Видове дипове (вижте за да знаете)
+33
Светозар Върбанов
koki
vatus
ПЛУВЧО
HarryCarp
flirtadjiika
matcata78
georg
ilko 63
eminem94
virbela
Pavkata 1977
Drakon_
СЪНДИ
Тянката
krasalumin
КИРО
Б.Василев
LFC
Иван
nerva
Петър Василев
valmet
Моряка
Nedeltcho Delev
monilom
Краси_поборника
илия
ivo75
nasco2
петко стоянов
YordanDanev
carpsliven2
37 posters
Страница 5 от 8
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
До колкото знам от червения пипер се извличат етерини масла. Защо е необходима добавата на още? Също така тези масла се използват главно като консерванти в хранително - вкусовата промишлиност. При наличието на спирт според мен няма нужда от други консерванти.
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
На поп дали ще работи ?
Да пусна вечерта скаридата там да се умирише ?[You must be registered and logged in to see this image.]
Да пусна вечерта скаридата там да се умирише ?[You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Ааааа,питах преди Мънцата да се намърда в мнението ми.
Наистина сериозно,тука такива работи не съм чувал да пробват.
Наистина сериозно,тука такива работи не съм чувал да пробват.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Вярно е стефко .. имам предвид че, някой от етеричните масла смърдът много .. купих едно от аптеката... кат го отворих да му слагам добавки .. и искат да ма гонат от нас вече..uzov написа:До колкото знам от червения пипер се извличат етерини масла. Защо е необходима добавата на още? Също така тези масла се използват главно като консерванти в хранително - вкусовата промишлиност. При наличието на спирт според мен няма нужда от други консерванти.
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Браво за труда-дано да сработи.Ако ли не ще плагиатстваме рецептата,но ще прибавим и малко чесън-ще стане страхотен сос за пържена риба :dancingHappy_i
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Преди време останах много очуден като разбрах един колега как си приготвя царевицата за лятото. Използваше зелева чорба, за да накисва с нея сухата царевица и при леко затопляне на времето се вдигаше такава смрад, че не се стоеше покрай нея. Но смятам, че е неуспорим факт, че точно вмирисаната царевица работи най-добре. Обясни ми също така, че рибата усещала промяната на киселинността на водата и това предизвиквало голям интерес в нея и отивала да "провери" царевицата. До колкото знам същата роля играе и солта. Така, че какъв по-добър дип от зелевата чорба - хем мирише, хем променя киселиността. Не се съмнявам, че някой от колегите във форума го е ползвал, защото това до колкото разбрах е трик на по-старите рибари от онова време. Така, че сега предстои тепърва риболовния сезон и трябва да приготвяме царевицата. Ще се радвам ако някой сподели как точно се процедира с този за мен странен вид ДИПВАНЕ на царевицата.
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Вижте какъв дюзен си подготвих като за начало:
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Ми сигурно се кисне както във вода :217b315cad77feuzov написа:Така, че сега предстои тепърва риболовния сезон и трябва да приготвяме царевицата. Ще се радвам ако някой сподели как точно се процедира с този за мен странен вид ДИПВАНЕ на царевицата.
Не е тайна също,че ние ходиме по минимум 3-4 дена,аз мисля,че тва е идеален вариант Стефко,щото ако останат зелеви листа на гьола може и сърми да си направим А как вървят с бяло вино
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
И така .. днес падна някой лев и веднага останаха в магазина.. започнах да бъркам и новите манджи.. ето ви известния робин ред в сухо състояние
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тука в ляво се вижда огромния ми труд .. след като всяко зрънце царевица е подбирано и вече седи накиснато в смесицата от аромати+Робин Ред
[You must be registered and logged in to see this image.]
А тука се виждат и новите ми гел'образни дипове.. двукомпонентни
[You must be registered and logged in to see this image.]
Разбира се всичко ще се подложи на продължителни тестове и тогава ще се стигне до някакви заключения.. ще ви информирам периодично какви са моите виждания
Ако на някой нещу.. нему е ясно с кой дип как се работи да пита
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тука в ляво се вижда огромния ми труд .. след като всяко зрънце царевица е подбирано и вече седи накиснато в смесицата от аромати+Робин Ред
[You must be registered and logged in to see this image.]
А тука се виждат и новите ми гел'образни дипове.. двукомпонентни
[You must be registered and logged in to see this image.]
Разбира се всичко ще се подложи на продължителни тестове и тогава ще се стигне до някакви заключения.. ще ви информирам периодично какви са моите виждания
Ако на някой нещу.. нему е ясно с кой дип как се работи да пита
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Васе,смеси малко от шоколада на Сенсас с Робин-а,да видим дали ще дава на бъркоча
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
АА да.. бях забравил Пеца .. непременно ще го направяпетко стоянов написа:Васе,смеси малко от шоколада на Сенсас с Робин-а,да видим дали ще дава на бъркоча
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
krasalumin написа:Пеца,направи ли царевица с мастика
Турнал съм в едно бурканче....
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Колеги, да споделя и аз за едно от моите творения.Преди доста години на един водоем останах учуден когато един дядо сподели,че вади шараните на орехова ядка(точно тогава дядото ги разби шараните,а ние се радвахме на двата удара).Много пъти след това си носех орехи към другата стръв,но така и не ги използвах...до преди пет години.Беше слаб излет от всякаде и на принципа "като не яде това,ще яде ли това",ореховата ядка направи чудо!Та конкретно за дип-а,в един супермаркет на щанда за диабетици видях натурално орехово масло...и направих опита.Леко сварена суха царевица кисната около месец в маслото работи перфектно.Вече три години залагам на тази царевица и смело мога да твърдя,че работи.Много пъти съм правил опити да я сравня със суха,накисната,с други аромати...но ореховата си е номер едно за мен.Дано съм бил полезен с моето мнение и ...наслука!
Последната промяна е направена от tqnkata на Сря 10 Мар 2010 - 23:27; мнението е било променяно общо 1 път
Тянката- мир на праха му
- Регистриран на : 24.01.2010
Брой мнения : 2013 Рожд.дaта : 06.04.1969
Години : 55
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Колега, това не ми беше идвало на ума, благодаря ти за информацията :d5116e0ebf2fc8tqnkata написа:Колеги, да споделя и аз за едно от моите творения.Преди доста години .но ореховата си е номер едно за мен.Дано съм бил полезен с моето мнение и ...наслука!
YordanDanev- ...........................
- Регистриран на : 11.11.2009
Брой мнения : 627 Рожд.дaта : 25.02.1976
Години : 48
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
За кожни заболявания .. има и антибактериално действиеkrasalumin написа:Васе,чаеното дърво за какво служи?
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Вчера забърках два ката дипове, по 200мл. всеки. Станаха перфектно но имат още за довършване. Червеният е Strawberry(ягода), жълтият е Scopex(скопекс).
[You must be registered and logged in to see this image.]
:689a4208aff0bd
[You must be registered and logged in to see this image.]
:689a4208aff0bd
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Бачо,ще ги пробвам.Първи съм.
СЪНДИ- ...........................
- Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 66
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
СЪНДИ написа:Бачо,ще ги пробвам.Първи съм.
Перфектно стават и за всякакви PVA-продукти... :dancingHappy_i
От тук, нататък ще следват Ванилия, Тути-фрути, Банан, Кокос, Шоколад, Карамел, Праскова, Череша, Анасон и т.н.
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Бачо .. сподели тайната как си ги направил
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
carpsliven2 написа:Бачо .. сподели тайната как си ги направил
Отивам да заприходя още две шаранджийски прътчета че много ми харесана и после ще драсна някой ред
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
carpsliven2 написа:Бачо .. сподели тайната как си ги направил
За ягодата - 50гр сух концентрат който включва- концентриран аромат "горска ягода", лимонена киселина, подсладители, пектин и оцветител. 150мл. тривалентен алкохол(глицерин) в който изсипвам концентата и следва няколкочасово периодично бъркане до като се разтвори. Поради това че става много гъст, добавям 25мл спирт(етилов алкохол 96%тен), добавям и една равна чаена лъжичка готварска сол(натриев хлорид) и пак бъркам. Гъстотата според мен трябва да е такава, че като се вдигне лъжичката над бурканчето, да има 15-20см. проточване на непрекъсната нишка. Пробвах: като се оцеди лъжичката я потапям в буркан с вода и я въртя бавно по окръжноста на буркана- необходима е над една минута за да се измие дипа от нея, което на практика означава че дипа при всички положения ще стигне до дъното, дори и при съвсем краткосрочно дипване. Глицерина се разтваря във вода, но много бавно за разлика от спирта, който се разтваря моментално.
За скопекса- 80гр(мл.) течен концентрат(тинктура) "скопекс" се разтваря в 150мл. глицерин; добавям 6 равни чаени лъжички пудра захар и 2 равни лъжички сол; следва периодично буркане до пълното разтваряне на продуктите. Скопекса иска може би леко сгъстяване, като мисля да го направя с 1-2 лъжички PV-яйчен белтък на прах.
Това което липсва и на двата дипа са аминокиселини и бетаин, но и това ще стане тия дни... :dancingHappy_i
Ако някой има инфо от къде да ги взема, ще почерпя
Себестойноста на 200мл. ДИП в момента е между 3 и 6 лева(в зависимост къде, какво е вложено; скопекса е два пъти по-скъп от ягодата). Предполагам че летвата ще се вдигне(може и двойно) от аминокиселините и бетаина но пак е много по-евтино от най-евтините и знам точно какво има вътре...
п.п. Сънди, ще гледам да ти проводя по някой(или по пощата) 2х75мл за полеви изпитания. :dancingHappy_i
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Сухия концентрат има ли значение какъв ще бъде?Може би е подходящ марков сух ароматизатор.
LFC- ...........................
- Регистриран на : 04.02.2010
Брой мнения : 53 Рожд.дaта : 30.10.1980
Години : 44
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Бачо написа:
[url=п.п. Сънди, ще гледам да ти проводя по някой(или по пощата) 2х75мл за полеви изпитания]
Бачо,ако ти остане време,другата седмица ми прати по Еконт.За моя сметка.София,Бул.Цариградско шосе 7 ми.км.ЗИТ 2 ри.корпус ет.4 офис 27 Александър Георгиев.
Предварително ти Благодаря.
Ша черпя,знаеш.
[url=п.п. Сънди, ще гледам да ти проводя по някой(или по пощата) 2х75мл за полеви изпитания]
Бачо,ако ти остане време,другата седмица ми прати по Еконт.За моя сметка.София,Бул.Цариградско шосе 7 ми.км.ЗИТ 2 ри.корпус ет.4 офис 27 Александър Георгиев.
Предварително ти Благодаря.
Ша черпя,знаеш.
СЪНДИ- ...........................
- Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 66
Страница 5 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 5 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa