ЧЕРНОКОП И ЛЕФЕР :ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ
+66
Тянката
dobria1
rap66
vstoikov
Любак
vvt1970
felippemassa
kobovet
cochi75
vanko4at
Георги Вутов
Ogi
недялко радков
timbi
nikgeo
Кико
ТАРАЛЕЖ
eladjia
цецо пожарната
plamdrag
Borkata
tiho_roev
вакрил
maxxx
tugman
veis
ivaylo.filipov
Ribarina
own
ОРЛИН70
andro68
justinian
mitko_h_d
xpynxpyn
roko koko
фишфрена
fokobg
Венци
ivu
Мънцата
ПЛУВЧО
ribarshe
makari
Станислав
ICO
savi aleksiev
Nedeltcho Delev
Capt_Flint
strijok
batmilen
Rimohit
петко стоянов
Дели
jorojoy
Mi7chell
Albena
milen kordov
карид
чечо
bozaviq
lip4o
patter
Моряка
Вальо
Петър Василев
КИРО
70 posters
Страница 12 от 16
Страница 12 от 16 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Re: ЧЕРНОКОП И ЛЕФЕР :ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ
Оффф, докъде я докарахме. Аз аджамията да давам акъл.
-------------------------------------------
Най-отдолу са куките - 2 или 3 /кръстосани/ горната преминава през ухото на долната. Ето една снимка от Добрия.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Но може и варианта който се вижда на моя такъм /турският/, но без тапата / тя е само за дъно/. Има поне десетина различни начина за комбинации с големина на куки и тяхното вързване, така казва Митака - майсторчето. Аз знам само 3-4 пунта. След куката на 30-35 см. се поставя тежеста /проходна- според това колко може да носи плувката/и след това на определено разстояние плувката. При риболов със спининг се иска по-далечно замятане и затова плувките варират от 15 - 25 гр. /носене/. При риболов с директните сопи 7-8 м. се използват плувки 4-6 гр.
Обикновено разстоянието от плувката до най- долната кука е около 1.5 м. - 2 м. Но понякога се налага да се намали или увеличи това разстояние , така че плувката да може да се движи.
Честно казано, от компа човек не може да се научи. На място, майстор да ти го покаже поне два пъти е най-добре.
Е , на Добрия толкова много му досаждам, че ми каза чак след един месец да му се обадя. Да си починел от мен.
-------------------------------------------
Най-отдолу са куките - 2 или 3 /кръстосани/ горната преминава през ухото на долната. Ето една снимка от Добрия.
Но може и варианта който се вижда на моя такъм /турският/, но без тапата / тя е само за дъно/. Има поне десетина различни начина за комбинации с големина на куки и тяхното вързване, така казва Митака - майсторчето. Аз знам само 3-4 пунта. След куката на 30-35 см. се поставя тежеста /проходна- според това колко може да носи плувката/и след това на определено разстояние плувката. При риболов със спининг се иска по-далечно замятане и затова плувките варират от 15 - 25 гр. /носене/. При риболов с директните сопи 7-8 м. се използват плувки 4-6 гр.
Обикновено разстоянието от плувката до най- долната кука е около 1.5 м. - 2 м. Но понякога се налага да се намали или увеличи това разстояние , така че плувката да може да се движи.
Честно казано, от компа човек не може да се научи. На място, майстор да ти го покаже поне два пъти е най-добре.
Е , на Добрия толкова много му досаждам, че ми каза чак след един месец да му се обадя. Да си починел от мен.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
:) Снощи не беше толкова упорит Ванко :),аз пък постоях до към 10:00 без удар и прибрах и аз,всички се преместиха от вътрешната страна към св.Никола,аз бях сам отпред и вадех килограмови бали с водорасли :)Моряка написа:Чудя се за вчерашните и днешните преживелици за разправям ли ама аде що не,че вчера в 17 30 цъфнах на вълнолома и си хванах към полвин кило граца с убеждението,че аз на следващия ден чернокоп на скара трябва да ям е интересното почна още като хващах граца ме заляха на два пъти вълните,абе викам духа,колко пък време ще духа и си стоя и се опитвам да си хвана обяда.По някое време на Мичела му писна и си отиде на топло.Аз упорит,да не казвам друго Мина полунощ 2-3 изтървани удара и все още надежди.Към 2 .00 след полунощ и най -упоритите се поотказаха,ама мойта зодия нали е козирог,че викам да си я заслужа иииииии останах сам с вятъра и вълните,и с първата риба :dancingHappy_i два пъти ме заливаха вълните и през ноща(де ли е бил Тошето да снима,да снима) последва и втора риба,и йедри сафриди на филето.Към 4 00,още даде и вече сутринта вече се чуствах като на подледен риболов,но си викам е тъй и тъй изтраях,я да похвърлям и блесна и посрещнах първите раннобудни колеги.На блесна не взех,но за сметка на това на тапа си наскубах граца под благите лъчи на Райчо :dancingHappy_i и айде у леглото...Ту би континето бе на скарата обилно полято с лимонче :dancingHappy_i
Mi7chell- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 04.07.1985
Години : 39
Mi7chell написа:
:) Снощи не беше толкова упорит Ванко :),аз пък постоях до към 10:00 без удар и прибрах и аз,всички се преместиха от вътрешната страна към св.Никола,аз бях сам отпред и вадех килограмови бали с водорасли :)
Да снощи,като видях как упорито няма граца пред вълнолома,и хвърлих 2 пъти вън и 2 пъти пред морска гара,реших,че каквото и да става,аз ракия трябва да пия и пайдос
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Преди час се прибрах от вълнолома.От 19.20 до 22.00 без удар.Много силен вятър от юг.Имаше доста колеги,но не видях някой да изкара риба.Мисля че видях Моряка като си тръгваше(дори ме пита дали имам удар)но в тъмното с качулката не го познах,за което мн. съжалявам.Ще чакаме по добри времена.
Темата е почистена дотук Моряка
Темата е почистена дотук Моряка
ICO- ...........................
Брой мнения : 127 Рожд.дaта : 11.12.1967
Да,така беше,и аз нямах удар,Мичела беше хванал 2 като спрях при него,ама навътре,ще го дебнем
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
: [/quote]
що лъжеш ти бре кога си ми досаждал то е хубаво като има някой дето да обяснява
иначе казаното по горе е верно за монтажа и плувките,малко по сложено е положението с монтажа на куките и каква стръв(малък или голям ем)да слагаш как го слагаш и кои монтаж куки да избереш когато е рехава рибата и не пипа така често
Като я има я ловя и с вирбел над 2те куки от снимката
иска си и малко експериментация
Извинявай Учителю, че през главата ти си позволих да пиша.dobria1 написа:
то е хубаво като има някой дето да обяснява
Любак- глоб.модератор
ре
Днес сутринта,бях в Балчик и пробвах за зарган!Морето беше боза,имаше лек мъртвак и често вадех по някое друго водорасло!По интересното е ,че освен няколкото Заргани хванах един малък чернокоп и един кандидат лефер-26 см.Едната кукичка беше забита отвън на бузата му,прехапана ,а другата за късмет точно за устната.Странното беше ,че и десетината рибки които хванах бяха м/ду 12 и 13 часа,след което свърших червеите и минах на шкембе чорба!
andro68- ...........................
Брой мнения : 777 Рожд.дaта : 18.11.1968
снощо морето се смили над нас и ни позволи да направим добър риболов
30 риби имаше и дребни и малко по едрички екземпляри
усеща се разликата с дните
усеща се разликата с дните
dobria1 написа:снощо морето се смили над нас и ни позволи да направим добър риболов
усеща се разликата с дните .
Не ти ли бъйганяса от този ченокоп, все да ядеш бре ? :4506ea66aafe7f
Знаеш ли колко е хубаво и пържен сафридец, муцка.
Любак- глоб.модератор
Аз пак стървах влака.
Поне вие сте се накефили.
Поне вие сте се накефили.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Аз пък днес понакупих някои неща и сега смятам да повързвам малко , пък ще видим какво ще излезе
ribarshe- ...........................
Брой мнения : 1376 Рожд.дaта : 05.09.1970
Години : 54
В залива има лефери днес на Зл. пясъци лодка 40-50 риби достоверно инфо
утре ша кажа резултата от Траката на мрежи де пускай тежката калъма
утре ша кажа резултата от Траката на мрежи де пускай тежката калъма
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Днес влачихме воблер и блесна от Галата до Фичоза,само медузи
Но имах скъсана кука на чепарето,само дето не усетих кога стана.
С тези медузи си беше тежко да се работи.
Чепарето на моменти не можеше да падне и до дъното
Но имах скъсана кука на чепарето,само дето не усетих кога стана.
С тези медузи си беше тежко да се работи.
Чепарето на моменти не можеше да падне и до дъното
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мъ там е друг тараф бре Киро
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Мой си е бре,друг е за тебе.savi aleksiev написа:Мъ там е друг тараф бре Киро
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Снощи тегава работа 14 риби ама всичко беше до към 21.00ч. после САМО сафриди,смляха ме махнах 2-та и почнах с 1 кука извадих 10-на сафрида за нула време ама като не ми е до сафрид прибрах се преди полунощ(необичайно за мен) :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i
Любак новостите които мислехме с адаша работят пирфектно
Ами учи ни бре брато, или по-точно учи ме. Те другите си мълчат, значи знаят.dobria1 написа:
Любак- глоб.модератор
Снощи на "Панорама"- четири чернокопа и двайсетина сафрида мутанти.Някои от групата понаправиха повече сафрид,ама да си кажат сами.
Имах и още 6-7 удара,но отразени непрофесионално от мен,та не можах да взема рибите.
Имах и още 6-7 удара,но отразени непрофесионално от мен,та не можах да взема рибите.
Не ви знам техниките и тактиките, но чичо Петьо - майстора на блесната всяка сутрин си взима пая и днес имаше 8 едри чернокопа на блесна.
Евала! :609c1f728720fb
Евала! :609c1f728720fb
Снощи аз лових на плувка.А чичо ви Петьо наистина си е майстор,и лови по най-кефския начин,а именно спининговане(с блесна и воблери).Няма по-голям кеф от удара на голямата зъбата твар.Получава се мозъчно изпразване. :d5116e0ebf2fc8batmilen написа:Не ви знам техниките и тактиките, но чичо Петьо - майстора на блесната всяка сутрин си взима пая и днес имаше 8 едри чернокопа на блесна.
Браво на чичо Петьо.
РЕ
НЕ Е МОЗЪЧНО ТО!....ПЛУВЧО написа:Снощи аз лових на плувка.А чичо ви Петьо наистина си е майстор,и лови по най-кефския начин,а именно спининговане(с блесна и воблери).Няма по-голям кеф от удара на голямата зъбата твар.Получава се мозъчно изпразване. :d5116e0ebf2fc8batmilen написа:Не ви знам техниките и тактиките, но чичо Петьо - майстора на блесната всяка сутрин си взима пая и днес имаше 8 едри чернокопа на блесна.
Браво на чичо Петьо.
andro68- ...........................
Брой мнения : 777 Рожд.дaта : 18.11.1968
Браво !Браво!
Щом не си ги хващал ти мога да повярвам.
Вчера в Черноморец разправяха че привечер са взели по някой друг чернокоп,а на Приморско са извадили доста повече.Не ми казаха колко,но по изгорялата мутра на моя познат си личеше че е имало смисъл да си докара трета степен изгаряне.
аз вчера бях в Черноморец за заргани и докато се лигавех на светлоотразителна лентичка ударих едно чернокопче,но нищо забележително.Смятам да отида на Отманли тези дни там даваше миналата година хубави направо лефери.Дано само времето да даде
Щом не си ги хващал ти мога да повярвам.
Вчера в Черноморец разправяха че привечер са взели по някой друг чернокоп,а на Приморско са извадили доста повече.Не ми казаха колко,но по изгорялата мутра на моя познат си личеше че е имало смисъл да си докара трета степен изгаряне.
аз вчера бях в Черноморец за заргани и докато се лигавех на светлоотразителна лентичка ударих едно чернокопче,но нищо забележително.Смятам да отида на Отманли тези дни там даваше миналата година хубави направо лефери.Дано само времето да даде
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Я да ви попитам като стана дума за блесна. Четох някъде в нета, че за чернокоп/лефер блесната трябва да се води много бързо. Това вярно ли е? Че аз като сладководен спинигист без никъв опит на море ми се види малко странно.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Страница 12 от 16 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Similar topics
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА КАЯ !!!
» Техники и тактики- Гюмюш 2010
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
» Техники и тактики- Гюмюш 2010
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
Страница 12 от 16
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing