GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Нужни са ми спешни тактики и съвети

+27
божо77
КИРО
Любак
maistor_ribar
simeonnn
shekira
Божидар Иванов
Добата©
Pesho N.Zagora
georgiij
grandal_331
georg
ПЛУВЧО
Pavkata 1977
Dedy
Мънцата
koki
nasco2
майсторчето страхил
gogolisec
Тихомир
chapara
beis
Петър Василев
krezo_bg
Моряка
carpsliven2
31 posters

Страница 3 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Нужни са ми спешни тактики и съвети - Page 3 Empty Re: Нужни са ми спешни тактики и съвети

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 14:14

Pavkata 1977 написа:Баче съгласен съм,незнам какъв е регламента,но след като щуката не се зачита,каква е логиката да се зачита слънчака?!

Васко трябва да пусне точно какъв е регламента за да може по-конкретно да си кажем мнението- каква стръв се разрешава, какви други ограничения има и как се извършва класирането.
Що да не се разрешава щука, стига да е клъвнала на бял или торен.... 12666
Anonymous
????
Гост

Върнете се в началото Go down

Нужни са ми спешни тактики и съвети - Page 3 Empty Re: Нужни са ми спешни тактики и съвети

Писане  georg Вто 14 Сеп 2010 - 16:07

Точно от там се връщам! :609c1f728720fb
Ръкава е доста плитък и си мисля,че ще ви изтеглят към "Дарданелите",или "Боклука!
Бяхме за два дни с Грандала!
Залагахме основно на хищник,но освен две щуклета,друго-нъц!
Пената пусна една пружинка и надърпа няколко каракуди около 500-700гр.
Изкара и едно килограмово шаранче и едно по-малко!
Някоя друга платичка и тва е!
До нас застанаха едни пловдифчани с директни,мачове и болота,но не видях да вадят друго,освен дребосък!
Моя съвет е да ползваш мач и да гониш голяма дистанция,с цел,ловене на йедри каракуди и шаркофци!
Пената слагаше на пружината накиснато кюспе,а на куките стиропор и царевичка!
За ориентир-(срещу нашето място има две шамандури и Пената гонеше тази дистанция)!
Успех!
:d5b65c17bec10f
georg
georg
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50

Писане  grandal_331 Вто 14 Сеп 2010 - 16:11

Незнайно защо,щуката само мачкаше рибките без да гълта!А как ме боли главата..........................
grandal_331
grandal_331
...........................

Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56

Писане  ПЛУВЧО Вто 14 Сеп 2010 - 16:23

grandal_331 написа:Незнайно защо,щуката само мачкаше рибките без да гълта!А как ме боли главата..........................
Герги да не те е бил по главата с някоя сопа...?Или с празна бутилка... sunglasses2
Значи наистина трябва да се търси на по-голяма дистанция.Щом профитата на този язовир го казват.
Васко според мен захрани две петна на дистанция около 20-30м,но на на 3-4м едно от друго.Едното за едро(царевичка,жито),а другото за дребосък(подхранка,бял червей),и си ти.Но не забравяй да пробваш и на по близка дистанция с директния. 135d02aa35ad75a2cb71
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53

Писане  georgiij Вто 14 Сеп 2010 - 17:05

Васко, според мен е най-добре да направим едно проучване на района тази седмица да видим какво е положението. И без това се чудех къде да ходя за риба. Така и не запомних наименованията на местата на Жребчево, но ако е това за което си мисля смятам, че мача няма да ти е много от полза и съм виждал как щекар си тръгва с наведена глава от там. По-фини тъкъми обаче ще са ти необходими 0,25 направо я забрави (0,16 - 0,10), и недей да разчиташ на едрото няма да има достатъчно време заложи на (каракуда, платика и червеноперка). Бай Дечо също може да ти даде ценни съвети, все пак той там е редовен.
georgiij
georgiij

Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 12.02.1980
Години : 44

Писане  krezo_bg Вто 14 Сеп 2010 - 17:12

До колкото разбрах Карп ще ловиш с 8ца и 5ца но ситуацията е сложна според мене ,язовира пада доста бърже и не е изключено както казваш да се появи течение, а с тези алати мисля че ще имаш проблем-много корем на линията трудно засичане и все познати други кахъри.За това ако има чалъм поне виш там некой градски за един 9 метров уип.Ще можеш да замяташ както с солото така и да го ползваш като щека.Просто расъждавам.Късмет най-вече в това да няма ветер и да има риба да си направиш кефа и всичко друго. не знам 503495
krezo_bg
krezo_bg

Брой мнения : 954 Рожд.дaта : 04.11.1960
Години : 64

Писане  Pesho N.Zagora Вто 14 Сеп 2010 - 18:15

И така и аз да ги изям някакви Васе бяхме с твои градски точно на това място конарското дере ,трябва да кажа ,че рибата беше на голяма дистанция от брега от порядъка на 30 ,40 ,50 метра не по малко от това излизаше мерна риба само на фидер на шарен червей и пинки така ,че можеш да заложиш само на мач , ана дирекния само слънчаци да скубиш,можеш с пражка но токава дето хвъля топки захранка на голямо дистанция да подхранваш,захранката задължително с бял ,шарен и пинки да е объркана, излизаха и малки шаранчета, платички,и червеноперки .
Успех и наслуки :dancingHappy_i .
Pesho N.Zagora
Pesho N.Zagora

Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54

Писане  Добата© Вто 14 Сеп 2010 - 21:01

да не забравиш и обикновените вафли точно на жребчево има ефект
Добата©
Добата©

Брой мнения : 33 Рожд.дaта : 09.01.1983
Години : 41

Писане  carpsliven2 Вто 14 Сеп 2010 - 21:34

аз несъм държал мач и болонезе в ръката си с години.. с мача ще ми е много тръдно понеже неразбирам много .. ама с болонезата бих се справил на далечна дистанция..
Правилата са некви тез дето Бачо ги паства на ФИПС ли кви бяха там..
Мога да атакувам шараните и амурите на косъм с ваглера.. ама онез гадове ше тропат нарочно за да плашат едрата риба и да сечът дребните
поне така ми казаха че, ще атакуват..
а на Жребчево .. едрите риби се плашат много лесно така че..
До колкото разбрах в събота ще продължи 3 часа и в неделя 3 часа..
Казаха ми че, рибата излезе ли от сектора .. несе признава .. така отпадат едрите..
няма как да спра на Жребчево шаран или амур с болонеза ... ше ме напраи каша и кат го извада .. нема да го признаят
carpsliven2
carpsliven2

Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 22:02

Васе състезанието се провежда по правилата на ФИПС. 17 литра овлажнена и пресята захранка, 2 литра жива стръв. На ръкава където ще се првежда състезанието е дълбоко така, че ако окло теб няма щекари ползваи 8-цата. Дълбочината на тази дистанция ще ти е около 3-4 м. За състезанието там ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ 5 КГ. ЗАХРАНКА.
Сенсас 3000 - от скъпата. 3 пакета платика и 2 пакета етанг. В захранката ще добавиш 1 пакетче бремикс. (ароматизатор за платика- много сладък) или половин бутилка течен ароматизатор платика. У дома ще си замразиш във фризера 150 гр. бял, който ще добавиш към захранката преди състезанието. Това ще е храната ти ако ловиш и на боло или мач. За мача - ваглер от 8 до 18гр. (в зависимост от вятъра и дистанцията), подвижен монтаж и лягаш с двата дропера на дюшамето.Както чета в по горните постове, ако рибата наистина е навътре ще ти трябва и хубава прашка и мач с по голяма акция. 15 мандаринки на дистанцията на мача и 6-8 на на дитектния. И постоянно регулярно дохранване(с разчет да ти стигне храната за 3 часа.) Правиш си 2 петна на 8-цата и на мача. Ако дойдат на директния, почваш яко хранене и отвреме на време ще стреляш бял. Сложи си в храната и малко царевичка, щото там излизат и шаранчета сега.
Задавай конкретни въпроси за да мога да ти дам конкретни отговори.........и разясни малко повече за това състезание, ако искаш и на ЛС.

Последната промяна е направена от BZI на Вто 14 Сеп 2010 - 22:39; мнението е било променяно общо 1 път
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 22:05

А кой го организира това състезание ???
Anonymous
????
Гост

Писане  carpsliven2 Вто 14 Сеп 2010 - 22:33

Казаха че, го организира майсторски риболов
carpsliven2
carpsliven2

Писане  carpsliven2 Вто 14 Сеп 2010 - 22:34

Ще свърши ли работа ако сложа бетаин в захранката?
carpsliven2
carpsliven2

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 22:40

не разчитай на шараните, те ще са ти бонус ако дойдат. Платика, каракуда и перка.
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 22:41

carpsliven2 написа:Казаха че, го организира майсторски риболов

А къде се случва записването?
Anonymous
????
Гост

Писане  carpsliven2 Вто 14 Сеп 2010 - 22:52

Тука в сливенския клуб има некав списък
carpsliven2
carpsliven2

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 22:56

почвай да тренираш с мача - дистанция 30-40м., стрелба с прашката и друго не ти трябва само ще се огелпиш.
Anonymous
????
Гост

Писане  carpsliven2 Вто 14 Сеп 2010 - 23:01

Каква линия да ползвам и какви влакна?
несъм държал такоз нещо .. ама в магазина има мачове .. ше зема един да ползвам .. каква викаш требва да му е акцията
carpsliven2
carpsliven2

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 23:37

мач 4,20 или 4.50 акция до 25-30гр. за да ти е по лесно на голямата дистанция. Линията - подвижен ваглер от 10 до 20гр в зависимост от времето. Мериш дълбочината мисля че ще е около 3-5 м. Кука 14 примерн камасан В611 или Колмик N500 повод 30-40см, вирбел, 1 м. влакно на което да подредиш утежнението, вирбел, гумена прела, вирбел за ваглера, перла, стопер (два възела от същото влакно или готови на балцер, мокриш и стягаш хубаво ) Основно влакно 18- 20. повод 14. Утежненението - 2 дропера номер 8 до вирбела(ако има много вятър може и по големи)
на разстояние 35-45 см. основно утежнение. разстоянието от основното до горния вирбел трябва да е по голямо от дължината на ваглера. И ТРЕНИРОВКИ.
АКО духа много вятър или е много дълбоко - СЛАЙДЕР. КОЛМИК или СЕНСАС . Същия повод вирбел, дропери на 35-45 см основно утежнение, биберон за слайдера, перла, стопер.
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 14 Сеп 2010 - 23:41

Влакната - мачови (потъващи), ако не потъват малко веро и на чешмата и стават олово. МОжеш да ползваш сенсас, тубертини, сарфикс, баунинг, и т.н. Az lowq s Brauning. за повода каквото ти хареса но да е точно и здраво. За Жребчево и платиките му 14 е ок, но ако дойдат бонуси трябва да имаш и по дебели поводи - 0.15 или 16.
Anonymous
????
Гост

Писане  carpsliven2 Сря 15 Сеп 2010 - 19:05

Благодаря ти много
carpsliven2
carpsliven2

Писане  carpsliven2 Сря 15 Сеп 2010 - 19:33

на бял червей ли ще е най-добре да се лови според вас
carpsliven2
carpsliven2

Писане  Божидар Иванов Сря 15 Сеп 2010 - 20:26

Не лошо да имаш и торни и да пробваш и на мартеница....на върха след торния ...бял....жълт....червен ,не се знае на какво ....също така ти предлагам да имаш и изкуствен вердевасе и да го пръскаш с Трапер/вердевасе/.....знаеш за какво пиша...в хранилката Меласа/платика/ на Трапер на 1кг.захранка- една капачка разредена с вода от язовира ....ами това от мен :1db1cce6422ce9
Божидар Иванов
Божидар Иванов

Брой мнения : 567 Рожд.дaта : 09.11.1956
Години : 68

http://romania1956@abv.bg     bozko_bg@abv.bg

Писане  carpsliven2 Сря 15 Сеп 2010 - 20:31

Божидаре мерси.. вердеваса е забранен на туй състезание..
ама комбинацията с шарените черви може да се пробва..
carpsliven2
carpsliven2

Писане  ПЛУВЧО Сря 15 Сеп 2010 - 20:37

carpsliven2 написа:Божидаре мерси.. вердеваса е забранен на туй състезание..
ама комбинацията с шарените черви може да се пробва..
А също и комбинация-царевичка с бял,царевичка с торен. sunglasses2
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 3 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите