Какъв е смисълът ...
+29
chapara
Георги Вутов
Rimohit
roko koko
paynera
divein
cochi75
Венци
Ресьора
Pavkata 1977
topgun
ПЛУВЧО
strijok
cerberus
gogo26
Любак
vvt1970
tano
Жоро_Приселци
ivu
Петър Василев
maestroto
eminem94
КИРО
savi aleksiev
Albena
Saxon
Моряка
Мънцата
33 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Какъв е смисълът ...
Ами, ако не е ходил две седмици за риба кво става?Петър Василев написа:Положението ще се затегне,,,тоест,10-те дни ще станат по-малко .Това ще го решим утре с Киро.
Трябва по задължение да пише по разни теми и това е безмислено. Някои колеги си крият местата, където са направили успешен излет, но и тях ги разбирам(предимно за сладководния), щото пишеш примерно хванах щука 5кг. на място Х и след два дена отиваш събор от хора и много простотия!
Карайте го по-спокойно и великодушно, който иска да пише, да пише, който не иска той постепенно сам ще си отпадне. :609c1f728720fb
Марински пий още един "бушмилс" и не приемай нещата толкова навътре
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Понеже съм на работа и имам малко свободно време смятах да Ви надуя главите с нравоучения.
Но се появи това младо момче и го каза : - точно, ясно и кратко.
Всичките колеги приятели не можем да бъдем. Това са твърде лични взаимоотношения. Да не обезценяваме думичката. Но можем да бъдем поне добронамерени колеги.
Но се появи това младо момче и го каза : - точно, ясно и кратко.
Другото което ме смущава малко е : Форум за приятели.ivu написа:На сила хубост не става. Всичко според мен опира до самосъзнанието. :609c1f728720fb
Всичките колеги приятели не можем да бъдем. Това са твърде лични взаимоотношения. Да не обезценяваме думичката. Но можем да бъдем поне добронамерени колеги.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Любо, може да не сме приятели, защото не сме се срещали. Ама като се видим по срещите, що тъй си пасваме, не мога да разбера. И ставаме приятели.
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
Владо, чети правилно - въпросните 10 дни са "гратисния" период, във който даден потребител е длъжен да се представи пред колегите си от форума Пример - до преди 2 часа имаше трима такива четящи, които явно могат да четат, но не и да пишат, защото четоха, четоха и си излязоха. Добре де - какво им пречеше да се представят След 10 дни като ги шкартират, почват - ама аз не разбрах, ама това, онова. Ми що не забравят да ходят на работа - щото шефа им ши ги Бан-не нали? Еми почти същото еvvt1970 написа:Ами, ако не е ходил две седмици за риба кво става?Петър Василев написа:Положението ще се затегне,,,тоест,10-те дни ще станат по-малко .Това ще го решим утре с Киро.
Трябва по задължение да пише по разни теми и това е безмислено. Някои колеги си крият местата, където са направили успешен излет, но и тях ги разбирам(предимно за сладководния), щото пишеш примерно хванах щука 5кг. на място Х и след два дена отиваш събор от хора и много простотия!
Карайте го по-спокойно и великодушно, който иска да пише, да пише, който не иска той постепенно сам ще си отпадне. :609c1f728720fb
Марински пий още един "бушмилс" и не приемай нещата толкова навътре
п.п. Я, моя любимец г-н Eger пак се появи. Ами заповядай - обсъждаме точно такива като теб :609c1f728720fb
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
За морето сте прави колеги,там е важна информацията и обикновено е валидна няколко часа.Там рибата къща няма!
Евала на Варненската група,а от Варна надолу никой от четящите тук ли не влиза в морето?
Но не така стои въпроса по вътрешните водоеми.С удоволствие казвам как,какво,кога, но не и КЪДЕ!
Така с едно казване къде,станах причина за унищожаването на една река:
Преди няколко години,след като скъсах един чифт маратонки, открих едно местенце в Балкана където си ловях някакви мутирали пъстърви по около килограм и имах глупоста да кажа на един приятел мястото.След два дена той отива с още двама (не ми казаха какво са хванали но явно има),след една седмица отивам и срещам по рекичката 5 човека от които 3 местни рогачи, чудещи се как се хваща с въдица На следващата седмица бяха измрели и мамарците по реката-всичко беше изтровено
Тука принципа е следния:
1-някой хваща риба и се научава мястото
2-препълнено с рибари не можеш да хвърлиш въдица
3-минават мрежарите
4-идва "чичко 220 волта"
5-можеш да се къпеш на воля без да те ухапе риба,и бръмбарите са избити
Това е накратко картинката А ходи се хвали,а де
Евала на Варненската група,а от Варна надолу никой от четящите тук ли не влиза в морето?
Но не така стои въпроса по вътрешните водоеми.С удоволствие казвам как,какво,кога, но не и КЪДЕ!
Така с едно казване къде,станах причина за унищожаването на една река:
Преди няколко години,след като скъсах един чифт маратонки, открих едно местенце в Балкана където си ловях някакви мутирали пъстърви по около килограм и имах глупоста да кажа на един приятел мястото.След два дена той отива с още двама (не ми казаха какво са хванали но явно има),след една седмица отивам и срещам по рекичката 5 човека от които 3 местни рогачи, чудещи се как се хваща с въдица На следващата седмица бяха измрели и мамарците по реката-всичко беше изтровено
Тука принципа е следния:
1-някой хваща риба и се научава мястото
2-препълнено с рибари не можеш да хвърлиш въдица
3-минават мрежарите
4-идва "чичко 220 волта"
5-можеш да се къпеш на воля без да те ухапе риба,и бръмбарите са избити
Това е накратко картинката А ходи се хвали,а де
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Те за тва говоря За сладководния е ясноgogo26 написа:За морето сте прави колеги,там е важна информацията и обикновено е валидна няколко часа.Там рибата къща няма!
Хайде да не се обиждаме на сладководни ! Нашите риби също могат да плуват :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb
Saxon- ...........................
Брой мнения : 439 Рожд.дaта : 09.12.1967
Години : 56
gogo26 написа:
От Варна надолу си имат "група" в друг форум и явно информацията както за сладководния, така и за морския риболов се споделя 99% там
Така в общофорумен план, едва ли има по-голяма подигравка със всички останали колеги, създаването и функционирането на т.н. "групи"- членовете им ползват цялата информация на форума а споделят за дадения регион само помежду си, без останалите да знаят за какво става въпрос. Нещо повече- след като има създадено едно такова ядро за конкретния регион, то всеки риболовец от региона, иска или не иска, трябва да влезе в групата за да може да получава конкретни информации... дори и принципно да не е съгласен със съществуването на тези механизми за споделянето на информация; той просто няма алтернатива.
Видно е и че наличието на групи в един форум, неминуемо рефлектира и върху другите форуми- защо да с споделя тук пред 500 потребители, когато това може да става на друго място и само между 35 потребители.
Евала и БЛАГОДАРЯ на форумното ръководство, че не допусна този сепаратизъм да се завихри и тук(макар че в началото имаше леко залитане в тази посока) :d5b65c17bec10f :thumbsupsmiley
п.п. ако питате мен и понеже се очаква разрастване на Форума, темата си е точно и за тук
????- Гост
Преди 10-15 години зарибих един малък водоем със щука (300Х300 м), водоема отдалечен от цивилизацията, в планината, контрол никакъв, даже и местните не го знаят, беше пълен с едър див шаран, дребни линчета и рядка каракуда.
5 години след като хвърлих щуката го посетих, на всяко хвърляне вадех по една, беше се размножила много. Преди 4 години някой пусна тема в риболовен форум, за този гьол, за това че било извадено "чудовище" 7 килограмова щука. След това тана страшно, стотици риболовци, гъз до гъз, водоема побелял, всеки с по 50-тина тапи. За 2-3 седмици с рибата се приключи, сега няма даже и слънчевки... Боли ме, защото там съм израсъл, там станах рибар, там хванах първия си шаран. Сега няма риба, няма и рибари, когато ходя там си хвърлям въдицата, ей така и е наслаждавам на красивата природа.
Не си мислете, че морето е бездънна яма, сравнете само какво е било преди 15-20 години.
Преди 2 години бях по нашето черноморие, влезнах в един рибарски магазин да си купя риба, " голямо разнообразие" замразена скумрия от "Сиера Леоне", черноморски сафрид, колкото нокъта ми и черноморски ПАЛАМУД , колкото половината ми пръст!??? Ми това е престъпление и по-лошо, катастрофа, унищожение, на рибата трябва да се даде поне някакъв шанс!
Според мен с информацията трябва да се внимава, не е нужно да е общо достояние, поне докато не си променим манталитета!
5 години след като хвърлих щуката го посетих, на всяко хвърляне вадех по една, беше се размножила много. Преди 4 години някой пусна тема в риболовен форум, за този гьол, за това че било извадено "чудовище" 7 килограмова щука. След това тана страшно, стотици риболовци, гъз до гъз, водоема побелял, всеки с по 50-тина тапи. За 2-3 седмици с рибата се приключи, сега няма даже и слънчевки... Боли ме, защото там съм израсъл, там станах рибар, там хванах първия си шаран. Сега няма риба, няма и рибари, когато ходя там си хвърлям въдицата, ей така и е наслаждавам на красивата природа.
Не си мислете, че морето е бездънна яма, сравнете само какво е било преди 15-20 години.
Преди 2 години бях по нашето черноморие, влезнах в един рибарски магазин да си купя риба, " голямо разнообразие" замразена скумрия от "Сиера Леоне", черноморски сафрид, колкото нокъта ми и черноморски ПАЛАМУД , колкото половината ми пръст!??? Ми това е престъпление и по-лошо, катастрофа, унищожение, на рибата трябва да се даде поне някакъв шанс!
Според мен с информацията трябва да се внимава, не е нужно да е общо достояние, поне докато не си променим манталитета!
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Съгласен съм, но и на никой попитал на ЛС или по тел. не съм отказал инфо, стига дори бегло да съм чувал за него.cerberus написа:....Според мен с информацията трябва да се внимава, не е нужно да е общо достояние, поне докато не си променим манталитета!
Относно групите ........ за мен е ясно, горния цитат е в пълна сила.
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Аз като ходя и хващам(рядко),пиша.Като ходя и не хващам(по-начесто),пак си признавам всичко
Ходете за риба,хващайте и споделяйте драги ми колеги и приятели съфорумници.И да не хванете нищо,остава ви удоволствието,че сте били сред природата,и можете да ни направите съпричастни с вашите преживявания.:609c1f728720fb
Ходете за риба,хващайте и споделяйте драги ми колеги и приятели съфорумници.И да не хванете нищо,остава ви удоволствието,че сте били сред природата,и можете да ни направите съпричастни с вашите преживявания.:609c1f728720fb
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Значи - тази тема бе пусната специално за морския риболов,и то в БГ.
Да не размиваме нещата.
gogo е прав,че при нас инфото държи 1-2 часа,понякога и по-малко.
Това искаме да направим - който може да дава инфо на момента.
101-годишния,не унивай бре младеж,от миналата година морето се оправя с космическа скорост.
Толкова ува като миналата година,през живота си не бях виждал.
А тази година от към страна на ема,е още по-добра с разнообразието си.
Днес примерно - 60 лодки по 20кг граца,сложи ги тон и половина.
Чернокопа ще омете поне 4 пъти повече до вечерта.
Оня ден когато изби сафрида.
От Кранево до Дружба са поне 10км,и сметни по 1000м навътре,и по 6-8м в дълбочина.
Всичко беше пълно със сафрид и граца.
Ако е чисто морето - въдиците не могат да го изпразнят
Сладководните да не се дразнят де - и до техните магазини ще дойде сафрида
Иначе много добре си ги разбирам.
Бачо,това с нашите групи си беше майтап - ей сега ще си направя една за мен ако искам.
Да не размиваме нещата.
101-годишния,не унивай бре младеж,от миналата година морето се оправя с космическа скорост.
Толкова ува като миналата година,през живота си не бях виждал.
А тази година от към страна на ема,е още по-добра с разнообразието си.
Днес примерно - 60 лодки по 20кг граца,сложи ги тон и половина.
Чернокопа ще омете поне 4 пъти повече до вечерта.
Оня ден когато изби сафрида.
От Кранево до Дружба са поне 10км,и сметни по 1000м навътре,и по 6-8м в дълбочина.
Всичко беше пълно със сафрид и граца.
Ако е чисто морето - въдиците не могат да го изпразнят
Сладководните да не се дразнят де - и до техните магазини ще дойде сафрида
Иначе много добре си ги разбирам.
Бачо,това с нашите групи си беше майтап - ей сега ще си направя една за мен ако искам.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
КИРО написа:Значи - тази тема бе пусната специално за морския риболов,и то в БГ.
Да не размиваме нещата.
Който си прави гъдел с някой от групата на "Варненските катили" ще се разправя с мен на маса,на чужд или наш терен.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Ново мнение КИРО Today at 2:54 pm
Значи - тази тема бе пусната специално за морския риболов,и то в БГ.
Да не размиваме нещата.
Е от тука трябва да се тръгне за да се оправят нещата
има с тема кой е утре в морето писане в нея размяна на тел. подържане на връзка
е ще отиде някоя стотинка за тел. ама както му викат Кеф цена няма
Питай те Мънцата чак сопите си забрай :6e6ebecd09233a
та консуматорите Релийз
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Бачо Илия написа:Изключително навременна и много точно формулирана в първия пост тема! Вярно, какъв е смисъла... аз отдавна съм почти спрял да пиша в риболовните подфоруми; почти съм спрял да пиша и в излетите, а колкото до Нарибаком- от днес въобще не мога и да влизам там, не знам за какво точно, но предполагам заради категоричното ми становище и отстояването на позицията ми относно т.н. "групи".
Като се попроменят нещата....ще видим :609c1f728720fb
Бачо аз от твоите теми съм научил най-много от всички форуми,а що се отнася за нариба не знам дали се заглеждате но там има хора които имат отношение към рибите като към магарета.напоследък в темите за излети съм видял риби с белези от въжета по врътовете,30кг толупи които незнайно защо не са върнати във водата(сигурно колегата ще топи мас)и риби закачени на куки за месо.А НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ ВСИЧКИ КАЗВАТ О БРАВО СУПЕР РИБИ И ЕДИ КВИ СИ ГЛУПОСТИ...Аз затова там вече не влизам...
п.с ВАЖНО:Познавам хора от този форум лично,които използват доста бракониерски методи и съм ги виждал с очите си...
Темата е за лодки в морето и споделяне на местообитание!!!Бракониерски раздел има,но не е тук. Моряка
topgun- ...........................
Брой мнения : 70 Рожд.дaта : 01.08.1964
Години : 60
Отново Дон Мънцони удари десетката с тази тема!
За което Благодарство и !
Сега аз от морски риболов не разбирам и Ви се доверявам изцяло!
А ето как стои въпросът със сладководният и пак едно уточнение-моята цел и идея са шараните и амурите,другото за момента не представлява интерес!
Споделям всяква информация,когато става въпрос за частен(арендован)водоем,абсолютно всичко от тояга до монтажи и стръв,техники,тактики...
Стане ли въпрос за държавен-само на лични и на определени хора доказали се "в битки" иначе-йок!
Всяка една информация е пагубна за популацията на рибата!
Да имаше и хора,които казаха,че съм идиот-да пуснем 2 шарана,а после на Церова кория да си купим за да си сготвим чорбица и да опържим някое друго парче???
За мен нашият шаран взет,транжиран и изпържен няма да наруши популацията там,където има хиляди,но си представете това шаране на Копринка около 3 кг. колко време му е било нужно за да достигне до тези размери,колко мрежи и "високоволтови" дъги е избягало за да се закачи на моята въдица?!
Как да споделям на всеослушание?!
Благодаря Ти Мънцони,дори за сладководният риболов си е много актуална темата,защото има моменти,в които се налага да кажем:"За Бога братя не споделяйте!"(или поне не на всеослушание),щото ако споделяте скоро риба нема да има никъде!
Дааа,гадно е,но това е действителността!
Приятна вечер на всички.
За което Благодарство и !
Сега аз от морски риболов не разбирам и Ви се доверявам изцяло!
А ето как стои въпросът със сладководният и пак едно уточнение-моята цел и идея са шараните и амурите,другото за момента не представлява интерес!
Споделям всяква информация,когато става въпрос за частен(арендован)водоем,абсолютно всичко от тояга до монтажи и стръв,техники,тактики...
Стане ли въпрос за държавен-само на лични и на определени хора доказали се "в битки" иначе-йок!
Всяка една информация е пагубна за популацията на рибата!
Да имаше и хора,които казаха,че съм идиот-да пуснем 2 шарана,а после на Церова кория да си купим за да си сготвим чорбица и да опържим някое друго парче???
За мен нашият шаран взет,транжиран и изпържен няма да наруши популацията там,където има хиляди,но си представете това шаране на Копринка около 3 кг. колко време му е било нужно за да достигне до тези размери,колко мрежи и "високоволтови" дъги е избягало за да се закачи на моята въдица?!
Как да споделям на всеослушание?!
Благодаря Ти Мънцони,дори за сладководният риболов си е много актуална темата,защото има моменти,в които се налага да кажем:"За Бога братя не споделяйте!"(или поне не на всеослушание),щото ако споделяте скоро риба нема да има никъде!
Дааа,гадно е,но това е действителността!
Приятна вечер на всички.
Вижте как бракониерите и некоректните риболовци(месари) пречат дори не директно с развитието на риболова в България...
Нали знаете българина от какво най-много го е страх:Да не настине и да не се мине.Така е и в риболова,някой като ме види как пускам половин живарник с риба ме гледа тъпо или пита:
-А бе що не ми я даде,щех да я ядемм
А докато е така няма шанс за развитие на риболова и увеличаване на популацията на рибата...А най-лошото е,че ние си пишеме тука по форума но повечето хора дори не са чували за риболовни форуми,и колкото и да им натякваш в главите,че като не се РЕЛЙИЗВА рибата,след време няма да има какво да се лови те пак си повтарят ние не можеш да изловиме рибата тя пак се ражда и си расте.
Нали знаете българина от какво най-много го е страх:Да не настине и да не се мине.Така е и в риболова,някой като ме види как пускам половин живарник с риба ме гледа тъпо или пита:
-А бе що не ми я даде,щех да я ядемм
А докато е така няма шанс за развитие на риболова и увеличаване на популацията на рибата...А най-лошото е,че ние си пишеме тука по форума но повечето хора дори не са чували за риболовни форуми,и колкото и да им натякваш в главите,че като не се РЕЛЙИЗВА рибата,след време няма да има какво да се лови те пак си повтарят ние не можеш да изловиме рибата тя пак се ражда и си расте.
topgun- ...........................
Брой мнения : 70 Рожд.дaта : 01.08.1964
Години : 60
Прочетете внимателно първо защо е пусната темата!За споделяне на информация,къде в момента има риба в морето.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Мънцата написа:Дано :5ff67901e688fa Защото по-добре 300-400 приятели, отколкото 45000/примерно/ мъртви души
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
КИРО написа:101-годишния,не унивай бре младеж,от миналата година морето се оправя с космическа скорост....
Киро, слушай дедо ти, какво ти говори!
Не знам какво е ува, но предполагам, че е нещо дребно. Като сафрида изяде увата, ще стане два пъти по-голям и два пъти повече. Като чернокопа изяде сафрида, ще стане лефер, после гофус и ще се навъди достатъчно, тогава няма да хващате по една кофа, защото една риба ще ви е достатъчна. Ше се навъдят и риби, за които сте чували, но сте виждали само от стари снимки.
А от тия кофи с дребосъци, файдата е само некоя друга консерва и кефа никакъв
...тон и половина плюс тон и половина, са три, а десет по три, са трийсе...!
Малиии, аз сега съм към 120 кила, пък кат изям гофусите...cerberus написа:Като сафрида изяде увата, ще стане два пъти по-голям и два пъти повече. Като чернокопа изяде сафрида, ще стане лефер, после гофус и ще се навъди достатъчно...
Аве ти на тая тема няма ли да и слагаш катинара вече ?
Онея отатък ни вопъл ни стон - ни тука до бой май ще стигнем. :525707397c05bb
То е ясна картинката от години назад
То е ясна картинката от години назад
КИРО- мир на праха му
Пу слабак, а на снимката изглеждаш като истински мъш, имаш да ме гониш с още 10-тина кила, ма с тая ува дето я плющите не знам как ще стане!Мънцата написа:
Малиии, аз сега съм към 120 кила, пък кат изям гофусите...
Ей Митак,увата на скара ако не си пробвал,
е по-добра от леща на скара да знайш. :6249c95f600dc6
е по-добра от леща на скара да знайш. :6249c95f600dc6
КИРО- мир на праха му
Аааа, аз броя пилци, брояяяяКИРО написа:Аве ти на тая тема няма ли да и слагаш катинара вече ?
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing