ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters
Страница 4 от 40
Страница 4 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Ако не се лъжа, лодката е на едни колеги от Ст. Загора с едно Пежо 406 комби зелено. Преди това имаха черен Бомбард Командо с Джонсън(Сузуки) 25 коня. Тази година се засякохме на Маслен Нос с тях и огледах новата им лодка, красавица си е...но бях останал с впечатление, че не е 370, а 400. Е...може и да се бъркам.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Абе, че е красавица спор няма. Чак нереална ми се струва офертата, като гледам какви "дръгели" се продават за подобни пари.
А за такава лодка+двг капитанско трябва ли?
А за такава лодка+двг капитанско трябва ли?
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Ами...и на мен не ми се изясни този въпрос. Аз карам 360 мех без капитанско, но никой не е проверявал досега за да ми каже дали ми трябва или не. Лодките под 15 фута- 4.57 не подлежат на задължителна регистрация в МА, но каква връзка има това с капитанското...не знам!
Оттука виждам дупката за кабелите на един хубав сонар и с малко наместване, ще събера и един GPS. Липсват 3-4 стойки за въдици, но и този проблем може да се реши лесно. Котьоооо, продавам жената и.....(сложете имотикони с лодки бре - губи ми се напъна). :6425deb86829a0
Ето приятел, това е идеалната оферта + качество.gogo26 написа:Каква е твоята концепция за "идеалната лодка" за нашите условия
Оттука виждам дупката за кабелите на един хубав сонар и с малко наместване, ще събера и един GPS. Липсват 3-4 стойки за въдици, но и този проблем може да се реши лесно. Котьоооо, продавам жената и.....(сложете имотикони с лодки бре - губи ми се напъна). :6425deb86829a0
Колеги затова са мечтите за да ги гоним да ги направим реалност. :dancingHappy_i
Тихомир- ...........................
Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Години : 55
Хаиде и от мене един линг [You must be registered and logged in to see this link.] от време на време излизат добри оферти
????- Гост
Абе да няма някаква вързалка тука :217b315cad77fe Това е някаква нереално фантастична цена за тая красота Не вярвам
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Човека, който продава лодката и двигателя е вносител на друга марка лодки и внася или поне продава Ямаха. Познавам се лично с него и няма да е ментак обявата. Явно нещо се е случило със собствениците за да е такава цената, но това си е 100% удар и далаверка!
Свидетелство за правоспособност
:95a6347ec54c90 Колеги, когато карахме курса за придобиване кфалификация "Водач на кораб до 20 БТ", с капитана, който водеше обучението, обсъждахме и въпроса , дали за лодки, каквито ние ползуваме, е необходимо свидетелство за правоуправление. Без да влизам в подробности, ще ви кажа до какви изводи стигнах:
1. Рано или късно, дори в държава като нашата, ще се въведат изисквания за свидетелство. Тези изисквания вероятно ще бъдат съобразени с двигателя /като в Гърция/, с размера на лодката /като в Канада/ или нещо подобно. И тогава започва едно тюхкане - "Ох, моята е два санта по-дълга!", "Мале, имам два коня горница!" и т.н.
2. Въведе ли се задължително свидетелството, ще скочат цените на курсовете, типично по нашенски! Сега са приемливи и почти всеки може да си го позволи.
3. Ако излезете на риболов по странство, както ние си държим лодката в Гърция, не се знае на какви закони и полицаи ще попаднете, а нашето свидетелство важи за цял свят.
За това, както викат -"Вържи попа, да е мирно селото!" Изкарайте курсовете, които от опит знам, са си и доста интересни, има какво да се научи, вземете си тапия и бъдете рахат! И нови знания, нови познати, нови мохабети и полза ще видите! А и друго си е, като ти се обади приятел и ти рече: "Как е, бе, КАПИТАНЕ!"
Ето и две неща, които трява да погледнете: "Наредба за плаването и граничния режим във вътрешните морски води, териториалното море и вътрешните водни пътища на Република България на български и чуждестранни яхти, лодки и други плавателни средства за спорт туризъм и развлечение, както и извършване на водноатракционни услуги с тях – 2. 12. 2009 г." и "Наредба № 6 от 22.11.2007 г. за компетентност на морските лица в Република България".
Грабвайте тапията и беж у морето, че тая риба кой чака?
1. Рано или късно, дори в държава като нашата, ще се въведат изисквания за свидетелство. Тези изисквания вероятно ще бъдат съобразени с двигателя /като в Гърция/, с размера на лодката /като в Канада/ или нещо подобно. И тогава започва едно тюхкане - "Ох, моята е два санта по-дълга!", "Мале, имам два коня горница!" и т.н.
2. Въведе ли се задължително свидетелството, ще скочат цените на курсовете, типично по нашенски! Сега са приемливи и почти всеки може да си го позволи.
3. Ако излезете на риболов по странство, както ние си държим лодката в Гърция, не се знае на какви закони и полицаи ще попаднете, а нашето свидетелство важи за цял свят.
За това, както викат -"Вържи попа, да е мирно селото!" Изкарайте курсовете, които от опит знам, са си и доста интересни, има какво да се научи, вземете си тапия и бъдете рахат! И нови знания, нови познати, нови мохабети и полза ще видите! А и друго си е, като ти се обади приятел и ти рече: "Как е, бе, КАПИТАНЕ!"
Ето и две неща, които трява да погледнете: "Наредба за плаването и граничния режим във вътрешните морски води, териториалното море и вътрешните водни пътища на Република България на български и чуждестранни яхти, лодки и други плавателни средства за спорт туризъм и развлечение, както и извършване на водноатракционни услуги с тях – 2. 12. 2009 г." и "Наредба № 6 от 22.11.2007 г. за компетентност на морските лица в Република България".
Грабвайте тапията и беж у морето, че тая риба кой чака?
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
най-новите слухове са, че капитанските курсове са станали много стриктни и изпита е доста по-строг...
Самият изпит е решаване на листовки, като пред КАТ, тъй че не е толкова страшно, научава се, а пък в голямата си част материята е и интересна. Приемете го като шофьорски изпит : половин час резил - цял живот шофьор! :dancingHappy_i
antares- глоб.модератор
колега, аз съм го изкарал преди 6-7 години... Беше си цяла зима лекции по 2 пъти седмично вечер, ранна пролет 2-3 практики на Панчарево и изпит (първо листовки, после практически с устно препитване и връзване на възли)... Тогава много хора предпочитаха за същите пари да вземат тапия без курс и изпит, но вече по-трудно става...
Очаквало се скоро да започнат и по язовирите да проверяват /били разрешили на ИАРАджиите да проверяват за капитанско/... колко е вярно не знам...
Очаквало се скоро да започнат и по язовирите да проверяват /били разрешили на ИАРАджиите да проверяват за капитанско/... колко е вярно не знам...
И аз не знам колко е вярно, но се предполагаше, че ще започнат, защото навсякъде се напълни с малоумни джетаджии и пишман лодкари. При нас курсът бе по-кратък и изпитът бе само на листовки, цената беше 250 лв., но вече май е по-висока. Както и да е, според мен свидетелството си е нужно, но всеки си преценява сам...
antares- глоб.модератор
Ами не зная кое колко е вярно, дали проверяват от ИАРА, но като карах курса имаше 5 момчета от Велико Търновско, били работници на арендатора на някакъв голям язовир, понеже влизали всеки ден с лодка да поставят и прибират мрежите, от ИАРА им искали този документ. Та шефа им ги беше пратил да го изкарат. За съжаление и петте момчета ги скъсаха на теоретичния изпит/листовките/ и какво е станало по нататък не зная.
Шморхи написа:Ако разполагах с 8500 лева, още утре...глупости! Още тази вечер щях да си взема това - [You must be registered and logged in to see this link.]
Само двигателя струва с над 1000 лева отгоре, другото си е бонус, а и лодката е малкото братче, на модела 400, който пуснах по-горе. Мамка му и криза...
Да, ама не... Отидох оставих капаро, после 2 пъти звънях да отивам с парите да я взимам... и пак не ми я дадоха... Не съм се чувствал така от татово време, когато парите не бяха фактор - само връзките
Е като си му оставил капаро на Макс, как така не ти я дадоха? Изглежда сериозен човек....
Обявата наистина не е валидна и то се и очакваше де, но пък така да постъпят...а и бях останал с впечатление, че се познавате с фирмата.
Щом Макс я продава, скоро ще се види някъде по язовирите, те троловете и сомаджийте са почти затворено общество. :)
На мен ми е интересно защо цената е такава, някой я е окъсал и зооор или пък не са платили на Макс двигателя....и той е взел мерки...и теглилки. :d776892fea672e
Обявата наистина не е валидна и то се и очакваше де, но пък така да постъпят...а и бях останал с впечатление, че се познавате с фирмата.
Щом Макс я продава, скоро ще се види някъде по язовирите, те троловете и сомаджийте са почти затворено общество. :)
На мен ми е интересно защо цената е такава, някой я е окъсал и зооор или пък не са платили на Макс двигателя....и той е взел мерки...и теглилки. :d776892fea672e
била на собственика на един Винпром - купил си по-голяма и скъпа, а тази останала като част от плащането... Явно като МНОГО МАЛКА част, за да я пуснат на тая цена...
Някой тука коментираше, че на лодка под 4м не остава място, като се монтира конзола... явно човека се е повозил 2-3 пъти и е осъзнал, че му е малка...
Някой тука коментираше, че на лодка под 4м не остава място, като се монтира конзола... явно човека се е повозил 2-3 пъти и е осъзнал, че му е малка...
Абе, че не е голяма, не е, но е добре подредена и трима души спокойно ще си ловят, че и място ще има. Хубавичка беше, но предпочитам модела 400 + 40 Ямаха/Меркури, но ако може на същата цена. :d5b65c17bec10f
И ще си бодна [You must be registered and logged in to see this link.] + [You must be registered and logged in to see this link.]
И ще съм
Aйде още една оферта - [You must be registered and logged in to see this link.]
За тази може да не бързате. Не е скъпа, но не е без пари. Само конзолата защо са я пльоснали по средата...Айде, за 20 000 ако я дадат, ще се примиря. Ще си я преместя конзолата и сам.
И ще си бодна [You must be registered and logged in to see this link.] + [You must be registered and logged in to see this link.]
И ще съм
Aйде още една оферта - [You must be registered and logged in to see this link.]
За тази може да не бързате. Не е скъпа, но не е без пари. Само конзолата защо са я пльоснали по средата...Айде, за 20 000 ако я дадат, ще се примиря. Ще си я преместя конзолата и сам.
Точно тая съм загледал от 2-3 дниШморхи написа:Aйде още една оферта - [You must be registered and logged in to see this link.]
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Не очаквай да върви чак толкова много, въпреки, че е 100 коня. Доста е голямка и иска 150 ако не и повече. Иначе...разхода ще е съизмерим с този на твоя двигател, а лодката ще е по-голяма.
Как ги виждам аз нещата:
Макс. скорост - около 65 км/ч
Макс. разход - 30-35 литра на час(тука е много над теб)
Крейсерска скорост - 45-50 км/ч
Разход при тази скорост - 13-15 литра на час
Малко по-бърза, но малко по-лакома...е и доста по-голяма де. :) Е, има го и другия плюс. Ако решиш, може да дойдеш до Поморие по море дори и в "зайчета".
Ся...може и да налучквам малко, но нямам данна точно за 100 коня и точно за 6 метра. Гледам 5.30 и 90 коня и адаптирам, ама и тва не е много правилно, че от РИБ до РИБ(а и не само) има разлика и понякога тя е доста голяма.
Как ги виждам аз нещата:
Макс. скорост - около 65 км/ч
Макс. разход - 30-35 литра на час(тука е много над теб)
Крейсерска скорост - 45-50 км/ч
Разход при тази скорост - 13-15 литра на час
Малко по-бърза, но малко по-лакома...е и доста по-голяма де. :) Е, има го и другия плюс. Ако решиш, може да дойдеш до Поморие по море дори и в "зайчета".
Ся...може и да налучквам малко, но нямам данна точно за 100 коня и точно за 6 метра. Гледам 5.30 и 90 коня и адаптирам, ама и тва не е много правилно, че от РИБ до РИБ(а и не само) има разлика и понякога тя е доста голяма.
Ам чи аз и сега, не съм рекъл, не съм дошъл То 3 метра вълна ли е яШморхи написа:Ако решиш, може да дойдеш до Поморие по море дори и в "зайчета".
Де тъ бият сачмите пак бре ?Мънцата написа:Точно тая съм загледал от 2-3 дниШморхи написа:Aйде още една оферта - [You must be registered and logged in to see this link.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Нъл знайш, чи се по йедрото си падам ...
Там не ма ръчкай, че ми идват на главата едни...такиви...Мънцата написа:по йедрото
[You must be registered and logged in to see this image.]
И къъът залюскам едни граци, малииии
Мънца, тва ако реши прави 115 км/ч. Ма преди тва трябва да решиш да се разделиш с 400 000 долара и да решиш, че може да си позволиш 200 л/час биндзин.
Нещо от тоя сорт ли ?Мънцата написа:Нъл знайш, чи се по йедрото си падам ...
[You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Баси конгерицата....По Коледа подарък - ножка в гушката.
Страница 4 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Страница 4 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing