РИБОЛОВЕН БИЛЕТ ЗА ГЪРЦИЯ!!!!
+31
Вельо
nasco2
Васил
divein
вакрил
Кирил Калчев
rikitikitavi
vvt1970
sava14
gogo26
Шморхи
nikinenov
тони котев
jorojoy
max
antares
timo1
Ресьора
tano
maestroto
xivo
Тедо
marvin
esox hunter
mite
makari
prokop4o
anastas_peykov
cerberus
Дели
Петър Василев
35 posters
Страница 4 от 6
Страница 4 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: РИБОЛОВЕН БИЛЕТ ЗА ГЪРЦИЯ!!!!
Аптечките за лодки са спец. в кутия сьс списьк на медикаментите и печат за всяка година Измислили са го ........marvin написа:Да аптечка верно.
Забравих я защото взимам тази от колата обикновенно
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Кажи му,че като отиде в лименархиото да си оправя документите ще му дадът едно лисче на което ще пише какво му е нужно за лодката и къде и какво ще трябва да плати .gogo26 написа:Здравейте
Абе,един приятел се е запукал да си регистрира лодката в Гърция,изкарал АФМ,там някакви паспорти на двигател,снимка на лодка и още дивотии
Та пита с какво трябва да е оборудвана лодката?
Става въпрос за 3.9м лодка с 15кс двигател.
Някъде имаше такъв...ама нещо не го откривам
Не знам дали тук е правилното място ама... кво се говори
[You must be registered and logged in to see this link.]
И как ли най точно да го тълкуваме, че към 13.06. пътуваме!
И как ли най точно да го тълкуваме, че към 13.06. пътуваме!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Момчета,не се вързвайте,защото някои са чели,но не са обърнали внимание на това ,че тава е само поправка, изменение и допълнение на закона за Туристически яхти,(часни яхти ),Профисионални туристически яхти за отдих (тези,които си плащаш за разходка) и трябва да са повече от 7,00м дължина.
Става дума за екипажа и туристите,които са на борда на яхтата,а не за всички.
Достатъчно е само да прочетеш заглавието на закона за да разбереш за какво став дума.
"Туристически яхти и други разпоредби " .
Всичко друго свързано с риболова си остава по старо му!!!
Това е закона,който не вярва да си го преведе
Става дума за екипажа и туристите,които са на борда на яхтата,а не за всички.
Достатъчно е само да прочетеш заглавието на закона за да разбереш за какво став дума.
"Туристически яхти и други разпоредби " .
Всичко друго свързано с риболова си остава по старо му!!!
Това е закона,който не вярва да си го преведе
Сега -подводния риболов без билет ли става или все още си трябва билет?
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Признавам трудно ми е с превода!Петър Василев написа:[You must be registered and logged in to see this link.]
А и от всичко написано къде ли не, май само от теб получаваме коректни тълкувания и съвети.
Та моля те още веднъж за помощ относно:
1. Наемаме лодка 4-5 метра самостоятелно/без гръцки гид/ и решаваме да рибохващаме. Може, не може/щото дърпат яко уши/ или не може ама не се заяждат много и има начин ако спазваш всички други правила/ включително и незадържаш улова/ да ти се размине?
2. Наемаме голяма /над 7 метра/ лодка с гид и си рибохващаме според промените в закона без да се занимаваме с оформяне на документи?
Че се организираме за след 13.06 и не ми се ще да се вкарвам в приключения с местните власти.
А ако има някой идея за местенце в което да са по либерални властите..... да подшушне нещо. Узото от мен!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Ако си пасажер на някоя такава туристическа яхта не ти е нужен билет,но ако си инкогнито трябва да имаш.rikitikitavi написа:Сега -подводния риболов без билет ли става или все още си трябва билет?
Казах,че всичко друго свързано с любителският риболов си остава по старо му.
D.Dimitrov написа:Признавам трудно ми е с превода!Петър Василев написа:[You must be registered and logged in to see this link.]
А и от всичко написано къде ли не, май само от теб получаваме коректни тълкувания и съвети.
Та моля те още веднъж за помощ относно:
1. Наемаме лодка 4-5 метра самостоятелно/без гръцки гид/ и решаваме да рибохващаме. Може, не може/щото дърпат яко уши/ или не може ама не се заяждат много и има начин ако спазваш всички други правила/ включително и незадържаш улова/ да ти се размине?
2. Наемаме голяма /над 7 метра/ лодка с гид и си рибохващаме според промените в закона без да се занимаваме с оформяне на документи?
Че се организираме за след 13.06 и не ми се ще да се вкарвам в приключения с местните власти.
А ако има някой идея за местенце в което да са по либерални властите..... да подшушне нещо. Узото от мен!
Втора точка
Навсякъде в северна Гърция все още са либерални заради бг-туризма .Само знайте ,че Блуфина вече е официално забранен.Може и нищо да ни ви кажат ако ви хванат с такава риба на борда,но ако искат ще ви изплющят.Най-вече ако са повече от една !!
123
Люспа още не мога да пипна ......ти за две в лодката говориш
Аз ще ти дам знак и взимаш аеропланаmax написа:Люспа още не мога да пипна ......ти за две в лодката говориш
Заеби ги тия с яхтите.Тук направо ще те заведа до тия на клипа
Това е снимано в нашият район
Вече мога да кажа със сигурност 100% и няма да подведа никого,че разрешителното за риболов за любители се отменя и това се отнася за всички по размери лодки,а не само за по-големи от 7,00м.
Петьо, някой официален източник може ли да посочиш...поне като за начало да си разпечатаме докато "сванат" всички заинтересовани гръцки органи, че на някои места тези вести стигат с година закъснениеПетър Василев написа:Вече мога да кажа със сигурност 100% и няма да подведа никого,че разрешителното за риболов за любители се отменя и това се отнася за всички по размери лодки,а не само за по-големи от 7,00м.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Нямам Цецо такъв източник.Виновен е Савата
Преди минути ми звънна и ми каза,че е в Гърция за да си поднови разрешителните ,а те му ги хвърлили в кошчето за боклук и му казали,че няма да му трябват вече.Казах му да попита за всички размери лодки ли важи или само за над 7.00м,,,а те му казали,че е за всички.После последваха два-три телефона към мои приятели(гърци),те също потвърдиха и накрая звъннах и в лименархиото.Отговора им беше същият.Отпадат и разрешителните за риболов за лодката,,остава само талона на й.
Това е.
Преди минути ми звънна и ми каза,че е в Гърция за да си поднови разрешителните ,а те му ги хвърлили в кошчето за боклук и му казали,че няма да му трябват вече.Казах му да попита за всички размери лодки ли важи или само за над 7.00м,,,а те му казали,че е за всички.После последваха два-три телефона към мои приятели(гърци),те също потвърдиха и накрая звъннах и в лименархиото.Отговора им беше същият.Отпадат и разрешителните за риболов за лодката,,остава само талона на й.
Това е.
Петър Василев написа:Вече мога да кажа със сигурност 100% и няма да подведа никого,че разрешителното за риболов за любители се отменя и това се отнася за всички по размери лодки,а не само за по-големи от 7,00м.
Супер новинка
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
Ясно, мреси Петьо
....ще му звънна на Савата, като се върне да го поразпитам, ама няма да е зле да си ги извади от кошчето, че се не знае
....ще му звънна на Савата, като се върне да го поразпитам, ама няма да е зле да си ги извади от кошчето, че се не знае
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Правилно ли съм разбрал.Значи тегля си лодката с колесара за която нося фактурата с кято съм купил нея и двигателя,пускам си я в морето от някъде и почвам да си троля или ловя с чепарета и не трябва да се притеснявам че ще ме резнат.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
123
Правилно си разбралвакрил написа:Правилно ли съм разбрал.Значи тегля си лодката с колесара за която нося фактурата с кято съм купил нея и двигателя,пускам си я в морето от някъде и почвам да си троля или ловя с чепарета и не трябва да се притеснявам че ще ме резнат.
max написа:Правилно си разбралвакрил написа:Правилно ли съм разбрал.Значи тегля си лодката с колесара за която нося фактурата с кято съм купил нея и двигателя,пускам си я в морето от някъде и почвам да си троля или ловя с чепарета и не трябва да се притеснявам че ще ме резнат.
Ами лодката ако не е регистрирана , техния билет за риболов , и някаква застраховка май имало или греша
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
123
Застраховка си направих че като ме проверяваха /по сигнал / от застраховката и димките почнаха .
Ako двигателят ти е повече от 40 коня е задължителна застраховката.
А аз какво трябва да имам.Лодката ми е твъда 4,70м без регистрация мотора е 30 коня ,но с лепенки за 20кс ,под прикритие съм .
вакрил- мир на праха му
123
Само слука с едри риби ти трябва
Не ти трябва застраховка,но това,че няма никаква регистрация не знам дали не е проблем.вакрил написа:А аз какво трябва да имам.Лодката ми е твъда 4,70м без регистрация мотора е 30 коня ,но с лепенки за 20кс ,под прикритие съм .
Тук регистрацията си е задължителна.Лодката трябва да има талон,както е при колите.
Не знам какво да ти кажа.
А защо не си я регистрираш във БГ.?
вакрил написа:Правилно ли съм разбрал.Значи тегля си лодката с колесара за която нося фактурата с кято съм купил нея и двигателя,пускам си я в морето от някъде и почвам да си троля или ловя с чепарета и не трябва да се притеснявам че ще ме резнат.
А за какво са ти фактури за произход???
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Бе като трябва ще я регистрирам.А как стои въпроса с гумените лодкки около 3,5м които не са регистрирани,те трябва ли да се регистрират,каква е практиката в Гръцко?
вакрил- мир на праха му
Страница 4 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 4 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing