СОНАРИ - общи приказки
+35
cat1
justinian
paynera
мечока
nkolev66
rikitikitavi
Plamen
dako
Васил
vvt1970
baralya
Milev
fishermann2
mdesov
max
EU_BG_akademika
gogo26
тони котев
ДЯДО ИВАН
rrk
ПЛУВЧО
Мънцата
Жоро-multi_maks
Любак
КИРО
tano
Румен Ганев
MAX 2
Попа
Петър Василев
xoxo
D.Dimitrov
Ribarina
str.hadjiev
gogata1
39 posters
Страница 8 от 10
Страница 8 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: СОНАРИ - общи приказки
Garmin Echomap 74vd НОВ
Имаше въпрос, как машинката би помогнала за безопасен тролинг, през ноща на 3-4 метра от непознат бряг.
Ами ето така
Маршрутите са примерни
[You must be registered and logged in to see this image.]
Предишният ден си разглеждаш картата и си набелязваш маршута за тролене. После за да няма никакви изненади нанасяш маршрута на картата, като кръщаваш всяка точка от етапа както си искаш. Пъхаш картата в сонара и му казваш заведи ме през тези точки, до точка еди коя си и той те води точно както те води автомобилен навигатор по маршрута който си му задал. По този начин, единствено ако си пропуснал някоя плитчина на картата, можеш да се хакнеш в нея или ако има издигане на дъното
Разбира се става и без да чертаеш маршрут, но очите ти непрекъснато трябва да са в картографа и да следиш какво е около теб, а като си начертаеш, си гледаш спокойно въдиците
Имаше въпрос, как машинката би помогнала за безопасен тролинг, през ноща на 3-4 метра от непознат бряг.
Ами ето така
Маршрутите са примерни
Предишният ден си разглеждаш картата и си набелязваш маршута за тролене. После за да няма никакви изненади нанасяш маршрута на картата, като кръщаваш всяка точка от етапа както си искаш. Пъхаш картата в сонара и му казваш заведи ме през тези точки, до точка еди коя си и той те води точно както те води автомобилен навигатор по маршрута който си му задал. По този начин, единствено ако си пропуснал някоя плитчина на картата, можеш да се хакнеш в нея или ако има издигане на дъното
Разбира се става и без да чертаеш маршрут, но очите ти непрекъснато трябва да са в картографа и да следиш какво е около теб, а като си начертаеш, си гледаш спокойно въдиците
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Нищо от посоченото не е възможно. Дори е пълна идиотщина да се пробва!EU_BG_akademika написа:Имаше въпрос, как машинката би помогнала за безопасен тролинг, през ноща на 3-4 метра от непознат бряг.
Ами ето така
Маршрутите са примерни
Няма да го изтрия само защото е нагледен пример за дискусия на тема "На какво не трябва да вярват купувачите и бъдещи ползватели на джаджи".
Обещавам при малко свободно време да споделя доводите си и се надявам ако някой има мнение да го сподели.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Имам доводи: На 3-4м от брега да караш само по GPS си е мазохизъм,както и да го погледнеш,
там сонара ти е задължителен.И по-точно,какъв сонар ве,
направо мозък е задължителен,
да се довериш толкова на някаква машинка.
Синко,каквато и апаратура да ми навираш в очите - забрави за такива упражнения,
че един мъртъв вълн 80см,ще те отнесе поне на 4м извън тези чертички.
Има да гребеш после на пясъка......
И после,винаги на повторение като караш по тези чертички,
имаш поне 3-4м странични преминавания,това не ти е комп/игричка,
има си вятър/вълна/течение които те бутат малко на някъде.
Излизай по-често в морето,и не стой пред компа да те еба.
да се довериш толкова на някаква машинка.
И после,винаги на повторение като караш по тези чертички,
имаш поне 3-4м странични преминавания,това не ти е комп/игричка,
има си вятър/вълна/течение които те бутат малко на някъде.
Излизай по-често в морето,и не стой пред компа да те еба.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Не знам кога си ползвал плотер Гармин, ти имаш Лорънс 2 генерация 7 инча. Ако някой в този форум може да каже Академика ме подведе, моля да заповяда и да го каже. Аз имам този уред 9 инчов, имам карти и софтуер. Готов съм да докажа на практика това което твърдя, тоест ще си преведа лодката покрай всеки каменист бряг с дълбочина над 2 метра, като преди това ще си направя маршрут.
Разбирам че си против моята продажба, трий цялата тема!
А да караш без него е по добре, казах какво съм готов да направя за неверниците, достатъчно ми е скъпа лодката, за да не съм сигурен в това което казвам.КИРО написа:Имам доводи: На 3-4м от брега да караш само по GPS си е мазохизъм,както и да го погледнеш,
Ся пак седнахме накриво в гърнето да го еба.EU_BG_akademika написа:. ............Разбирам че си против моята продажба, трий цялата тема!
Не съм ти против техниката,ама как го виждаш на 3-4м от брега да караш по техника бре?
Там има камък на 2м,ама има и на 0,2м ,докато ти го отчете техниката,
и почваш да ме търсиш на пожар.
КИРО- мир на праха му
Става въпрос за тролинг, тоест си на двигател който преодолява съпротивления, ако има вълна разбира се нямаш работа в брега, но това важи и за без уред. Стваше дума да се троли на 3-4 метра от брега в непозната обстановка...КИРО написа:
Аве както и да е...
Трийте темата
Кире, нали за това е дълбочинната карта ве, ще си направя маршрут само над 2 м, какви скали те гонят, тук моментната дълбочина не се гледа, освен за сверка, но разлики няма.КИРО написа:EU_BG_akademika написа:. ............Разбирам че си против моята продажба, трий цялата тема!
Не съм ти против техниката,ама как го виждаш на 3-4м от брега да караш по техника бре?
Там има камък на 2м,ама има и на 0,2м ,докато ти го отчете техниката,
Не съм против продажбата. Просто на практика това което споделяш е неизпълнимо. И то без значение какъв ти е плотера. В удобно време през деня се опитай да направиш това за което говориш. И то с въпросния уред. И да, имаш карти, имаш софтуер, имаш джаджи ама пробвай ги първо. Опознай ги, научи се да работиш с тях и тогава когато направиш някои проби говори. Това ми е идеята.EU_BG_akademika написа:Не знам кога си ползвал плотер Гармин, ти имаш Лорънс 2 генерация 7 инча. Ако някой в този форум може да каже Академика ме подведе, моля да заповяда и да го каже. Аз имам този уред 9 инчов, имам карти и софтуер. Готов съм да докажа на практика това което твърдя, тоест ще си преведа лодката покрай всеки каменист бряг с дълбочина над 2 метра, като преди това ще си направя маршрут.
Сам помниш лятото с твоя си уред какви дивотии бяха и как въобще не тръгна подобаващо. И то риби да търси. Та ти тръгна да правиш навигиращи маршрути по карти дето са рисунки и грешките им са на места по 50-100 метра. Приемника те мятка няколко метра в страни, темпа на опресняване те бави и докато се усетиш си избягал от маршрута драстично. И всичко това в тъмното. Дай го по-сериозно вече.
Едно не мога да разбера!
Как толкова не проумя, че с всичко което пиша се опитвам да предпазя теб и всеки който чете от бели и проблеми. Дал си за пример карта която знаеш, че на сън ще я нарисувам по-точна. Тествал съм тоя район с какви ли не навигации. Е ни една не е толкова вярна за упражненията които говориш.
И да, ако ти тепърва ще правиш опити с навигиране нощем то аз това то правя от три години. С колеги от форума дори пропуснахме да вземем на абордаж една гемия. Местен, той си знае пътя и що да включи светлини. Пък аз си маам по навигацията и ако в последния момент не бяхме чули двигателя му щяхме да станем на кълбо. Та пак повтарям. Пробвай, пробвай, пробвай и чак тогава в рекламите.
Как толкова не проумя, че с всичко което пиша се опитвам да предпазя теб и всеки който чете от бели и проблеми. Дал си за пример карта която знаеш, че на сън ще я нарисувам по-точна. Тествал съм тоя район с какви ли не навигации. Е ни една не е толкова вярна за упражненията които говориш.
И да, ако ти тепърва ще правиш опити с навигиране нощем то аз това то правя от три години. С колеги от форума дори пропуснахме да вземем на абордаж една гемия. Местен, той си знае пътя и що да включи светлини. Пък аз си маам по навигацията и ако в последния момент не бяхме чули двигателя му щяхме да станем на кълбо. Та пак повтарям. Пробвай, пробвай, пробвай и чак тогава в рекламите.
Оказа се, че не съм вкарал едната букса. Все едно аз съм готов за проба, тъй като знам какво говоря...D.Dimitrov написа:
Сам помниш лятото с твоя си уред какви дивотии бяха и как въобще не тръгна подобаващо. И то риби да търси.
Не ми се спори повече, щом познаваш уреда и картата по добре от мен значи ти си прав.
гггкгкгкгкгкгкгк
Не искам да спамя в темата на Академика , но искам да изкажа мнение , че техниката в пъти повече пречи отколкото помага когато има риба (тролинг на лефер примерно).Какво искам да кажа ?? - водещу условие за успешен риболов на лефер - това е рутината - рибата в повечето случеи НЕ седи на едно място когато отгоре и газят лодки.Следенето на точки по картата - само бави риболовеца и като се има в предвид , че картата НЕ отговяря на истината в 70% от случеите - лично за мен е излишна.Моята карта е в главата - ползвам сонар от 100 лева само да следя дълбочината и смятам , че съм доказал , че съм разплаквам многооо лодки с големи телевизори.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Моля Киро или който знае как да премести всичко освен първия пост в спама или където намери за добре.
Не ме мързи ама не зная как.
Не ме мързи ама не зная как.
иъъоъоъоъоъоъоъоъъ
Положих известни усилия да напрява инфото прегледно.
Ако пак има някой, който не е разбрал как става придвижването с плотер Гармин, то аз нищо повече не мога да направя
Ако пак има някой, който не е разбрал как става придвижването с плотер Гармин, то аз нищо повече не мога да направя
Младежи, споделете мнение за тези сонари [You must be registered and logged in to see this link.]
.
.
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Нямат разлика, сондата с тях е само за структорно сканиране, за морето не ти върши много работа! Тия сонди никой не ги купува отделно, освен ако няма мрежа и не ползва две сонди с два монитора. Затова ги пришиват към уреди, та белким се продаде пакета
Синчо, миналата година, преди есенния риболов си купих един бюджетен Lowrance Hook4. Единствения недостатък е малкия екран. Иначе машинката си работи безупречно. За новата лодка си мисля да взема нещо с по-голям дисплей и в момента, четейки тази тема, изпаднах в размисъл направо...
Да но с четири лъчева сонда, тези които посочваш са двулъчеви.justinian написа:Синчо, миналата година, преди есенния риболов си купих един бюджетен Lowrance Hook4.
Аз съм от есента с това.
ELITE-7Ti КОМБО СОНАР/GPS СЪС TotalScan™СОНДА
Определено е в пъти по добро от куката.
Малко зор докато направиш както искаш настройките ама после наистина е красива картинка.
ELITE-7Ti КОМБО СОНАР/GPS СЪС TotalScan™СОНДА
Определено е в пъти по добро от куката.
Малко зор докато направиш както искаш настройките ама после наистина е красива картинка.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Ники, Hook 4 го купих прибързано наистина, но не съжалявам и за секунда. "Вижда" и леферите и граците. Причината да се оглеждам за по-висок клас сонар е, че от Коледа съм горд притежател на Quicksilver Activ Open 505 и искам да съм сигурен, че при по-високи скорости сонара ще ми работи в нормален режим.
Представих си го вече ей тъй:[You must be registered and logged in to see this image.]
Да.
Последната промяна е направена от justinian на Вто 3 Яну 2017 - 23:09; мнението е било променяно общо 2 пъти
Ихааааа - ама тая лодка не е за моите гумени цървули...
КИРО- мир на праха му
Ее похвали се най сетне , честита нова лодка и много лефери на борда .
cat1- ...........................
Брой мнения : 632 Рожд.дaта : 22.11.1973
Години : 51
Страница 8 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Страница 8 от 10
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing