РИБОЛОВЕН БИЛЕТ ЗА ГЪРЦИЯ!!!!
+31
Вельо
nasco2
Васил
divein
вакрил
Кирил Калчев
rikitikitavi
vvt1970
sava14
gogo26
Шморхи
nikinenov
тони котев
jorojoy
max
antares
timo1
Ресьора
tano
maestroto
xivo
Тедо
marvin
esox hunter
mite
makari
prokop4o
anastas_peykov
cerberus
Дели
Петър Василев
35 posters
Страница 2 от 6
Страница 2 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: РИБОЛОВЕН БИЛЕТ ЗА ГЪРЦИЯ!!!!
Онзи ден питах и ми отговориха,че щом човека не живее в Гърция вместо даначен номер(АФМ) става и ЕГН-то му от Българияmite написа:Получих информация, че при издаване на билет вече искат в лехимериото данъчен номер,така че първо трябва да се издаде такъв от данъчна служба. Това е от лехимериото в Ставрос,в Серес е най-близката данъчна служба номера го издавали веднага на място.
Това е статия на колега от друг сайт и сметнах,че може да е полезена на някой.
Колеги, да Ви се похваля! И аз вече съм горд собственик на разрешително за Гърция. По този въпрос е писано много, но ще споделя и аз как стигнах до заветното разрешително. Надявам се да е полезно за Вас. Разрешителното си го извадих в Кавала от днес за утре. Опитаха да ми кажат да си го взема след 4 дни, но в крайна сметка стана на другият ден. Някъде колеги бяха споменали, че гърците са им искали "tax number". Такова нещо ми поискаха и на мен, но държаха да си е издадено в Гърция. Това ме отведе в нещо като тяхната данъчна служба. На гръцки се казва "ЕФОРИЯ". Проблемът е, че там за да Ви издадат този номер трябва с Вас да има грък който един вид да Ви представи. Аз такъв нямах. Служителите обаче се обадиха на адвокат, който дойде в службата, попълни ни документите и ни взе по 20 евро на човек. Този номер ни го дадоха веднага. Вече въоръжени с него отидохме в морска полиция и си извадихме самите разрешителни. Говорих с адвоката дали може да го ползват и други колеги от България за тази услуга и той разбира се няма нищо против. Името му е Димитрис Герлектисис. Тел: 2510-229500; 0030-6974798073 begin_of_the_skype_highlighting 0030-6974798073 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 0030-6974798073 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 0030-6974798073 end_of_the_skype_highlighting. e-mail: -email- Та това са му координатите.
[/html]
Колеги, да Ви се похваля! И аз вече съм горд собственик на разрешително за Гърция. По този въпрос е писано много, но ще споделя и аз как стигнах до заветното разрешително. Надявам се да е полезно за Вас. Разрешителното си го извадих в Кавала от днес за утре. Опитаха да ми кажат да си го взема след 4 дни, но в крайна сметка стана на другият ден. Някъде колеги бяха споменали, че гърците са им искали "tax number". Такова нещо ми поискаха и на мен, но държаха да си е издадено в Гърция. Това ме отведе в нещо като тяхната данъчна служба. На гръцки се казва "ЕФОРИЯ". Проблемът е, че там за да Ви издадат този номер трябва с Вас да има грък който един вид да Ви представи. Аз такъв нямах. Служителите обаче се обадиха на адвокат, който дойде в службата, попълни ни документите и ни взе по 20 евро на човек. Този номер ни го дадоха веднага. Вече въоръжени с него отидохме в морска полиция и си извадихме самите разрешителни. Говорих с адвоката дали може да го ползват и други колеги от България за тази услуга и той разбира се няма нищо против. Името му е Димитрис Герлектисис. Тел: 2510-229500; 0030-6974798073 begin_of_the_skype_highlighting 0030-6974798073 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 0030-6974798073 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 0030-6974798073 end_of_the_skype_highlighting. e-mail: -email- Та това са му координатите.
[/html]
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Честито! На мен преди година за това разрешително ми отнеха не повече от 15 мин. Смятам да се чуя с адвоката с надеждата да помогне за регистриране на лодката ми като рибарска, дано не е проблем.
Да попитам и аз нещо! Има ли ограничение в броя на въдиците за риболов от брега.
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64
не съм чувал такова нещо и едва ли има :126 Какъв ,,лов'' ше правиш - мисля че с повече от 3 ще е трудно
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Принципно има, но никой не го спазва.maestroto написа:Да попитам и аз нещо! Има ли ограничение в броя на въдиците за риболов от брега.
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
tano написа:не съм чувал такова нещо и едва ли има :126 Какъв ,,лов'' ше правиш - мисля че с повече от 3 ще е трудно
Не е с повече от три. Но едната, ако на тежко , а другата на бомбарда или на плувка. То когато кълве си карам на една , но на непознато място и когато не иска да пипа и трябва, да се пробват различни похвати........
maestroto- ...........................
Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Колеги как стоят нещата с сладковдния риболов?Едни авери ми се олакаха че гранични полицаи са ги изгонили като кучета с обяснението че било гранична зона става върос за каналите между Сакос и Орестиада,но повече нищо не са им обяснили трябват ли някви специални разрешителни за там
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
В граничните зони е забранено,и тук след Кулата до първия мост на Струма в гръцко не дават да се лови.
timo1- ...........................
Брой мнения : 153 Рожд.дaта : 08.09.1970
timo1 написа:В граничните зони е забранено,и тук след Кулата до първия мост на Струма в гръцко не дават да се лови.
Лошо много лошо,дали немогат се извадят некви разрешителни.По прицип тези канали са на около 4 пет километра от реалната граница на Гърция с Турция не с наща
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Колега Церберус, не разбрах, каква беше тази вчерашна цензура? Според мен, постът беше интересен и актуален.
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Не не беше, грешката бе моя и я поправих
Има някои неща които е безсмислено да се коментират онлайн, защото предизвикват дразги, недоразумения. Живот и здраве ще се видиме на маса и ще си поговориме... имам голям мерак да се сбориме и с Мънцата :)
Поздрави :609c1f728720fb
Има някои неща които е безсмислено да се коментират онлайн, защото предизвикват дразги, недоразумения. Живот и здраве ще се видиме на маса и ще си поговориме... имам голям мерак да се сбориме и с Мънцата :)
Поздрави :609c1f728720fb
За масата си прав, най-добре се говори така! Дано се видим скоро! Успех! :95a6347ec54c90
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Поради зачестилите случаи на бракониерство и замърсяване в района, вече се изисква разрешително за риболов, каквото е необходимо, за всеки граничен район в близост до Турция. За изкарване на такова разрешително е необходимо, свидетелство за съдимост (вади се от гръцките служби, които изискват информация от българските такива), разрешение от местния риболовен клуб и разрешение подписано лично от командващия на гранчни войски в района. Такива разрешителни имаме всички местни рибари, по изключение се издават и на чужденци, но не съм чул да е издадено на някой който няма никаква връзка с района.Ресьора написа:Лошо много лошо,дали немогат се извадят некви разрешителни.По прицип тези канали са на около 4 пет километра от реалната граница на Гърция с Турция не с наща
Поразпитах за горния случай. Не съм сигурен дали става въпрос за същите хора които казваш.
Преди около 2 седмици на мястото са били 3-4 човека с бяло рейсче, явно са бивакували там, нещо което е абсолютно забранено, на мястото са били разположили столове и маса с ядене и пиене, във водата е бил пуснат живарник, в който не са се виждали какви риби има, също така били пуснати множество въдици с монтаж "на тапа", освен това ловяли с блесни и воблери, били заели всички места за риболов, на въпросите и оплакванията на местните риболовци, "защо са хвърлили толкова въдици и къде да ловим сега ние" не обръщали никакво внимание. След като са забелязали, че в рейсчето се слага, както ми казаха "чувал и половина риба", местните са извикали полиция...
Не знам дали е истина, такава информация ми дадоха двама различни човека.
123
Колеги а каква е разликата от 40кс на горе ? Само капитанско ли се иска за Гърция ?Ако си на лодката с два мотора 115кс и 4кс (за тролинг) има ли проблем ?Питам защото в Нея модения питах бреговата охрана и първия въпрос им беше колко КС е двигателя.
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
0т 30 к.с се иска капитанско право , малкия двигател е необходим за исдаване на разрешително над 10 мили +радиостанция
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
+ задължителна застраховка,както при колитеtano написа:0т 30 к.с се иска капитанско право , малкия двигател е необходим за исдаване на разрешително над 10 мили +радиостанция
123
Сега ново 20??? каква застраховка :217b315cad77fe а направена в Бг върши ли работа ,при положение че лодката ще е с международна регистрация ,номера ,радиостанция и всичко необходимо за плуване в чужди води ?
Аз ти бях писал,но може би не си ме разбрал.toyo1 написа:Сега ново 20??? каква застраховка :217b315cad77fe а направена в Бг върши ли работа ,при положение че лодката ще е с международна регистрация ,номера ,радиостанция и всичко необходимо за плуване в чужди води ?
С тази регистрация може и да мине номера да си плуваш в гр.води,но не и за риболов.За риболов в гр.води са съвсем други изискванията.
За риболов Савата може да ти обясни ясно какви документи са нужни за лодката и твои лични ако искаш да си законен.Във всички други случай ще те таксуват бракониер.
Няма да обяснявам пак на ново,защото съм писал даже в две теми какви документи са нужни.
п.п.Застраховката се прави въз основа на двигателя колко е голям.Затова тук избягваме по-големите от 30к.Това са горе-долу още 200 евро на година само за застраховка.
123
Колега за Бг. регистрация говориме (лодката ще е временно --ТРАНЗИТНО-- в гръцки води) .Търсят ми място за закупуване на Ситония и после вече БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТВОИТЕ СЪВЕТИ ЗНАМ КАК ДА СЕ ОПРАВЯМ (за което ти благодаря) а до тогава ще я карам с два флага и една папка с документи за плаване в международни води .
123
Колега а хората които не са си направили труда и международна регистрация да си направят и са два пъти в месеца с лодките в Гърция и го правят в продължение на година какви се водят?Петър Василев написа:Аз ти бях писал,но може би не си ме разбрал.toyo1 написа:Сега ново 20??? каква застраховка :217b315cad77fe а направена в Бг върши ли работа ,при положение че лодката ще е с международна регистрация ,номера ,радиостанция и всичко необходимо за плуване в чужди води ?
С тази регистрация може и да мине номера да си плуваш в гр.води,но не и за риболов.За риболов в гр.води са съвсем други изискванията.
За риболов Савата може да ти обясни ясно какви документи са нужни за лодката и твои лични ако искаш да си законен.Във всички други случай ще те таксуват бракониер.
Няма да обяснявам пак на ново,защото съм писал даже в две теми какви документи са нужни.
п.п.Застраховката се прави въз основа на двигателя колко е голям.Затова тук избягваме по-големите от 30к.Това са горе-долу още 200 евро на година само за застраховка.
Ами или са връзкари или късметлииtoyo1 написа:Колега а хората които не са си направили труда и международна регистрация да си направят и са два пъти в месеца с лодките в Гърция и го правят в продължение на година какви се водят?
Какво да ти кажа аз ти казвам как е по закон :95a6347ec54c90
Мисля да ходя Септември на Халкидики в Ситония.Чудя се дали да си взема лодката която е гумена Ямаха 3.80 с 9.8 коня двигател.Лодката е на регистриран колесар.Искат ли по границите документи за лодката и двигателя?Трябват ли разрешителни за риболов освен тези 30 евро за билет?И радиостанция?Моля ако някой е запознат да ми даде инфо.Благодаря предварително :609c1f728720fb
jorojoy- ...........................
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Години : 56
Колега,разгледай темите във форума , всичко което те интересува е описано много изчерпателно . :609c1f728720fbjorojoy написа:Мисля да ходя Септември на Халкидики в Ситония.Чудя се дали да си взема лодката която е гумена Ямаха 3.80 с 9.8 коня двигател.Лодката е на регистриран колесар.Искат ли по границите документи за лодката и двигателя?Трябват ли разрешителни за риболов освен тези 30 евро за билет?И радиостанция?Моля ако някой е запознат да ми даде инфо.Благодаря предварително :609c1f728720fb
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Колеги сега приказвах с един който има къща и лодка на Халкидики и той ми каза, че за надуваемалодка до 4м. и мотор до 5-6к. не ти трябват никакви документи за да риболовстваш. Това вярно лие или ме е метнал по върбите.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Страница 2 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 2 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing