РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
+27
Gergov
ribarshe
Цветанов
justinian
Мънцата
valium
tano
Дели
own
jorogai
cerberus
esox hunter
mite
xivo
var4o
gogo26
КИРО
Rimohit
Nikolov
Владо Коцев
DOCTORABukarNo1
ПЛУВЧО
чечо
nissana
makari
vatus
Петър Василев
31 posters
Страница 4 от 8
Страница 4 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
Колега, вече ставаме нетърпеливи. Похвали се какви ги свърши там?nissana написа:Утре сутринта отпрашвам.Дано да не блокират границата.Досега връзвах полиангиста,та още ми се вие свет.Е ,наслука да е,ще гледам да поснимам и ако помогне някои ,ще има репортажи.Ванка,и на тебе брато наслука,дано са оставили 100-200 ципурки и за тебе :dancingHappy_i
Нищо,но от сърце.Няколко ципурки до 400гр.,мормурки,сарпички и прочие гад.Като цяло в района ,където бяхме е доста слабо.На фидер е добре в морето,правих мешавица галета,леб и масло от сардина.Също лових и на монтажа на Пепи за мормурите с 2те куки.Почивката беше много добра,риболова не чак толко,но това въобще не ме плаши.
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Къде точно ловихте? Дай по-подробно инфо. Дай инфо за хотела. Няма ли да покажеш снимчици?
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Док,не мога да качвам снимки.Бяхме на първия ръкав-Касандра,хотела е Сани Резорт,горещо го препоръчвам на всички,най-добрия по ръкавите,без да броиме 1-2 бутик хотела с цени от 1000евра на вечер.Там крайбрежието се води Син Флаг-най-добрите плажове в света.Ама риби-йок.Ловихме и на кея в следващото село,Неа Фокеа,пак дребосък.http://www.saniresort.gr/ те го хотелчето.Като цяло,там зоната е доста плитка.
Вчера отскочихме до Неа Перамос с един приятел и сина му /в нарибата има регистрация marko1/.В 5,30ч застанахме на товарния кей и наметкахме две въдици на тежко две на плувка и с една на бомбарда.За използвахме пилешко филе,скариди,акровати,сардела и тесто със сирене.Хванахме десетина спаридови риби,от които запазихме само 3-4 броя.Другите бяха прекалено малки.Към 9,30ч си събрахме багажа и тръгнахме да търсим слука по заливите надоло след града.Спряхме на един плаж,където имаше и други рибари и разпънахме въдиците основно на тежко на акровати и сардела.До 2ч ловихме само дребосък и главно дракончета.Като напече слънцето влязох и да поплувам малко с очила и шнорхел само.Водата беше малко хладна 18,5-19 градуса.Беше и мътно малко.Видимост до 4м.Видях много ама дребни мурмури и салпи.Събрахме багажа към 2ч и си тръгнахме,защото решихме,че няма смисъл да климбарим за дребосък.Тъкмо тръгваме и гледаме на следващият плаж един грък с хубави такъми.Слязохме да го заговорим,а той се оказа словоохотлив човек.Добре,че моя приятел знаеше гръцки.Като видяхме за 1ч какви риби е изкарал,4 ципури две от които по 1,5кг и две фагрита,решихме да отскочим пак до рибарския.От магазина си купихме един фарао/15евро/ и два мана/1евро бр./ и се настанихме до нашия нов приятел.Нямахме късмет да извадим голяма ципура,защото изпуснахме една доста хубава,но хванахме 5ципури и 7фагрита за около два часа време.Монтажа беше на тежко 120гр с долна кука черна кована№2.Много ни се оставаше,но трябваше да се приберем до 8,30.
тук сме на кея
[You must be registered and logged in to see this image.]
това е плажа с един дет се гмуркаше за октоподи
те го с горнище неопрен и хаваски панталонки надоло
наще мечти
улова от последните два часа
тук сме на кея
това е плажа с един дет се гмуркаше за октоподи
те го с горнище неопрен и хаваски панталонки надоло
наще мечти
улова от последните два часа
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Макари, аз отивам на Неа Перамос другата седмица. Покажи ми, ако можеш на гугъл мап плажа на който хванахте големите ципури? Къде е магазина за стръв за които говориш? На кой хотел отседнахте и колко струваше стаята на вечер?
Поздравлениа за улова!
Ето карта на неа перамос, къде е плажчето?
Поздравлениа за улова!
Ето карта на неа перамос, къде е плажчето?
Бравос, поздравления за улова :609c1f728720fbmakari написа:...Нямахме късмет да извадим голяма ципура,защото изпуснахме една доста хубава,но хванахме 5ципури и 7фагрита за около два часа време.
makari написа:От магазина си купихме един фарао/15евро/ и два мана/1евро бр./ и се настанихме до нашия нов приятел.
Колеги на кое точно се казва фарао ..това онези дебели "червеи" ли са, които се режат на парченца !?. Ако може направо с една снимка да ме "светнете". Няма да се разсърдя ако ми дадете и малко повече инфо и за така наречената "мана", че аз като ходя основно акровати ползвам и изкуствени примамки
Ще помоля Петър ако може да ми ги изпише на гръцки (фарао, мана и пр.) да ги препиша и показвам по магазините
Някой може ли да ми даде инфо на Керамоти и Тасос от къде може да се купи стръв и каква, също и на Тасос къде са добри места за риболов и какво , както и на какво се лови.!?
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Благодарско :609c1f728720fbПетър Василев написа:τσουτσουνι(μανα),,,,ΦΑΡΑΟ-φαραο
А как изглежда това фарао, че търсих в нета и не намерих снимка
Според мен е това : [You must be registered and logged in to see this link.]
Мерси, това е ...явно съм го пропусналxivo написа:Според мен е това : [You must be registered and logged in to see this link.]
Ако може някой и на другите ми питанки да отговори (за Тасос) ще е супер
Номер 1 е плажчето,от което са снимките,но там на акровати и сардела хванахме само дракончета,салпички и тем подобни дребосъци все.
На него си ходим и лятото на плаж.
На №2 хванахме ципурите и фагритата.Там също е плитко.Меткахме на около 40-50м малко преди тревата/посейдонията/,защото влезе ли стръвта в нея не чакай риба ни каза гръка.
На №3 обикновено влизам да се гмуркам,защото там е най-дълбоко,скалисто пък и най-много риба там съм виждал.В момента там излиза най-много саргос на скарида с малка тежест,но ние като бяхме имаше 5-6 рибари с доста въдици и затова не останахме там.Някои ловяха и на сардела с полиангистро,но с по-малък успех.
С №4 съм обозначил рибарския магазин.Като се влиза от Неа Ираклица се пада в началото на града от ляво.От кея е на около 300м.Отваря около 7,00ч + – 15мин.
Фарао или фараон,както сте го показали на линка,а мана също се казва цуцуни.В естествени примамки Петьо ги е показал всички доста добре.
С №5 съм показал къде отсядам по някога.Това са сините апартаменти.http://www.theblue.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=41&Itemid=114&lang=en
Това са студия и като сме отсядали там есента със жената и децата сме плащали 35или 40евро.Иначе на студио търсят по 45евро през слабия сезон.Много са хубави.
и кадемлийски
Това се сещам за сега.Ако има нещо друго :609c1f728720fb
Номер 1 е плажчето,от което са снимките,но там на акровати и сардела хванахме само дракончета,салпички и тем подобни дребосъци все.
На него си ходим и лятото на плаж.
На №2 хванахме ципурите и фагритата.Там също е плитко.Меткахме на около 40-50м малко преди тревата/посейдонията/,защото влезе ли стръвта в нея не чакай риба ни каза гръка.
На №3 обикновено влизам да се гмуркам,защото там е най-дълбоко,скалисто пък и най-много риба там съм виждал.В момента там излиза най-много саргос на скарида с малка тежест,но ние като бяхме имаше 5-6 рибари с доста въдици и затова не останахме там.Някои ловяха и на сардела с полиангистро,но с по-малък успех.
С №4 съм обозначил рибарския магазин.Като се влиза от Неа Ираклица се пада в началото на града от ляво.От кея е на около 300м.Отваря около 7,00ч + – 15мин.
Фарао или фараон,както сте го показали на линка,а мана също се казва цуцуни.В естествени примамки Петьо ги е показал всички доста добре.
С №5 съм показал къде отсядам по някога.Това са сините апартаменти.http://www.theblue.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=41&Itemid=114&lang=en
Това са студия и като сме отсядали там есента със жената и децата сме плащали 35или 40евро.Иначе на студио търсят по 45евро през слабия сезон.Много са хубави.
и кадемлийски
Това се сещам за сега.Ако има нещо друго :609c1f728720fb
Докторе, някой ден, може и през седмицата, ела към Орестиада, да те заведа на вечерен сомски риболов с попер.
Благоприятните дни са от 09/06 до 16/06. Тогава обещавам улов и големи емоции.
Благоприятните дни са от 09/06 до 16/06. Тогава обещавам улов и големи емоции.
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Са ме заинтригува и мен с тоя попер.Предполагам,че няма значение цвета,но все пак можеш ли да пуснеш един линк на някой попер
Макари, благодаря за подробната информация!
Цербере, непременно ще ти се обадя. Моя мобилен ще е 0044-7841356748.
Прати ми контактни детайли на ЛС.
Цербере, непременно ще ти се обадя. Моя мобилен ще е 0044-7841356748.
Прати ми контактни детайли на ЛС.
[You must be registered and logged in to see this link.]
+ Daiwa Saltiga, който се представя много добре
Идеята беше възникнала първо в главата на Злати Крумов (Злак), първоначалния ми ентусиазъм премина много бързо след 2-3 неуспешни опита, след което се отказах. До миналата година, когато Инката и Димитър Тодоров ме подсетиха отново. На следващия ден, ей така от скука, отидох на един язовир да похвърлям попер, без особена надежда... и тогава се случи, видях един огромен водовъртеж и нещо удари на попера, след което много бавно си показа туловището над водата, обърна се и потъна... продължих да упорствам, до стъмване, но нищо. Естествено нощта не спах, на другия ден бях там с 2-ма приятели, цял ден дърпах попера на 40 гр. жега и нищо, без почивка. Двамата ми приятели решиха към 20:00 да си ходят, аз обаче бях решен, докато не хвана звяра да не тръгвам. Като останах сам, реших да си почина до 3 часа през нощта, защото ръката ме болеше зверски от цял ден дърпане и си легнах в колата, мисълта за пустия му сом, обаче не ме остави на мира и в 21:00 пак бях на линия с попера. От там нататък, всичко стана, като в някакъв невероятен сън, почти на всяко хвърляне, имаше нападения, като взривове, и удари без да мога да извадя нещо и така може би половин час без резултат, докато едон комар не ме охапа зверски, та спрях да се почеша... 5 секунди чесане и пръчката щеше да изхвърчи от ръката ми... извадих първия... и разбрах, че трябва да изчаквам. Тази вечер хванах още два и много изпуснах. След това ходих още десетина пъти, хванах общо 11 сома, най големия 8 кг, три пъти ми се случи да хвана голям, но не успях да го изкарам, последния път, бях 100% сигурен в успеха, водех го вече 15-сетина минути и беше почнал да се предава, когато с последен напън се откачи от куката... Тази година съм му обещал да го хвана
Пиша от телефона и сигурно имам много грешки, но ме мързи да ги оправям
Поздрави
+ Daiwa Saltiga, който се представя много добре
Идеята беше възникнала първо в главата на Злати Крумов (Злак), първоначалния ми ентусиазъм премина много бързо след 2-3 неуспешни опита, след което се отказах. До миналата година, когато Инката и Димитър Тодоров ме подсетиха отново. На следващия ден, ей така от скука, отидох на един язовир да похвърлям попер, без особена надежда... и тогава се случи, видях един огромен водовъртеж и нещо удари на попера, след което много бавно си показа туловището над водата, обърна се и потъна... продължих да упорствам, до стъмване, но нищо. Естествено нощта не спах, на другия ден бях там с 2-ма приятели, цял ден дърпах попера на 40 гр. жега и нищо, без почивка. Двамата ми приятели решиха към 20:00 да си ходят, аз обаче бях решен, докато не хвана звяра да не тръгвам. Като останах сам, реших да си почина до 3 часа през нощта, защото ръката ме болеше зверски от цял ден дърпане и си легнах в колата, мисълта за пустия му сом, обаче не ме остави на мира и в 21:00 пак бях на линия с попера. От там нататък, всичко стана, като в някакъв невероятен сън, почти на всяко хвърляне, имаше нападения, като взривове, и удари без да мога да извадя нещо и така може би половин час без резултат, докато едон комар не ме охапа зверски, та спрях да се почеша... 5 секунди чесане и пръчката щеше да изхвърчи от ръката ми... извадих първия... и разбрах, че трябва да изчаквам. Тази вечер хванах още два и много изпуснах. След това ходих още десетина пъти, хванах общо 11 сома, най големия 8 кг, три пъти ми се случи да хвана голям, но не успях да го изкарам, последния път, бях 100% сигурен в успеха, водех го вече 15-сетина минути и беше почнал да се предава, когато с последен напън се откачи от куката... Тази година съм му обещал да го хвана
Пиша от телефона и сигурно имам много грешки, но ме мързи да ги оправям
Поздрави
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Колеги,в Керамоти също има къде да се закупи стръв.Влизайки в селището попадаш на кръгово
движение ,съвсем до кея има малък паркинг.Тръгваш по уличката покрай пристанището.Вдясно
втората сграда има няколко малки магазинчета.Първото е за рибарски пособия,където продават и стръв.При моето посещение имаше само цуцуни/мана/,но очакваха акроватис към
13часа.Дано съм бил полезен.
движение ,съвсем до кея има малък паркинг.Тръгваш по уличката покрай пристанището.Вдясно
втората сграда има няколко малки магазинчета.Първото е за рибарски пособия,където продават и стръв.При моето посещение имаше само цуцуни/мана/,но очакваха акроватис към
13часа.Дано съм бил полезен.
jorogai- ...........................
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 02.08.1957
Години : 67
Благодаря много колега...малко със закъснение ти благодаря, но по добре късно отколкото никога :609c1f728720fbFisherman 007 написа:
Надявам се това да ти е от полза и на слука :1db1cce6422ce9 .
За жалост вече бях заминал и малко късничко видях инфото и се наложи сам да намирам на място каквото ми е нужно, но всичко е ОК :609c1f728720fb ... все пак съм hunter и то не само на риби
Драга ми банда!Септември,от 17 с Ванката сме па на Тасос.Ако има некои там,да свирка,да си рибариме заедно.Ма и на пиьенье да носи :609c1f728720fb
Бях 8-9 дни по гръцко - миналата седмица. Мястото - Ситония. (Оромос Панагиас, Никити и Оранополи (Атон) Резултата е почти пълна хладилна чанта.
Малко ме е яд да Ви кажа колеги. Много се бях наточил за някоя голяма риба, ама ядец. Основните присъстващи на куката бяха Спарос, Кефал, Заргана естествено, Сафрид или по-скоро граца, едни много добър Кольос (прилича на зарганата, но е по-дебел и с по-малка човка. Праснах го рано сутринта, още по тъмно на воблер Рапала (blue sardine) - пусках снимка в раздела за изкуствените примамки). М/у другото съм очарован от воблера - такава игра.....просто фантазия. Два пъти по-малки сафридчета го гонят. За съжаление морето си го взе. Вирбела нещо ми изневери и си изядох дупето от яд. Все пак съм доволен защото ми изкара една хубава риба - може би към 400-450 гр. (не съм я снимал). Готина беше реакцията на 3-4 гръка, дето бяха висяли цяла нощ на кея и нямаха хваната риба. Почна една смяна на такъмите, мятане в моята посока и т.н....
Следващите дни се отдадох на бомбардата. Избрах да действам с потъваща. Предимно се хващаха спарос и заргани (някой много добри като размер), саргос, салпа, една приятна ципура (около 250 гр. с доста дебела уста), гилос - които се оказаха нелоши на вкус, перка естествено, От всеки отделен излет първите заргани бяха закачани за гърба с голямата кука и пускани в морето. Търсих голяма риба. В края на съответния риболов всички заргани си ги вадих живи и отиваха в кофата.
Риболова се осъществяваше на стръв - акроватис (4-4,5 евро) - Магазин "Capitan Hook" в Никити.
Интересно, че тази година кефала почти липсваше....за разлика от миналата година по същото време и на същото място. Хищник - никакви следи, за разлика от миналата година - навърташе се някое и друго дорадо. Но пък зарганата беше по едра.
Засякохме се и с колегата Ники Гергов :609c1f728720fb
Всеки ден си беше горе долу еднакъв - 1-2 кг. рибка с тук/там някоя по едричка. Към края на почивката зарязах всичко. Измих, подредих такъмите и казах: стига толкова! Ще ходя само на плаж. Бяха ми останали половин кутийка червеи в хладилника. Последният ден времето беше мрачно и подухваше. С моето момиче решихме да видим кулата на плажа в Оранополи - Атон. Запаллихме колата и газ. Метнах и пръчките в колата (за всеки случай). Пристигнахме и почнахме да се разхождаме. Аз обаче драснах към кея и оставих девойката да се мотка по магазинчетата. Та отивам на кея и гледам един дърт грък мята полиангистро с хляб. В кофата му кефал и една доста добра Лица(Lichia amia). Така ме засърбя ръката.....грабнах пръчката от колата и сложих бомбардата. Един много тлъст червей направо заспа на куката...пуснах го да "върви" нагоре по кордата и го оставих да виси след куката за да подразния хубавичко атонските риби. Хвърлям наколко пъти - няма удар. Метнах по-близо,...направо пред мен на 6-7 метра и пръчката се огъна. Сещате се каква е рибата нали? Лица(Lichia amia) и то прилична. Посвири малко аванса и си я дръпнах нахилен до ушите. На гръка му стана малко гадно, ама няма как. После изпрасках и няколко кефалчета и спарос-а. Почнаха да пристигат ферита и туристически корабчета и прибрах такъмите. Следобед се прибрахме от Атон и напалих барбекюто. Направих една скара - лица, спарос и един дебел зарган от хладилника. Скъсах си един зелен лимон от дръвчето на двора да си изцедя на рибката и закусих преди вечеря като бял човек с прясна риба. Това е. Камерата ми е пълна с риба, само да видим кой ще я чисти. Май ще я нося по малко в ресторанта да ми я правят. След малко ще видя някоя снимка да сложа. Не съм снимал много, но все ще изрова нещо.
Малко ме е яд да Ви кажа колеги. Много се бях наточил за някоя голяма риба, ама ядец. Основните присъстващи на куката бяха Спарос, Кефал, Заргана естествено, Сафрид или по-скоро граца, едни много добър Кольос (прилича на зарганата, но е по-дебел и с по-малка човка. Праснах го рано сутринта, още по тъмно на воблер Рапала (blue sardine) - пусках снимка в раздела за изкуствените примамки). М/у другото съм очарован от воблера - такава игра.....просто фантазия. Два пъти по-малки сафридчета го гонят. За съжаление морето си го взе. Вирбела нещо ми изневери и си изядох дупето от яд. Все пак съм доволен защото ми изкара една хубава риба - може би към 400-450 гр. (не съм я снимал). Готина беше реакцията на 3-4 гръка, дето бяха висяли цяла нощ на кея и нямаха хваната риба. Почна една смяна на такъмите, мятане в моята посока и т.н....
Следващите дни се отдадох на бомбардата. Избрах да действам с потъваща. Предимно се хващаха спарос и заргани (някой много добри като размер), саргос, салпа, една приятна ципура (около 250 гр. с доста дебела уста), гилос - които се оказаха нелоши на вкус, перка естествено, От всеки отделен излет първите заргани бяха закачани за гърба с голямата кука и пускани в морето. Търсих голяма риба. В края на съответния риболов всички заргани си ги вадих живи и отиваха в кофата.
Риболова се осъществяваше на стръв - акроватис (4-4,5 евро) - Магазин "Capitan Hook" в Никити.
Интересно, че тази година кефала почти липсваше....за разлика от миналата година по същото време и на същото място. Хищник - никакви следи, за разлика от миналата година - навърташе се някое и друго дорадо. Но пък зарганата беше по едра.
Засякохме се и с колегата Ники Гергов :609c1f728720fb
Всеки ден си беше горе долу еднакъв - 1-2 кг. рибка с тук/там някоя по едричка. Към края на почивката зарязах всичко. Измих, подредих такъмите и казах: стига толкова! Ще ходя само на плаж. Бяха ми останали половин кутийка червеи в хладилника. Последният ден времето беше мрачно и подухваше. С моето момиче решихме да видим кулата на плажа в Оранополи - Атон. Запаллихме колата и газ. Метнах и пръчките в колата (за всеки случай). Пристигнахме и почнахме да се разхождаме. Аз обаче драснах към кея и оставих девойката да се мотка по магазинчетата. Та отивам на кея и гледам един дърт грък мята полиангистро с хляб. В кофата му кефал и една доста добра Лица(Lichia amia). Така ме засърбя ръката.....грабнах пръчката от колата и сложих бомбардата. Един много тлъст червей направо заспа на куката...пуснах го да "върви" нагоре по кордата и го оставих да виси след куката за да подразния хубавичко атонските риби. Хвърлям наколко пъти - няма удар. Метнах по-близо,...направо пред мен на 6-7 метра и пръчката се огъна. Сещате се каква е рибата нали? Лица(Lichia amia) и то прилична. Посвири малко аванса и си я дръпнах нахилен до ушите. На гръка му стана малко гадно, ама няма как. После изпрасках и няколко кефалчета и спарос-а. Почнаха да пристигат ферита и туристически корабчета и прибрах такъмите. Следобед се прибрахме от Атон и напалих барбекюто. Направих една скара - лица, спарос и един дебел зарган от хладилника. Скъсах си един зелен лимон от дръвчето на двора да си изцедя на рибката и закусих преди вечеря като бял човек с прясна риба. Това е. Камерата ми е пълна с риба, само да видим кой ще я чисти. Май ще я нося по малко в ресторанта да ми я правят. След малко ще видя някоя снимка да сложа. Не съм снимал много, но все ще изрова нещо.
Последната промяна е направена от own на Сря 8 Сеп 2010 - 8:28; мнението е било променяно общо 1 път
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
Лек изглед от райското място където бях,
Известната кула в Оранополи,кея е зад фотогрфа(мен),
Лица - на куката
Лица - на куката
Eхх пак си ходил по любимите места :609c1f728720fbown написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
Лица - на куката
Бравос за рибките и жалко, че не е имало още от големшките, но може към октомври да врътнеш още едно кръгче натам
п.п. Хубава лицичка на червей :dancingHappy_i
Честно казано и аз бих искал да си мисля, че към октомври ще мога пак да се завъртя натам, но този месец отварям нов обект и изобщо не го виждам свободното време....живи и здрави да сме....пак ще :1db1cce6422ce9
И аз бях по това време в Гърция, но в последния момент сменихме дестинацията с Тасос, и за съжаление, не можахме да се засечем на Халкидики. Резултатите ми са подобни и дори по слаби, въпреки че всяка сутрин посрещах слънцето с бомбарда, и всяка вечер го изпращах с полингиасто. Сменях районите непрекъснато и резултатите бяха едни и същи. Само дребни заргани и нищо едро. Пуснах и аз няколко по едри заргани с кука на гърба, но си излязоха живи. Най успешния ми риболов беше на кея до фериботите. На полингиасто излезе кефалче около 500 гр. и лица около 300 гр. на бомбардата. Първите дни лових на варненския червей и бял червей. После минах на филе от зарган.
На полингиастото слагах сардини и тесто . На сардина изкарах само един едър скорпид и дребни спароси.
Явно топлата вода е причина за липсата на едри риби. Донякъде се успокоявах, че въобще липсваха местни рибари и никакви лодки не излизаха в морето.
Топлата вода обаче ми позволи по цял ден да не излизам от водата. Без неопрен издържах час и половина без да замръзна.
На Тасос се оказа, че има черни миди и редовно си припалвахме огън на плажа. Вкуса им, за разлика от вкуса на средиземноморските риби е дори по добър от вкуса на нашите миди.
Сигурно пак заради топлата вода ги нямаше и октоподите. За 10 дни мярнах само 4 октопода, два от които успях да извадя и сготвя.
Всеки ден троших колата по черни пътища в търсене на диви плажчета. Наистина Тасос е изключително красив със съхранена дива природа. Попадахме на места където да се появи човек беше рядкост. Допълнително ще ви покажа снимките.
На полингиастото слагах сардини и тесто . На сардина изкарах само един едър скорпид и дребни спароси.
Явно топлата вода е причина за липсата на едри риби. Донякъде се успокоявах, че въобще липсваха местни рибари и никакви лодки не излизаха в морето.
Топлата вода обаче ми позволи по цял ден да не излизам от водата. Без неопрен издържах час и половина без да замръзна.
На Тасос се оказа, че има черни миди и редовно си припалвахме огън на плажа. Вкуса им, за разлика от вкуса на средиземноморските риби е дори по добър от вкуса на нашите миди.
Сигурно пак заради топлата вода ги нямаше и октоподите. За 10 дни мярнах само 4 октопода, два от които успях да извадя и сготвя.
Всеки ден троших колата по черни пътища в търсене на диви плажчета. Наистина Тасос е изключително красив със съхранена дива природа. Попадахме на места където да се появи човек беше рядкост. Допълнително ще ви покажа снимките.
Страница 4 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 4 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing