ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+71
antares
Моряка
Георги Вутов
rikitikitavi
vesko1234
cat1
JimBeam
strijok
mixman
ТАРАЛЕЖ
PETROV
тони котев
goshotanchev
Ribarina
YordanDanev
Borkata
fishermann2
dobria1
ДЯДО ИВАН
vvt1970
stoinostedi
bsgold
mdesov
justinian
nkolev66
krasimir
xpynxpyn
vladtod
Мънцата
vstoikov
palamudov
parvaka
Тедо
КИРО
marvin
savi aleksiev
xoxo
Любак
baralya
D.Dimitrov
tano
sllipi1
str.hadjiev
roko koko
ribarya
Plamen
Румен Умен
Васил
paynera
gogata1
divein
Румен Ганев
krasi81
Красен Матеев
max
dako
ПЛУВЧО
Marco Polo
yankosan
Петър Василев
EU_BG_akademika
krasimir77
vatus
Жоро_Приселци
pivkoto
georg
gogo26
Попа
zhikata
А.Христов
Георги Тодоров
75 posters
Страница 35 от 40
Страница 35 от 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Ти си знаеш, аз само щи кажа, че файдата не е толко малкаEU_BG_akademika написа:отказах се от тази изгъзица ел матор. Голям консуматор и малка файда .
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Мънцата написа: Ти си знаеш, аз само щи кажа, че файдата не е толко малка
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Евала на машинката и сори за акумулатора.Мънцата написа:
Следобед акумулатора ми беше на 3 волта, ама бачкаше машинката
Ми може и да не е случайно. Май си е доста целенасочено упражнението. Но може и аз да греша.Мънцата написа: А и целта на селективната ключ маса е точно това, да не останеш случайно без ток.
Тва да не е максимума при 6000 оборота? Щото на едни други обороти може и да е друга цифрата.Мънцата написа: Другого - алтернатора на маторя произвежда 25 ампера.
Това го разбирам като видиш че на единия си без ток включваш на другия /не на двата/ и тогава палиш.Мънцата написа: В най-лошия случай, ако видиш че си без ток, палиш маторя
И може съвсем без акумулатори да останеш. Празен ход, някакви ампери произвежда алтернатора ма повече от производството гълта машинката и... ситуация!Мънцата написа: и си стоиш на котва с електричката
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
D.Dimitrov написа:Ми..... тя...... таковата.... тая "ключ маса" не е на минуса въобще!
Няма никакво значение дали ключ масата е на + или на - ...
Даже при по старите автомобили ключ масата прекъсва минуса , а при по новите плюса. Аз знам , че по правилно е на плюса да е
Георги Вутов- ...........................
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41
EU_BG_akademika написа:Ха сега да видим, някой може ли да ми отговори на простичкият въпрос....
При селективна ключ маса, когато са избрани и двата акумулатора и има закачено зарядно към единият, ще зарежда ли и двата?
Синчо, коментирам конкретната селективна ключ маса, която няма нищо общо с тази на Марин!
[You must be registered and logged in to see this image.]
При този случай и твойта лодка, която е РИБ а не алуминиева, се прекъсва + а не -. За да имаш функцията да работят акумулатор 1 и 2 заедно, задължително трябва да са с общ - , както и предполагам е изпълнена инсталацията. При това положение ако избереш позиция 1+2 и закачиш зарядно към единия акумулатор ще се зареждат и двата едновремено.
Кажи каква ти е идеята и какво си намислил за да ти дадем подходящите мнения а не като учителя ми да смайваме света и да гребем като хамави
Малко на кратко го обясних, но нямам много време.
ПП И честито за новата придобивка макар и със закъснение. Много да и се радваш и само положителни емоции с нея
Последната промяна е направена от mdesov на Чет 31 Мар 2016 - 2:47; мнението е било променяно общо 1 път
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51
Мънцата написа:Тва по простата причина, че Фтория акумулатор не минаваше през ключ масата
УЧИТЕЛЮ , и двата ти акумулатора минават през ключ масата, НО ЕЛ. МАТОРЯ не минава от там и е вързан директно на 2ри акумулатор а алармата на първи
Утре ти пращам бележника да ми пишеш 6
D.Dimitrov написа:И може съвсем без акумулатори да останеш. Празен ход, някакви ампери произвежда алтернатора ма повече от производството гълта машинката и... ситуация!Мънцата написа: и си стоиш на котва с електричката
Не е така Митак. На Марин въпросната ключ маса е СЕЛЕКТИВНА от гледна точка на това, че сама си определя кой акумулатор да зарежда (Има електроника в нея). Приоритета и е първи (стартови). След като той се зареди тя преминава на 2ри без начение от позицията на ключа.
Това което го казвам е на база инструкции на ключ масата а как е на практика, ще кажа края на май
Верно бре Забравил съм, от възрастта е Добре, че имам Ученик, да помни Фместо менmdesov написа:УЧИТЕЛЮ , и двата ти акумулатора минават през ключ масата, НО ЕЛ. МАТОРЯ не минава от там и е вързан директно на 2ри акумулатор а алармата на първи
Утре ти пращам бележника да ми пишеш 6
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Мънцата написа:Верно бре Забравил съм, :
Дано да не забравиш да попълниш и бележника . За бележника говоря, че ми трябва
А сигнализация за ниско напрежение си трябва май...
Щото тия 3 волта не са пожелателни за достигане. При мен сонара почва да пищи още като падне под 12 V/избираема екстра/ ама само за акумулатора който се ползва в момента а с другия какво става си е..... брало лайката! Тва в морето де. Иначе още от другия месец си ги пускам да ги гледкам от далеч.
Щото тия 3 волта не са пожелателни за достигане. При мен сонара почва да пищи още като падне под 12 V/избираема екстра/ ама само за акумулатора който се ползва в момента а с другия какво става си е..... брало лайката! Тва в морето де. Иначе още от другия месец си ги пускам да ги гледкам от далеч.
Ами имам радиостанция 50вт, това за излъчване де, не знам колко харчи на слушане, но ще си подслушвам Рк-тата и въобще ефира, радио-касетофон, радиото ще бачка, две колони по 50вт са, сонара работи на максимално често излъчване на сигнала, ще сложа и диоден фар, но той ще е при нужда, сиреч малка вероятност за използване, както и бордовите или котвенната светлина. Телефонът ми е ще е включен към два ампера зарядно, но там консумацията не е постоянна, да речем ще добавя още някакъв консуматор 2амп. Имам два акумулатора по 74ам/ч Варта, влизам с напълно заредени батерии, в зависимост от паленето на маторя и другите консуматори, ще имам загуба на ампераж, за 12 часа. Ще действам само на един акумулатор, но ще ги сменям за да се износват равномерно. Примерно един ден влизам само на първи акумулатор, на другия ден по точно на другото влизане, само на втори.... Сега въпросът е като излезна на стоянката и на селективният ключ избера BOTH, тоест двете батерии, зареденият акумулатор, ще започне да прехвърля в разредения, докато изравни ампераж/напрежение. При тази ситуация, като закача зарядното за клемите на единият, ще възстанови загубите независимо в кой са нали така? И за следващото влизане ще имам 100% пълни батерии налиmdesov написа: Кажи каква ти е идеята и какво си намислил за да ти дадем подходящите мнения а не като учителя ми да смайваме света и да гребем като хамави
пп гребали сте, защото имате гребла, при мен не е предвидено такова действие
Разбира се, имам си Фтори матор, който е енергийно независим...
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Чет 31 Мар 2016 - 8:19; мнението е било променяно общо 1 път
Аз като нямах гребла махах на преминаващите лодки. Ама нашите повечето са идиоти, че добре че си носих плавниците. С въжето на рамо и до брега. Бях на линията Биволите-Атия . До Вромос ми се отели вола. Вече с 4 гребла влизам. Две големи за ключовете и две сглобяеми за гребане индианската . Малките са ми удобни за маневри в плиткача да не откачам голямите и да слагам ключове.
Греблата са задължителни !!!
Всичко става с техниката,а да се разчита на помощ от случайно преминаващ не е вариянт. Аз съм помагал и ще помогна,но много хора нама да го направят .
Греблата са задължителни !!!
Всичко става с техниката,а да се разчита на помощ от случайно преминаващ не е вариянт. Аз съм помагал и ще помогна,но много хора нама да го направят .
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Ако при два сравнително нови маторя Сузуки, остана в морето, по добре там да си стоя и да се удавя.... Освен това, не мога да си представя, че даваш сигнал за бедствие, някой минава И НЕ ИДВА ДА ПОМОГНЕRibarina написа:
Всичко става с техниката,а да се разчита на помощ от случайно преминаващ не е вариант. Аз съм помагал и ще помогна,но много хора нама да го направят .
EU_BG_akademika написа: При тази ситуация, като закача зарядното за клемите на единият, ще възстанови загубите независимо в кой са нали така? И за следващото влизане ще имам 100% пълни батерии нали
Да. Точно така ще стане. Зарядното ще зарежда и двата акумулатора независимо на кой от двата си го закачил, в положение BOTH. Дефакто ключ масата ги запаралелва в това положение
Миси, значи действамmdesov написа:
Да. Точно така ще стане. Зарядното ще зарежда и двата акумулатора независимо на кой от двата си го закачил, в положение BOTH. Дефакто ключ масата ги запаралелва в това положение
EU_BG_akademika написа:Миси, значи действамmdesov написа:
За нищо, но има един вариянт който мисля, че ще е по удачен за теб. Вадиш по един кабел от двата + на акумулаторите, слагаш два силови диода с общ положителен край и там закачаш + на зарядното а - на някой от акумулаторите.
По този начин можеш да изолираш консуматорите по време на заряд и да избегнеш прехвърляне на заряд от единия към другия акумулатор . Ключ масата си седи в положение 0
и така три дни!
Защото се опитвам да си представя цялата схема с лодка вързана на марината закачена към зарядно и необходимост от работеща автоматична осушителна помпа /пусти мързел да сменя едното уплътнение/.
Защото се опитвам да си представя цялата схема с лодка вързана на марината закачена към зарядно и необходимост от работеща автоматична осушителна помпа /пусти мързел да сменя едното уплътнение/.
И какво като са нови двигателите ?
Извадих колата от магазина и на 300 км. пробег се прибирах с пътна помощ.
А пък от барабите и дядките дето се пишат рибари помощ не очаквам. Те се мъчат да пестят гориво като минават на метър от кея на нефтобазата. Всички колеги дето ходят там ще ти кажат колко е гадно да ти минат върху въдиците.Миналото лято пред очите на единият се удави едно момче. Питат го какво стана и той разказа как момчето викало за помощ , а той го глесал от моста. Питат го защо не му е помогнал, а той каза че го боляло като върви и за това не си направил труда даже да мине 20 метра за да извика спасителя. Стоял и гледал. Казва : " Вика,вика. По едно време спря да вика и потъна" Е как да не го пребиеш.
А пък от барабите и дядките дето се пишат рибари помощ не очаквам. Те се мъчат да пестят гориво като минават на метър от кея на нефтобазата. Всички колеги дето ходят там ще ти кажат колко е гадно да ти минат върху въдиците.Миналото лято пред очите на единият се удави едно момче. Питат го какво стана и той разказа как момчето викало за помощ , а той го глесал от моста. Питат го защо не му е помогнал, а той каза че го боляло като върви и за това не си направил труда даже да мине 20 метра за да извика спасителя. Стоял и гледал. Казва : " Вика,вика. По едно време спря да вика и потъна" Е как да не го пребиеш.
Последната промяна е направена от Ribarina на Чет 31 Мар 2016 - 13:21; мнението е било променяно общо 1 път
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
EU_BG_akademika написа:
Ако при два сравнително нови маторя Сузуки, остана в морето, по добре там да си стоя и да се удавя....
Ами, ако наистина нямаш гребла, може и да се удавиш...
Ти пак го удари на философстване... май. Гребла трябва да имаш задължително по опис, независимо дали си регистриран в Бг или Гърция. Не е задължително, макар да е по-удобно, да имаш скоби за тях. Освен това си и с гуменка, а питаш ли ме как се гребе с два тона лодка срещу течението, добре, че беше слабо...
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Май че имаше доло в кухината, ама ключове за тях, няма със сигурност Ще видим, предстои и регистрация.......antares написа: Гребла трябва да имаш задължително по опис, независимо дали си регистриран в Бг или Гърция.
Как какво, при два японски двигателя да останешв морето, шанса е по малък, от колкото да спечелиш шестица от тотото.....Ribarina написа:И какво като са нови двигателите ?
А това което казваш, за нова кола, с очите си да го видя, няма да го повярвам, ако под магазина имаш предвид автоморга, тогава не е за чудене
Ами не само, понякога и действам Например, поръчах и си монторах, тук за проба автономно захранване на батериите....antares написа:
Ти пак го удари на философстване... май.
И понеже е дългосрочна инвестиция взех немска направа солари
И немски контролер, най добро възможно качество
Контролера утре ще монтирам тук....
И преди тръгване откачам тези два конектора
и отпрашвам, връщам се и ги закачам, когато и да отида батерии на 100%
Самата система разглобена се носи в лека кола съвсем спокойно, докарах си я с колата.
За любопитните панелите са по 150w или общо 300, а на контролера винаги можеш да погледнеш състоянието на двата акумулатора или само на единия
самия контролер има извод за консуматор ако искаш, тоя последният слот е за това. Тъй че понякога се случва и да свърша нещо....
EU_BG_akademika написа: Например, поръчах и си монторах, тук за проба автономно захранване на батериите....
Ако имаше как да ги минтираш над конзолата като тента, щеше да стане.......
Големи са брат, как ли не го мислих, ще покрият лодката и отиде чепаруването не става много я смятах, не ставаmdesov написа:
Ако имаше как да ги минтираш над конзолата като тента, щеше да стане.......
Жалко, че не става, но и така ще ти вършат работа
Страница 35 от 40 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40
Страница 35 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing