива, който не са кой знае колко важни.
Това, което за мен е по-голям минус е сравнително малката ширина на лодката. Само 1.60м, а според мен(изказвам само личното си мнение), би трябвало да е 1.70.
Накратко, ако беше 1.70 и с прави балони от кърмата, до носа - всичко е наред.
Обаче пак идваме на цената. Трудно ще се намери по-евтин риб на такъв размер.
Може би това - [You must be registered and logged in to see this link.] е на сходна цена(гледай червената лодка. Бялата е 420 см.) Размера е 360х170 - 2700 лева. Нито една от двете съм виждал наживо. Хубаво би било да се разгледат отблизо и ръчичката да пипне. Тогава ще е по-лесно.
Аз бих се насочил по-скоро към червената(украйнска е м/у другото-поне така мисля) и след това към египетската.
[You must be registered and logged in to see this link.] - това е сайта на тази, за която питаш.
Успех!
Шморхи
Шморхи
...........................

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Писане  Шморхи Съб 25 Дек 2010 - 1:32

Понеже жената си легна, а аз се зачетох тук и ми стана, така...интересно, та се замислих. Каква би била идеалната МАЛКА лодка, тип РИБ според мен?
Размер - 380х170-175
Гребла, които не са на борда, а монтирани отвътре и отстрани на борда(мисля, че Хонда или Ямаха са така). Така спокойно си монтирам тентата лятото, а и мога да си седя където си искам на балона. С гребла отгоре на балона, тентата ползва болтовете на греблата и двете неща си пречат взаимно.
Въже около борда, но право, а не на полуобороти, както масово се прави и да не опасва цялата лодка, а само около зоната на греблата.Писнало ми е да закачам куките от чепарето по въжето и да ги вадя по 5 мин.
В предната част, отгоре на балоните, вместо въже, да има PVC халки като дръжки(сещате се за какво говоря)
Релефно дъно за да не е хлъзгаво.
2 външни халки на транеца за буксир, котва и прочие
По-дълбока вана за отичане на водата около пробката на транеца - ако нямаш по-дълбоко място, водата е разлива по цялата лодка и ти и оборудването се мокрите.
Вътрешни дръжки като на лодките на Хонда -удобно за пасажерите.
Халка за колесар на твърдото дъно + халка/ръкохватка на балона на носа.
Пробка за отичане на водата, която се отваря отвътре, а не отвън.
Предпазна лента около бордовете с берт за да връща водата или поне част от нея, когато пръска.
4 дръжки на бордовете отвън, но швартови, а не обикновенни.
Кубрик на носа с отвор за въже, както и с водач и Т образна утка(или както се казва на носа).
"Права линия" на балоните от кърмата, до носа + леко вдигнат нос. Пак справка към Хонда или по-скоро Ямаха. Моята не е с толкова ясно изразен вдигнат нос и доста неприятно пръска понякога, па аз не обичам така. sunglasses2
Това е в общи линии. Дреболийки са, но радват и помагат на човека. Лошото е, че до момента не съм видял такава лодка, но идеални неща няма по разбираеми причини. Ако имаш всичко, което искаш на една лодка за малко пари...няма да си купиш по-скъпа и този, който ги прави ще загуби едни пари. poorsmilie
Шморхи
Шморхи

Писане  vvt1970 Съб 25 Дек 2010 - 10:30

Благодаря за изчерпателния отговор! worshippy
И аз забелязах, че отпред е стеснена, но не знаех, че това е по-стара концепция.
Относно фиорда - не съм сигурен в качеството на изработка - аз руска(украинска) кола
примерно не бих си купил! sunglasses2
vvt1970
vvt1970

Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54

Писане  Мънцата Съб 25 Дек 2010 - 21:12

vvt1970 написа:
Относно фиорда - не съм сигурен в качеството на изработка - аз руска(украинска) кола
примерно не бих си купил! sunglasses2
Владо, BRIG-овете са украински, но са си мноо готини лодки 570556 sunglasses2
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  gogo26 Пон 27 Дек 2010 - 10:53

Хм...Вижте какво намерих
[You must be registered and logged in to see this link.]
Правят от рибче 2.5м до бойни фрегати за флота.... 41990
Работят само с хипалон,и всичките им дилъри са само в Турция...няма цени..няма сайтове на дилъри само телефони.....огромно разнообразие от РИБове.... 488232
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971

Писане  pivkoto Пон 27 Дек 2010 - 11:37

Гого ако докопаш цени казвай ,че и аз ги харесах...Но дали има смисъл до 3 метра да е риб.
pivkoto
pivkoto

Брой мнения : 1011 Рожд.дaта : 24.09.1976
Години : 48

Писане  EU_BG_akademika Пон 27 Дек 2010 - 11:54

pivkoto написа:Гого ако докопаш цени казвай ,че и аз ги харесах...Но дали има смисъл до 3 метра да е риб.
Единствения начин, като изключим телефона де, е да им се напише маил и да се пита за за цена на определен модел.....
Наистина са супер, оборудват си полицията и военоморските сили с тях........ има смисъл да се вземе само без да се плащат разни мита,акцизи дедесета и други обирджийста........ с тях мисля че ще излезе по скъпо от китайските... 226711
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  gogo26 Пон 27 Дек 2010 - 12:31

Ми то до 3м няма смисъл от лодка 12666 И надуваем матрак ще върши същата работа :6e6ebecd09233a
Абе-мита и акцизи :525707397c05bb Все ми се струва че нещо може да мине,мушнато между други багажи :6425deb86829a0
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971

Писане  Шморхи Пон 27 Дек 2010 - 12:46

Не се лъжете, че като са турски, ще са евтини. Турските лодки по правило са си скъпи(изключвам) аналозите на нашите царевски лодки. Имат доста добри и надуваеми и стъклопластови лодки, но цените им принципно доста се разминават с термина "изгодно". Някъде в къщи ми се мотаеше ценова листа на турски рибове и цените бяха все едно да си купиш Зодиак...айде минус 20%.
Ето ги и тях, плашете се на воля. spying
[You must be registered and logged in to see this link.]
Обявената цена е без ДДС, доколко си спомням турския език. Лодката обаче е от Хипалон.
Шморхи
Шморхи

Писане  nikgeo Пон 27 Дек 2010 - 13:05

Шморхи, направил си много добър разбор на RIB-а Т360. За това искам да те попитам нещо: Гледах тендерите им ProTender370 и 430. Защо аджеба са толкова тежки? Модела 370 е 180 кг., а 430 - 210 кг., до като, аналогични китайски RIB-ове, са със 60-70 кг. по леки?
nikgeo
nikgeo

Брой мнения : 709 Рожд.дaта : 20.07.1956
Години : 68

http://nikgeo.eu/

Писане  Шморхи Пон 27 Дек 2010 - 13:41

Е, чак разбор.. sunglasses2 Това просто си е мое мнение, но аз дори не съм я виждал на живо лодката. И все пак цената е повече от добра. За такива пари може само сглобямо дъно да се купи, а лодката не изглежда никак зле в крайна сметка.
Другите са значително по-тежки защото имат конзола, вграден резервоар-седалка и всичко това е от пластмаса или какъвто там е материала на дъното и утежнява конструкцията.
Шморхи
Шморхи

Писане  Шморхи Пон 27 Дек 2010 - 20:31

А защо така сте полудели по РИБ-овете? Имат доста недостатъци наред с предимствата.
Шморхи
Шморхи

Писане  vvt1970 Пон 27 Дек 2010 - 21:06

Еми щото няма хубави стъклопластови на сносни цени 509601
vvt1970
vvt1970

Писане  Шморхи Пон 27 Дек 2010 - 22:01

Ето тези, ми се струва, че не са зле:
1. [You must be registered and logged in to see this link.]
2. [You must be registered and logged in to see this link.]
3. [You must be registered and logged in to see this link.]
Мисля, че и трите са добър вариант. Носят и по-големи двигатели, имат доста място на борда...Стават и за разходка и за риболов... Не гледам под 4 метра, защото са като черупки в морето. Клатят се безобразно и не могат да носят кой знае колко мощен двигател.
Шморхи
Шморхи

Писане  vvt1970 Пон 27 Дек 2010 - 22:59

Първата съм я гледал на живо - правят ги в кв.Аспарухово. Препоръчаха ми я, но нещо не ме грабна, а и не съм сигурен, че ще е много стабилна при вълна.
vvt1970
vvt1970

Писане  Мънцата Вто 28 Дек 2010 - 0:14

vvt1970 написа:Първата съм я гледал на живо - правят ги в кв.Аспарухово. Препоръчаха ми я, но нещо не ме грабна, а и не съм сигурен, че ще е много стабилна при вълна.
Прави ги Сашо в Багра - Аспарухово sunglasses2 На Румбата /Фишфрена/ е такава 4м.
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971

Писане  Шморхи Вто 28 Дек 2010 - 2:21

Аз по-скоро последната харесвам. Верно, по-скъпичка е, но е доста по-голяма и сериозна лодка. А ако и се сложи 30 к.с. двигател мисля, че 50 км/ч са постижима цел.
Не съм сигурен, че рибовете са най-добрите лодки, а виждам някаква...истерия покрай тях. Не, че са лоши, напротив, но са надуваеми, а това си води доста недостатъци след себе си, особенно за размер до 5, каквито най-често можем да си позволим.
1. Ограничено място на лодката
2. Материята, дори и Хипалон се нуждае от несравнимо повече поддръжка от една твърда лодка
3. Риска от спукване е съвсем реален
4. Живота им е доста по-малък от този на една твърда лодка. Каквото и да я правиш, надуваема лодка ако изкара 10 години, значи си постигнал много с нея.
И аз ги харесвам много, дори бях като вас, луд фен, но напоследък започнах да се заглеждам повече в твърди лодки и макар, че горните лодки да са...с доста неугледен вид, сравнение със "синия уебед" или зодиака на Тошето, не са никак лоши.
Да не говорим, че двата споменати риба са на доста по-сериозна цена от 2-3 хиляди лева. sunglasses2
И ако си говорим за бюджет от....20-30 хиляди лева...може да се изровят доста, ама доста квалитетни твърди лодки около тази цена.
Шморхи
Шморхи

Писане  КИРО Вто 28 Дек 2010 - 6:37

Твърди лодки - абе ще стигнете до истината,
ама доста трябва да се опарите още.
Една такава твърда лодка от 5м също може да се оборудва с
воланите и конзолите му,а и доста по-лека ще е според мен.
Абе карайте така за сега.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  ПЛУВЧО Вто 28 Дек 2010 - 9:40

Мънцата написа:
vvt1970 написа:Първата съм я гледал на живо - правят ги в кв.Аспарухово. Препоръчаха ми я, но нещо не ме грабна, а и не съм сигурен, че ще е много стабилна при вълна.
Прави ги Сашо в Багра - Аспарухово sunglasses2 На Румбата /Фишфрена/ е такава 4м.
Не съм сигурен дали такава има Румбата,ама неговата вози като Голф единичка.Недай си Боже да има по-голяма вълна,сичкото Фътре влиза,като си на ход.
Сашо го познавам.Добре ги прави лодките,здрави са,но трябва да се взима по-голяма лодка за море.Това са и неговите думи.Риб е по-мореходна лодка според мен,освен ако стъклопластовата не е по-голяма от 6м.Ама аз кораб не искам.
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  milen kordov Вто 28 Дек 2010 - 10:10

Мънца,дето говорихме за тентата.
Това имах в предвид.

[You must be registered and logged in to see this image.]
milen kordov
milen kordov

Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 52

Писане  Шморхи Вто 28 Дек 2010 - 10:13

4 м. лодка идва малко мъничка за морето, а и трудно ще се намери вариант, който да е с по-висок борд, който малко от малко да пази. 4 метра надуваема пак е малка, па ако ще да е най-най-скъпия и гъзарски модел, на най-престижната марка. 4.5 и нагоре е варианта, но те и рибовете, които масово се харесват са с такива размери.
Не съм сигурен, че рибовете са по-мореходни. Лодката с която най-често излизаме е полиетиленова, 4.5 метра с централна конзола и се справя доста добре и при много неприятно време. А въобще не се води лодка за море. Мисля, че я водят "bay boat", което е различно от офшор боат. Карали сме във вълни по метър и нагоре. Е, пръска малко вътре, но пък какво толкова - сухо дупе, риба не яде. Височината на борда е 2 педи, което е доста малко и въпреки това се държи много добре в кофти време.

Последната промяна е направена от Шморхи на Вто 28 Дек 2010 - 10:22; мнението е било променяно общо 1 път
Шморхи
Шморхи

Писане  ???? Вто 28 Дек 2010 - 10:19

Категорично съм против твърда тента........прекалено е задължаваща,мимимум платнището трябва да е лесно сваляемо
Anonymous
????
Гост

Писане  tano Вто 28 Дек 2010 - 10:38

Тошето написа:Категорично съм против твърда тента........прекалено е задължаваща,мимимум платнището трябва да е лесно сваляемо
Тоше съгласен съм,за риболов понякога пречи и трябва да се згъва светкавично -Петьо е сложил на неговата от едната страна вместо обикновенно въже -еластично и с едно докосване се прибира :609c1f728720fb .Но на лодката която правя и е5.4м ще има достатъчно място и ще я правя твърда от инокс за да може да става и кабина sunglasses2 [You must be registered and logged in to see this image.]като тази
tano
tano

Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970

Писане  Тедо Вто 28 Дек 2010 - 10:40

никой не е казал, че РИБовете са най-добри... Просто са най-стабилни на вълна и най-леки - например 450см РИБ тежи 133кг с конзолата и седалките, а това е колкото 4м стъклопластова без конзола...

Гледайте по Animal Planet в сериите за китовете на какви вълни излизат с 6-метров РИБ и правят 50кмч... Единият път се изгубиха, щото между вълните не се вижда кораба...
Тука на нашето "море" по-горе споменават за 1-метрови вълни sunglasses2 Там при тихо време са 3 метра, а водата е около 0С...
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 50

http://www.zanderbg.com

Писане  Тедо Вто 28 Дек 2010 - 10:43

хубаво е тентата да е сгъваема, иначе с колесара става 3 метра /и повече/ висока и става проблем транспортирането...
Вярно, че ти си на о-в и морето ти е съвсем близо, но ние софиянците си държиме лодките в гаражи и пътуваме минимум 100км за да пуснем на вода... :21fe7b94c4e424
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 50

http://www.zanderbg.com

Писане  Sponsored content

Sponsored content