РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
+27
Gergov
ribarshe
Цветанов
justinian
Мънцата
valium
tano
Дели
own
jorogai
cerberus
esox hunter
mite
xivo
var4o
gogo26
КИРО
Rimohit
Nikolov
Владо Коцев
DOCTORABukarNo1
ПЛУВЧО
чечо
nissana
makari
vatus
Петър Василев
31 posters
Страница 8 от 8
Страница 8 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
изтървал съм го това предаване за кинигоса по хоби тв за кинигоса
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
док приемам подаръциDOCTORABukarNo1 написа:Това е смъртоностно за баракуда:
The Lure Shelf: ima Skimmer
[You must be registered and logged in to see this image.]
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Здравей и от мен.Били дал малко информация за това рибе изглежда много привлекателно,потъвщо или плаващо имам голяма колекция от тези зверове.Успех с тази римамка :1db1cce6422ce9
????- Гост
пък аз днеска хванах това
Аз нали съм си рибарче-аматьорче реших да се похваля кво хванах днеска в Агио Унуфри на чепаре :dancingHappy_i .
Много риба имаше и страшно кълвеше , но имаше и много дребосъци и по-едрата риба не можеше да се докопа от тях, откачаха стръвта буквално за секунди, а нямах по-дребни куки за дребосъците. Ама като за мене бива, не се оплаквам :3f7e6dc87de4b9 [img][/img][img][You must be registered and logged in to see this image.][/img][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] се само да съм се справила с качването на снимките
Много риба имаше и страшно кълвеше , но имаше и много дребосъци и по-едрата риба не можеше да се докопа от тях, откачаха стръвта буквално за секунди, а нямах по-дребни куки за дребосъците. Ама като за мене бива, не се оплаквам :3f7e6dc87de4b9 [img][/img][img][You must be registered and logged in to see this image.][/img][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.] се само да съм се справила с качването на снимките
????- Гост
Не стига, че ти са красиви рибките, ама и ти какво пано си избачкала от тях. :thumbsupsmiley
Браво и за рибите, браво и за художествено-творческото изпълнение! :thumbsupsmiley
Браво и за рибите, браво и за художествено-творческото изпълнение! :thumbsupsmiley
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
отново за риба
След малко тръгвам пак за риба. Този път ще си взема малки кукички и ще ги разбия дребосъците, надявам се и нещо по-голямо да клъвне разбира се, ама те и тия дребните и шарени са доста вкусни , така че атакааааааа....
????- Гост
:609c1f728720fb Наслука, майсторке, чакаме нови снимки!
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
:thumbsupsmiley
За да избегнеш дребосъците лови на крачета от рачета
Скароса и саргото умират за тази стръв
Страхотни рибки , направо да ги нарисуваш
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Петър Василев написа: :thumbsupsmiley
Ама белени предполагам? Отивам за Велик ден за 5 дена на Халкидики-Касандра в някое от селата, ама се чудя поради факта че е малко мъртъв сезона какви "техники и тактики" да пробвам
mite- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 13.03.1979
Години : 45
Поздрави за улова!
Не знам дали осъзнаваш но улова на морена и три папагалови риби е много сериозен успех!
Къде е това Агио Унуфри, че не мога да го намеря?
От кей ли ловиш или от скали?
Покажи снимка на мястото ако можеш.
Хвърли на едра стръв и голяма кука - цяла или половин сардела - може да удари доста едро.
Успех!
Не знам дали осъзнаваш но улова на морена и три папагалови риби е много сериозен успех!
Къде е това Агио Унуфри, че не мога да го намеря?
От кей ли ловиш или от скали?
Покажи снимка на мястото ако можеш.
Хвърли на едра стръв и голяма кука - цяла или половин сардела - може да удари доста едро.
Успех!
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
малки лици и ричолки
здравейте колеги рибари,
много неща прочетох в този форум, ето сега и от мене един отчет от последния ми излет:
13 - 15 август в Йерисо / Неа Рода. Бяхме се приготвили да ловим заргани на бомбарда на филенце от сардела. За целта бях приготвил сардела, накисната в солена саламура в буркани. За парви път правя този експеримент и останах доволен, стръвта се запазва в жегите, не смърди и най-важното - лови риби, въпреки, че е осолена.
Първия ден установихме, че заргана го нямаше никакъв, кефал също нямяше, от спаросите се навъртаха само най-дребните, но пък се въртяха някакви дребни хищници, които много приличаха на ричоли, само че дребни - по една педя. Имаха леко жълтеникав отенак от страни, а отгоре - гърбовете черни. Ловуваха дребни рибки на групи и водата завираше.
Започнахме с пробите: на плуваща бомбарда - нищо, заргана определено го нямаше, на плувка само дребосъци ти ядат стръвта. На блесна и воблер - никакав интерес от страна на хищниците. Първия ден мина и едвам хванахме дестина рибета да изпържим вечерта в къмпинга. Втория ден започна по същия начин. Гледах хищниците как ловуват пред мене на кея и се чудех как да им намеря цаката... Изпробвах всичките си воблери, абсолютно безрезултатно. След това сложих на блеснарката една потъваща бомбарда 15 гр. и пробвах на ивичка от филенце от сардела, така ловя зарганите с голям успех когато ги има. На второто навиване, точно преди да извадя бомбардата от водата нещо ми заби много яко и изненадващо. Излезе първия хищник, кам 150 гр рибе обаче страшно борбено.
продължих да хвърлям, но... странна работа, почти всеки път филето беше изядено, а изобщо не усещах кълване. Някои от нападенията на стръвта ставаха на 2 метра пред мен и виждах как се стрелкат, атакуват филето, откъсват задния му край и изчезват. Тогава ми светна да вържа втора кука, която да забия в задния край. Само че докато стигна до този извод и рибата престана да кълве и да гони, така че и втория ден беше много слаб.
Но третия ден ще го помня... Директно започнах с такъма до който бях стигнал предния ден, потъваща бомбарда, повод към 150 см и накрая 2 куки, вързани през 1 см. Резултата не закъсня, още с първото хвърляне имах мощно взимане и бленарката се огъна яко, аванса взе да поскърцва... супер тръпка! Изкарах една лица голяма колкото длан. С второто хвърляне - още една такава. Приятелите с които бях хвърляха на плуващи бомбарди, но и на тях взе да им кълве, изкарахме 7-8 лици за има няма 15 мин, след което екшъна понамаля, лиците явно бяха малка група и си отидоха. Обаче започнаха да се обаждат другите хищници, за които мисля че са малки ричолки. Интересното беше че кълваха най-много на моята дънна бомбарда, така че и останалите смениха такъма. До нас имаше един дядо грък, който ловеше на сардела с полиангисто, и той хващаше от хищниците, но повече риба хвърляше отколкото вадеше изхвърли поне 2 кила сардела само докато бяхме там.
Следобяда кълването много намаля и единствено аз от време на време вадех, другите само навиваха
Крайния резултат за нас беше: 24 хищника и 4 заргана. Аз хванах най-много риба от компанията и мисля че това се дължи на втората кука , защото само аз бях вързал такава и на начина на закачането на филето през двете куки. Изрязвах лентичка филе около 5 - 6 см, в задния край изострена и всяка кука я нанизвах по 3 пъти през филето. Получава се имитация на рибка, която се води със средна скорост и на пресекулки. В началото се дава възможност на бомбардата да набере дълбочина, което не става много бързо. Последния ден нямях нито едно откъснато филенце, изобщо нямаше празно.
Надявам се да ви бъда полезен и аз с малко информация и опит, защото доста съм почерпил от тука :609c1f728720fb .
много неща прочетох в този форум, ето сега и от мене един отчет от последния ми излет:
13 - 15 август в Йерисо / Неа Рода. Бяхме се приготвили да ловим заргани на бомбарда на филенце от сардела. За целта бях приготвил сардела, накисната в солена саламура в буркани. За парви път правя този експеримент и останах доволен, стръвта се запазва в жегите, не смърди и най-важното - лови риби, въпреки, че е осолена.
Първия ден установихме, че заргана го нямаше никакъв, кефал също нямяше, от спаросите се навъртаха само най-дребните, но пък се въртяха някакви дребни хищници, които много приличаха на ричоли, само че дребни - по една педя. Имаха леко жълтеникав отенак от страни, а отгоре - гърбовете черни. Ловуваха дребни рибки на групи и водата завираше.
Започнахме с пробите: на плуваща бомбарда - нищо, заргана определено го нямаше, на плувка само дребосъци ти ядат стръвта. На блесна и воблер - никакав интерес от страна на хищниците. Първия ден мина и едвам хванахме дестина рибета да изпържим вечерта в къмпинга. Втория ден започна по същия начин. Гледах хищниците как ловуват пред мене на кея и се чудех как да им намеря цаката... Изпробвах всичките си воблери, абсолютно безрезултатно. След това сложих на блеснарката една потъваща бомбарда 15 гр. и пробвах на ивичка от филенце от сардела, така ловя зарганите с голям успех когато ги има. На второто навиване, точно преди да извадя бомбардата от водата нещо ми заби много яко и изненадващо. Излезе първия хищник, кам 150 гр рибе обаче страшно борбено.
продължих да хвърлям, но... странна работа, почти всеки път филето беше изядено, а изобщо не усещах кълване. Някои от нападенията на стръвта ставаха на 2 метра пред мен и виждах как се стрелкат, атакуват филето, откъсват задния му край и изчезват. Тогава ми светна да вържа втора кука, която да забия в задния край. Само че докато стигна до този извод и рибата престана да кълве и да гони, така че и втория ден беше много слаб.
Но третия ден ще го помня... Директно започнах с такъма до който бях стигнал предния ден, потъваща бомбарда, повод към 150 см и накрая 2 куки, вързани през 1 см. Резултата не закъсня, още с първото хвърляне имах мощно взимане и бленарката се огъна яко, аванса взе да поскърцва... супер тръпка! Изкарах една лица голяма колкото длан. С второто хвърляне - още една такава. Приятелите с които бях хвърляха на плуващи бомбарди, но и на тях взе да им кълве, изкарахме 7-8 лици за има няма 15 мин, след което екшъна понамаля, лиците явно бяха малка група и си отидоха. Обаче започнаха да се обаждат другите хищници, за които мисля че са малки ричолки. Интересното беше че кълваха най-много на моята дънна бомбарда, така че и останалите смениха такъма. До нас имаше един дядо грък, който ловеше на сардела с полиангисто, и той хващаше от хищниците, но повече риба хвърляше отколкото вадеше изхвърли поне 2 кила сардела само докато бяхме там.
Следобяда кълването много намаля и единствено аз от време на време вадех, другите само навиваха
Крайния резултат за нас беше: 24 хищника и 4 заргана. Аз хванах най-много риба от компанията и мисля че това се дължи на втората кука , защото само аз бях вързал такава и на начина на закачането на филето през двете куки. Изрязвах лентичка филе около 5 - 6 см, в задния край изострена и всяка кука я нанизвах по 3 пъти през филето. Получава се имитация на рибка, която се води със средна скорост и на пресекулки. В началото се дава възможност на бомбардата да набере дълбочина, което не става много бързо. Последния ден нямях нито едно откъснато филенце, изобщо нямаше празно.
Надявам се да ви бъда полезен и аз с малко информация и опит, защото доста съм почерпил от тука :609c1f728720fb .
????- Гост
Страхотен репортаж. Поздравления за хубавата почивка и слука. Очакваме продължения със снимки. :1db1cce6422ce9
valium- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 27.05.1974
Години : 50
Много интересно!
Добре си се сетил за втората кука :d5116e0ebf2fc8 ....така е иска си наблюдение и мислене...
Добре си се сетил за втората кука :d5116e0ebf2fc8 ....така е иска си наблюдение и мислене...
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Как точно върза втората кука
на самия повод или сложи типетче
на самия повод или сложи типетче
Gergov- ...........................
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 26.06.1961
Години : 63
Зимата в залива на Пирея , а и на кея също , но вечерно време основно, излиза сабя в особено големи размери.
Лови се на метални воблери, най-добре е да са с една кука - по лесно се откачат след улова, а и по-качествено се закача рибата . Задължително е да има и около 0.5 - 0.8 м метален повод преди воблера.
съжалявам, че нямам право да постна снимки първите 7 дни след регване
Лови се на метални воблери, най-добре е да са с една кука - по лесно се откачат след улова, а и по-качествено се закача рибата . Задължително е да има и около 0.5 - 0.8 м метален повод преди воблера.
съжалявам, че нямам право да постна снимки първите 7 дни след регване
Последната промяна е направена от yavor1 на Съб 15 Дек 2012 - 19:18; мнението е било променяно общо 2 пъти
yavor1- ...........................
Брой мнения : 13
Пробва ли ?yavor1 написа:Задължително е да има и около 0.5 - 0.8 м метален повод преди воблера.
съжалявам, че нямам право да постна снимки първите 7 дни след регване...
Нямаш право в профила си да поставяш линкове към други сайтове.
Но при отговор,ако виждаш горе таговете (квадратчетата),значи можеш
да слагаш снимки.Вж 16-то квадратче,то е за снимките.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
e не става ни 15 ни 16 квадратче, 15 ме праща на imageshack - добре , качвам снимка ама после не ми разрешава да дам линка, на 16 същото съобщение :КИРО написа:Пробва ли ?yavor1 написа:Задължително е да има и около 0.5 - 0.8 м метален повод преди воблера.
съжалявам, че нямам право да постна снимки първите 7 дни след регване...
Нямаш право в профила си да поставяш линкове към други сайтове.
Но при отговор,ако виждаш горе таговете (квадратчетата),значи можеш
да слагаш снимки.Вж 16-то квадратче,то е за снимките.
New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information.
ами ще чета, а след седмица може да постна, за в бъдеще ще се постарая да правя снимки на екзотика по света, въпреки че скумрията и сафрида са навсякъде еднакви, най-много разлика в размера да има
- добре де - изчакай 7 дена.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Той ще чака,ама ние не може да чакаме толкова за тези екзотични снимки. :b23b8673c6466fКИРО написа: - добре де - изчакай 7 дена.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Колега yavor1, ако обичаш да си смениш аватра. Този, който си решил да ползваш е личен мой (авторски) изработен отдавна от мен за други мои профили по сайтовете.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
много се извинявам ако съм ти нарушил авторските права, евентуалноesox hunter написа:Колега yavor1, ако обичаш да си смениш аватра. Този, който си решил да ползваш е личен мой (авторски) изработен отдавна от мен за други мои профили по сайтовете.
предполагам повече претенции към моята скромна особа нямаш ?
Страница 8 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 8 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing