ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+44
sllipi1
chapara
radoadvokat
stoinostedi
ДАКАТА
Тедо
ники67
felippemassa
HAZART
Краси Асгд
roko koko
krasimir77
Тихомир
мечока
Васил
Tiho Todorov
popai
anastas_peykov
tiho_roev
Мънцата
rikitikitavi
vladtod
ro666koto
goshotanchev
justinian
shibailo
PETROV
bsgold
Любак
Marco Polo
cat1
dako
YordanDanev
mixman
paynera
fishermann2
Plamen
EU_BG_akademika
D.Dimitrov
antares
КИРО
Ribarina
gogata1
Rimohit
48 posters
Страница 5 от 12
Страница 5 от 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Гедай също има едни с надуваемо дъно. Те също са леки а идеята на тия малки лодки е да може да си ги обслужваш сам.
За този размер лодка, от личен опит споделям, двигател ако вземеш под 8 (10) к.с., ще си винаги недоволен. [т.е. идва един момент, след който започваш, въпреки старанието си да не го правиш, да товариш малко повече багажче! А като излезеш и с приятел или двама.....е те тогава вече става еднаааа...] С 6 к.с. си карах моята доста време, но все имах нужда от още малко [при положение, че съм сам]. При вълна и вятър пък да не говорим...упражнение за луди става. А, ако е с надуваемо дъно - ще си вкараш мнооого голям трън в гащите [т.е. помисли как ще излезеш на брега, когато дъното се спука, или издиша бавничко за времето през което си излязъл да разпуснеш?!] Два пъти ми се случи да се дотътрям до брега с лодката сгъната на две, поради омекнало дъно. За морето става въпрос де! Заложи на качество и сигурност! Успех!
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Години : 46
Благодаря Ви момци
Ето , че се появяват + и -
Това търся , мнения . Все си мисля , че нова лодка /било то и по нисък клас/ , би била по-добра от по-евтина втора ръка/маркова /
Синчо , за мотор мога да отделя до 1500-1600 лв. Гледам да се вложа в 3000 лв. Затова е цялата галимация . Колесар на този етап не смятам да купувам . Той ще бъде придобит по-късно , като имам къде да го прибирам . Ти знаеш какво е разстоянието от караваната до брега на язовира , има-няма 50 м. и то сега , когато водата е ниска . На гръб да е нося , са 5 мин. Две колела на транеца и съм ок . И така , де
Ето , че се появяват + и -
Това търся , мнения . Все си мисля , че нова лодка /било то и по нисък клас/ , би била по-добра от по-евтина втора ръка/маркова /
Синчо , за мотор мога да отделя до 1500-1600 лв. Гледам да се вложа в 3000 лв. Затова е цялата галимация . Колесар на този етап не смятам да купувам . Той ще бъде придобит по-късно , като имам къде да го прибирам . Ти знаеш какво е разстоянието от караваната до брега на язовира , има-няма 50 м. и то сега , когато водата е ниска . На гръб да е нося , са 5 мин. Две колела на транеца и съм ок . И така , де
Tiho Todorov- ...........................
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Години : 48
За язовира си е ОК, относно дъното....в една лодка трябва да можеш да станеш прав и да се изпикаеш ако не можеш, това не е лодка. За тия пари ще се справиш. В момента един колега продава сузуки 6 коня, който изглежда добре Съветвам те да го видиш. Също така не купувай двигател от обява. Гогата поморийски, не ме послуша, купи, ама не смее да си признае какво го пати още на първо влизане.....
Двигател само от познат човек и след тест
Двигател само от познат човек и след тест
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Мен лично тази Омега ми се вижда малко кекава лодка.За качество на материал и лепене не мога да говоря,но захващането на транеца към балоните не ми вдъхва много доверие.И най-вече тия къси рейки които придържат дъното.Не че не можеш да влезеш в язовир с едно двигателче и да разпуснеш с хобито си .НО има моменти когато времето се сговнясва,излизат вълни и тогава ти разчиташ да навиеш газта докрай и по-бързо брега.Та тази лодка ми се струва(всъщност съм сигурен )че ще се суче като топла баничка.А колегата споменава,че има мераци и към морето.
мечока- ...........................
Брой мнения : 138 Рожд.дaта : 02.10.1968
Години : 56
Сам се влиза само в тоалетната.Да разпуснеш с лодка в язовир или морето - си трябва компания (лично мнение)- не съм привърженик на гумените лодки - просто не виждам смисъл - след като има твърди (на практика вечни) - имах Мичуринка 2.95 - след 7 години експлоатация и тонове умряла риба на борда и - я продадох като нова беше - сега си взех отново Мичуринка 3.45 - тежи 80 кила и с 10 магарета и 2-ма тюлена на борда прави 20 км/ч - няма слипове , пускам я от където ми падне
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Всъщност колко к.с. двигател и дава производителя на тази Омега.
мечока- ...........................
Брой мнения : 138 Рожд.дaта : 02.10.1968
12мечока написа:Всъщност колко к.с. двигател и дава производителя на тази Омега.
Пак дрънкаш недообмислено, ти имаш бус, Тихо бус ли да си купи за същата дължина твърда лодкаpaynera написа:не съм привърженик на гумените лодки - просто не виждам смисъл - след като има твърди (на практика вечни)
Тук си прав Академиче,по назад писах,че Тихо ще си носи лодката в караваната.EU_BG_akademika написа:....... Тихо бус ли да си купи за същата дължина твърда лодка
Затова се е спрял на този вариант лодка.Така че,ако ще помагаме,да е в тази насока.
Тихо,ай по-бързо купувай,че ей сега ще дойде зимата,
те тогава ще има да четеш акъли на килограм.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Акъла е най хубавото нещо ве, и да нямаш можеш да дадешКИРО написа:
те тогава ще има да четеш акъли на килограм.
Адаш Омегата е арна лодка имам приятел който ползва същата марка и е много доволен.Най-важното каквото и да стане има майстор тук за да я оправи.И друго важно нещо рано или късно твоята лодка и двигател ще те намерят .
Тихомир- ...........................
Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Ако колегата има място за стъклопластова лодка хич да не се занимава с надуваема лодка .
cat1- ...........................
Брой мнения : 632 Рожд.дaта : 22.11.1973
Привет колеги.
Голямо търкане го търкам моето моторче.На всяко излизане от морето,цялото в сол.Няма изчистване.Или ,поне така както искам.Използвам предимно препарат за стъкла с помпичка,като го мокря обилно и го оставям да престои известно време,но резултата не е задоволителен.
Дайте някакви препоръки,че си е мъка.А,на черното как му личи...
Голямо търкане го търкам моето моторче.На всяко излизане от морето,цялото в сол.Няма изчистване.Или ,поне така както искам.Използвам предимно препарат за стъкла с помпичка,като го мокря обилно и го оставям да престои известно време,но резултата не е задоволителен.
fishermann2- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 09.10.1955
Години : 69
WD40 ползвам аз. Доволен съм. Понякога се налага да поизчакаш повечко, но сваля солта и става като нов.fishermann2 написа:Привет колеги.
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Години : 46
Имам,ще пробвам.
fishermann2- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 09.10.1955
Години : 69
Важно, обърни внимание! Само за Варненци
Мои познат който е вносител/дистрибутор на двигателни масла и на който съм правил разни услуги ще ми даде масло MOTUL за извънбордови двигатели полусинтетика 10-40, а именно това за 13лв. литър. Маслото е одобрено от всички световни производители. Препоръчителна смяна 100 работни часа или веднъж годишно. Тъй като сега е момента за обслужване на извънбордовите, някой ако иска може да се възползва да си разделим куриерската услуга. Тази оферта е валидна до утре сабайлем 02.12.2016 9.30. След това нема, догодина.....
За незапознатите ще спомена, че никъде в нета няма под 19лв литър. А Събчо/Панко и прочие майстори го перат директно 22-25лв че по лесно се смятало
По морските магазини цената е тази
Записване тук.
Мои познат който е вносител/дистрибутор на двигателни масла и на който съм правил разни услуги ще ми даде масло MOTUL за извънбордови двигатели полусинтетика 10-40, а именно това за 13лв. литър. Маслото е одобрено от всички световни производители. Препоръчителна смяна 100 работни часа или веднъж годишно. Тъй като сега е момента за обслужване на извънбордовите, някой ако иска може да се възползва да си разделим куриерската услуга. Тази оферта е валидна до утре сабайлем 02.12.2016 9.30. След това нема, догодина.....
За незапознатите ще спомена, че никъде в нета няма под 19лв литър. А Събчо/Панко и прочие майстори го перат директно 22-25лв че по лесно се смятало
По морските магазини цената е тази
Записване тук.
10W40 е полусинтетика За Меркюри, А предполагам и за други 4_тактови, препоръчват 25W50, което си е пълна синтетика и е нормално да е доста по-скъпо.
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Не си наясно, синтетика се допуска само на бордов двигател и то със затворен цикъл на охлаждане. Разбира се можеш да сложиш и на извънбордов, но смяната си остава на 100 часа или веднъж годишно. Според самата среда на работа живота на маслото е кратък. Така че ти ако искаш си слагай синтетика, аз пари за хвърляне нямам
Абе аз двигател съм виждал на снимка само, ама гледам, че и производителите са като мен, защото Mercury допускат синтетика и даже направо я препоръчват
Синтетиката винаги би имала по-добри мазилни свойства от полусинтетиката, стига да е с правилния визкозитет. Извънбордовите двигатели като цяло се експлоатират в един вид екстремни условия и масления клин е от още по-голямо значение.
Не е като да ги рина с лопата парите, ама от стари моряци знам едно: "който има брада, има и гребенче"
Синтетиката винаги би имала по-добри мазилни свойства от полусинтетиката, стига да е с правилния визкозитет. Извънбордовите двигатели като цяло се експлоатират в един вид екстремни условия и масления клин е от още по-голямо значение.
Не е като да ги рина с лопата парите, ама от стари моряци знам едно: "който има брада, има и гребенче"
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Щом искаш да участваш в преброяване на глупаците с матори меркюри, то това си е лично твоя работа.
Аз полагам достатъчно грижи за лодката си и мисля че на всички е ясно това, така че не бих икономисвал от масло.
Щом казвам че за този период на смяна, полусинтетиката върши перфектна работа значи е така и значи че съм изчел достатъчно материали по въпроса.
Аз полагам достатъчно грижи за лодката си и мисля че на всички е ясно това, така че не бих икономисвал от масло.
Щом казвам че за този период на смяна, полусинтетиката върши перфектна работа значи е така и значи че съм изчел достатъчно материали по въпроса.
Кой кога ще си купи масло за смяна си е негова работа дали сега или пролетта няма значение . Ще ви напиша какво бих направил аз ако имах 4тактов двигател . След края на сезона ще му източа маслото и отивам до най близката бензиностанция купувам М 10 най евтиното двигателно масло наливам го паля двигателя да поработи 20 мин гася и го оставям да си зимува като от време на време трябва да се припалва за по 20 мин . На пролет точа евтиното масло наливам си кото си трябва и газ из морето . А ако искате всичко да е направено както си трябва се смесват равни количества масло и дизелово гориво свалят се свещите върти се няколко пъти да се промие маслената магистрала и горната процедура дето съм я написал . Ще се учудите какво изтича от картера на иначе новия двигател .
Айде и тая тема се отече!
С Академичето не мога да съглася. Ама хич. /И да не му напомням как предния път обърка гресите и се наложи да променя поръчката./
Просто елементарната етика не позволява да му кажа какво си мисля за мнението му относно кой е по-добрия избор за масло. Еле пък при неговия режим на ползване. Затова препоръчвам повече четене. И питане на действително запознати с материята.
С Академичето не мога да съглася. Ама хич. /И да не му напомням как предния път обърка гресите и се наложи да променя поръчката./
Просто елементарната етика не позволява да му кажа какво си мисля за мнението му относно кой е по-добрия избор за масло. Еле пък при неговия режим на ползване. Затова препоръчвам повече четене. И питане на действително запознати с материята.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
И тук не виждам никаква полза. Дори само вреда. Първоначалния старт, особено след продължителен престой зимата/ и последващата работа на незагрял двигател са най-тежките му режими. От какъв зор да го правиш с най долнопробното масло?cat1 написа:Кой кога ще си купи масло за смяна си е негова работа дали сега или пролетта няма значение . Ще ви напиша какво бих направил аз ако имах 4тактов двигател . След края на сезона ще му източа маслото и отивам до най близката бензиностанция купувам М 10 най евтиното двигателно масло наливам го паля двигателя да поработи 20 мин гася и го оставям да си зимува като от време на време трябва да се припалва за по 20 мин . На пролет точа евтиното масло наливам си кото си трябва и газ из морето . А ако искате всичко да е направено както си трябва се смесват равни количества масло и дизелово гориво свалят се свещите върти се няколко пъти да се промие маслената магистрала и горната процедура дето съм я написал . Ще се учудите какво изтича от картера на иначе новия двигател .
А и ако си мислиш, че неколкократното превъртане със сместа масло и дизелово гориво ще ти промие маслената магистрала много се лъжеш. И от какво по точно да я промие след 100 часа с качествено масло?
Моля, не цитирайте постове от BG-MAMMA че ще станем за смях.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Прави сте повече няма да се обаждам на тема двигатели . Ползата е никаква .
Страница 5 от 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Страница 5 от 12
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing