GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моите дневници

+45
Шморхи
xpynxpyn
cslav
maestroto
georg
JimBeam
nasco2
YordanDanev
Любак
Ангелофф
iamyordan
vvt1970
Pretor
DOCTORABukarNo1
Rimohit
Мънцата
belly
gogo26
ivu
Моряка
strijok
петко стоянов
vsiak
Доктора
nissana
Венци
jasonsmith
ribarshe
justinian
СЪНДИ
Кико
чечо
terzosub
КИРО
chapara
mite
baralya
Петър Василев
Nedeltcho Delev
beis
ПЛУВЧО
vatus
Иван
dikanarov
илия
49 posters

Страница 12 от 17 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17  Next

Go down

Моите дневници - Page 12 Empty Re: Моите дневници

Писане  maestroto Вто 14 Дек 2010 - 22:38

Ами кат' гледам се очертава среща на форума на яз.Сопот при Диканаров. Давайте датата!
maestroto
maestroto
...........................

Брой мнения : 713 Рожд.дaта : 17.05.1960
Години : 64

Върнете се в началото Go down

Писане  Pretor Сря 15 Дек 2010 - 10:29

Булти написа:
Pretor написа: Ако не са провиснали пружините, ме пишете на едната
...Претора е пишлиме кораво ...ще му требе двойна пружина 570556

:dancingHappy_i :3f7e6dc87de4b9 защото гълта калорекс ;).

Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  ???? Сря 15 Дек 2010 - 10:41

…отидох за втори път , но взех и Божидар . Чорбаджията ( Иван Стоев ) го нямаше още , само жената от съседния силиконов щанд беше там . Гледахме , ровихме , пипахме и в момента , когато Божовите пръсти , мачкаха една горница от 9 мм. разбрах , че това е неопрена , който търся . Цената не беше лоша – 210 лв., но лошото бе , че беше само горница , но въпреки това реших и го купих още същия ден , така както върша всичко в тоя живот – импулсивно. Сега трябваше да мисля варианти за обличане . Очертаваха се четири комбинации . Първата отпадна още вечерта . Два часа се мъчих с Катя да облека чешката долница в банята и после още толкова да я съблека . Отгоре на това , щом пуснах студената вода на душа , усетих че пропуска през шева на левия крачол . Сега съм на варианта с долницата от стария Имерсион . За да я приведа във форма си купих специално лепило Кресисуб и специален рибарски конец за лов на щука – много тънък и много здрав , дори с ножица се режеше трудно …
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 15 Дек 2010 - 11:14

…изрязах парче от старата горница с диаметър около 6 см . Изрязах и подобен отвор на десния крачол на коляното на долницата , там където имаше грубо съшита дупка , пускаща вода при плуване и от която ме болеше коляното от принудителното охлаждане . Намазах ръбовете на кръпката с лепило и го оставих да изсъхне . После пак ги намазах и докато лепилото още леко лепнеше при допир , започнах постепенно с притискане да залепвам кръпката към долницата . На другия ден жената с геройски мъки , направи шев на мястото на залепване , но само от горната страна , без да пробива неопрена . Конеца идеално пасна на кръпката . Утре смятам да използвам такъмите . Майка ми даде 50 кинта да купя някаква дреха , но аз си купих еластичен баластен колан с тежести . Ще видим дали е удачен . Ако старата долница не ми върши работа , ми остават още два варианта . Или да купя на Серджо стария неопрен за 100 лв. или да си поръчам нова горница от същия магазин за 150 лв. …
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 15 Дек 2010 - 11:47

21.09.02.
Вчера сутринта изпълнен със желание се качих на старата Мифа на баща ми и отидох да видя как е Морето . Тава. Слаб югоизточен вятър . От Моста не можех да видя дъното . Не бе идеално бистро . Както и да е , морето бе тихо , меракът ми голям и почнах да събирам такъмите . Извиках и сина да ми помага . Плажът бе пуст , слънцето леко напичаше . “…защо оставихте да стене , самотното Море …” – този припев отново зазвуча в главата ми . За разлика от края на миналото лято , когато се гмурках на Фургона по цял ден и тишината на подводния свят ме поглъщаше и тази песен ( на група Тоника ) зазвучаваше мислено в ушите ми , тук сега на плажа , теста важеше с пълна сила . Бях малко като на сън . Всичко уж си беше същото , но хората ги нямаше . Стъпвах по равния и чист пясък и усещах как невидими тела се разминават с мен . Следите от излъчването на безброй хора бяха останали още тук . Ето я там пак , невероятно красивата сирена с детско излъчване . Приятелят и посипва с пясък малките и божествени гърди , а дългата и черна коса се вее от морския вятър . Уви , това е илюзия . Плажът е безнадеждно пуст . Е , един рибар е хвърлил въдиците си от вълнолома за незнайно каква риба . Много е плитко там ….

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 15 Дек 2010 - 13:37

…противно на очакванията ми , промените в екипировката излязоха перфектни . Трудно облякох долницата с вълнения чорапогащник , но постепенно той се разтегна ( става въпрос за донището от първата ми вендуза , от прекалено дългата употреба , гладкия и мек в началото неопрен , с годините се бе втвърдил , гъбясъл и станал груб и понеже ми правеше рани по кожата непрекъснато , си слагах отдолу вълнен чорапогащник – един вид – домашна хеланка ) . В новата горница влязох като нож в масло . Закопчах и новия баластен колан , изпълнен с новите тежести открай-докрая . Гмурках се и изобщо не усетих водата . Сякаш морето се бе превърнало в аквариум , а маската ми бе прозорецът му . Новият костюм топлеше идеално , дори повече от това . В началото на плиткото , трудно се задържах на дъното . Плаваемостта ми беше силно положителна . Притесних се . че ще трябва да купувам още един колан , тъй като на този нямаше повече място за тежести . Но когато слязох под третия метър се успокоих . Тежестите бяха точно за тая дълбочина . Бях сложил 4 големи по 1,6 кг. , за по 5 лв. едната , 3 малки по 1 кг. , за по 3 лв. едната и една малка от стария колан – вероятно тежка около 800 гр. Тя ми излезе без пари , но за сметка на това си играх два часа , за да и разширявам отворите с чук и отверка , за да пасне на новия по широк колан . Начи имах баласт около 10 кг. и бях балансиран за 3 метра . За по дълбоко трябваше да махам тежести . Супер , но ако трябваше да си купя нова долница по дебела от “ смачканата “ стара ?...трябваше или да си купя още един колан с още тежести или да си купя още няколко от големите и да си слагам на мястото на малките – не толкова супер …

Anonymous
????
Гост

Писане  Гост Сря 15 Дек 2010 - 22:41

dikanarov написа:Айде наканете се и елате. :3f7e6dc87de4b9

Kой е луд да откаже такава покана :dancingHappy_i
Бате Весо пиши ме и мене само да се запролети6741d394212f783e04ea и сме при тебе 856625 :1db1cce6422ce9 само требва да оставиш тел: за връзка щот нали нямаш интернет там .
Anonymous
Гост
Гост

Писане  dikanarov Съб 18 Дек 2010 - 15:39

Приятели, пружините са си екстра, защото на колибата много рядко някой спортува креватна гимнастика. Там се залисваме с риби, гъби, охлюви, алпийски панорами, билки, диви ягоди, капини, и т.н. Ще ми е драго да срещна както по екипажно, така и самосиндикално всеки от варненското или бургаско пиратско братство. :dancingHappy_i Телефонът ми е в указателя на Риба.ком. актуализиран преди година от Митко -Сапуна, но за тези, които не са там регистрирани го пиша отново:-0898 43 77 92. sunglasses2
dikanarov
dikanarov

Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78

Писане  cslav Съб 18 Дек 2010 - 20:15

Брой ме и мен в екипа - Цветослав , с Булти се запознахме лично (много гот ми е от цялата бургаска група) - ще го направим по както си знаем ....
cslav
cslav

Брой мнения : 396 Рожд.дaта : 23.09.1960
Години : 64

Писане  ???? Нед 19 Дек 2010 - 16:05

...водата бе мътна .Независимо от това пак изпитах удоволствие , защото първо , не усещах никакъв студ , по скоро ми бе горещо и второ отдавна не се бях гмуркал . Затова и усетих лека загуба на равновесието при първото малко по дълбоко далдисване . Явно евстахиевите ми тръби се бяха позапушили и тъпанчето на лявото ми ухо се разтягаше . После всичко се нормализира . Кефали нямаше , попчета нямаше , но всичко бе зарито с рапанчета . Рапанджиите ги наричаха шикалки . Имаше и по едрички , които старателно отбирах . Излязоха и вълни и почнаха да мятат гумата ми по тетраподите . Върнах се плувайки успоредно на вълнолома , но сто метра по навътре . Проверявах и безуспешно за калкан . Рано е още . Щом излязох срещу Фрегата , не се насочих към брега , а заплувах към Водната пързалка . Имаше насрещно течение , но изобщо не бях получил протривания , нито пък усетил студ и имах още мерак за гмуркане
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Нед 19 Дек 2010 - 16:28

...намерих трудно скалите срещу Централния плаж . Там беше още по мътно . Рапаните тук бяха по малко , но за сметка на това по едри . Другия път ще дойда направо тук . Увеличиха се вълните и мътилката . Умората взе да надделява . Поех обратно . Две , три фигури от плажа ме наблюдаваха с интерес . Въпреки , че не излязох с риба , останах доволен . Ипитанието на новата екипировка протече успешно . Сега вече и през зимата , Морето , мидите и калканите бяха мои . А следващия сезон , ако изобщо прекъсна , ще го открия в най-ранна пролет . След като съблякох „Есклапеза” усетих студ . Водата режеше , но нали бях фен на йогите , си направих леко закаляване . След като излязох не се избърсах с хавлия а обрах излишната вода по кожата си с длан и се облякох на мокро . Днес жена ми се забавлява с чистенето на две чувалчета шикалки .
Anonymous
????
Гост

Писане  Гост Нед 19 Дек 2010 - 18:01

Ееее Мите благодарско за чудесния разказ ,това е чудесна глъдка свеж морски въздух в сивото зимно ежедневие. :3f7e6dc87de4b9
Много здраве ти желая ! worshippy
Anonymous
Гост
Гост

Писане  JimBeam Нед 19 Дек 2010 - 20:12

Булти написа:... Днес жена ми се забавлява с чистенето на две чувалчета шикалки .
Леле-мале, Митак, с какво е заслужила жена ти това наказание shock11
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  ???? Пон 20 Дек 2010 - 9:47

…морето вече се е избистрило . Преди две седмици семейно ходихме на Каваците . На палатка . Последно така бяхме ходили на Фургона през август и сега ни се виждаше нереално . В покрития вече джип , бе повече от топло . Малко неприятно стана , когато Роки пръдна . Ако бяхме кабрио , това нямаше да ни направи впечатление . Опънахме палатката по тъмно . С малко зор , открихме и голяма купчина сухи клони . Не знаехме защо , но виличките там вече ги нямаше и местата бяха запустели ( в момента от хотели там не може да се припари до Морето) . По добре за нас . През вечерта , след като угасна огъня и легнахме да спим , освен , че беше твърдо и неудобно , но и умряхме от студ . На сутринта бяхме и мокри от конденза . Нямахме опит за спане навън по това време ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пон 20 Дек 2010 - 10:32

...риба нямаше , само едно малко калканче , което после ми даде повод напразно да обикалям пясъчната ивица почти до моста . Замръзнаха ми ръцете . Бях си сложил ръкавици за миене на чинии и отгоре работните от телешка кожа . Ботинките , които си бях скроил от неопрена на старата ми долница , стягаха ужасно . При следващото посещение на Морето след дни , на вълнолома в Бургас , разбрах , че е бил виновен вълненият чорапогащник . След това вече бях с тънък дамски и нямах чак такива проблеми . Искарах миди , които се намираха трудно и при това имаха и бисери . Извадих и малко рапани . После в Бургас извадих много повече рапани . Тогава пък , някакъв натрапник , постоянно ми викаше от брега , да му намеря загубеното гребло . Щял да ми даде 5 лв . Ръцете ми втория път , бяха замръзнали повече от жестоко , да съм стоял в морето не повече от три , четири часа . Греблото не намерих . На излизане , досадникът дойде при мен да гледа , дали не съм скрил някъде греблото му . От него научих , че преди мен са теглили гриб и са извадили два , три калкана . Ето защо аз калкан не открих . То и друга риба почти нямаше . Днес писах малко повече , сам съм във фотото и през цялата неделя не влезе никой ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пон 20 Дек 2010 - 12:05

25.12.02
Днес както винаги няма работа . Чета си аз ФАР 85 и изведнъж ми дойде страхотна идея . Четох за това как един японец изобретил плаваща шамандура , която преобразува енергията на вълните в електричество . Мислих , мислих и измислих следното :

[You must be registered and logged in to see this image.]
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пон 20 Дек 2010 - 12:58

...при вълни над 10 см. примерно , бойлерът или някакъв друг подобен съд , ще се спуска нагоре и надолу в морето и посредством клапаните въздухът ще се нагнетява към гмуркача ( тая идея си остана само на хартия )...
6.03.03.
Днес пак заваля сняг . Мокър и на парцали . Наистина вече трябва да е последният за годината . Снощи и двамата с Катя имахме почти еднакви сънища . Аз сънувах , че ходя на Моста за калкани . Моста уж същия , но приличаше и малко на вълнолома . Влязох следобед и намерих много калкани , направо ги смлях да ги бода . После се стъмни и продължих с подводния прожектор . След като излязох на брега установих , че и там е пълно с тях . Бяха заровени , но очертанията им се забелязваха . Голямо бодене падна . Открих и големи скорпиди...
Anonymous
????
Гост

Писане  Rimohit Пон 20 Дек 2010 - 13:18

Гледай , да го закотвиш здраво за дъното , че иначе няма да работи 488232
Rimohit
Rimohit

Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45

Писане  ???? Пон 20 Дек 2010 - 13:30

Rimohit написа:Гледай , да го закотвиш здраво за дъното , че иначе няма да работи 488232
...ако цилиндъра е тежък , не би имало нужда от котва...си мисля ....колкото вълните са по големи на толкова по голяма дълбочина би подавало въздух туй нящо .... 12666 idea 12666
Anonymous
????
Гост

Писане  Rimohit Пон 20 Дек 2010 - 13:57

Мисли хубаво ..
Още един жокер .Обема на поплавъка (гумата) трябва да е равен (в куб дециметри) на теглото на цяла система в килограми за да не потъне всичко + някакъв процент запас . В този случей ако не се закотви няма да работи . Вече ако в случей , че изходящата система е затворена и има някакво поддържащо налягане вътре става друго ятче .
Макетна проба му е майката 12666
Rimohit
Rimohit

Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45

Писане  JimBeam Пон 20 Дек 2010 - 16:52

Булти, то хубу ако стане, ама остана и бойлер да мъкна с мене shock11
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  Моряка Пон 20 Дек 2010 - 18:57

Нещо подобно е Поворотния или пеещия буй пред Варна,на изхода има монтирана дюдютка spying доколко ще може да закара въздух на 2-3 метра под водата незнам не знам

Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  Гост Вто 21 Дек 2010 - 19:28

Митре добре си го замислил ма по този начин както го представяш няма да работи понеже няма как да направи достатъчно налягане та да е полезно приспособение .Аз бих предложил някаква лостова система която да движи тънко бутало в нещо като помпа и задължително трябва да има съд където да се акумулира въздухът .Има хляб в тая идея само трябва да се доразвие и солюшъна сам ще дойде :609c1f728720fb

А и да не забравя и аз също мисля че е нужно да се закотви на дъното .

Успех с начинанието!
Anonymous
Гост
Гост

Писане  xpynxpyn Вто 21 Дек 2010 - 23:30

Моряка написа:Нещо подобно е Поворотния или пеещия буй пред Варна,на изхода има монтирана дюдютка spying доколко ще може да закара въздух на 2-3 метра под водата незнам не знам

На тати сладкия той.....

Ех спомени спомени 509601 509601
xpynxpyn
xpynxpyn

Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47

Писане  ???? Сря 22 Дек 2010 - 11:41

...насън срещнах и един приятел (Златимир) от Морското във Варна . Той също беше нарамил един кукан с калкани . ( след известно време той спечели виза от лотарията за зелена карта за САЩ и си намери доста печеливш и добър бизнес там , на мен пък по същото време ми тръгна бизнеса яко , като първи от колегите си почнах да попълвам формуляри и да правя снимки за същата зелена карта , всъщност именно и заради нея си купих компютър на изплащане и бях първият в Бургас а възможно е и в България , който първи почна да прави снимките за документи на принтер за 5 мин., преди това експресните снимки за документи се правеха само с Полароид и бяха с ужасно качество...отворих тая скоба нарочно , просто за да разберете как съня се оказа пророчески – след време разбрах , че многото калкани в съня ми , всъщност означаваха благосъстояние и успех и че всичко почна от допирната ми точка със Златимир – в съня на Моста а в реалния живот – зелената карта...нататък става още по интересно.. )...
Anonymous
????
Гост

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 12 от 17 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум: