РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
+27
Gergov
ribarshe
Цветанов
justinian
Мънцата
valium
tano
Дели
own
jorogai
cerberus
esox hunter
mite
xivo
var4o
gogo26
КИРО
Rimohit
Nikolov
Владо Коцев
DOCTORABukarNo1
ПЛУВЧО
чечо
nissana
makari
vatus
Петър Василев
31 posters
Страница 5 от 8
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
Дели, много си прав. Само дребосък се навърташе. Добре, че бяха по-едрите спарос-и, че да се отсрамим малко. Както вече писах камерата я напълних и има за 3-4 вкусни вечери.
Миналата година по това време, водата беше същата, но се завърташе дорадо, а и други риби разгонваха дребосъка. Едрите си се виждаха от кейовете, а сега само пясък и дребосък. За разлика от миналата година сега имаше доста сафрид-чета, които гонят червея и го радърпват (хваща се по някой).....Незнам, нещо миграцията на рибоците тази година е малко по-различна от миналата. Идва 2012... :dancingHappy_i хахаха
:5ff67901e688fa
Миналата година по това време, водата беше същата, но се завърташе дорадо, а и други риби разгонваха дребосъка. Едрите си се виждаха от кейовете, а сега само пясък и дребосък. За разлика от миналата година сега имаше доста сафрид-чета, които гонят червея и го радърпват (хваща се по някой).....Незнам, нещо миграцията на рибоците тази година е малко по-различна от миналата. Идва 2012... :dancingHappy_i хахаха
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
Тази година наистина е много объркваща,,,тона дойде по-рано с месец,кольос ,сафрид и ренга сега трябваше да има в изобилие,а се хващат тук-там.Паламуда и дорадото също закъсняват .Има ги ,но са много на рядко.Днес след час и половина влачене изкарах два Торука по 6-700гр. много слабо.Утре сутрин ще отида по-рано да пробвам и ще снимам новия ми монтаж за паламуд и дорадо и ще жи го покажа,,,,,трепач е.own написа:Едрите си се виждаха от кейовете, а сега само пясък и дребосък. За разлика от миналата година сега имаше доста сафрид-чета, които гонят червея и го радърпват (хваща се по някой).....Незнам, нещо миграцията на рибоците тази година е малко по-различна от миналата. Идва 2012... :dancingHappy_i хахаха
own написа: Идва 2012... :dancingHappy_i хахаха
Чакай малко бе човек,още не сме изпратили 2010 :609c1f728720fb
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
от брега риболова е много висша наука!Тук мои познат тръгва с пръчки 7-8м без макари и без 5-6 кила риба не се връща. Първо отива рано сутрин 5-6ч зарибява и лови до 12ч и спира .На стръв Фарао и монодоли може и цуцуни :609c1f728720fb
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
И аз да се включа в раздумката, та така направихме един дълъг уикенд от 03.09-06.09г. в Керамоти. На кея колегите скубеха иларии или кефали не ги различавам, както и спари. Направи ми впечатление, че никой не гонеше заргана, а ние точно за него бяхме отишли. На товарното пристанище излизаше много слабо и дребен зарган, а през май месец когато за последно бяхме там хващахме макар и на рядко доста едри заргани. Та така петъка и съботата отидоха в надлъгване с рибите, докато едни колеги ни обадиха, че на плажа излиза по-едър зарган и от изгрев слънце в неделята се бяхме разположили на брега и като ги почнахме на плуваща бомбарда с бял червей, гол след гол, заргани от всякакъв калибър, та чак до залез. Понеделника ни беш ден за отпътуване, но след големия кеф от вчерашния ден решихме да направим още един рибарски полуден и отново на същото място, но ден с ден не си приличат. По едно време както си ловим, един колега се приближава към нас ама нещо така познат ми се вижда, а той бил Доктора :609c1f728720fb с когото с голямо удоволствие се запознахме лично. Доктора ни предложи някаква местна стръв да сложим на бомбардите но на нея още по-малко налитаха зарганите, но за сметка на това колегата с когото бяхме н атези червеи улови една риба, която Доктора разпозна като кокали, а самият той заложи тежката артилерия със стръв на жива заргана, но трябваше да тръгваме и не знам имал ли е слука. Докторе, твой ред е.
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 50
Как за стръв туй ще ползва ве ?tano написа:от брега риболова е много висша наука!Тук мои познат тръгва с пръчки 7-8м без макари и без 5-6 кила риба не се връща. Първо отива рано сутрин 5-6ч зарибява и лови до 12ч и спира .На стръв Фарао и монодоли може и цуцуни :609c1f728720fb
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Обещах,показвам,,ко да прая
Днес се засилих да влача,но проминих решението си ,,така,че утре ще е
Това е новия ми монтаж за сем. паламудови Монтажа е изпробван и лови здраво.
Пробвах и с тройки и еденички;
[You must be registered and logged in to see this image.]
Та като видях,че морето е тава викам си ,,,време за Баладес и газ.
Спрях на 6,05 мили където и аз си имам една градинка.
Машинката в действие и чакане му е майката :5ff67901e688fa
Докато да стъпе 1,7кг олово на дъното ми се придряма.
Като стигнах дъно изчаках десетина минути и айде на горе и докато се каааааачиии си играх с
Изкарах 4 баладес и ми омръзна и газ към другата градина ,,назад с 3 мили при Букакаите.
Изкарвам първата риба и се сетих,че трябва да снимам
Ми и там изкарах 4 букакаус(червен балас) и реших,че ми е достатъчно за днес.
Това са ми рибките
Днес се засилих да влача,но проминих решението си ,,така,че утре ще е
Това е новия ми монтаж за сем. паламудови Монтажа е изпробван и лови здраво.
Пробвах и с тройки и еденички;
Та като видях,че морето е тава викам си ,,,време за Баладес и газ.
Спрях на 6,05 мили където и аз си имам една градинка.
Машинката в действие и чакане му е майката :5ff67901e688fa
Като стигнах дъно изчаках десетина минути и айде на горе и докато се каааааачиии си играх с
Изкарах 4 баладес и ми омръзна и газ към другата градина ,,назад с 3 мили при Букакаите.
Изкарвам първата риба и се сетих,че трябва да снимам
Ми и там изкарах 4 букакаус(червен балас) и реших,че ми е достатъчно за днес.
Това са ми рибките
Наистина ба си дълбочината дето показва сонара.
Аве да не си му махнал запетайката след втората цифра ?
Иначе тази риба бива ли я за домашно ползване ?
И дай малко повече инфо за този такъм,че ми стана интересно
Аве да не си му махнал запетайката след втората цифра ?
Иначе тази риба бива ли я за домашно ползване ?
И дай малко повече инфо за този такъм,че ми стана интересно
КИРО- мир на праха му
Τвоя сонар Киро не е нагласен както трябва ,онзи ден видях снимката.Метрите си му обърнал обратно,на рибките си сложил метри,,следиш дъното и много др.
Влез в меню ,конфигурация и от там вече всичките функции ги сложи на ауто,,или пък ако е много бърникан мини на фабрични настройки и после си го курдисай както искаш.После ще видиш колко четливо показва.Има много опции,та и аз не знаех2 години,че може да показва повече от 200м,защото не беше настртоен както трябва.
За рибата дето питаш ,това е най-скъпата риба и най-търсената,защото едно,че се намира на много големи дълбочини ,а ми и времето трябва да е идеално за да можеш да я ловиш.
За мен това е царицата на рибите,невероятна вкусотия
Такъма се казва баладокатети,но с малка промяна може да стане и сафридокатети
Погледай малко клипчета за да разбереш какво представлява;
[You must be registered and logged in to see this link.]
Влез в меню ,конфигурация и от там вече всичките функции ги сложи на ауто,,или пък ако е много бърникан мини на фабрични настройки и после си го курдисай както искаш.После ще видиш колко четливо показва.Има много опции,та и аз не знаех2 години,че може да показва повече от 200м,защото не беше настртоен както трябва.
За рибата дето питаш ,това е най-скъпата риба и най-търсената,защото едно,че се намира на много големи дълбочини ,а ми и времето трябва да е идеално за да можеш да я ловиш.
За мен това е царицата на рибите,невероятна вкусотия
Такъма се казва баладокатети,но с малка промяна може да стане и сафридокатети
Погледай малко клипчета за да разбереш какво представлява;
[You must be registered and logged in to see this link.]
Много красиви рибки
А щом са и вкусни
Преди няколко седмици пробвах същия монтаж , при положение , че около мен имаше много джорум на паламуди (или много едри циганки бяха ..над 30санта) но уви без успех
А щом са и вкусни
Преди няколко седмици пробвах същия монтаж , при положение , че около мен имаше много джорум на паламуди (или много едри циганки бяха ..над 30санта) но уви без успех
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Еееее,те искат движение брат,, за кой монтаж говориш,че два съм показалRimohit написа:Много красиви рибки
А щом са и вкусни
Ако е горния с силиконите ,,работи много яко,но трябва паламуда да е активен,да гони.Видиш ли ,че скача над водата,тогава атакувай.Ако не е активен трябва да сложиш дълбокопотапящ се воблер ,,да стига на метър от дъното,защото като не се хранят се движат малко над дъното.
За сонара - добре.Ама айде в сонарната тема.
КИРО- мир на праха му
Тихомире, къде ги видя тези паламуди да скачат. В нашето море или в Гърция.
Извинявам се че давам линк към друг форум , пропуснал съм да го споделя тук.
Излет N10. 15 август 2010г
Монтажа с чепаре от силиконови червени октоподчета , като сменях и с едни големи червени пискюли с разни ламета и флашове.
Отдолу също сменях също пилкери , зурита , 2 модела....
Бях се разтреперал тогава. Не предполагах ,че мога да видя подобна картинка в нашето море но нямах късмет явно
Излет N10. 15 август 2010г
Монтажа с чепаре от силиконови червени октоподчета , като сменях и с едни големи червени пискюли с разни ламета и флашове.
Отдолу също сменях също пилкери , зурита , 2 модела....
Бях се разтреперал тогава. Не предполагах ,че мога да видя подобна картинка в нашето море но нямах късмет явно
Сериозен пропуск. Заслужаваш глоба. Има хора го чакаме този паламуд пета година.
всъщност и тук съм споделил [You must be registered and logged in to see this link.]
Оттървах глобата
Оттървах глобата
Ми що работиш с такива леки олова ...Петър Василев написа:
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Вярно . Тогава аз ще се глобя че не чета навсякъде.
Другия път , за да не губиш време направо мятай сафриденото чепаре в джурума. Имаш шанс.
Другия път , за да не губиш време направо мятай сафриденото чепаре в джурума. Имаш шанс.
:609c1f728720fb Мятах ама ..каръшка работа .
Извинявам се , че стана спам ама да попитам Пешо с каква скорост вози такъма с чепарето и воблера накрая
Извинявам се , че стана спам ама да попитам Пешо с каква скорост вози такъма с чепарето и воблера накрая
4-4,5 мили смятай в кмRimohit написа: :609c1f728720fb Мятах ама ..каръшка работа .
Ще използвам една модерна дума попита от рибарските канали
Днес рибите не бяха ГЪСТИ ,а по-скоро много РЕДКИ
За 2 часа и половина влачене -3 Рикита(Турука) и два кольоса(средиземноморска скумрия),скумрията на чепаре.
Морето беше мечта,туруците тук -там подгонваха,но рядко и изчезваха .Утре дават времето да се разваля и сигурно на това се дължи,но аз съм доволен и на тази рибка.Като минат бурите ще има сеч,,вече са тук и дорадата,,видях ги
Днес рибите не бяха ГЪСТИ ,а по-скоро много РЕДКИ
За 2 часа и половина влачене -3 Рикита(Турука) и два кольоса(средиземноморска скумрия),скумрията на чепаре.
Морето беше мечта,туруците тук -там подгонваха,но рядко и изчезваха .Утре дават времето да се разваля и сигурно на това се дължи,но аз съм доволен и на тази рибка.Като минат бурите ще има сеч,,вече са тук и дорадата,,видях ги
:4506ea66aafe7f - маломерни са ве ПИЧ.
Мамка му,тази година поне едно такова подобно ще набуча. :689a4208aff0bd
Мамка му,тази година поне едно такова подобно ще набуча. :689a4208aff0bd
КИРО- мир на праха му
За тези от ''3 буна ''нищо не казаКИРО написа: :4506ea66aafe7f - маломерни са ве ПИЧ.
Все си мислим,че знаем много за привичките на рибите
Днес гледам по метеото го дава 3 буфор,а следващите дни по-лошо и рекох да отида до марината да проверя как е и ако става да поклатя на чепаре .Гледам вълна има ,но от вън друго се вижда и реших да отплавам.Излизам от марината и гледам бая вълна бе братче ,,не става за чепаре,защото и духаше,та реших малко да повлача новото ми монтажче,макар,че не очаквах в такова време нещо да удари,но нали сме спортисти Много пъти съм влачил в такова време и никога не съм ловил и то не само аз.Това си го обеснявахме с факта,че при такова време малките рибки слизат на долу и затова Рикитата не гонят,НО.
Както си влачех и се бях зазяпал Ф сонара , гледам показа риби Докато се обърна и пръта се огъна.Хващам го и аванса запищя аааааааа,туй ще е Дорадо си викам,но като наближи какво да видя четери рикита на всяка кука по едно и като ги вкарах в лодката двете се откачиха :dancingHappy_i
По най-бързата процедура ги откачам и газ на обратно и след 20 м,,хоп още едно.Направих 4-5 кръга на местото и станаха толкоз восем
Поглед към хладилната чанта и викам,,,доволно за днес,,утре ако може, пак
Това им е големината
Днес гледам по метеото го дава 3 буфор,а следващите дни по-лошо и рекох да отида до марината да проверя как е и ако става да поклатя на чепаре .Гледам вълна има ,но от вън друго се вижда и реших да отплавам.Излизам от марината и гледам бая вълна бе братче ,,не става за чепаре,защото и духаше,та реших малко да повлача новото ми монтажче,макар,че не очаквах в такова време нещо да удари,но нали сме спортисти Много пъти съм влачил в такова време и никога не съм ловил и то не само аз.Това си го обеснявахме с факта,че при такова време малките рибки слизат на долу и затова Рикитата не гонят,НО.
Както си влачех и се бях зазяпал Ф сонара , гледам показа риби Докато се обърна и пръта се огъна.Хващам го и аванса запищя аааааааа,туй ще е Дорадо си викам,но като наближи какво да видя четери рикита на всяка кука по едно и като ги вкарах в лодката двете се откачиха :dancingHappy_i
По най-бързата процедура ги откачам и газ на обратно и след 20 м,,хоп още едно.Направих 4-5 кръга на местото и станаха толкоз восем
Поглед към хладилната чанта и викам,,,доволно за днес,,утре ако може, пак
Това им е големината
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 5 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing