Нужни са ми спешни тактики и съвети
+27
божо77
КИРО
Любак
maistor_ribar
simeonnn
shekira
Божидар Иванов
Добата©
Pesho N.Zagora
georgiij
grandal_331
georg
ПЛУВЧО
Pavkata 1977
Dedy
Мънцата
koki
nasco2
майсторчето страхил
gogolisec
Тихомир
chapara
beis
Петър Василев
krezo_bg
Моряка
carpsliven2
31 posters
Страница 4 от 6
Страница 4 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Нужни са ми спешни тактики и съвети
Ами пръскай с аромата на Вердевасе ,сигурно това не е забранено .....комбинацията на Плувчо също е работеща ...ама пръскай ,ако е разрешено....царевеца....червеи ,а бе всичко.... има ефект пробвай на тренировка!
Жито и комбинации с бял; рецепта за запарване на жито съм пускал някъде в темите. Обикновено са ароматизира и овкусява, както и оцветяване. Ароматизирането може да се направи със спрейове, сухи или течни ароматизатори, отделно могат да се ползват и дипове за топване на стръвта преди замятане, както и ароматизатори- течни и сухи.
От нетрадиционните аромати, добър аромат за бабушки и платилки е канелата - 0.5 пакетче на половин пакет жито; степче "ягода"( оцветява житото в не много натрапчив червен цвят и е перфектен ароматизатор и овкусител); три прахчета ванилия(на половин пакет) и др..
Житото може да се комбинира и с различно оцветен бял червей; първо се нанизва житото и след това белия, закачен за кожичката на задника- играе ролята и на "камбанка"- привлича рибата към стръвта при вода с ниска видимост!
п.п. да се има в предвид че не може да се монтира стръв " на косъм", както и всякакви щипнати трохи, навъртяни със спринцовка теста и т.н.; по правиник се разрешава само прободена с куката стръв!!!
п.п. ароматизатора "вердевас" е силно непрепоръчителен за този сезон!
От нетрадиционните аромати, добър аромат за бабушки и платилки е канелата - 0.5 пакетче на половин пакет жито; степче "ягода"( оцветява житото в не много натрапчив червен цвят и е перфектен ароматизатор и овкусител); три прахчета ванилия(на половин пакет) и др..
Житото може да се комбинира и с различно оцветен бял червей; първо се нанизва житото и след това белия, закачен за кожичката на задника- играе ролята и на "камбанка"- привлича рибата към стръвта при вода с ниска видимост!
п.п. да се има в предвид че не може да се монтира стръв " на косъм", както и всякакви щипнати трохи, навъртяни със спринцовка теста и т.н.; по правиник се разрешава само прободена с куката стръв!!!
п.п. ароматизатора "вердевас" е силно непрепоръчителен за този сезон!
????- Гост
Мерси Бачо
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Бачо спри да бъркаш главата на Васето с жита и т.н., вердеваса е забранен. Основната му стръш ще е бял, торен или сладка царевица, но последното е малко вероятно.
Васе наблегни на това което ти писах и почвай с тренировките с мача и прашката. Това ти е играта там.
Васе наблегни на това което ти писах и почвай с тренировките с мача и прашката. Това ти е играта там.
????- Гост
Ок. Благодаря
BZI написа:Бачо спри да бъркаш главата на Васето с жита и т.н.....
То, щекарите май го можете само на "бял"...
п.п. житото(обязателно с един или два бели, а ако има слънчаци и кубинки- без "бял"), както и сладката царевица, понякога са в "пъти" по-добра стръв; искаш ли да се пробваме на едно гьолче наблизо- ти със щека, на "бял", аз със спиди на царевица и жито...без бял... :609c1f728720fb :dancingHappy_i
????- Гост
На мач с това жито като хвърли на 30-40м и найш къде ще остане житото - зад него..............,
????- Гост
трябва ли да слагам влакното на клипс на мача или да си ползвам маркера.. както в шаранджийството
BZI написа:На мач с това жито като хвърли на 30-40м и найш къде ще остане житото - зад него..............,
По рецептата по-долу, гарантирам няколко презамятания с мач на дистанции над 30 метра...рииш...
[You must be registered and logged in to see this link.]
:dancingHappy_i
????- Гост
carpsliven2 написа:трябва ли да слагам влакното на клипс на мача или да си ползвам маркера.. както в шаранджийството
Само маркер; прехвърляш петното и после придърпваш(подмотаваш) до маркирания 20-сантиметров участък от линията; тази манипулация се ползва едновремено и за вкарване на линията под водата
Последната промяна е направена от Бачо Илия на Сря 15 Сеп 2010 - 22:52; мнението е било променяно общо 1 път
????- Гост
carpsliven2 написа:трябва ли да слагам влакното на клипс на мача или да си ползвам маркера.. както в шаранджийството
Влакното на клипса само дикато си мериш дълбочината, после маркер. Хвърляш зад петното, потапяш влакното, навиваш до маркера и отваряш бигела за да потъне стръвта.
????- Гост
Аха ясно.. благодаря ви
Васко, потапянето на цялата линия на 15-20см. под повърхноста на водата става по следния начин- след като заметнеш и горе долу паркираш линията под ваглера(слайдера) в дълбочина: затваряш бигела на макарата, вкарваш върха на пръта на 25-30см под повърхноста на водата, правиш при това положение на пръта 2-3 оборота на макарата и после правиш рязка, къса подсечка с пръта нагоре- така че върха да изскочи на 30-50см. над повърхноста; при това положение, цялата линия от върха на пръта до ваглера(слайдера) влиза на 15-25 см под водата( в зависимост от дължината на тялото на плувката. Ако влакното ти е уж мачово, пък не потъва- Боги е писал по-горе: обработваш го с перилен препарат(от типа на "Веро"); не че става по-тежко влакното а препарата разбива повърхностното съпротивление на молекулите на водата и влакното си потъва уставно и бодро... :dancingHappy_i
п.п. риболова с "мач" е най-сложния от плувкарските и затова писането и практикуването е по-оскъдно...
п.п. риболова с "мач" е най-сложния от плувкарските и затова писането и практикуването е по-оскъдно...
????- Гост
Захранките на сенсас са много оскъдни тука в сливен..
намерих от тази серия 3000 и взех два пакета .. и още два некви.. на единия има червеноперка .. пък на другия незнам кво пише .. утре ше го вида и ще кажа..
незнам дали е нужно да слагам ароматизатор в захранката.. имало и няква жълта глина дето правила комин .. незнам дали е нужно да я купувам..
намерих от тази серия 3000 и взех два пакета .. и още два некви.. на единия има червеноперка .. пък на другия незнам кво пише .. утре ше го вида и ще кажа..
незнам дали е нужно да слагам ароматизатор в захранката.. имало и няква жълта глина дето правила комин .. незнам дали е нужно да я купувам..
Все пак, за дълбочина до 5.ххх- метра и дистанция, аз еднозначно и категорично бих избрал болонезе 6.0 или 7.0 метра с неподвижна плувка; тук наоколо за водоеми като Домлян, Душанци, Копринка, Пясъчник, Жребчево.... никой не споменава понятието "мач" и понятието "ваглер"... от време на време, някой такъв манияк като мене може да си позабърше праха от мача и да поцопка с него за да го поразкърши ей тъй от куртоазия... Иначе, по риболов с болонезе в язовири, тук са от доцент, нагоре
????- Гост
Боги,малко не съм съгласен,ша знаеш. :609c1f728720fbBZI написа:На мач с това жито като хвърли на 30-40м и найш къде ще остане житото - зад него..............,
shekira- ...........................
Брой мнения : 147 Рожд.дaта : 24.05.1968
Години : 56
Васе това са ти захранките, ако трябва ги поръчай.
????- Гост
Васко, замисли се над това както писах и в предният си пост, ако няма вятър е по добрия вариант. А захранки ако искаш да ти взема и да ти донеса колкото искаш. И айде стига си писал ами отивай да тренираш.Бачо Илия написа:Все пак, за дълбочина до 5.ххх- метра и дистанция, аз еднозначно и категорично бих избрал болонезе 6.0 или 7.0 метра с неподвижна плувка; тук наоколо за водоеми като Домлян, Душанци, Копринка, Пясъчник, Жребчево.... никой не споменава понятието "мач" и понятието "ваглер"... от време на време, някой такъв манияк като мене може да си позабърше праха от мача и да поцопка с него за да го поразкърши ей тъй от куртоазия... Иначе, по риболов с болонезе в язовири, тук са от доцент, нагоре
georgiij- ...........................
Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 12.02.1980
Години : 44
Трябва да помагаш с тренирането.. аз нанесъх много важна психическа атака и тя свърши работа повече от колкото очаквах .. отпаднаха много хора от страх да несе изложат... имена в плувкарския риболов..ще продължавам да ги газа психически..georgiij написа:Васко, замисли се над това както писах и в предният си пост, ако няма вятър е по добрия вариант. А захранки ако искаш да ти взема и да ти донеса колкото искаш. И айде стига си писал ами отивай да тренираш.
на тренировка няма да мога да отида.. понеже вече е планувано всичко..
Захранките на сенсас вече са в наличност..
остава само да реша с какво ще се бия..
теле мач,болонезе и директен.. ще пробвам първо на къс пас.. ако земат да ме газат .. веднага сменям да дългите дистанции.. много хора вече застанаха зад мен .. и това ме вдъхнови още повече.. ще дам всичко от себеси..
п.п. Специално благодаря на всички за помоща ..
Ако дълбочината на дистанция е до 4-5 метра, по-добре не се занимавай с мач а стягай болонезето; отделно директните 8 и 5 метра!!!
????- Гост
Васко в събота бях на Жребчево (Конарското дере) на 8 метровия дълбочината е около 5 м (на по къса дистанция само дребосък), което за теб е добре. Лошото обаче е, че рибата въобще я нямаше. Рано сутринта се завъртя пасаж но много бързо изчезна. Хванах 10-тина риби каракуди и червенопери. До мен имаше и щекар който хвана 4-5 платики и едно шаранче (400-500 г.). На всякъде около мен риболова беше слаб с малко извадени риби. Водата продължава да пада. На фидерите и пружините на колегите също редки кълванета за това и не пробвах на мач. Докато беше там рибата кълвеше на бял, торен, жито и царевица след 10 часа обаче почти никакво пипване. Дано съм бил полезен с тази информация.
georgiij- ...........................
Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 12.02.1980
Години : 44
Да много си ми полезен Джордж.. благодаря ти много.. ако хвана дистанцията на щеките .. ще им дръпна пасажа със атрактивна захранка .. няма да имат шанс.. макар и да съм с голия.. значи така ще остане .. ще се бия със 5метра,8метра и телемач... телемача ще ползвам ако вида че, няма риба на късия пас..
С директния ще бъда достатъчно бърз..
Остава да видим колко ще падне водата.. и дали няма да има няква промяна
Незнам само дали пинкито или белия ще са по-добрата стръв..
Смятам да наблегна най-вече на платиките.. понеже знам как да ги придърпам лесно
С директния ще бъда достатъчно бърз..
Остава да видим колко ще падне водата.. и дали няма да има няква промяна
Незнам само дали пинкито или белия ще са по-добрата стръв..
Смятам да наблегна най-вече на платиките.. понеже знам как да ги придърпам лесно
Мислех и още една тактика .. който е свободен встрани от състезанието ще лови с плувка.. понеже няма да имам възможност да пробвам всички дипове.. ще се лови на различни дипове.. и който е най-ефикасен за момента.. ще разбера по телефона..
Малко ще бъде нечестно така .. но не е забранено да си говоря по телефона..
Според мен и те ще правят некви си тяхни дребни номера.. и тва измислих засега..
Някой ако има идеи за тънки и позволени номера да казва..
Според мен и те ще правят некви си тяхни дребни номера.. и тва измислих засега..
КАК ми се гледа френски филм,па и гмуркачи има във форума (сори за спама) [You must be registered and logged in to see this image.]carpsliven2 написа:Мислех и още една тактика .. който е свободен встрани от състезанието ще лови с плувка.. понеже няма да имам възможност да пробвам всички дипове.. ще се лови на различни дипове.. и който е най-ефикасен за момента.. ще разбера по телефона..
simeonnn- ...........................
Брой мнения : 6866 Рожд.дaта : 03.09.1965
Години : 59
Ааа не така .. така не е хубаво.. по добре да не спечеля .. от колкото да спечеля с измама.. цял живот ще ме гризе съвеста :9bbce68c65a7e8
Страница 4 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Съвети за Кипър
» Съвети за рибата (кулинарни трикове)
» Язовири около Варна - питания, коментари, съвети.
» Съвети за рибата (кулинарни трикове)
» Язовири около Варна - питания, коментари, съвети.
Страница 4 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Yesterday at 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing