МАРИНОВАН САФРИД
+19
virbela
Любак
ufo
Моряка
Тянката
dobria1
Elfi
roko koko
vatus
Pesho N.Zagora
kanara
Мънцата
emanuil
чечо
Доктора
Rimohit
Дели
Albena
КИРО
23 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Днес от 25кг изчистен сафрид изкарах 30 буркана по 380мл. с маринован.
Тъкмо приключих с продецурата на първото за 2012 мариноване :609c1f728720fb
Този път държах рибата 6ч в оцет, средната кост не се стопи, но пък за сметка на това не ми е кисела.
Мразя оцет това е причината да я държа толкова кратко.
Стана чудесна снощи смазахме маса риба и вино докато се занимавахме
Тъкмо приключих с продецурата на първото за 2012 мариноване :609c1f728720fb
Този път държах рибата 6ч в оцет, средната кост не се стопи, но пък за сметка на това не ми е кисела.
Мразя оцет това е причината да я държа толкова кратко.
Стана чудесна снощи смазахме маса риба и вино докато се занимавахме
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Колега, пробвай да го обелиш преди оцета.Кожята на сафрида е плътна и не пропуска оцета до средната кост.
Albena- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Re: МАРИНОВАН САФРИД
То добре викаш да се бели,ама неговите бяха
поне 20 кила.Голяма играчка ще е това белене.
Иначе ще е перфектна пък.
поне 20 кила.Голяма играчка ще е това белене.
Иначе ще е перфектна пък.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Кире, не е чак толква играчка, като му хванеш цаката.
Albena- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Re: МАРИНОВАН САФРИД
30 буркана не, ама и аз спретнах някое бурканче днес
Тик Так- ...........................
- Регистриран на : 10.12.2010
Брой мнения : 703 Рожд.дaта : 29.10.1971
Години : 53
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Тъй като предни години сафрида все киселееше, тази година реших да пробвам нещо дето тука някъде четох - разреден оцет 50/50 и само 12 часа киснене. Да, ама май малко му дойде. Стои като суров, костта не се е стопила и като отворя буркана и ако остане за другия ден, започва да понамирисва.
JimBeam- ...........................
- Регистриран на : 24.09.2010
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Веско, дай сафрида да го объркаме с моя чернокоп, че стана доста кисел и ша стане работата.
vatus- ...........................
- Регистриран на : 11.06.2009
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Малко четеш нещо ве Веско.JimBeam написа:Тъй като предни години сафрида все киселееше, тази година реших да пробвам нещо дето тука някъде четох - разреден оцет 50/50 и само 12 часа киснене. Да, ама май малко му дойде. Стои като суров, костта не се е стопила и като отворя буркана и ако остане за другия ден, започва да понамирисва.
Бях писал че тази година минах на нов вариант.
12ч сламура,24 - оцет,12 - пак саламура.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: МАРИНОВАН САФРИД
Киро, аз съм гледал на Дели рецептата от 1-ва страница. Ванка нещо ме е страх да мешам, щото се напивам , пък и той почти свърши щот го ударихме на бърза консумация да не стане зян
JimBeam- ...........................
- Регистриран на : 24.09.2010
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Re: МАРИНОВАН САФРИД
50 на 50 оцет ако е купешки значи става почти вода .
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Re: МАРИНОВАН САФРИД
По принцип сафрида е по стегнат от чернокопа и костите му са по твърди , ако не се бели мисля че трябва да постои поне 12 ч ама в неразреден оцет .
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa