GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моите дневници

+45
Шморхи
xpynxpyn
cslav
maestroto
georg
JimBeam
nasco2
YordanDanev
Любак
Ангелофф
iamyordan
vvt1970
Pretor
DOCTORABukarNo1
Rimohit
Мънцата
belly
gogo26
ivu
Моряка
strijok
петко стоянов
vsiak
Доктора
nissana
Венци
jasonsmith
ribarshe
justinian
СЪНДИ
Кико
чечо
terzosub
КИРО
chapara
mite
baralya
Петър Василев
Nedeltcho Delev
beis
ПЛУВЧО
vatus
Иван
dikanarov
илия
49 posters

Страница 11 от 17 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next

Go down

Моите дневници - Page 11 Empty Re: Моите дневници

Писане  vatus Сря 8 Дек 2010 - 9:59

Точно така Булти, продължавай да действаш като диетолог.
По добре на час по лъжичка, че е по-вкусно, а пък нека да има за цялата зимичка.
vatus
vatus
...........................

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Върнете се в началото Go down

Писане  ???? Сря 8 Дек 2010 - 11:40

…карах внимателно джипа , избягвайки дупките в сумрака и прозрях истината , че в периода от миналогодишното ни идване до сега , съм успял да се лиша от всичките си надежди и илюзии . Установих , че никак вече не мечтая да пробия и да постигна нещо значимо в живота си . Просто я карам ден за ден , спокойно изчаквам какво ще ми донесе времето и се стремя максимално да го използвам , като се наслаждавам на всеки миг . Е ако някой ден успея да заживея на Емона , би било чудесно . Да си гледаме домашни животни , да си направим градина , да садим и да берем , да ходя на лов из горите на Стара Планина , да търсим гъби , да промиваме пясък за злато от малките рекички и потоци . Да се гмуркам , да вадя от морето калкани , попчета , кефали , лефери , лавраци и скорпиди . Мечтаех си за живот далеч от мръсния град , йога в природата , медитации всеки ден посрещайки и изпращайки слънчевия диск . Да , желаех да прекарам остатъка от живота си там , в отшелничество , далеч от противната , масова паплач ламтяща за пари и нищо друго . Може би съм живял , някъде , някога подобен живот преди . Най хубавите ми разкази и книги , чакат да бъдат написани . ( !?!) Ако това се случи ще бъде именно там . Всъщност Даниел Дефо е написал “ Робинзон Крузо “ на 60 год. възраст , така , че имам още време . Такива мисли ми се въртяха в главата , докато слънцето залязваше и джипа приспивно бръмчеше в гората , заглушавайки песента на щурците …
Anonymous
????
Гост

Писане  JimBeam Сря 8 Дек 2010 - 11:51

Булти написа:… Да си гледаме домашни животни , да си направим градина , да садим и да берем , да ходя на лов из горите на Стара Планина , да търсим гъби , да промиваме пясък за злато от малките рекички и потоци . Да се гмуркам , да вадя от морето калкани , попчета , кефали , лефери , лавраци и скорпиди …
А зимъска, когато вънка сняг запръска ? sunglasses2 - бъзикам се Митак, колко пъти /особено лятото/ и мене са ме спохождали подобни мисли....
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  vatus Сря 8 Дек 2010 - 12:05

Абе лятото всички ни спохождат такива паразитни мисли, ама есен, зима и пролет си е жив ад да живееш на брега на морето. Комбинацията от леден вятър, солена влага и студ на бучки е убийствена. Много бързо романтиката се изпарява и ти се струва, че живееш на ледената планета. sunglasses2
vatus
vatus

Писане  ???? Сря 8 Дек 2010 - 12:36

....ми зимата в Гръчко ве ,ко има да се чудите :6e6ebecd09233a майката му е един кемпфер 509158
Anonymous
????
Гост

Писане  Pretor Сря 8 Дек 2010 - 12:48

Булти написа:....ми зимата в Гръчко ве ,ко има да се чудите :6e6ebecd09233a майката му е един кемпфер 509158

Е, ако те видя и кемпера да дърпаш из уличките в "Лазур", вече ще започна подписка за издигане на паметник на Булти :041: . Някъде около фрегатата icon_wink .
Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  ???? Сря 8 Дек 2010 - 12:58

смях

....…бяхме пристигнали в петък . Гласяхме се за по рано , но цяла година бяхме пропуснали и всичко все едно правехме за първи път и се замотахме . Пътуването мина благополучно . Карах бавно , защото спреше ли ни катаджия , като нищо можеше да ни вземе талона . Джипът отвън беше в доста окаяно състояние . Отбихме се на Сухата река . Всичко си беше същото почти , но ги нямаше кравешките торти и в земята бяха направени стойки за чадъри . Оттам предположихме , че през деня идват хора . Пуснахме Роки и той се изпари яко дим . Май подгони някакво голямо рунтаво куче на което му видях само опашката . Мина половин час , нашият хулиган не се завръщаше и се зароди спор , къде да правим бивака . Тук или на Фургона . Накрая кучето ни се върна и тръгнахме и хубаво направихме…
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 9 Дек 2010 - 10:20

…отбихме за Фургона и стигнахме до краварника . Оттам надолу пътя бе заличен . Тревата бе избуяла . Явно никой не бе идвал на нашето място откъм горския път . Карахме донякъде с джипа , спирахме , оглеждах напред пеша и малко по малко стигнахме до полянката над Фургона . Пътеката водеща до него бе станала непроходима и си проправяхме път с едно малко трионче . Изподрахме се жестоко . Палатката опънахме по тъмно на прожектори . Някой беше вършал из фургона и бе чел стари писма , оставени за разпалка . Липсваха три пластмасови каси , парцали , стари дрехи и кофи . Въпреки , че намерихме скрита от нас , бутилка с малко газ , от фенера нямаше и следа . Карахме на малкото прожекторче . Запалихме огъня и не след дълго , пълната огненочервена луна , изгряваща от североизток , допълни чудната картина и ни върна с година . Чак на другия ден , ровейки из Фургона открихме фенера . Добре сме го скрили преди . Направихме си шишчета на скара и макар и доста уморени , сладко , сладко ги изядохме . На следващата сутрин станах рано и първи . Направих просека в гъсталака до старото дърво зад Фургона . Там си бях скрил гагана и шиша за паури и калкани . Виждах ги , бяха на една ръка разстояние до мен , а ми отне два часа проправянето на път до тях . Вече имах и мускулна треска . След като се събуди Катя , отидохме да се печем голи под лъчите на изгряващото слънце , на едно усамотено място до Морето . После напълних гумата с миди . Доста се събраха . Около 15 часа започнах да си обличам неопрена . Още с влизането си разбрах , че морето е пълно с едри попчета и съжалих , че не съм влязъл по рано . Започна луда стрелба . Не бяха наплашени и не бягаха както в Бургас . Засякох стадо кефали . Веднага смених харпуните . Половин час се дебнахме . Те също не бяха наплашени , но хитрееха . Издумках един от най-едрите право в очите . За малко да го изтърва…
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 9 Дек 2010 - 11:20

….бях забравил , че при извъртян странично харпун (пневматика ми) и при минаващ отляво кефал , трябваше да се целя в опашката . За сметка на това , по случайност изстрела се оказа смъртоносен . Останалите кефали повече не ги видях . Върнах се до гумата да сменя отново харпуните . С ужас установих , че стрелата за попчета е изпаднала някъде . Умрях си от яд . При толкова много попчета …само щях да ги гледам . Върнах се приблизително по същия път откъдето влязох . Близо до брега я открих . Запуках ги отново яко ( и йедри само ) Привечер излязох .Оставих на Катя приличен брой попчета да ги чисти и пак влязох . Слънцето постепенно се скри зад руините на изоставената къща ( Старата застава ) на хълма над Сухата река . Колкото повече притъмняваше по големи папардаци и лихмуси излизаха от дупките си . Не бягаха . Вече трудно ги различавах . Включих подводния прожектор . Поповете подскачаха диво , щом снопа светлина се допреше до телата им . Учудих се , но явно още е било светло , защото след като се стъмни напълно и дъното вече не се виждаше от повърхността , рибите вече при осветяване стояха като парализирани . Убих още няколко попчета , но ми беше трудно , защото сега с прожектора и двете ми ръце бяха заети . Странно защо нямаше скорпиди .(обикновено излизат вечер) Скаридите също бяха малко . Дъното беше застлано с ония малките рачета , дето носят по гърбовете си , пъстри и завити шарени черупки от охлювчета . Божо ми беше разправял , че тези рачета се катерят по куките на парагадите вечер и изяждат стръвта ….
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 10 Дек 2010 - 10:54

…отдавна не бях правил нощно спускане под вода . Водата беше сравнително чиста и усещането бе фантастично . Такива мигове се помнят за цял живот . И в момента си спомням нощните гмуркания на “Камъните” на Бургаския плаж с Мирослав и Фюта , на Варвара –там пък ударих и първия си скорпид и събудих всички спящи на палатка , германци и софиянци с радостните си викове , на устието на Велека и навътре в морето – как ята от хамсия , привлечени от лъча на прожектора се извиваха в тъмния безкрай и се блъскаха по бонето ми , барабанейки като дъжд …Лъчът на прожектора отслабна . Луната , голяма и червена се показа . Досега не я бях виждал нощем от морето и то при пълнолуние . Беше недействително красиво . Приближих брега , хвана ме шубето . На плиткото където свършваше пясъка и почваха скалите видях първата риба . После още една ….
...приятели припомнете си как започваше разказа съвсем в началото …с това първата тетрадка свърши …но пред мен чака втората…
Anonymous
????
Гост

Писане  Pretor Пет 10 Дек 2010 - 12:01

Как да си припомня началото бре Булти, като ги цвъкаш на такива малки порции :dancingHappy_i . На времето с Филип Димитров беше така. Формулираше такива дълги изречения, че когато стигнеше до средата на изречението, вече не помнеше какво е казал в началото му и съответно какво е искал да каже в края му .
Pretor
Pretor

Писане  ???? Пет 10 Дек 2010 - 12:15

[You must be registered and logged in to see this image.]

...а тук сега има хотели...

...на Сухата Река :

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 10 Дек 2010 - 12:52

KЕФ е да те чета,понякога спирам затварям очи и се опитвам да си представям,друг път излизайки от водата след като съм гмуркал се се сещам за нещо което си писъл и си казвам.......ааааа ето за какво е говорил.
Бееее КЕФ
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 10 Дек 2010 - 14:11

Тошето написа:KЕФ е да те чета,понякога спирам затварям очи и се опитвам да си представям,друг път излизайки от водата след като съм гмуркал се се сещам за нещо което си писъл и си казвам.......ааааа ето за какво е говорил.
Бееее КЕФ

...Тоше и аз се Кефя на такива думи
:defbb9c71e9792
45479

....

15.09.02
16:37ч.
Седим си двамата със жена ми във Фотото .Неделя е . Слънчево е след два дъждовни и мрачни дни . Имаше някаква работа през деня , но в момента е пауза . Ходих да купя за сина бележник , та си взех и за мен . Така че , след едномесечно прекъсване , продължавам дневника си . То и от последното ходене до Фургона не сме мърдали никъде . Събирам усилено пари за нов неопрен . За да продължат приключенията под вода . Засега се колебая между магазина на “ Трансимпекс “ – на фирма Бьоша , цена 350 лв. , магазин “Тритон “- фирма Марес , цена 315 лв. и един магазин на Краставицата , но там неопрена го видях само през стъклото .

19.09.02
На следващия ден звъннах на Тритон и като стана въпрос за неопрени се оказа , че “вендузи” нямат . Хубавото на разговора ни беше , че научих за още един магазин , намиращ се в нова кооперация срещу Валентина ( в момента нищо вече не е същото ) . Там действително намерих “ Имерсион “ като моя , но 7 мм.на цена 330 лв. Имаше и 7мм.по 420 лв. с титанова мрежа под вендузата , а отгоре вместо плат с ликра , издържаща на слънчевите лъчи . Това наистина бяха хубави костюми , но кой ще ти отдели толкова пари . Колебаех се много . Нямах търпение пък и меракът беше голям , още повече , че на следващият ден имах рожден ден ….
Anonymous
????
Гост

Писане  dikanarov Пон 13 Дек 2010 - 19:58

Митко, напълни ми душата! 488232 За тези 7 месеца прекарани от мен в центъра на земния Рай, сте написали толкова, че още не смогвам да го прочета, а искам и да повтарям! Е зимата почна, ще си чета! И аз ще пиша. Пък, ако решиш да прескочиш до моята рибарска колиба на яз. Сопот, вярвам, че ще сме намерили решение за пролетната и есенна пагодка. Не е като покрай морето! За зимата още не знам как е! Но живот да е само! Ще знам! Ако пък прескочите повече приятели от форума, ще е върховно! angel19 Айде наканете се и елате. :3f7e6dc87de4b9
dikanarov
dikanarov

Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78

Писане  georg Пон 13 Дек 2010 - 20:02

dikanarov написа: Айде наканете се и елате. :3f7e6dc87de4b9
Ако знаеш колко са ни слаби ангелитеееее! sunglasses2
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50

Писане  vatus Пон 13 Дек 2010 - 20:26

dikanarov написа:Митко, напълни ми душата! 488232 За тези 7 месеца прекарани от мен в центъра на земния Рай, сте написали толкова, че още не смогвам да го прочета, а искам и да повтарям! Е зимата почна, ще си чета! И аз ще пиша. Пък, ако решиш да прескочиш до моята рибарска колиба на яз. Сопот, вярвам, че ще сме намерили решение за пролетната и есенна пагодка. Не е като покрай морето! За зимата още не знам как е! Но живот да е само! Ще знам! Ако пък прескочите повече приятели от форума, ще е върховно! angel19 Айде наканете се и елате. :3f7e6dc87de4b9

Бати Веско, внимавай, какво си пожелаваш... sunglasses2
vatus
vatus

Писане  JimBeam Пон 13 Дек 2010 - 21:03

Ами освен напролет да сформираме Бургаската бригада и да прескочим на гости на адаша за обмяна на опит, питиета и мезета
JimBeam
JimBeam

Писане  КИРО Пон 13 Дек 2010 - 21:18

Аааа,и аз съм с вас тогаз.
Бат Весо да му мисли. :dancingHappy_i
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  terzosub Пон 13 Дек 2010 - 22:42

Абе и аз няма да откажа да се съберем сродни души. 45479
terzosub
terzosub

Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
Години : 47

Писане  ???? Вто 14 Дек 2010 - 10:20

...благодаря ти...непременно ще се възползвам ...ако дойдат и други още по добре ...после ще има репортажи ....мани ...бате , радвам се , че съм ти доставил удоволствие

45479

00cb7643c76cf487f206
Anonymous
????
Гост

Писане  dikanarov Вто 14 Дек 2010 - 11:01

Урааа! Отлично става! :dancingHappy_i Момци мога да сложа 9 на пружинени легла, 2 на разкладушки и 4 на надувни дюшеци! Така че, организирайте се и идвайте! В селото няма молове, но има всичко в 5 магазина, а и местните напитки не са за подценяване! За домашно приготвените мезета да не говорим. Виж за пресни зеленчуци от градинката ми ще се наложи да се малко почака, но от магазините няма проблем. Искаш македонски, турски или гръцки и готово! А поканата ми е за целият срок от 15 април до 15 ноември! :609c1f728720fb
dikanarov
dikanarov

Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78

Писане  JimBeam Вто 14 Дек 2010 - 11:47

Ясно, ще наскубем малко морски зарзават от пролетната миграция и ще ударим камшика :dancingHappy_i
JimBeam
JimBeam

Писане  Pretor Вто 14 Дек 2010 - 12:11

А стига бре провокатори, дразнители, изкусители. Ако не са провиснали пружините, ме пишете на едната :dancingHappy_i .
Pretor
Pretor

Писане  ???? Вто 14 Дек 2010 - 22:15

Pretor написа: Ако не са провиснали пружините, ме пишете на едната
...Претора е пишлиме кораво ...ще му требе двойна пружина 570556
Anonymous