СОНАРИ - общи приказки
+35
cat1
justinian
paynera
мечока
nkolev66
rikitikitavi
Plamen
dako
Васил
vvt1970
baralya
Milev
fishermann2
mdesov
max
EU_BG_akademika
gogo26
тони котев
ДЯДО ИВАН
rrk
ПЛУВЧО
Мънцата
Жоро-multi_maks
Любак
КИРО
tano
Румен Ганев
MAX 2
Попа
Петър Василев
xoxo
D.Dimitrov
Ribarina
str.hadjiev
gogata1
39 posters
Страница 2 от 10
Страница 2 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: СОНАРИ - общи приказки
Малииий голяма грешка!КИРО написа:
Проблема е,че иска охлаждане,въпреки че съм я държал по 10-15мин в ръка,
Тва дан си посмял да гу повториш!
С тия честоти удря прао у пишока!
Да няма тема после "Дръжте ми го оти не моа гу фана".
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
КИРО написа:в какви интервали ги пуска импулсите,защото
се иска и време да отчете отразения сигнал.
ПЛ навремето май ги пускаха през 10 сек,вече не помня де.
Ама то с онези лампи,как да стане по-бързо.
За монтажа на сондата си много прав - иска си точното място.
Накара ме да се замисля,как да си монтирам сондата в кила ?
Проблема е,че иска охлаждане,въпреки че съм я държал по 10-15мин в ръка,не
забелязах нагряване.
Добрите сонари работят с 2000 - 3000 импулса в минута. А сондите за монтиране в кила са с друг вид - обикновено са бронзови / при възможност ще ти снимам една моя/и съвсем различен вид от тези за монтаж по транеца.
xoxo- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
Значи съм прав, при моят вариант, на транеца, скоростта е както съм я посочил.....
МАХ2 също казва полезни неща, това за дъното, за подвижните обекти и честотата на опресняване не го знаех, задължително си имам нова цел за настройване по язовирите
МАХ2 също казва полезни неща, това за дъното, за подвижните обекти и честотата на опресняване не го знаех, задължително си имам нова цел за настройване по язовирите
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
max написа:Колега ,кьм всеки сонар в кутията има инструкций кьде точно да се монтира сондата /ако си открил втори пьт топлата вода е друг вьпрос/ а такива ......аз знам ама само в магазина ще кажа 450 км няма да пьтувам за инфо за сонара /Попа написа:Нямах намерение да пиша повече тука,ама като ме споменаваш,ще уточня нещо за да разбереш,какъв компютърен философ си:EU_BG_akademika написа:Няма нужда от теории, споделяйте си настройките които според вас са най подходящи за дадена ситуация...
Аз за сладководен риболов, все още не съм открил моята формула за настройка....
Само дето го слагам на "сладка вода" и "бавен тролинг" за останалите все още съм в процес на превъртане, ама нали Попа каза че ходя три пъти в годината за риба, значи два пъти от тях са на морето и един път на язовир, та за сладководните ми настройки ще изчакате още някоя година....
Преди настройките на сонара,по-важното е как се монтира сондата!!!За доказателство-моята дава коректни показания с 40км/ч.(защото толкова мога да вдигна),а не с 10 км/ч.,като твоята И много други неща мога да кажа за сонарите,че тука царуват доста заблуждения,ама хора,като тебе ме спират ,и ще си запазя правото да го правя в магазина на воля
Само да ти кажа,че така,като те гледам ще ти трябват още,няколко години и още хиляди доларес за да разбереш,какво точно е сонара и как работи той.Дали има смисъл от скъп сонар или може и с по-евтин,ще са вторичните ти въпроси
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49
123
Ти за кеша не ме мисли ама нещо гледам с бутоните се пробваш да влизаш та да ти кажа само че си объркал човека и на здрава глава бинт си слагаш .Ако е от шльокавицата с която се наливаш ти е простено но на трезво така да се испускаш не те съветвамПопа написа:max написа:Колега ,кьм всеки сонар в кутията има инструкций кьде точно да се монтира сондата /ако си открил втори пьт топлата вода е друг вьпрос/ а такива ......аз знам ама само в магазина ще кажа 450 км няма да пьтувам за инфо за сонара /Попа написа:Нямах намерение да пиша повече тука,ама като ме споменаваш,ще уточня нещо за да разбереш,какъв компютърен философ си:EU_BG_akademika написа:Няма нужда от теории, споделяйте си настройките които според вас са най подходящи за дадена ситуация...
Само дето го слагам на "сладка вода" и "бавен тролинг" за останалите все още съм в процес на превъртане, ама нали Попа каза че ходя три пъти в годината за риба, значи два пъти от тях са на морето и един път на язовир, та за сладководните ми настройки ще изчакате още някоя година....
Преди настройките на сонара,по-важното е как се монтира сондата!!!За доказателство-моята дава коректни показания с 40км/ч.(защото толкова мога да вдигна),а не с 10 км/ч.,като твоята И много други неща мога да кажа за сонарите,че тука царуват доста заблуждения,ама хора,като тебе ме спират ,и ще си запазя правото да го правя в магазина на воля
Само да ти кажа,че така,като те гледам ще ти трябват още,няколко години и още хиляди доларес за да разбереш,какво точно е сонара и как работи той.Дали има смисъл от скъп сонар или може и с по-евтин,ще са вторичните ти въпроси
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
За да се заформи хубава тема без заяждане,кой прав ,кой крив ,мисля ,че Академика пръв се усети:
По този начин ще е много по -полезно всичко написано от нас.
Нека всеки си вади изводи и реши кое е по-правилно за него!
EU_BG_akademika написа: споделяйте си настройките които според вас са най подходящи за дадена ситуация...
123
И аз за по-правилното за него си мислаПетър Василев написа:За да се заформи хубава тема без заяждане,кой прав ,кой крив ,мисля ,че Академика пръв се усети:
EU_BG_akademika написа: споделяйте си настройките които според вас са най подходящи за дадена ситуация...
Извинявам се на всички,че така се развиха нещата,ама....!За тебе знам,че кеша не е проблем,но какво от това .!Тука не е богаташки форум за да си лекуваш болното его,а риболовен!Надявам се да ме разбираш правилно,а и още нещо-аз почти не употребявам алкохолmax написа:Ти за кеша не ме мисли ама нещо гледам с бутоните се пробваш да влизаш та да ти кажа само че си объркал човека и на здрава глава бинт си слагаш .Ако е от шльокавицата с която се наливаш ти е простено но на трезво така да се испускаш не те съветвамПопа написа:max написа:Колега ,кьм всеки сонар в кутията има инструкций кьде точно да се монтира сондата /ако си открил втори пьт топлата вода е друг вьпрос/ а такива ......аз знам ама само в магазина ще кажа 450 км няма да пьтувам за инфо за сонара /Попа написа:Нямах намерение да пиша повече тука,ама като ме споменаваш,ще уточня нещо за да разбереш,какъв компютърен философ си:EU_BG_akademika написа:Няма нужда от теории, споделяйте си настройките които според вас са най подходящи за дадена ситуация...
Те нещата са ясни!Да кажа само,че повече няма да пиша в този подфорум Запазвам си правата за публикации в ,,Излети" и ,,С лодка в морето 2014".И много поздрави
123
(Колега) в канал 2000 са магове, познавачи и гледачи .Понеже само ти откри болното ми его явно имаш дарба и спокойно можеш да попълваш дупките в бюджета .Аз съм в този форум доста преди тебе и не права разлика между беден и богат защото сме съмишленици рибари а с доста и приятели.Замисли се ти закакво си се регистрирал и с какво си допринесъл за форумът ?Освен че продаваш ....... направи и нещо полезно (ако можеш) .
Единственото което искам да добавя е че парите не заместват знанието, както и че знанието без пари е само до някъде.
Требе си и от двете
Требе си и от двете
123
Е тука вече сме на едно мненйе пьрвата риба на тролинг в черно море /заливьт на Сл. бряг/ хванах 1998г и беше цигане /хванах го на 5см. Голди поредният ми двигател вече е на 1380 часа навьртяни лично от мене предимно на тролинг.Та определено имам някакьв опит и незабравими преживявания /в силно време / и суша от никьдеMAX 2 написа:Единственото което искам да добавя е че парите не заместват знанието, както и че знанието без пари е само до някъде.
Требе си и от двете
E за това да се открие нова темаMAX 2 написа: парите не заместват знанието, както и че знанието без пари е само до някъде.
Требе си и от двете
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Та ти си бил, цял Робинзон бре..........max написа:Та определено имам някакьв опит и незабравими преживявания /в силно време / и суша от никьде
123
Абе да те плющът вълни по 2+ метра и да си на 50км. от сушата с 6м. лодка не е от най приятните неща в животаEU_BG_akademika написа:Та ти си бил, цял Робинзон бре..........max написа:Та определено имам някакьв опит и незабравими преживявания /в силно време / и суша от никьде
DEEP FISHING!!!!!!!!!!!max написа:Абе да те плющът вълни по 2+ метра и да си на 50км. от сушата с 6м. лодка не е от най приятните неща в животаEU_BG_akademika написа:Та ти си бил, цял Робинзон бре..........max написа:Та определено имам някакьв опит и незабравими преживявания /в силно време / и суша от никьде
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
123
Тасос Самутраки Тасос (тролинг около Самутраки и на връщане до където позволяваше времето) За незапознатите Тасос Самутраки е колкото от Поморие до Варнаtano написа:DEEP FISHING!!!!!!!!!!!max написа:Абе да те плющът вълни по 2+ метра и да си на 50км. от сушата с 6м. лодка не е от най приятните неща в животаEU_BG_akademika написа:Та ти си бил, цял Робинзон бре..........max написа:Та определено имам някакьв опит и незабравими преживявания /в силно време / и суша от никьде
ААА има и по лошо, да ти откаже маторя и после да ти се скъса въжето на котватаmax написа: Абе да те плющът вълни по 2+ метра и да си на 50км. от сушата с 6м. лодка не е от най приятните неща в живота
И да ти е свършила ракията в този момент.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
123
Нее приятно но като се вижда сушата е друго Навьтре като катериш вьлната и 90кс се задьхва е тогава е тегаво /и суша от никьде/.EU_BG_akademika написа:ААА има и по лошо, да ти откаже маторя и после да ти се скъса въжето на котватаmax написа: Абе да те плющът вълни по 2+ метра и да си на 50км. от сушата с 6м. лодка не е от най приятните неща в живота
123
Понеже и тука оспамихме темата предлагам да се пусне тема за Как да раегираме при опасни ситуаций в морето /или нещо от сорта Предполагам че на повечето им се е случвало и инфото ще е полезно за всички.
Момчета, да се измерва знание и опит в работни часове на мотора не е 100% обективно. Ако беше така аз до сега да съм академик (последната ми лодка е на 5 години и в момента с 3-ти двигател който е на 2400 часа - другите не помня на колко ги продадох). Често обаче срещам хора от които има какво да науча. Познавам и много колеги които и след 10 400 часа няма да са много по напред от сега.
123
Титлите не ме вьлнуват .....часовете на вода са опит и никой не може да ме убеди че пред компа или на сушата ще си по добьр от тоя навьртял часовете вьв водата .Нейзбежно е да си се збльсквал с ложо време ,бедстващи и дрMAX 2 написа:Момчета, да се измерва знание и опит в работни часове на мотора не е 100% обективно. Ако беше така аз до сега да съм академик (последната ми лодка е на 5 години и в момента с 3-ти двигател който е на 2400 часа - другите не помня на колко ги продадох). Често обаче срещам хора от които има какво да науча. Познавам и много колеги които и след 10 400 часа няма да са много по напред от сега.
Прав си Иво,макар да са малко,има и такива дето не помнят как ги е "удрял мокър парцал по главата".MAX 2 написа:......Познавам и много колеги които и след 10 400 часа няма да са много по напред от сега.
Ники,май имаше подобна тема - ще се разровя
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
max написа:Понеже и тука оспамихме темата предлагам да се пусне тема за Как да раегираме при опасни ситуаций в морето /или нещо от сорта Предполагам че на повечето им се е случвало и инфото ще е полезно за всички.
Тъй-Тъй , факири сте на Spam-a.
Но понеже и Кирето е в киреча с вас, той ще Ви оправя.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Страница 2 от 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Страница 2 от 10
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing