Нужни са ми спешни тактики и съвети
+27
божо77
КИРО
Любак
maistor_ribar
simeonnn
shekira
Божидар Иванов
Добата©
Pesho N.Zagora
georgiij
grandal_331
georg
ПЛУВЧО
Pavkata 1977
Dedy
Мънцата
koki
nasco2
майсторчето страхил
gogolisec
Тихомир
chapara
beis
Петър Василев
krezo_bg
Моряка
carpsliven2
31 posters
Страница 3 от 6
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Нужни са ми спешни тактики и съвети
Pavkata 1977 написа:Баче съгласен съм,незнам какъв е регламента,но след като щуката не се зачита,каква е логиката да се зачита слънчака?!
Васко трябва да пусне точно какъв е регламента за да може по-конкретно да си кажем мнението- каква стръв се разрешава, какви други ограничения има и как се извършва класирането.
Що да не се разрешава щука, стига да е клъвнала на бял или торен....
????- Гост
Точно от там се връщам! :609c1f728720fb
Ръкава е доста плитък и си мисля,че ще ви изтеглят към "Дарданелите",или "Боклука!
Бяхме за два дни с Грандала!
Залагахме основно на хищник,но освен две щуклета,друго-нъц!
Пената пусна една пружинка и надърпа няколко каракуди около 500-700гр.
Изкара и едно килограмово шаранче и едно по-малко!
Някоя друга платичка и тва е!
До нас застанаха едни пловдифчани с директни,мачове и болота,но не видях да вадят друго,освен дребосък!
Моя съвет е да ползваш мач и да гониш голяма дистанция,с цел,ловене на йедри каракуди и шаркофци!
Пената слагаше на пружината накиснато кюспе,а на куките стиропор и царевичка!
За ориентир-(срещу нашето място има две шамандури и Пената гонеше тази дистанция)!
Успех!
:d5b65c17bec10f
Ръкава е доста плитък и си мисля,че ще ви изтеглят към "Дарданелите",или "Боклука!
Бяхме за два дни с Грандала!
Залагахме основно на хищник,но освен две щуклета,друго-нъц!
Пената пусна една пружинка и надърпа няколко каракуди около 500-700гр.
Изкара и едно килограмово шаранче и едно по-малко!
Някоя друга платичка и тва е!
До нас застанаха едни пловдифчани с директни,мачове и болота,но не видях да вадят друго,освен дребосък!
Моя съвет е да ползваш мач и да гониш голяма дистанция,с цел,ловене на йедри каракуди и шаркофци!
Пената слагаше на пружината накиснато кюспе,а на куките стиропор и царевичка!
За ориентир-(срещу нашето място има две шамандури и Пената гонеше тази дистанция)!
Успех!
:d5b65c17bec10f
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Незнайно защо,щуката само мачкаше рибките без да гълта!А как ме боли главата..........................
grandal_331- ...........................
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
Герги да не те е бил по главата с някоя сопа...?Или с празна бутилка...grandal_331 написа:Незнайно защо,щуката само мачкаше рибките без да гълта!А как ме боли главата..........................
Значи наистина трябва да се търси на по-голяма дистанция.Щом профитата на този язовир го казват.
Васко според мен захрани две петна на дистанция около 20-30м,но на на 3-4м едно от друго.Едното за едро(царевичка,жито),а другото за дребосък(подхранка,бял червей),и си ти.Но не забравяй да пробваш и на по близка дистанция с директния.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Васко, според мен е най-добре да направим едно проучване на района тази седмица да видим какво е положението. И без това се чудех къде да ходя за риба. Така и не запомних наименованията на местата на Жребчево, но ако е това за което си мисля смятам, че мача няма да ти е много от полза и съм виждал как щекар си тръгва с наведена глава от там. По-фини тъкъми обаче ще са ти необходими 0,25 направо я забрави (0,16 - 0,10), и недей да разчиташ на едрото няма да има достатъчно време заложи на (каракуда, платика и червеноперка). Бай Дечо също може да ти даде ценни съвети, все пак той там е редовен.
georgiij- ...........................
Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 12.02.1980
Години : 44
До колкото разбрах Карп ще ловиш с 8ца и 5ца но ситуацията е сложна според мене ,язовира пада доста бърже и не е изключено както казваш да се появи течение, а с тези алати мисля че ще имаш проблем-много корем на линията трудно засичане и все познати други кахъри.За това ако има чалъм поне виш там некой градски за един 9 метров уип.Ще можеш да замяташ както с солото така и да го ползваш като щека.Просто расъждавам.Късмет най-вече в това да няма ветер и да има риба да си направиш кефа и всичко друго.
krezo_bg- ...........................
Брой мнения : 954 Рожд.дaта : 04.11.1960
Години : 64
И така и аз да ги изям някакви Васе бяхме с твои градски точно на това място конарското дере ,трябва да кажа ,че рибата беше на голяма дистанция от брега от порядъка на 30 ,40 ,50 метра не по малко от това излизаше мерна риба само на фидер на шарен червей и пинки така ,че можеш да заложиш само на мач , ана дирекния само слънчаци да скубиш,можеш с пражка но токава дето хвъля топки захранка на голямо дистанция да подхранваш,захранката задължително с бял ,шарен и пинки да е объркана, излизаха и малки шаранчета, платички,и червеноперки .
Успех и наслуки :dancingHappy_i .
Успех и наслуки :dancingHappy_i .
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
да не забравиш и обикновените вафли точно на жребчево има ефект
Добата©- ...........................
Брой мнения : 33 Рожд.дaта : 09.01.1983
Години : 41
аз несъм държал мач и болонезе в ръката си с години.. с мача ще ми е много тръдно понеже неразбирам много .. ама с болонезата бих се справил на далечна дистанция..
Правилата са некви тез дето Бачо ги паства на ФИПС ли кви бяха там..
Мога да атакувам шараните и амурите на косъм с ваглера.. ама онез гадове ше тропат нарочно за да плашат едрата риба и да сечът дребните
поне така ми казаха че, ще атакуват..
а на Жребчево .. едрите риби се плашат много лесно така че..
До колкото разбрах в събота ще продължи 3 часа и в неделя 3 часа..
Казаха ми че, рибата излезе ли от сектора .. несе признава .. така отпадат едрите..
няма как да спра на Жребчево шаран или амур с болонеза ... ше ме напраи каша и кат го извада .. нема да го признаят
Правилата са некви тез дето Бачо ги паства на ФИПС ли кви бяха там..
Мога да атакувам шараните и амурите на косъм с ваглера.. ама онез гадове ше тропат нарочно за да плашат едрата риба и да сечът дребните
поне така ми казаха че, ще атакуват..
а на Жребчево .. едрите риби се плашат много лесно така че..
До колкото разбрах в събота ще продължи 3 часа и в неделя 3 часа..
Казаха ми че, рибата излезе ли от сектора .. несе признава .. така отпадат едрите..
няма как да спра на Жребчево шаран или амур с болонеза ... ше ме напраи каша и кат го извада .. нема да го признаят
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Васе състезанието се провежда по правилата на ФИПС. 17 литра овлажнена и пресята захранка, 2 литра жива стръв. На ръкава където ще се првежда състезанието е дълбоко така, че ако окло теб няма щекари ползваи 8-цата. Дълбочината на тази дистанция ще ти е около 3-4 м. За състезанието там ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ 5 КГ. ЗАХРАНКА.
Сенсас 3000 - от скъпата. 3 пакета платика и 2 пакета етанг. В захранката ще добавиш 1 пакетче бремикс. (ароматизатор за платика- много сладък) или половин бутилка течен ароматизатор платика. У дома ще си замразиш във фризера 150 гр. бял, който ще добавиш към захранката преди състезанието. Това ще е храната ти ако ловиш и на боло или мач. За мача - ваглер от 8 до 18гр. (в зависимост от вятъра и дистанцията), подвижен монтаж и лягаш с двата дропера на дюшамето.Както чета в по горните постове, ако рибата наистина е навътре ще ти трябва и хубава прашка и мач с по голяма акция. 15 мандаринки на дистанцията на мача и 6-8 на на дитектния. И постоянно регулярно дохранване(с разчет да ти стигне храната за 3 часа.) Правиш си 2 петна на 8-цата и на мача. Ако дойдат на директния, почваш яко хранене и отвреме на време ще стреляш бял. Сложи си в храната и малко царевичка, щото там излизат и шаранчета сега.
Задавай конкретни въпроси за да мога да ти дам конкретни отговори.........и разясни малко повече за това състезание, ако искаш и на ЛС.
Сенсас 3000 - от скъпата. 3 пакета платика и 2 пакета етанг. В захранката ще добавиш 1 пакетче бремикс. (ароматизатор за платика- много сладък) или половин бутилка течен ароматизатор платика. У дома ще си замразиш във фризера 150 гр. бял, който ще добавиш към захранката преди състезанието. Това ще е храната ти ако ловиш и на боло или мач. За мача - ваглер от 8 до 18гр. (в зависимост от вятъра и дистанцията), подвижен монтаж и лягаш с двата дропера на дюшамето.Както чета в по горните постове, ако рибата наистина е навътре ще ти трябва и хубава прашка и мач с по голяма акция. 15 мандаринки на дистанцията на мача и 6-8 на на дитектния. И постоянно регулярно дохранване(с разчет да ти стигне храната за 3 часа.) Правиш си 2 петна на 8-цата и на мача. Ако дойдат на директния, почваш яко хранене и отвреме на време ще стреляш бял. Сложи си в храната и малко царевичка, щото там излизат и шаранчета сега.
Задавай конкретни въпроси за да мога да ти дам конкретни отговори.........и разясни малко повече за това състезание, ако искаш и на ЛС.
Последната промяна е направена от BZI на Вто 14 Сеп 2010 - 22:39; мнението е било променяно общо 1 път
????- Гост
Казаха че, го организира майсторски риболов
Ще свърши ли работа ако сложа бетаин в захранката?
не разчитай на шараните, те ще са ти бонус ако дойдат. Платика, каракуда и перка.
????- Гост
carpsliven2 написа:Казаха че, го организира майсторски риболов
А къде се случва записването?
????- Гост
Тука в сливенския клуб има некав списък
почвай да тренираш с мача - дистанция 30-40м., стрелба с прашката и друго не ти трябва само ще се огелпиш.
????- Гост
Каква линия да ползвам и какви влакна?
несъм държал такоз нещо .. ама в магазина има мачове .. ше зема един да ползвам .. каква викаш требва да му е акцията
несъм държал такоз нещо .. ама в магазина има мачове .. ше зема един да ползвам .. каква викаш требва да му е акцията
мач 4,20 или 4.50 акция до 25-30гр. за да ти е по лесно на голямата дистанция. Линията - подвижен ваглер от 10 до 20гр в зависимост от времето. Мериш дълбочината мисля че ще е около 3-5 м. Кука 14 примерн камасан В611 или Колмик N500 повод 30-40см, вирбел, 1 м. влакно на което да подредиш утежнението, вирбел, гумена прела, вирбел за ваглера, перла, стопер (два възела от същото влакно или готови на балцер, мокриш и стягаш хубаво ) Основно влакно 18- 20. повод 14. Утежненението - 2 дропера номер 8 до вирбела(ако има много вятър може и по големи)
на разстояние 35-45 см. основно утежнение. разстоянието от основното до горния вирбел трябва да е по голямо от дължината на ваглера. И ТРЕНИРОВКИ.
АКО духа много вятър или е много дълбоко - СЛАЙДЕР. КОЛМИК или СЕНСАС . Същия повод вирбел, дропери на 35-45 см основно утежнение, биберон за слайдера, перла, стопер.
на разстояние 35-45 см. основно утежнение. разстоянието от основното до горния вирбел трябва да е по голямо от дължината на ваглера. И ТРЕНИРОВКИ.
АКО духа много вятър или е много дълбоко - СЛАЙДЕР. КОЛМИК или СЕНСАС . Същия повод вирбел, дропери на 35-45 см основно утежнение, биберон за слайдера, перла, стопер.
????- Гост
Влакната - мачови (потъващи), ако не потъват малко веро и на чешмата и стават олово. МОжеш да ползваш сенсас, тубертини, сарфикс, баунинг, и т.н. Az lowq s Brauning. за повода каквото ти хареса но да е точно и здраво. За Жребчево и платиките му 14 е ок, но ако дойдат бонуси трябва да имаш и по дебели поводи - 0.15 или 16.
????- Гост
Благодаря ти много
на бял червей ли ще е най-добре да се лови според вас
Не лошо да имаш и торни и да пробваш и на мартеница....на върха след торния ...бял....жълт....червен ,не се знае на какво ....също така ти предлагам да имаш и изкуствен вердевасе и да го пръскаш с Трапер/вердевасе/.....знаеш за какво пиша...в хранилката Меласа/платика/ на Трапер на 1кг.захранка- една капачка разредена с вода от язовира ....ами това от мен :1db1cce6422ce9
Божидаре мерси.. вердеваса е забранен на туй състезание..
ама комбинацията с шарените черви може да се пробва..
А също и комбинация-царевичка с бял,царевичка с торен.carpsliven2 написа:Божидаре мерси.. вердеваса е забранен на туй състезание..
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Страница 3 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Съвети за Кипър
» Съвети за рибата (кулинарни трикове)
» Язовири около Варна - питания, коментари, съвети.
» Съвети за рибата (кулинарни трикове)
» Язовири около Варна - питания, коментари, съвети.
Страница 3 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing