РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
+27
Gergov
ribarshe
Цветанов
justinian
Мънцата
valium
tano
Дели
own
jorogai
cerberus
esox hunter
mite
xivo
var4o
gogo26
КИРО
Rimohit
Nikolov
Владо Коцев
DOCTORABukarNo1
ПЛУВЧО
чечо
nissana
makari
vatus
Петър Василев
31 posters
Страница 7 от 8
Страница 7 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: РАЗДУМКИ ЗА ГРЪЦКИЯ РИБОЛОВ
Пепи Краси Крумов ми показа един италиански воблер малка баракуда,требе да има успех.Ти на кви сте пробва6@ Сори за правописа,ма сам на лапито на детето,а то е мамата си е е.......Петър Василев написа:Ε,поизпатила си е ,но след 23 г. брак вече ми е свикналаnissana написа:Удри уйно,тая мачка не е наща!Пепи,ти пробвал ли си да фърлиш във вас във ваната?100% на тебе и там ще ти клъвне а и жена ти не се ли притеснява от тоя твои късмет
Чакай да видим след малко слизам към марината и ако има и друг тогава вече ще е връхтъ
Валю дойде време за спининг таз година съм решил малко да похвърлям воблерчета за турнас,(баракуда ),че от 2 години не съм ловил турнас
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Абе Пепи сто на Тасос ми викаха на баракудата Лутсиус,тжа не е ли стука@
Това явно се отнася за твоя район.Дали важи и за по-насевер(о.Самотраки и о.Тасос)? Ако е така.... Върти ми се нещо из празната глава(има много свободно пространство)...Петър Василев написа:Това зависи от времето,но обикновенно до към средата на декемвриДели написа:Аз смисъла го виждам така : Елате ми на гости, да си хванете и вие такива риби.
Петьо , до кога най-къно есента се въртят хищниците около брега ?
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Да ЛУТСОС викат Баракудата,но там ,тук на Крит му викаме Турнас,а Щуката се казва Турнаnissana написа:Абе Пепи сто на Тасос ми викаха на баракудата Лутсиус,тжа не е ли стука@
Имам едни ю-зурита ,ма не ма питай за какво,колко ще ги снимам и ще ти ги покажа.nissana написа:един италиански воблер малка баракуда,требе да има успех.Ти на кви сте пробва6@ Сори за правописа,ма сам на лапито на детето,а то е мамата си е е.......
Най се лъже на тия белите с цървените кратуни
Е добре де,не се ли гони дистантсиа,6тото с 7-8 грама дзури едва ли 6те фарли6 много
Ми аз разбрах,че ме пита за тук,защото намекна за гостиПЛУВЧО написа:Това явно се отнася за твоя район.Дали важи и за по-насевер(о.Самотраки и о.Тасос)? Ако е така.... Върти ми се нещо из празната глава(има много свободно пространство)...
За Тасос не мога да кажа,че ще са активни до тогава ,но предполагам поне до ноември
По кейовете каква дистанция да гоня бе братле,та те баракудуте са в самия бряг пък и не съм казал,че ще ловя с 7-8 грамаnissana написа:Е добре де,не се ли гони дистантсиа,6тото с 7-8 грама дзури едва ли 6те фарли6 много
Аз ловя на спининг с мачови пръчки или пръчки за тролинг бе фиуууу,ко си мислиш ти
Ей този е трепач
[You must be registered and logged in to see this image.]
с един такъв подобен пък бях избил лавраците преди 4-5 години
с един такъв подобен пък бях избил лавраците преди 4-5 години
CRYSTAL MINNOW
Са си баш баракудките воблери
Освен това пробвайте баракудата и на повърхностни: уолкъри и кроулери
Са си баш баракудките воблери
Освен това пробвайте баракудата и на повърхностни: уолкъри и кроулери
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Цербер ще кажеш ли някои уолкър който добре работи през този сезон
че планирам да съм към края на октомври, пак на Никити.
Пробвал ли си с силикони на Лънкер Сити Слаг с туичингово водене
или на дроп шот
че планирам да съм към края на октомври, пак на Никити.
Пробвал ли си с силикони на Лънкер Сити Слаг с туичингово водене
или на дроп шот
Gergov- ...........................
Брой мнения : 73 Рожд.дaта : 26.06.1961
Години : 63
Това е смъртоностно за баракуда:
The Lure Shelf: ima Skimmer
The Lure Shelf: ima Skimmer
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Да ти кажа, аз изоставам в морския риболов, вече 2 години не съм ловил на морето, тогава с повърхностните примамки едва се прохождаше и нямаше кой знае какъв избор.Gergov написа:Цербер ще кажеш ли някои уолкър който добре работи през този сезон
че планирам да съм към края на октомври...
Ето това ми е бил най успешния цвят за лаврак на рапала, освен това исках да пробвам примамки от този тип
[You must be registered and logged in to see this link.]
Така и не успях, сигурен съм че ще имат голям успех за лаврак и не само. Пръскането му е много нежно, точно като на подплашена сардела на повърхноста.
Този цвят м/у другото е много уловист за пилкери.Предполагам,че много дразни хищника,пък и каквато и да е изкусвената примамка.
Цербер мерси все пак е нещо ще видя къде мога да набавя подобни и да опитам
към края на месеца
към края на месеца
Цербере, аз като лових лаврак с Калоян от Хоби ТВ на Порт Лагос миналият месец, пробвах пенсила на Дайва -
синият - Laser Sardine
Нямах кълване, нито пък на плажа на Kерамоти. В Англия обаче е много уловист.
синият - Laser Sardine
Нямах кълване, нито пък на плажа на Kерамоти. В Англия обаче е много уловист.
В началото на септември бях на Никити пробвах там на кея
на заливите преди Ворвору, подобни подобни и разлини
воблери различни цветове и дълбочина на газене.
Но ефекта беше същия, нищо не чукна дори.
Не съм ловил през ноща може би това е грешката,
сега е края на месеца ще пробвам нощен риболов
пък да видим.
на заливите преди Ворвору, подобни подобни и разлини
воблери различни цветове и дълбочина на газене.
Но ефекта беше същия, нищо не чукна дори.
Не съм ловил през ноща може би това е грешката,
сега е края на месеца ще пробвам нощен риболов
пък да видим.
Специално за лаврак!
Уолкърите са най успешни когато морето е бурно, трябва водата да кипи или да е мътна, иначе при спокоино море бих ви препоръчал по дълбокогазещи, даже такива които газят много дълбоко.
За да хванете лаврак при спокойно море, трябва да няма наоколо хора, да не вдигате шум и да направите всичко възможно лаврака да не ви забележи, т.е. скривате се при възможност зад камък или замятате на голямо разтояние от брега приведен или седнал. Забележи ли ви, риболова приключва.
Уолкърите са най успешни когато морето е бурно, трябва водата да кипи или да е мътна, иначе при спокоино море бих ви препоръчал по дълбокогазещи, даже такива които газят много дълбоко.
За да хванете лаврак при спокойно море, трябва да няма наоколо хора, да не вдигате шум и да направите всичко възможно лаврака да не ви забележи, т.е. скривате се при възможност зад камък или замятате на голямо разтояние от брега приведен или седнал. Забележи ли ви, риболова приключва.
Благодаря
това беше вубаво разяснение
че малко сме свикали при морски риболов да не се криеме
а то си трбява да е като при пъстървата
това беше вубаво разяснение
че малко сме свикали при морски риболов да не се криеме
а то си трбява да е като при пъстървата
Нещо темата замря та рекох да я поразбутам малко
На всеки час ветровете се сменят и рибата направо се е шашнала тази година.Все още има риби ,които отдавна трябваше да са си заминали или пък такива,които минаха транзит,без да спрат ,да си починат и да хапнат де.Тази година беше много объркана.Големите маятика дойдоха пролетта,но за жалост траулерите ги събраха ,,,130т за 3 дни за убиване са ,но какво да се прави,,,законни са си.Навсякъде в европейските държави са забранени ,но тук им дадоха и тази година разрешение за още две години да оберат всичко каквото е останало по дъното
Сега малко по-бодро
Вчера както си ловях перки,защото нещо замря риболова с тези резки промени на времето ,гледам нещо шавна под лодката и след малко пред мен се появиха две Дорада.
Без да се мисля,действам светкавично и вадя една ролка с навита на нея корда 0,80 и вързан един ченгел накрая.
Какво да заложа залагам една умряла церула и във водата,но рибите не се виждаха ,таман щях да си я прибирам и гледам приближават :5ff67901e688fa дръпнах рязко кордата да стимулирам,че рибката мърда и дорадото веднага я лапна,но и я изплю ,последва пак рязко дърпане и се получи същото нещо,това стана 3 пъти и си викам ще се откаже мръсницата,но при четвъртото захапване на рибката подръпнах лекичко 3-4 пъти,без да издърпвам рибката от остата й и дорадото тръгна да бяга ,а аз и оставих да си взима корда на воля.Мина към 15-тина метра и направи скок над водата,,аххххххх ся вече няма оттърване и без затруднения си я метнах в лодката,НО,,,ДРУГАТАААААААА,трябваше да действам бързо за да хвана и другата риба дето я следваше,но нямах друг готов такъм и докато изкарам куката онази си замина
Няма значение,доволен съм и на една
Това е Дорадото
На всеки час ветровете се сменят и рибата направо се е шашнала тази година.Все още има риби ,които отдавна трябваше да са си заминали или пък такива,които минаха транзит,без да спрат ,да си починат и да хапнат де.Тази година беше много объркана.Големите маятика дойдоха пролетта,но за жалост траулерите ги събраха ,,,130т за 3 дни за убиване са ,но какво да се прави,,,законни са си.Навсякъде в европейските държави са забранени ,но тук им дадоха и тази година разрешение за още две години да оберат всичко каквото е останало по дъното
Сега малко по-бодро
Вчера както си ловях перки,защото нещо замря риболова с тези резки промени на времето ,гледам нещо шавна под лодката и след малко пред мен се появиха две Дорада.
Без да се мисля,действам светкавично и вадя една ролка с навита на нея корда 0,80 и вързан един ченгел накрая.
Какво да заложа залагам една умряла церула и във водата,но рибите не се виждаха ,таман щях да си я прибирам и гледам приближават :5ff67901e688fa дръпнах рязко кордата да стимулирам,че рибката мърда и дорадото веднага я лапна,но и я изплю ,последва пак рязко дърпане и се получи същото нещо,това стана 3 пъти и си викам ще се откаже мръсницата,но при четвъртото захапване на рибката подръпнах лекичко 3-4 пъти,без да издърпвам рибката от остата й и дорадото тръгна да бяга ,а аз и оставих да си взима корда на воля.Мина към 15-тина метра и направи скок над водата,,аххххххх ся вече няма оттърване и без затруднения си я метнах в лодката,НО,,,ДРУГАТАААААААА,трябваше да действам бързо за да хвана и другата риба дето я следваше,но нямах друг готов такъм и докато изкарам куката онази си замина
Няма значение,доволен съм и на една
Това е Дорадото
Бравос Петьо :thumbsupsmiley Една, една кой ти я дава дет се вика
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Браво,много е важно да знаеш чалъма, а и по важното ,кога да го използваш.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Старото си е старо,че и опитно. Действал си бързо и точно,и резултата е налице. В такива моменти наистина рутината си казва думата. :d5116e0ebf2fc8
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Поздравления за успешният улов.
Mиналата седмица по Хоби ТВ показаха Боян Ефремов как се опитва да лови кинигос на Атон(Йерисо). Не хвана но каза че се лови на влакно 0.30 и кука Nо2. Понеже от брега рибите които се хващат са дребни-до 5кг.
Също така каза нещо което много ме озадачи - каза че след като хване кинигос го пускал обратно защото месото му не било вкусно.
Тоя човек напълно ми обърка понятията. Между другото на същият кей през Юни, аз хванах много повече риба от него .
Mиналата седмица по Хоби ТВ показаха Боян Ефремов как се опитва да лови кинигос на Атон(Йерисо). Не хвана но каза че се лови на влакно 0.30 и кука Nо2. Понеже от брега рибите които се хващат са дребни-до 5кг.
Също така каза нещо което много ме озадачи - каза че след като хване кинигос го пускал обратно защото месото му не било вкусно.
Тоя човек напълно ми обърка понятията. Между другото на същият кей през Юни, аз хванах много повече риба от него .
Док,не ги слушай,защото лъжат. аз съм гледал по Хоби един как държеше в ръка Ханос(морски костур) и ни обеждаваше,че това е Мурмури и знаеше всичко за тази риба,къде ,с какво,как,а не знаеше,че в ръце държи друга риба
Дорадото за хищна риба има много добри вкусови качества и по-точно във фурна с много лук,домати и подправки по вкус е отлична.Ако и сложеш и малко бейконче в стомаха става превъзходна.
За това дали ще ловиш хищни риби от брега или от лодка е без значение за колко кила ще е рибата.Даже от брега е по-добре.То е логично бе Док,,,,къде се хранят тези риби по-интензивно и къде ще си търсят храната ,,,,покрай бреговете разбира се,там са повечето малки рибки.Деликатесите като зарган,меланура,кефал и т.н. на хищниците къде се намират покрай брега там и ще търсят хищниците софрата
За куката ще се съглася на две нули,но на втори номер :9bbce68c65a7e8
Дорадото за хищна риба има много добри вкусови качества и по-точно във фурна с много лук,домати и подправки по вкус е отлична.Ако и сложеш и малко бейконче в стомаха става превъзходна.
За това дали ще ловиш хищни риби от брега или от лодка е без значение за колко кила ще е рибата.Даже от брега е по-добре.То е логично бе Док,,,,къде се хранят тези риби по-интензивно и къде ще си търсят храната ,,,,покрай бреговете разбира се,там са повечето малки рибки.Деликатесите като зарган,меланура,кефал и т.н. на хищниците къде се намират покрай брега там и ще търсят хищниците софрата
За куката ще се съглася на две нули,но на втори номер :9bbce68c65a7e8
Страница 7 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 7 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing