ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
+14
Петър Василев
strijok
КИРО
paynera
Румен Ганев
Мънцата
Tiho Todorov
batjoro81
vvt1970
justinian
maestroto
tano
savi aleksiev
topgun
18 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Ок.
Ще се опитам да направя превода върху видеото за да се разбере всичко каквото казва цицорестата ,макар,че до сега не съм правил такова нещо.
Ще се опитам да направя превода върху видеото за да се разбере всичко каквото казва цицорестата ,макар,че до сега не съм правил такова нещо.
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
И аз нямам търпение за превода,може и със субтитри да е!
А пък от моя скромен опит съм забелязал,че съвсем прясната хамсия много трудно се обезкостява(Например талянджийската)Трябва да престои малко в кофата,а най-лесно обезкостявам мрежарската,която в повечето случаи е с напукани кореми.
А пък от моя скромен опит съм забелязал,че съвсем прясната хамсия много трудно се обезкостява(Например талянджийската)Трябва да престои малко в кофата,а най-лесно обезкостявам мрежарската,която в повечето случаи е с напукани кореми.
недялко радков- ...........................
- Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 59
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Заредил съм едни 3 кила в морска сол вече трета седмица и не знам ко да я правя по коя рецепта демек
Живот и здраве ако вземе че се проведе тая прословута среща на Боклуците мое и да я опитаме
Живот и здраве ако вземе че се проведе тая прословута среща на Боклуците мое и да я опитаме
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Бях почнал и превел до почти края и нещо се бъгна програмата,но обещавам ,че скоро ще го направя
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Обещаното,обещано
Не съм го превел дословно всичко,защото има и доста излишно.
Надявам се да съм ви бил от полза
Не съм го превел дословно всичко,защото има и доста излишно.
Надявам се да съм ви бил от полза
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Супер Само на разбирам защо не трябва да се мие рибата ?
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Интересна рецепта Петьо.
Ще се пробва значи.
И превода е добър.
Ще се пробва значи.
И превода е добър.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Преди да се почне почистването пак ли не се мие както я вземеш от магазина така, без да види грам вода или може да се изплакне първоначално
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Не ве Ванка,разбира се,че се мие като я вземеш от магазина.След солта и след оцета не се мие,а се изцежда в суротири(как се казва на български,,купа с дупки )strijok написа:Преди да се почне почистването пак ли не се мие както я вземеш от магазина така, без да види грам вода или може да се изплакне първоначално
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Гевгир се казва купата с дупки Рецептата ще бъде пробвана :)
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Речено-сторено!Благодарско за превода!Едно кило ракия от мен при първа възможност,ако не по- рано на националната!
недялко радков- ...........................
- Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 59
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Разбраф, довечера ще заредим първата доза
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Аз си правя малко понеже тук винаги има прясна Хамсия и я държа в сол и оцет 4-5 часа,а не както казва тя само 3 часа и после я изцеждам и заливам с маслинено олио.На другия ден почвам да си мезя от рибата.Оставям я да си дръпне и малко олио.
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Предполагам няма проблем ако държа рибата по 10-12 часа в сол и после в оцет, не за друго ми вечер докато спим да не се занимавам през деня.
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Ванка не е ли прекалено дребна за 12-часа в сол?
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Дребна,ама мазна.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Тя каката не е мазна,а пуФкава...Петър Василев написа:Като каката от клипа лиКИРО написа:Дребна,ама мазна.
"Зарибихте" ме и мен с тва мезе. Довечера залагам някоя доза...
ПЛУВЧО- ...........................
- Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Тъй де, няма да я ядем на два пъти, все пак са 2 кила
Колко да е дребна избрана по поръчка амен амен една педя
Колко да е дребна избрана по поръчка амен амен една педя
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Аз винаги имам в хладилника и си правя по същата рецепта всякаква риба.Сега имам сардина,германос и сафрид
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Към маринатата ако се нахакат малко нарязани на ситно лимони и маслини,предполагам ,че ще стане още по-добра.
По принцип рядко се занимавам с консервиране на риба ,ама и аз се зарибих и ще пробвам още тия дни докато не ме е домързяло.
По принцип рядко се занимавам с консервиране на риба ,ама и аз се зарибих и ще пробвам още тия дни докато не ме е домързяло.
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
И аз вероятно ще заменя тревата/магданоза с лимонче и маслинки
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
02.04.2014
Маслинката ми се струва ,че ще промени вкуса на рибата!
.
Лемончето си го изцеждай после.като сложиш мезето на масатаstrijok написа:И аз вероятно ще заменя тревата/магданоза с лимонче и маслинки
Маслинката ми се струва ,че ще промени вкуса на рибата!
.
Re: ХАМСИЯ ПО ГРЪЦКИ.
Въх,бая сол ще глътне тая бре.....Петър Василев написа:Като каката от клипа лиКИРО написа:Дребна,ама мазна.
Стрижко,нарежи малко пера от пресен лук,малко копър,
малко розмарин,и слагай там другите ти прищявки.
Това е за бързата консумация де.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa