GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

СОНАРИ - общи приказки

+76
Попа
sllipi1
Милен Нинов
minerva60
gogata1
max
yankosan
EU_BG_akademika
mdesov
КИРО
xoxo
Румен Ганев
Marco Polo
Borkata
вакрил
gogolisec
тони котев
pivkoto
Васил
borislav58
nasco2
tisho5001
roko koko
nikawr
runner
divein
Ribarina
Кирил Калчев
emanuil
krasimir77
krasi81
shekira
toni
Кико
ДЯДО ИВАН
gogo26
pako
nikgeo
topgun
var4o
matcata78
promarine
antares
icokanev
justinian
trophy 78
Любак
vatus
pachosz
ivan_yo
georg
krokibg
Тедо
maistor_ribar
фишфрена
str.hadjiev
Тихомир
Шморхи
baralya
Моряка
dobria1
Мънцата
mixman
tano
savi aleksiev
чечо
ivu
Доктора
Дели
ICO
godzillata
jorojoy
anastas_peykov
Albena
Петър Василев
milen kordov
80 posters

Страница 36 от 40 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Next

Go down

СОНАРИ - общи приказки - Page 36 Empty Re: СОНАРИ - общи приказки

Писане  КИРО Сря 12 Мар 2014 - 21:03

savi aleksiev написа:Човек да не пусне нещо у Фейса    spying 

Баааа сиии,до оня ден - дайте глас братя,
сега абсолютна скатавка. 4506ea66aafe7fc12bd4 
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Върнете се в началото Go down

СОНАРИ - общи приказки - Page 36 Empty отговор на питане

Писане  xoxo Пон 9 Юни 2014 - 12:54

]отговор на питане от Киро в темата за риболов с кльонк
1 ако му се промени на сонара да дава вида на дъното в проценти така по лесно се вижда дебелината на различните пластове на дъното

[You must be registered and logged in to see this image.]

2Бялата линия като се включи дава горния контур на дъното с тънка черта с бяла зона под нея/ големината и зависи от зададения процент/ и така лесно сонара отделя рибите близко или лежащи по дъното

Последната промяна е направена от xoxo на Пон 9 Юни 2014 - 12:57; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : добавка)
xoxo
xoxo
...........................

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74

Писане  КИРО Пон 9 Юни 2014 - 13:15

Чакам си екипажа - ще го пробвам това с бялата линия още днес.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

СОНАРИ - общи приказки - Page 36 Empty 123

Писане  max Вто 22 Юли 2014 - 16:27

До скоро бях фен на Хьмитата но Фуруното е в пьти по-добро .Още го разучавам но на лодката са включени и двата и виждам разликата особено в настройките а как са го измислили за ноюен риболов .... 41990 ако през деня е в режим за нощен на екрана почти нищо не се вижда /толкова е тьмен/ и Хьмито го има като опция но .....
max
max

Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54

Писане  max Пон 28 Юли 2014 - 20:01

По повод отстьпките на вносителите и има ли защита /извьн С А Щ / качвам това [You must be registered and logged in to see this image.] цената е в канадски долари  :здравей: а понеже сьм на вие с английския някой ако може да го преведе insight USA mapping  sunglasses2 
max
max

Писане  mdesov Пон 28 Юли 2014 - 20:29

Ники, това означава, че картографира само в рамките на САЩ. Което означава, че е със защита.
Пуснеш ли го извън ширините на САЩ. GPSа те хваща къде си и ти блокира сонара. Нямаш карта и GPS.
Единствения вариянт от САЩ е ако е само сонар без GPS.
mdesov
mdesov

Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51

Писане  gogata1 Пон 28 Юли 2014 - 21:00

Не съм капацитет в сонари и навигации , от това което четох за двете неща избрах, отделни източници  на информация  с отделно захранване и отделен софтуер .
gogata1
gogata1

Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61

Писане  mdesov Пон 28 Юли 2014 - 21:10

И правилно си направил sunglasses2 На устройство което е без GPS, няма как да му се сложи защита GEOFRENCING (както е при Лранс), понеже самото устройство без GPS няма как да разбере къде се намира, дали е в Дупница или е в Нагасаки sunglasses2
mdesov
mdesov

Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973

Писане  gogata1 Пон 28 Юли 2014 - 21:21

Благодарен съм на Синчо че ми даде карти за навигацията  worshippy  worshippy Ей така на добра воля  worshippy  worshippy
gogata1
gogata1

Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963

Писане  max Пон 28 Юли 2014 - 21:51

mdesov написа:Ники, това означава, че картографира само в рамките на САЩ. Което означава, че е със защита.
Пуснеш ли го извън ширините на САЩ. GPSа те хваща къде си и ти блокира сонара. Нямаш карта и GPS.
Единствения вариянт от САЩ е ако е само сонар без GPS.  
Да ти кажа по вероятно е картите да са само за САЩ и Канада /Академика нали е питал ???/. 488232 
max
max

Писане  Мънцата Пон 25 Авг 2014 - 19:04

Преместено от тук [You must be registered and logged in to see this link.] 488232

max написа:[You must be registered and logged in to see this link.]  , [You must be registered and logged in to see this image.] ,[You must be registered and logged in to see this image.] , [You must be registered and logged in to see this image.] , [You must be registered and logged in to see this image.] Аз всичко без Фуруното сьм си купувал от тука /цените в сравненйе с наще вносители са ......./ :здравей: Дават ли му се на човек може да  окомплектова ......... 488232 
EU_BG_akademika написа:А лебарончето е добро сайтче.. super thumbsupsmileyanim 
MAX 2 написа:Спора за цените в щатите и тук съм го водил много пъти до сега . Аз не бих си купил нещо което е с 500-1000лв. по евтино но без гаранция , меню на български, правилните мерни единици и освен това с много по малка точност на GPS-а защото работи с други сателити. 364672 

Ако човек го поръча от америка и си плати транспорта и ДДС - то в никакъв случай няма да спести.
ганев написа:
MAX 2 написа:освен това с много по малка точност на GPS-а защото работи с други сателити. 
Софтуерно работят само с определени сателити?
max написа:
MAX 2 написа:Спора за цените в щатите и тук съм го водил много пъти до сега . Аз не бих си купил нещо което е с 500-1000лв. по евтино но без гаранция , меню на български, правилните мерни единици и освен това с много по малка точност на GPS-а защото работи с други сателити. 364672 

Ако човек го поръча от америка и си плати транспорта и ДДС - то в никакъв случай няма да спести.
                   Колега не си го изсмукваи от прьстите ........всички са ми с бг меню,целзи,метри а ГПС а си работи без никакви проблеми [You must be registered and logged in to see this image.]  ,  [You must be registered and logged in to see this image.] ,[You must be registered and logged in to see this image.] , [You must be registered and logged in to see this image.] , [You must be registered and logged in to see this image.] , [You must be registered and logged in to see this image.] , [You must be registered and logged in to see this image.] ПП.В Канада киометражите на колите са в КМ  sunglasses2 вече сьм с карта за отстьпка /като редовен клиент/ пьрвия ел. даунрингер  го имах аз в Бг за 1200  канадски долара който по тогавашния курс бяха под 2000лв а от Филстар ми обявиха 4600лв ,без ддс като 50% капаро и месец дооставка  :здравей: от тогава ги обичам всички подобни/ а сонарите ми идват в рьчен багаж и транспорт не плащам  488232 като даваш инфо го подплати с факти а не стреляй на посоки И ние сме яли бомбонки Тик так и сме пушили Кент  spyingПП.Гаранцията е международна  :здравей:
max написа:
ганев написа:
MAX 2 написа:освен това с много по малка точност на GPS-а защото работи с други сателити. 
Софтуерно работят само с определени сателити?
                                                                                            Да колега и от други галактики даже /понеже не си се натресьл да си го купиш от Бг мародери, като го купиш от тях ти пращат персонален сателит направо да брьмчи само за тебе/ sunglasses2 аз разбирам да си сложат надценка ама 60% ми идва ТУ МЬЧ /на чист английски/ 488232 
EU_BG_akademika написа:Това за сателитите е пълна смешка, те са пуснати по такива орбити, че да покриват постоянно земята....
Ако нещо работи само с определени сателити, то като излезе от обхват, ще чака пак да дойде неговият сателит, иначе казано сонара ще работи като картограф само в определени часове 6e6ebecd09233a2d4a30 смях 6e6ebecd09233a2d4a30 смях смях смях 
Ето малко пренесено инфо

Какво е GPS ?

Глобална система за позициониране (на английски „Global Positioning System“) или GPS (Дж Пи Ес) е името на спътникова радионавигационна система за определяне на положението, скоростта и времето с точност до 1 наносекунда във всяка точка на земното кълбо и околоземна орбита в реално време.

Системата се състои от минимум 24 спътника, разположени на 6 орбити на височина около 20 000 километра и наземен контролен център с наблюдателни станции, разположени в различни точки на Земята.
Принципът на действие се базира на измерването на разстоянието от мястото, чиито координати търсим, до група спътници, чиито координати са точно определени и известни. Разстоянието се пресмята на базата на времето за разпространение на радиосигнала от спътника до потребителя.

Глобалната система за позициониране е проектирана и контролирана от Министерството на отбраната на САЩ. Тя може да бъде използвана безплатно от всеки.  
Принципът на действие на GPS се базира на т. нар. метод на трилатерация, чрез който позицията на една точка се определя като пресечената точка на няколко окръжности (или сфери) с известен радиус и известни координати на центъра.
В контекста на GPS, всеки спътник може да се определи като център на сфера с координати — позицията на спътника и радиус — разстоянието от спътника до приемника.
За да се определи положението на един приемник, то той трябва да разполага с разстоянието до спътниците и техните точни координати.

А за другото Ники е съвсем прав, разликата в цените е двойна.
D.Dimitrov написа:Е чакайте малко де!
Човека си разбира от риболов.
Тва, че за спътници, гаранции и мерни единици някой тАрговец го е измамил... кво!
На всеки се е случвало. Ще почете човека и ще се научи.
Аз лично, ако не бяха Макс и Акакдемичето, да съм изгорял по три отдавна.
В тая връзка май имам да черпя! sunglasses2
Мънцата написа:
Тва, че за спътници, гаранции и мерни единици някой тАрговец го е измамил... кво!
Човека /ако имаш предвид МАХ2/ е риболовец и търговец на риболовни стоки. И със сигурност и много по-наясно от повечето от нас със сонарите. Но както сте я подкарали, едва ли ще научим нещо от него. Поне аз на негово място бих ви теглил една ...  sunglasses2 
EU_BG_akademika написа:
Мънцата написа:
Човека /ако имаш предвид МАХ2/ е риболовец и търговец на риболовни стоки.
Е щом е търговец това обеснява нещата....

И ти не би хвалил чужди камини sunglasses2 смях 6e6ebecd09233a2d4a30 
Мънцата написа:
EU_BG_akademika написа:
Мънцата написа:
Човека /ако имаш предвид МАХ2/ е риболовец и търговец на риболовни стоки.
Е щом е търговец това обеснява нещата....

И ти не би хвалил чужди камини sunglasses2 смях 6e6ebecd09233a2d4a30 
Ами питайте каквото ви интересува бре, сам ли да си говори човека  21188 Аз не виждам някъде да си хвали стоката  sunglasses2 
EU_BG_akademika написа:Ами аз не ползвам хъми 12666 
D.Dimitrov написа:
Мънцата написа:
Човека /ако имаш предвид МАХ2/ е риболовец и търговец на риболовни стоки. И със сигурност и много по-наясно от повечето от нас със сонарите. Но както сте я подкарали, едва ли ще научим нещо от него. Поне аз на негово място бих ви теглил една ...  sunglasses2 
Оппа, ми аз не го познавам!
Приятно се впечатлих от споделеното в частта похвати и анализ на поведение на рибите. Уменията за боравене с уредите също ме впечатлиха. Освен това, той неколкократно спомена, че нищо не продава. Споделих само, че и аз съм си пълен неграмотник в много отношения и често търговците ме взимат за мезе.
Относно познанията му със сонарите вероятно си прав. Ама по отношение на спътниците.....  наистина има какво да прочете. Отговорите на колегите, след споделеното от него, намирам за много полезни и правилни. Както Любачето бе  казал: "Факти". Какво обидно би могло да има?
Тук говорим за специфични технически параметри на системи и конкретни уреди. Надали на днешно време има хора, които заради непълнота в познанията си, биха теглили майната на който и да е. Па камо ли на тези, които са готови да му помогнат да се информира!
Нали идеята е, да споделим практически опит и познания и да отсеем търговската плява. Какъв е смисъла иначе от такива теми във форума?
Петър Василев написа:Не съм много наясно за jps - системите,но мисля,че Иво има право ,защото на един приятел тук му изпратиха от Щатите някакъв уж много добър ,но така и не можа да го свърже със сателити.Накрая отиде при специалист и онзи му каза,че американските са работят с други системи и за Европа не стават.Може би са ограничени и качени на техни си сателити,които нямат обхват тук в Европа.
Имам доста опит с поставяне на сателитни тв сателитни антени и от там знам,че всеки сателит си има определен обхват.
Японците да не са будали,че са си пуснали специален сателит с цел да подобри GPS обхвата над Япония.

п.п. Все пак казах,че не съм много на ясно ,просто разсъждавам! spying 
D.Dimitrov написа:Това обяснява много от нещата!
А това за което говори Петьо/заключване/ са търговски хватки.
Академичето го е обяснил на няколко места и се надявам да го доуточни.
Сателитите за навигиране и телевизия са различни. Допълнителните сателити и наземни станции служат за допълнителна корекция на точността.
При интерес, бихме могли да отворим специална тема за да се избегнат бъдещи недуразумения.
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:
Академичето го е обяснил на няколко места и се надявам да го доуточни.
Вижте сега, в орбита около земята обикалят 13000 сателита.......
Ето ги в реално време  364672 

Те са за всевъзможни дейности, военни, космически, телевизионни, комуникационни, навигационни и прочее..
Ние се спираме на навигационната система предоставена от САЩ за безплатно ползване... или така нареченият gps...
Глобална позиционираща система. Тя работи с  24 сателита които служат само за това. Така са направени орбитите, че да се застъпват и земята е покрита във всеки момент във всяка точка

Ако даден уред работи само да речем с 12 сателита то той ще работи само като общи часове 12 часа...от денонощието.

Митака е дал линк към уикипедия а ето и още една разясняваща статия
Всеки може сам да си потърси информация

А иначе софтуерни хватки за заключване на уреди колко щеш, аз съм обаче съм на другата страна, от страната на отключващите, и по тази причина ми се налага да поназнайвам туй онуй   spying
mdesov написа:
EU_BG_akademika написа:Ако даден уред работи само да речем с 12 сателита то той ще работи само като общи часове 12 часа...от денонощието.

Тука малко не съм съгласен, защото сателита не е застопорен на едно място в космоса а се движи заедно със земята. С други думи примерно Сателита Теленор 12 се намира над екватора на 15 мередиан и винаги си е там, независимо колко е часа, 12 на обяд или 12 вечерта  sunglasses2 
EU_BG_akademika написа:
mdesov написа:

Тука малко не съм съгласен, защото сателита не е застопорен на едно място в космоса а се движи заедно със земята. С други думи примерно Сателита Теленор 12 се намира над екватора на 15 мередиан и винаги си е там, независимо колко е часа, 12 на обяд или 12 вечерта  sunglasses2 

Нищо подобно
Сателита си обикаля по неговата си орбита, няма нищо общо че се движи и заедно със земята, значи ако ти стоиш в един район неизменно излизаш от един сателит и влизаш в друг, виж ако препускаш по орбитата на даден сателит, тогава можеш да си ползваш даже само него............. смях 6e6ebecd09233a2d4a30 
D.Dimitrov написа:А дали не говорите за различни неща?
Май и двамата сте прави ма единия говори  за компоти а другия за компютри spying
Академичето не греши за сателитите на американските военни/GPS/.
А за комуникационните и тези за TV е важно да не мърдат много. Щот антените обикновено са на неудобно място и е зор да гониш сателита докат гледаш мача!

Мънцата написа:Имах предвид, че темата не е за да коментираме цените, надценките и Българските търговци sunglasses2 Много от нас са търговци на нещо и са наясно със ценообразуването на даден продукт. Много е лесно някой да каже - този сонар еди къде си струва толкова, па видиш ли, нашите изедници искат еди колко си! Ама преди това трябва да направи една друга сметка - транспортни разходи, мита и ДДС-та, дистрибуторски отстъпки, сервиз, консумативи, заплати, наеми и чак накрая - печалба sunglasses2 Но това са съвсем странични неща, които не би трябвало да се коментират в подобна тема. Затова казвам да се придържаме към техническата страна на въпросите sunglasses2
D.Dimitrov написа:
Мънцата написа:Имах предвид, че темата не е за да коментираме цените, надценките и Българските търговци sunglasses2 Много от нас са търговци на нещо и са наясно със ценообразуването на даден продукт. Много е лесно някой да каже - този сонар еди къде си струва толкова, па видиш ли, нашите изедници искат еди колко си! Ама преди това трябва да направи една друга сметка - транспортни разходи, мита и ДДС-та, дистрибуторски отстъпки, сервиз, консумативи, заплати, наеми и чак накрая - печалба sunglasses2 Но това са съвсем странични неща, които не би трябвало да се коментират в подобна тема. Затова казвам да се придържаме към техническата страна на въпроса sunglasses2
Сега вече разбрах!
Малко късно ама...... признавам такъв съм си!
А допускаш ли, че защото
Мънцата написа: Много от нас са търговци на нещо и са наясно със ценообразуването на даден продукт.
се пораждат такива коментари?
Щот аз лично съм забелязал, че адекватното ценообразуване рядко е тема. Дори предизвиква реакции от рода на: "Бе за малко повече пари ще си го взема от тук. И сервиза му сервиз. И обучение, и тест можеш да си направиш. И гаранциите са супер!"
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:
А за комуникационните и тези за TV е важно да не мърдат много. Щот антените обикновено са на неудобно място и е зор да гониш сателита докат гледаш мача!
Аре са и ти...абе как сателит ще стои на едно място 6e6ebecd09233a2d4a30 смях смях 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 това да не компот в долапа на жена ти 6e6ebecd09233a2d4a30 смях
Антената се насочва към покритата точка от сателитите на дадена копания. Примерно sat1 значи има да речем 5 сателита и те обикалят в такава орбита, че имат постоянен фиксиран сигнал еди къде си.......за Европа еди къде си за Азия и тн
Мънцата написа:
D.Dimitrov написа:А допускаш ли, че защото
Мънцата написа: Много от нас са търговци на нещо и са наясно със ценообразуването на даден продукт.
се пораждат такива коментари?
Щот аз лично съм забелязал, че адекватното ценообразуване рядко е тема. Дори предизвиква реакции от рода на: "Бе за малко повече пари ще си го взема от тук. И сервиза му сервиз. И обучение, и тест можеш да си направиш. И гаранциите са супер!"
Приятелю, адекватно или не, ценообразуването е въпрос на избор на дадения търговец sunglasses2 Пак казвам - тези неща нямат никаква връзка с настоящата тема 12666 Смятам, че от Иво /МАХ2/, както и от Попа, можем да научим много по отношение на правилното използване на сонарите си! Защото няма никакво значение дали сонара струва 100 или 10000лв, ако не знаем как да го използваме "правилно"! sunglasses2 До миналата година си ползвах сонара настроен на рибни символи, което повечето хора ми казват, че не е правилно. Защо, още не мога да разбера 12666 Затова е пусната тази тема [You must be registered and logged in to see this link.] И бих се радвал, ако разнищим точно тези въпроси в детайли sunglasses2
По отношение на GPS функциите - бих искал да видя отключен и работещ в България HDS-5 /примерно/, внесен от Щатите magnifier
EU_BG_akademika написа:
Мънцата написа:
По отношение на GPS функциите - бих искал да видя отключен и работещ в България HDS-5 /примерно/, внесен от Щатите magnifier
Ето го
D.Dimitrov написа:
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:
А за комуникационните и тези за TV е важно да не мърдат много.
Антената се насочва към покритата точка от сателитите на дадена копания. Примерно sat1 значи има да речем 5 сателита и те обикалят в такава орбита, че имат постоянен фиксиран сигнал еди къде си.......за Европа еди къде си за Азия и тн
Е те тва дава някаква яснота как един спътник покрива някакъв регион.
А на линкчето онагледено:
[You must be registered and logged in to see this link.]

П.П. Ама като види Любачето на кво сме напрайли темата направо не ми се мисли spying
mdesov написа:
EU_BG_akademika написа:
Мънцата написа:
Ето го

6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30
D.Dimitrov написа:И да приключим с мърдането на спътниците:
За телевизия и комуникации обикновено е това.
А за GPS ползвани за определяне на местоположение е това.
mdesov написа:
D.Dimitrov написа:
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:
А за комуникационните и тези за TV е важно да не мърдат много.
Е те тва дава някаква яснота как един спътник покрива някакъв регион.
А на линкчето онагледено:
[You must be registered and logged in to see this link.]

П.П. Ама като види Любачето на кво сме напрайли темата направо не ми се мисли spying

Този линк ще ти даде най ясна представа кой сателит къде е и какво му е покритието. sunglasses2
D.Dimitrov написа:
mdesov написа:

Този линк ще ти даде най ясна представа кой сателит къде е и какво му е покритието. sunglasses2
Това си е за една група телевизионни май!
А те повечкото са над екватора.

Кой къде е по добре виж тук.
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:
Да де ама това е един, както го показваш ще гледаш само рекламите и то не целите смях 6e6ebecd09233a2d4a30 смях 525707397c05bb6a06eb
D.Dimitrov написа:
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:
Да де ама това е един, както го показваш ще гледаш само рекламите и то не целите смях 6e6ebecd09233a2d4a30 смях 525707397c05bb6a06eb
Хубу де, а ти го нарисувай кът знайш!
Ма да е по-хубу от това.
EU_BG_akademika написа:
D.Dimitrov написа:

Кой къде е по добре виж тук.
 А Тук можеш реално да видиш всеки сателит къде в момента и как се движи. Разбира се трябва да му знаеш името или означенията или да го търсиш в безкраен списък :здравей:
max написа:
D.Dimitrov написа:И да приключим с мърдането на спътниците:
А за GPS ползвани за определяне на местоположение е това.
                                         Няма място за спорове ......затова сьм качил снимките на който се вижда и скоростта която ако не работи ГПС а няма кака да я отчете /приятелски сьвет :здравей: купувайте си нещата от кьдето ви е по изгодно гаранцията си важи навсякьде / преди години докарахме от братска Канада един джип Мерцедес МЛ55 АМГ и започнаха да му ритат скоростите от леко каране.... spying  вкарахме го в Балканстар и сложиха нови нищо че от Канада не им важела гаранцията :здравей: /.
max написа:
mdesov написа:
EU_BG_akademika написа:
Мънцата написа:
Ето го

6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30 6e6ebecd09233a2d4a30
                Мьнца спорьт е за Хьмитата :здравей:
MAX 2 написа:На моменти съм се радвал че съм българин....ама по често не е така :)

Ще се опитам да кажа нещо смислено което да е по темата (GPS сателитите не са ми силна страна)
1. Съществуват 2 версий сонари (като софтуер) - domestic и international . Първата е само за US с футове фаренхайти и мили, а втората с метрична система и мисля 12-14 езика м/у които и български. Ако си вземете сонар от която и да е точка на земното кълбо извън щатите то той ще е с българско меню! В северна америка е доста трудно да намериш дилър който да ти продаде интернешанъл версия - това разбира се извън факта че всички те имат рестрикций и им е забранено да продават извън държавите за които имат права.
2. За сервиза - бих искал някой да поиска гаранционно да му се ремонтира Хъми купено от щатите в бг.
3. Аз лично съм купувал и купувам доста неща от америка при това от доста повече време от повечето тук. В тази връзка бих желал да кажа че:
-навсякъде има sales tax в случай че купувате на адрес в америка (което си е задължително заради рестрикцийте)
-ако внесете нещо легално в Бг. трябва да платите мито и ДДС върху цялата стойност на пратката (стоката и вкл. шипинга) - 23-27% върху цялата сума
След всичко изброено по горе бих желал да кажа само че това че някой от вас има възможност да си купи нещо от някъде не решава проблема на масовият клиент - аз пиша конкретно за него. Цените не са функция само от идеите на конкретният търговец или вносител, а основно от ценовата политика на производителя. Колкото и да ви е странно цените за нас са по високи от тези за северноамериканският пазар.
Надявам се да съм изчистил някой въпроси и да престанем да се занимаваме с това кое е скъпо и кое евтино, а да говорим за качества , функций и възможности както и приложението им в риболова.
max написа:Сервизьт на ХЬмитата е в Пловдив и лично мой сонар е преглеждан там но не можаха да свьршат работа /сонарьт беше вьв футове :здравей: /Когато е за  лично ползване не плащаш нищо а като го изназяш от страната ти врьщат 8% от таксите sunglasses2  а по повод плащането на мито, акциз ,ддс и др освен че се плаща по фактурна стойност 488232 не познавам вносител да не си прави игрите с цел спестяване на средства  magnifier Спорьт започна относно сайтьт LeBaron.ca който е Канадски a за сьвестните който си плащат само транспорта понеже е от ЕУ качвам сайтьт кошмар за риболовните магазини в Бг. :здравей: [You must be registered and logged in to see this link.] коректни и всичко е истинско 488232
Мънцата написа:
max написа:
mdesov написа:
EU_BG_akademika написа:
Мънцата написа:
Ето го

Мьнца спорьт е за Хьмитата :здравей:
Ники, аз не споря с някой, просто посоката на дискусията е абсолютно грешна! И затова сега турям едно временно ключе и местя всичко излишно, което няма връзка с темата sunglasses2
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  Попа Пон 25 Авг 2014 - 22:38

Оха ..,тук са се случили,някакви интересни въжделения :рок: Напоследък нямам много време да влизам по форумите,ама да ви кажа честно и по-рядко ще го правя.Тука не беше така,винаги влизах със кеф,защото знам,че са само приятели и атмосферата е различна.Ама напоследък гледам знаещите и свестни хора пишат все по-малко,и по-нарядко с малки изключения,и обстановката става както и по другите форуми :аххх: И защо е това напрежение ........,аз знам надявам се и вие !?Няколко човека убиват желанието на знаещите и можещи да ловят риба да пишат тук,от което страдат всички съфорумци,особено начинаещите,които могат да получат смляна информация,извлечена от десетки години опит и хиляди излети,а не от някой,дето ходи три пъти в годината за риба и стои на компа по 8ч. на ден sunglasses2
Не ми се влиза в дискусии,и без това ще бъда във форума,най-рано след седмица,или може би след месец,или ......!Бъдете здрави и мъдри :здравей:
Попа
Попа

Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49

Писане  EU_BG_akademika Вто 26 Авг 2014 - 6:24

Попа написа:Няколко човека убиват желанието на знаещите и можещи да ловят риба да пишат тук,от което страдат всички съфорумци,особено начинаещите,които могат да получат смляна информация,извлечена от десетки години опит и хиляди излети,а не от някой,дето ходи три пъти в годината за риба и стои на компа по 8ч. на ден sunglasses2
Тъй като визираш мен, ще кажа, че стоя не по 8 а средно по 12 часа на компа, тъй като с това си вадя хляба. Може да ходя и три пъти в годината за риба, но задължително ще споделя и трите пъти, защото има хора които ходят всяка седмица и само взимат информация...
Смятам, че съм допринесъл много повече полза на хората от този форум, от колкото вреда на търговците в него.
Нали сме приятелски форум.... 12666
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963

Писане  gogo26 Вто 26 Авг 2014 - 8:54

Не са дразнете зорлем бе 484712
От всеки може да се научи нещо полезно,без значение колко често ходи за риба.
gogo26
gogo26

Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971

Писане  roko koko Вто 26 Авг 2014 - 10:00

ДА.
roko koko
roko koko

Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49

Писане  MAX 2 Вто 26 Авг 2014 - 10:06

EU_BG_akademika написа:..........
Аз лошо от теб не съм видял (пиша го защото съм търговец) , но ми прави впечатление че с нещата и по начина който пишеш свиваш "зрителното поле" на по невзрящите от теб. Аз не бих влязъл в спор с теб по въпрос касаещ те професионално , примерно със сателитите ( тука налучквам защото не знам с какво се занимаваш). Бих се опитал да науча нещо от това което казваш за да допълня познанията си. Ти обаче пишеш за нещо което касае мен професионално - аз съм за риби между 60 и 90 дни годишно и от години продавам сонари, двигатели и лодки. Мисля че разбирам от това малко повече от теб и въпреки това никога не съм си позволил да напиша крайно мнение което не допуска възражение.
Надявам се да изчерпим непродуктивните спорове и да продължим по същество.
MAX 2
MAX 2

Брой мнения : 63 Рожд.дaта : 09.04.1973

http://www.e-fish.bg

Писане  EU_BG_akademika Вто 26 Авг 2014 - 10:24

MAX 2 написа:
EU_BG_akademika написа:..........
Мисля че разбирам от това малко повече от теб и въпреки това никога не съм си позволил да напиша крайно мнение което не допуска възражение.
Надявам се да изчерпим непродуктивните спорове и да продължим по същество.

Никакви крайни мнения не съм изказвал освен, гпс не може да работи само с 1/2 от спътниците.
Не се сещам, за други крайни мнения.... 12666 Това ми е трети сонар и трите са от щатите и с трите не съм имал никакви проблеми, само на един му изчезна звука....Но го прододах и без звук.....
Лично аз никога повече няма да си купя комбо, възможностите на сонар и гпс по отделно са много по големи.

Досега взимах Лорънс защото съотношение цена качество беше най примамливо. При следваща смяна вече не знам, това ще е минимум след 2-3 години ако съм жив и здрав и тогава и тогава пак ще мисля. Ако ви прави впчеаатление големите лодки за риболов са с отделни 10-12 и дори 15 инчови екрани за всеки уред....и при тях долният клас е Фуруно....

Щом си толкова напред със сонарите кажи на хората кои общи настройки са правилни за отделните видове риболов и какво да се гледа. Ти показваш само възможностите на сонара, добре ама тук са единци които имат или биха могли да имат такъв сонар :здравей:

Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Вто 26 Авг 2014 - 10:41; мнението е било променяно общо 1 път
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963

Писане  Любак Вто 26 Авг 2014 - 10:36

373173

Аз съм пълен профан в тази тема и затова не мога да взема отношение,
кой е прав - кой крив.

Но Ви моля, ..... да има взаимна поносимост м/у вас и самоконтрол в писацините Ви.
Не казвам =самоцензура=, ... а самоконтрол.

Благодаря за разбирането, .... ако има такова. 226711 beer
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71

Писане  MAX 2 Вто 26 Авг 2014 - 11:03

max написа:Сервизьт на ХЬмитата е в Пловдив и лично мой сонар е преглеждан там но не можаха да свьршат работа /сонарьт беше вьв футове :здравей: /Когато е за  лично ползване не плащаш нищо а като го изназяш от страната ти врьщат 8% от таксите sunglasses2  а по повод плащането на мито, акциз ,ддс и др освен че се плаща по фактурна стойност 488232 не познавам вносител да не си прави игрите с цел спестяване на средства  magnifier Спорьт започна относно сайтьт LeBaron.ca който е Канадски a за сьвестните който си плащат само транспорта понеже е от ЕУ качвам сайтьт кошмар за риболовните магазини в Бг. :здравей: [You must be registered and logged in to see this link.] коректни и всичко е истинско 488232

Аз не познавам този сайт но отворих "кошмара" и понеже не говоря немски и не намерих сонарите ХЪминбърд в него взех та сравних първите две рапали които ми се изпречиха пред погледа

цена в кошмарният сайт около 38 лв (с отстъпка за около 18лв.) , в Бг. 12,3лв. без отстъпка

цена в кошмарният сайт около 38 лв (с отстъпка за около 32лв.) , в Бг. 30,5лв. без отстъпка

За сервиза на Филстар - ако го пратят в Щатите там на място решават дали ще ти вземат пари или не. Филстар в случая са само посредник.
MAX 2
MAX 2

Писане  xoxo Вто 26 Авг 2014 - 11:17

Ако риболова е на плитко -8-10 до към 20 м по добро решение от сонара е подводна камера с монитор - хем по ефтино хем не се чудиш това на екрана на сонара риба ли е и каква.. вървят си с акумолаторни батерии за около 7-8 часа.
ПП
По друга тема - винаги е за предпочитане да са отделни устройства отделен сонар,отделен плотер ,отделен радар - всичко което е комбо има някакъв компромис в нещо защото много голяма част от електрониката се ползва съвместно / е изключвам комбо от мнооого високият клас ,но там и цената е мнооооого нагоре./

Последната промяна е направена от xoxo на Вто 26 Авг 2014 - 11:24; мнението е било променяно общо 1 път
xoxo
xoxo

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74

Писане  Мънцата Вто 26 Авг 2014 - 11:22

EU_BG_akademika написа:Лично аз никога повече няма да си купя комбо, възможностите на сонар и гпс по отделно са много по големи.
Зависи от гледната точка брат sunglasses2 За какви възможности говориш? Единствено вероятността ако се случи нещо с устройството, да останеш без ГПС. Друго аз не се сещам 12666 Ама за целта има компас, вече дари и в сравнително прости телефони го има. При комбо устройството, особено във високият клас, говорим за съвсем друго нещо! Възможности за създаване на трасета, свързване с даунригер и електрически двигател, които да работят съвместно ... sunglasses2
EU_BG_akademika написа:Щом си толкова напред със сонарите кажи на хората кои общи настройки са правилни за отделните видове риболов и какво да се гледа.
Ето това е ключът за бараката! Това е важното - правилната настройка и разчитане на сонара! 135d02aa35ad75a2cb71

Последната промяна е направена от Мънцата на Вто 26 Авг 2014 - 11:25; мнението е било променяно общо 1 път
Мънцата
Мънцата

Писане  MAX 2 Вто 26 Авг 2014 - 11:25

EU_BG_akademika написа:.......

При големите лодки които визираш няма долен клас Фурино и дисплеите може да са 17, 19...... най големите които съм виждал са 32 инча. Заради спецификата на тези много по сложни системи (предназначени основно за яхти, а не за риболовни лодки) там се ползват външни процесори за сонара (и той е само допълнение) . Това позволява да си сложиш какъвто пожелаеш монитор за гледане , а сензорните такива са скъпи , големи и неоходими защото през тях се управлява всичко - от навигацията и сойнара до двигателите и климатика.

По въпроса с Фуриното - това е фирама която дълги години е специализирала в сравнително малък и специфичен пазарен сегмент. Там определено са постигнали резултати, но по същесттво важното в един сонар е сондата и след като тя се произвежда от Аримар мисля че много други фирми вече правят или могат да направят система с подобно качество. Въпроса тук е до колко то е необходимо за любителски риболов. Колко от вас ще отидат да ловят на 3000м. дълбочина? Колко от тези които го направят могат да намерят разлика между Фурино със сонда Аримар 3000В чирп и Хъми със същата сонда ? Заслужава ли си разликата в качеството (ако има такава) и разликата в цената при положение че все пак това е хоби?

От това което чета тук ти си по настройките, аз не се наемам да настроя сонар дистанционно или веднъж за винаги. Аз настройвам моята техника при всеки риболов в зависимост от дълбочината, риболова и вида на водата както и според конкретните условия. Може би на морето е допустимо да настроиш веднъж и повече да не пипаш но при мен не е така.
MAX 2
MAX 2

Писане  zhikata Вто 26 Авг 2014 - 11:30

MAX 2 написа:

И на мен ми стана любопитно и реших да погледна, все пак и аз съм търговец. Има неща които са по-скъпи от същите в България. Може би само шиманото е по-тънкажно, но мен тази марка не ме касае. Гледах само шимано и примамки.
zhikata
zhikata

Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46

Писане  Мънцата Вто 26 Авг 2014 - 11:32

MAX 2 написа:...аз не се наемам да настроя сонар дистанционно или веднъж за винаги. Аз настройвам моята техника при всеки риболов в зависимост от дълбочината, риболова и вида на водата както и според конкретните условия. Може би на морето е допустимо да настроиш веднъж и повече да не пипаш но при мен не е така.
В тази връзка имам един въпрос, Иво. Доколкото си спомням, Хъмито ми имаше три бутона, които бяха нещо като "Бързи бутони" 12666 Това значи ли, че мога да си настроя три различни режима на различните бутони? Примерно:

- Бутон 1 - настроен за нашето Черноморие /солена вода, дълбочина до около 40м, чувствителност и пр./
- Бутон 2 - Язовирен риболов на тролинг /сладка вода, друга чувствителност/
- Бутон 3 - Кльонк /със съответните различни настройки/ 12666

Последната промяна е направена от Мънцата на Вто 26 Авг 2014 - 11:40; мнението е било променяно общо 2 пъти
Мънцата
Мънцата

Писане  max Вто 26 Авг 2014 - 11:39

xoxo написа:Ако риболова е на плитко -8-10 до към 20 м по добро решение от сонара е подводна камера с монитор - хем по ефтино хем не се чудиш това на екрана на сонара риба ли е и каква.. вървят си с акумолаторни батерии за около 7-8 часа.
ПП
По друга тема - винаги е за предпочитане да са отделни устройства отделен сонар,отделен плотер ,отделен радар - всичко което е комбо има някакъв компромис в нещо защото много голяма част от електрониката се ползва съвместно / е изключвам комбо от мнооого високият клас ,но там и цената е мнооооого нагоре./
                                            И това го имам от десетина години поне Fish TV камера с формата на риба и 15м кабел + черно бял монитор сьс сенник но да ти кажа не сьм много очарован 12666  трябва лодката да е на дрейв или на котва и камерата се вьрти винаги в посоката на течението .........в момента я ползвам само като кльонкам и монтирам камерата на 4м нерьждавейка тьнка за да мога да я насоча кьм стрьвта sunglasses2

Последната промяна е направена от max на Сря 27 Авг 2014 - 11:10; мнението е било променяно общо 1 път
max
max

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 36 от 40 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Next