Видове дипове (вижте за да знаете)
+33
Светозар Върбанов
koki
vatus
ПЛУВЧО
HarryCarp
flirtadjiika
matcata78
georg
ilko 63
eminem94
virbela
Pavkata 1977
Drakon_
СЪНДИ
Тянката
krasalumin
КИРО
Б.Василев
LFC
Иван
nerva
Петър Василев
valmet
Моряка
Nedeltcho Delev
monilom
Краси_поборника
илия
ivo75
nasco2
петко стоянов
YordanDanev
carpsliven2
37 posters
Страница 6 от 8
Страница 6 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Според мен Българските миризми са достатъчно хубави и си работат по водоемите от много години..LFC написа:Сухия концентрат има ли значение какъв ще бъде?Може би е подходящ марков сух ароматизатор.
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
LFC написа:Сухия концентрат има ли значение какъв ще бъде?Може би е подходящ марков сух ароматизатор.
По долу е ДИП от марков сух ароматизатор на МВДЕ. В 50мл глицерин и 50мл спирт, разтварям допълнително стрит (в хаванчето на снимката) сух ароматизатор- 70-75гр. Той е и подсладен и подсолен, така че не добавям нищо. Оказва се обаче че някои от частиците набъбват в последствие, понеже не е предназначен за тази работа и кой знае какви "напълнители" и талаши има вътре, отделно дето не е чак толкова силен концентрат. За сметка на това обаче, аз мисля че перфектно ще става за ДИП на малки ПВА-пакети( 2.0- 2.5см диаметър и 4-5см дължина ). Горните два дипа също стават, понеже и в трите няма никаква вода.
[You must be registered and logged in to see this image.]
п.п. пък тоя съм го бъркал, бая по-упорито от другите два и още го бъркам 2-3 пъти на ден
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Тази сутрин им дадох "стъпка" и ги довърших :dancingHappy_i Доокомлектовах ги с по 20 вида аминокиселини( ензимно хидролизирани бързо усвояеми протеини), пълна гама витамини, бетаини и някои други съставки- добавих по 10% в двата дипа. Външния вид на ДИП-овете не се промени, така че няма нужда да ги снимам пак.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Себестойноста на ягодата след последните корекции е около 5.50-6.00лв за 200мл, а на скопекса е около 7.50-8.00лв за 200мл.
Това е при цена 20.0лв за 1000мл глицерин; такава е и цената на последната добавка(аминокиселините и витамините).
От тук нататък, трябва да се тестват и то едновремено със "скопекс" и "ягода" на водещ производител на дипове- Кевин Неш, например. Или пък да се тестват с друг вид "работещи" подобни дипове- "Трапер" примерно от по-евтините или "Христокарп"- те са по 18.0-22.0лв за 200мл. (цени на дребно).
п.п. Сънди, твоите 2х125мл. са готови за пращане и тестване....
[You must be registered and logged in to see this image.]
Себестойноста на ягодата след последните корекции е около 5.50-6.00лв за 200мл, а на скопекса е около 7.50-8.00лв за 200мл.
Това е при цена 20.0лв за 1000мл глицерин; такава е и цената на последната добавка(аминокиселините и витамините).
От тук нататък, трябва да се тестват и то едновремено със "скопекс" и "ягода" на водещ производител на дипове- Кевин Неш, например. Или пък да се тестват с друг вид "работещи" подобни дипове- "Трапер" примерно от по-евтините или "Христокарп"- те са по 18.0-22.0лв за 200мл. (цени на дребно).
п.п. Сънди, твоите 2х125мл. са готови за пращане и тестване....
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Малко инфо за глицерина(глицерол):
ГЛИЦЕРИН
Глицерин е тривиалното име на съединението пропан-1,2,3-триол, известно още като 1,2,3-триоксипропан (HOCH2CH(OH)-CH2OH), което представлява тривалентен алифатен алкохол. Друго, също разпространено име за същото вещество е глицерол, въведено с цел да се подчертае алкохолния характер на глицерина (наставката -ол се използва в химията за означаване на алкохоли).
Получава се при хидролиза на природни мазнини и масла. За първи път е получен от Карл Шееле през 1779 г. при осапуняване на мазнини.
физични свойства
Глицеролът е безцветна трудноподвижна течност, по - тежка от водата. Има сладък вкус, който е дал и тривиалното му наименование (от гр. гликерос- сладникав ). Сладникавият вкус се дължи на натрупването на хидроксилни групи в молекулата на съединението. Във водата глицеролът се разтваря във всяко отношение, нещо повече, той е хигроскопичен. Затова, прибавен към смеси, ги прави по-трудно съхливи. Например глицеролът се прибавя в кремове за ръце и др.
Ако на 1, 2, 3- трихлоропропан се действа с водна пара, протича процес, който може да се представи с уравнението:
С3H5Cl3 + 3H2O → C3H5(OH)3 (глицерол) + 3HCl (солна киселина)
От тази синтеза се вижда, че глицеролът може да се разглежда като получен от пропан, в молекулата на който по един водороден атом при всеки въглероден е заместен с хидроксилна група. Понеже глицеролът съдържа хидроксилни групи, той също е алкохол, но за разлика от етиловия, той е многовалентен алкохол. Както при етиловият алкохол хидроксилните групи са функционалните групи на това съединение.
Химични свойства
Свойства на глицерола, определени от хидроксилните групи:
Глицеролът взаимодейства с активни метали. При взаимодействието му с натрий се получава съединението натриев глицерат и се отделя водород:
2C3H5 (OH)3 + 6Na → 2C3H5(ONa)3 + 3H2
Естерификация:
Глицеролът, както и етиловият алкохол, се естерифицират. С концентрирана азотна киселина в присъствие на Н+ се образува веществото глицеролов тринитрат, който добил гражданственост като нитроглицерин:
C3H5(OH)3 + 3HNO3 -> C3H5(NO3)3 + 3H2O
Горене:
Парите на глицерола горят с безцветен пламък, поради наличието на повече кислород в молекулата му.
C3H5 (OH)3 + 7/2O2→ 3CO2 + 4H2O + Q
Получаване
Глицеролът се получава от мазнини. За нуждите на промишлеността той се получава от нефта.
Физиологично действие и употреба
За организма глицеролът е безвреден. Използва се като хранителна добавка. Той се прибавя към бонбоните с пълнеж. Глицеролът не дразни кожата. Той поддържа влажността на тютюна. Използва се и в полиграфията и в текстилната промишленост. Интересно е приложението на глицероловият тринитрат, по-известен като нитроглицерин. Той се използва като експлозив за производството на динамит, както и в медицината като лекарство.
Използва се в производството или обработката на:
взривни вещества (виж нитроглицерин);
кожа;
хартия;
като компонент на антифриза;
при някои лепила;
козметика и сапун;
при сладкарските изделия и алкохолни напитки (като хранителна добавка E422).
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Бачо Илия ти си ебахти и факира !!! Хвала !!
Drakon_- ...........................
- Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 65 Рожд.дaта : 22.12.1983
Години : 40
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Drakon_ написа:Бачо Илия ти си ебахти и факира !!! Хвала !!
От Кевин Неш ми пратиха факс как се праят диповете и реших да споделя...
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Евала майсторе .Сега ще чакаме да се постопли и да го пробваме.
А за направата на дип с мед какво количество ще е добре да се добави?
А за направата на дип с мед какво количество ще е добре да се добави?
LFC- ...........................
- Регистриран на : 04.02.2010
Брой мнения : 53 Рожд.дaта : 30.10.1980
Години : 44
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Колега с количеството мед трябва да се внимава за да нестане това
Неслагай в големи количества за да несе получи обратен ефект.. ама колко точно трябва да се сложи .. никой незнае .. импровизирай.. иначе с другите миризми няма проблем .. само с мед'а трябва да се внимава
Неслагай в големи количества за да несе получи обратен ефект.. ама колко точно трябва да се сложи .. никой незнае .. импровизирай.. иначе с другите миризми няма проблем .. само с мед'а трябва да се внимава
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Васко, какво имаш в предвид относно "предозиране"- като ароматизатор или като подсладител? :217b315cad77fe
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Навремето така ме учиха.. и понякога съм слагал много мед в царевицата.. става въпрос за истинския естествен мед.. който надделява миризмата на тинята.. но при предозирване ... едрата риба си намята палтото.. иначе с ароматизаторите и диповете няма проблем .. там инжинерите след тестове са изчислили точно колко трябва да е.. може да стане по-слабо, но неможе да стане по силно.. Макар че, и тва е непотвърдена информация и нещата се изменят с течение на времето
Последната промяна е направена от carpsliven2 на Сря 24 Мар 2010 - 20:01; мнението е било променяно общо 1 път
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Да, за всякакви тинясали дъна и в близост до гниещи коренища и стъбла на шавари, аромата на мед е номер 1. Един от малкото естествени аромати, който е в състояние да надделее миризмата на тиня и гниещи водорасли и разстения; не само като ДИП за сртръвта, а и въобще като захранка или готова стръв. Аз например имах доста сериозни резултати на унгарските царевици CUKK(имат два варианта) на няколко арендни водоема тук, отговарящи на точно тези параметри като водоеми- и на дъно(фидер) и на плувка.
Специално за диповете, ползването на натурален мед в състава на дипа има ред положителни страни- меда е подсладител със сила почти колкото на захарта; нещо повече- захарите в него са предимно монозахариди(фруктоза, глюкоза и др), които шараните усвояват лесно за разлика от полизахаридите(обикновенната захар); в състава на меда влизат 20 вида аминокиселини и още няколко десетки елементи и ензими и т.н. При всички положения обаче, мисля че за правенето на дипове ще е необходим и допълнителен, силен ароматизатор плюс още някои други добавки.
По-долу, малко информация относно меда:
п.п. днеска забърках още два ДИП-а: Карамел и един с комбинаран аромат Шоколад+Кокос; колега СЪНДИ, ще ти пратя и от тях за тестване- станаха перфектни във всяко едно отношение, остава и да хващат шарани-ти барем честичко посещаваш теца, групово и по ще може да се разбере за какво става въпрос. И двата дипа са със значително увеличено съдържание на аминокиселините и другите добавки, като при втория са 40%, при първия-25%.
Специално за диповете, ползването на натурален мед в състава на дипа има ред положителни страни- меда е подсладител със сила почти колкото на захарта; нещо повече- захарите в него са предимно монозахариди(фруктоза, глюкоза и др), които шараните усвояват лесно за разлика от полизахаридите(обикновенната захар); в състава на меда влизат 20 вида аминокиселини и още няколко десетки елементи и ензими и т.н. При всички положения обаче, мисля че за правенето на дипове ще е необходим и допълнителен, силен ароматизатор плюс още някои други добавки.
По-долу, малко информация относно меда:
Пчелен мед
Пчелен мед Пчелният мед е сладък хранителен продукт, което се получава от няколко вида медоносни пчели. Те събират цветен нектар и други растителни секрети и го трансформират, съчетавайки го с вещества, отделяни от организма им. Полученият продукт се отлага във восъчни пчелни килийки в кошера, където се дехидратира и съзрява. Пчеларството е организираното производство на пчелен мед. При него се насърчава свръхпроизводството на мед в кошера, така че излишъците да се изземват оттам без да се застраши пчелната колония.
Сладкият вкус на меда, който има приблизително същата интензивност като този на захарта, се дължи на монозахаридите фруктоза и глюкоза. Медът има характерен вкус и се държи добре при печене на сладкарски продукти, поради което понякога е предпочитан за такива цели през захарта и други подсладители. Повечето микроорганизми не виреят в меда, поради ниската активност на водата (около 0,6). В същото време медът може да съдържа неактивни ендоспори на бактерията Clostridium botulinum, които могат да бъдат опасни за малки деца.
Медът се употребява за храна отдавна и се използва в различни храни и напитки като подсладител или ароматизатор. В някои култури той има също религиозно или символично значение, използва се и в народната медицина.
Вкусът на меда зависи от източника на нектар, като се произвеждат различни видове мед. За натурален се смята медът, който няма примеси от други храни и който не е получен чрез преработката на захарен сироп, с който са захранвани пчелите. Източниците на нектара могат да се определят по следите от цветен прашец и спори в суровия мед. Тъй като пчелите имат електростатичен заряд, по тях полепват и други дребни частици, поради което същите методи могат да се използват при изследванията на околната среда за радиоактивни частици, прах или специфични замърсявания.
Видове мед
В зависимост от произхода на меда съществуват следните три вида пчелен мед:
Нектарен пчелен мед — пчелен мед, получен от нектар на растения. Нектарът е воден разтвор на захари и съдържа захароза, глюкоза и фруктоза в различни съотношения, което е пряко свързано с условията на средата. Този мед от своя страна се разделя на монофлорен мед и полифлорен мед.
Монофлорният мед се получава от нектара на едно растение. В България по-големи количества (с търговско значение) монофлорен мед се получават от акация, липа, лавандула и слънчоглед. Останалите видове монофлорен мед (кестенов, тютюнов, памуков, рапичен) се получават в много малки количества и не се предлагат в търговската мрежа.
Полифлорният мед се получава от едновременно цъфтящи овощни, тревисти, фуражни, етерично-маслени и други медоносни растения.
Манов мед — мед, получен главно от секретите на смучещи насекоми по растенията или от секрети на живи части от растенията. Маната може да е животинска мана или медена роса.
Смесен пчелен мед — мед, получен при смесването на нектарен и манов пчелен мед.
Химически състав
Основните компоненти на меда са:
въглехидратите (70-80%), представени главно от глюкоза и фруктоза, дизахарида захароза и около 20 други ди- и тризахариди. Общото количество глюкоза и фруктоза варира между 65-75%. Съдържанието на захароза е под 5%, но в някои случаи (акациев, лавандулов и манов мед) достига 8%.
вода, която съставлява около 15-20% от състава на меда. При водно съдържание над 20% се създават условия за ферментационни процеси.
органични киселини в малки количества — глюконова, ябълчена, лимонена, оксалова, винена, млечна, малеинова, янтарна, пироглутаминова, бензоена, мравчена.
минерални вещества — в най-голямо количество са калий, натрий, калций, фосфор, сяра, магнезий.
белтъчни вещества — 0,1-1,5%.
аминокиселини, които в меда са около 20 на брой — пролин, лизин, хистидин, аргинин, треонин, аспарагинова киселина, глутаминова киселина, глицин, метеонин, изолейцин, лейцин, тирозин, триптофан, фенилаланин и др.
Физически характеристики
Вкус — сладък, а някои видове манов мед имат възгорчив или специфичен привкус. Вкусът се определя от количествата на фруктозата, глюкозата и захарозата, но зависи и от съдържанието на органични киселини. При протичане на ферментационни процеси медът придобива кисел привкус.
Аромат — зависи от произхода. Определя се от съдържанието на алдехидите, кетоните и алкохолите в меда. Особено подчертан е аромата при липовия, ментовия, тютюневия мед. Ароматните вещества са летливи и при продължително престояване ароматът намалява.
Цвят — Цветът на меда, в зависимост от произхода му, варира от почти безцветен до тъмнокафяв. Със светъл цвят са акациев, детелиновия и медът от репко.
Консистенция — Пресният мед е гъста, полутечна и прозрачна маса, която постепенно кристализира до втвърдяване. Някои видове мед кристализират по-бавно от други или изобщо не кристализират (като акациевия мед), а други кристализират още в първите дни след центрофугирането.
Хигроскопичност —
Плътност — по относителната плътност (масата на единица обем) на меда може да се определи неговото водно съдържание.
Енергийност — Медът има средна енергийност от 300 килокалории на 100 g продукт.
Употреба
Пчелният мед се използва основно като хранителен продукт. Той е източник на бързо освобождаваща се енергия и лесно усвоими въглехидрати. При ежедневна употреба е доказано, че влияе благоприятно на двигателната активност на стомашно-чревния тракт и върху секрецията на стомаха и червата.
Пчелният мед се използва и като лечебно средство. Използва се за основно или помощно средство за лечение на гастрити, както и при променена киселинност на стомаха. Оказва лечебен ефект при заболявания на дихателната система, а също и при възпалителни заболявания на кожата и лигавиците, което се дължи на антибактериалното действие на меда.
Използва се и като диетично и лечебно средство при чернодробни заболявания, защото осигурява въглехидрати за синтезирането на гликоген.
Медът не е регламентирано лечебно средство, а преди всичко храна с определено диетично и лечебно действие. Пчелният мед се използва и в козметиката под формата на маски и кремове, в които влизат и други съставки. Продуктите действат омекотяващо и почистващо.
Не се препоръчва даването на мед на кърмачета и деца до 1 година, защото храносмилателната им система е недоразвита и може да предизвика ботулизъм. Медът е противопоказан при хора, които са алергични към него, както и към болни от захарен диабет на инсулиново лечение. При болни от захарен диабет 2. тип може да се дават определени сортове мед, богати на плодова захар и витамини, като слънчогледов, акациев, люцернов, от детелина, гречиха (цитирано от "Лечение с пчелни продукти, апитерапия и основи на пчеларството, София 1999 г., ISBN 954-05-0383-3, д-р Стоймир Младенов, инж. Миленко Радославович, стр. 178). В тези случаи дозата на меда от посочените сортове е до 50 g дневно, разпределен в 4-6 приема, разтворен в сокове, чай.
При здрави хора профилактичната денонощна доза мед е 1-2 g/kg телесно тегло, разпределен в няколко приема. По-високи дози не се препоръчват, тъй като могат да доведат до развитие на захарен диабет.
Биологичен пчелен мед
Тенденциите за увеличаване на популярността на биологичните храни и продукти засягат и пчелния мед. От началото на 90-те години на XX век датират първите сертифицирани производства на биологичен пчелен мед в световен мащаб. Биологичен пчелен мед и биологични пчелни продукти се получават в сертифицирани биологични пчелини, при спазване на редица строги изисквания в процеса на отглеждане на пчелите и производството, обработката и съхранението на пчелния мед. Биологичният пчелен мед, както и останалите биохрани е обект на сертификация от съответните одобрени на национално ниво организации. Крайната цел при прилагането на принципите на биологичното пчеларство е да се елиминират всички възможни пътища за замърсяване на пчелния мед и пчелните продукти.
п.п. днеска забърках още два ДИП-а: Карамел и един с комбинаран аромат Шоколад+Кокос; колега СЪНДИ, ще ти пратя и от тях за тестване- станаха перфектни във всяко едно отношение, остава и да хващат шарани-ти барем честичко посещаваш теца, групово и по ще може да се разбере за какво става въпрос. И двата дипа са със значително увеличено съдържание на аминокиселините и другите добавки, като при втория са 40%, при първия-25%.
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Тва много полензо Бачо.. за глицерина и мед'а
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Чакай да драсна и някой ред за карамела, щото се ползват кви ли не гомна, пък хубавия карамел се прави в къщи на котлона. Значи, аз ползвам и силен ароматизатор(тинктура) и отделно за ароматизиране и подсладяване си правя карамела сам. Има някои тънкости, които е добре да се знаят: захарта трябва да се карамелизира на сравнително слаб огън(температура)- около 170 градуса; аз я топя на по-слабото горене на газов котлон. Захарта се сипва в съд с дебело дъно, като задължително се овлажнява леко- на три супени лъжици захар(60-70гр) се сипва една супена лужица вода(20гр). Като почне да възвира леко, постоянно се бърка и разтръсква в съда за да се нагрява равномерно. Специално за ДИП-а го докарах до тъмнокафяв цвят- колкото цвета е по-тъмен, толкова аромата е по-силен и по-траен. В момента на сваляне от котлона се сипва една супена лъжица вода за да спре карамелизацията на това положение и веднага след нея се сипва една супена лъжица оцет или лимонов сок (аз ползвах предварително разтворена суха лимонена киселина) за да се пресече втвърдяването и карамела да остане течен; охлажда се на водна баня и от там нататък се продължава правенето на дипа( ароматизатор, глицерин и т.н....); аминокиселините и добавките се слагат при всички положения най-накрая и то задължително при температура на течноста под 25 градуса(иначе се разграждат).
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Ето още нещо полезно.. инжинерите казват че, диповете на водна основа са по ефективни и се задържат много понеже проникват дълбоко във порите на стръвта
[You must be registered and logged in to see this image.]
и така.. ползва се по следния начин .. пълни се бурканчето с вода и се изсипва концентрата от торбичката.. може да го ползвате дори на 2-3 пъти
[You must be registered and logged in to see this image.]
и така.. ползва се по следния начин .. пълни се бурканчето с вода и се изсипва концентрата от торбичката.. може да го ползвате дори на 2-3 пъти
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Тая тема нещо замря; аз направих и мед :dancingHappy_i Явно че кълвът и без ДИП-ове
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
На последния излет Бачо.. тествахме няколко дипове.. но Робин ред и шоколад сечеше рибите постоянно
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
carpsliven2 написа:.. инжинерите казват че, диповете на водна основа са по ефективни и се задържат много понеже проникват дълбоко във порите на стръвта
А ползвал ли си ги с ПВА?
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Васко това домашните ли са или купешките на който сте изкарали рибите. :217b315cad77fecarpsliven2 написа:На последния излет Бачо.. тествахме няколко дипове.. но Робин ред и шоколад сечеше рибите постоянно
monilom- ...........................
- Регистриран на : 21.11.2009
Брой мнения : 188 Рожд.дaта : 11.03.1994
Години : 30
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Васе с тоя Робин Ред и с тоя червен пипер направо ме срази аз се занимавам с подправки и ще опитам да се докопам до Екстра качество КАКВОТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЯМЯ В МАГАЗИНСКАТА МРЕЖА да видим дали въобще ще се доближим поне малко до истината
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Гарантирам
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Не се и съмнявям в това което казваш но според мен има и нещо друго освен сладък и лют пипер струва ми се че нещо изпускаме
????- Гост
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Винаги има по някоя тайна .. но за всичките тези години разбрах че, няма вълшебна захранка ... нито вълшебен дип трябва да си на точното място
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Такаа,много интересна тема и я изчетох от край до край.
Ето и моите непосредствени впечатления.
В неделя бях на Богров,ударите дойдоха на домашно консервираната царевица на Георг-аромат ягода,пелета с аромат на риба и най-многото удари дойдоха на топчета дипнати за 24 часа в чист домашен пчелен мед,добавен към него,атрактор мед(съвсем малко),знаех,че дублирам нещата,но трябва да се пробва,малко чист дип шокобан на "Трапер" и "клатене",топчетата много добре поеха миризмата и работеха безотказно!
Пробвах и с топчета с аромат на ягода,пак дипнати за 24 часа но само с атрактор,след 3 часа киснене топчетата си миришеха,но на шарковците не им бяха по вкусът на Богров,а по същата технология на ЦК ги разсипахме!
Не вярвам миризмата да е била в основата,защото не ми удари шаран на царевица+ягода,значи остава медът...
Следващият път ще топна и ягодата в малко мед и ще видя как работи,обичам да си изяснявам нещата!
Ето и моите непосредствени впечатления.
В неделя бях на Богров,ударите дойдоха на домашно консервираната царевица на Георг-аромат ягода,пелета с аромат на риба и най-многото удари дойдоха на топчета дипнати за 24 часа в чист домашен пчелен мед,добавен към него,атрактор мед(съвсем малко),знаех,че дублирам нещата,но трябва да се пробва,малко чист дип шокобан на "Трапер" и "клатене",топчетата много добре поеха миризмата и работеха безотказно!
Пробвах и с топчета с аромат на ягода,пак дипнати за 24 часа но само с атрактор,след 3 часа киснене топчетата си миришеха,но на шарковците не им бяха по вкусът на Богров,а по същата технология на ЦК ги разсипахме!
Не вярвам миризмата да е била в основата,защото не ми удари шаран на царевица+ягода,значи остава медът...
Следващият път ще топна и ягодата в малко мед и ще видя как работи,обичам да си изяснявам нещата!
Последната промяна е направена от Pavkata 1977 на Чет 16 Сеп 2010 - 8:53; мнението е било променяно общо 1 път
Re: Видове дипове (вижте за да знаете)
Митак,
моля при първа възможност пробвай на ЦК - царевица накисната в люто (примерно сос чили или лют червен пипер). След като падне монтажа над него две шепи захранка, на косъма пак от същата царевица.
моля при първа възможност пробвай на ЦК - царевица накисната в люто (примерно сос чили или лют червен пипер). След като падне монтажа над него две шепи захранка, на косъма пак от същата царевица.
virbela- ...........................
- Регистриран на : 26.08.2010
Брой мнения : 123 Рожд.дaта : 30.06.1956
Години : 68
Страница 6 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 6 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa